2010. július 23. péntek

júl. 23
13:14
A kormány 1,3 milliárdot csoportosít át a Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezésére (Infostart)
A kormány a Forma-1-es Magyar Nagydíj 2010-es megrendezése érdekében - a verseny rendezői jogdíjának kifizetéséhez - 1,3 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el.
júl. 23
13:14
F1: 1.3 milliárdot csoportosít át a kormány a Magyar Nagydíj megrendezésére (She)
A kormány a Formula–1-es Magyar Nagydíj 2010-es megrendezése érdekében – a verseny rendezői jogdíjának kifizetéséhez – 1.3 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el.
júl. 23
13:30
Fulham: ismét szóba került Eriksson mint Geráék lehetséges edzője (She)
Noha hivatalos megkeresés mértékadó források szerint továbbra sem történt, az angol médiában ismét szóba került, hogy a svéd Sven-Göran Eriksson lehet a Liverpoolhoz távozó Roy Hodgson utódja az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Fulham menedzseri posztján.
júl. 23
13:30
1,3 milliárdos költségvetési támogatás a Forma—1-es Magyar Nagydíjnak (Metropol)
A kormány a Forma—1-es Magyar Nagydíj 2010-es megrendezése érdekében — a verseny rendezői jogdíjának kifizetéséhez - 1,3 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el.
júl. 23
13:30
Forma-1: 1,3 milliárdot kap a kormánytól a Magyar Nagydíj (Behaviour)
A kormány a Forma-1-es Magyar Nagydíj 2010-es megrendezése érdekében - a verseny rendezői jogdíjának kifizetéséhez - 1,3 milliárd forint átcsoportosítását rendeli el.
júl. 23
13:32
Henry góllal debütált (Metropol)
Thierry Henry góllal mutatkozott be a New York Red Bulls labdarúgócsapatában: a francia csatár a Tottenham Hotspur ellen talált be a 2-1-re elvesztett barátságos mérkőzésen.
júl. 23
13:48
NB II: REAC-DVTK rangadó a Keleti csoport első fordulójában (She)
Rangadóval kezdődik a labdarúgó NB II Keleti csoportja: a REAC a DVTK-t fogadja a Budai II László Stadionban az 1. fordulóban. A DVTK–Nyíregyháza presztízscsatára a 7. fordulóban, szeptember 25-én vagy 26-án kerül sor.
júl. 23
13:50
Jégkorong: két válogatott játékos érkezik a Ferencvároshoz (She)
Két válogatott játékos, Kiss Gábor és Sándor Szilárd a mai napon szerződést köt a Ferencváros jégkorongcsapatával – értesült az Üllői út 129. portál.
júl. 23
14:06
Milan: Ronaldinho az ügynöke szerint a piros-feketéktől vonul vissza (She)
A Serie A-ban szereplő AC Milan aranylabdás brazil támadója, Ronaldinho a piros-feketéknél fejezi be pályafutását – állítja bátyja, egyben ügynöke, Roberto de Assis.
júl. 23
14:08
Videó: Hamilton csúnyán összetörte a McLarent Németországban (She)
E hétvégén rendezik meg a Formula–1-es Német Nagydíjat, amelynek első szabadedzését pénteken tartották. Az esős időben lezajlott tréningen a 2008-as szezon világbajnoka, Lewis Hamilton az egyik kanyarban megcsúszott és a gumifalba csapódott. A brit pilóta nem sérült meg, csupán autójának bal hátsó futóműve bánta a karambolt.
júl. 23
14:24
DVSC: ma megkezdődött a jegyárusítás a Basel elleni mérkőzésre (She)
A DVSC már árusítja az FC Basel elleni harmadik selejtezőkörös Bajnokok Ligája-párharc jövő hét szerdán 20 órakor sorra kerülő első mérkőzésére szóló belépőket. Mint ismeretes, a találkozót Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban rendezik.
júl. 23
14:26
Nigéria: hiába marasztalták Lagerbäcket, a svéd kapitány távozik (She)
Bár a Nigériai Labdarúgó-szövetség négyéves szerződési ajánlatot tett neki, Lars Lagerbäck nem kívánja többé irányítani a „szuper sasokat". A volt válogatott játékos, Samson Siasia a szövetségi kapitányi poszt várományosa.
júl. 23
14:42
BL: spanyol és orosz bíró a Loki meccsein, Vad Leandróéknak vezet (She)
Az UEFA péntek délután kijelölte a Debrecen–Basel Bajnokok Ligája-selejtező bírói hármasát. A játékvezető a spanyol César Muniz Fernandez lesz, két segítője pedig José Manuel Fernandez és Javier Hugo Novoa. A bázeli visszavágót az orosz Vlagyiszlav Bezborodov vezeti majd.
júl. 23
14:44
MTK: újjáalakult az egyesület jégkorongszakosztálya (She)
Újjáalakult az MTK jégkorongszakosztálya péntek délután a pesterzsébeti Jégcsarnokban.
júl. 23
15:00
Koeman a választások óta tudta, hogy távoznia kell (Metropol)
Erwin Koeman a tavaszi választások óta tudta, hogy küszöbön áll felmentése, de a játékosok értetlenül fogadták menesztését és szolidaritásukról biztosították a szövetségi kapitányt - tudósított a Volkskrant holland újság honlapja.
júl. 23
15:18
Serie A: megbüntetik a játékvezetőket kritizáló Tottit (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti súlyos szankcióra számíthat, miután nyilatkozatában arra utalt, hogy a játékvezetők az Intert támogatták.
júl. 23
15:36
Európa-liga: a Mallorca fellebbez a kizárás ellen, Laudrup optimista (She)
Mindent megtesz az RCD Mallorca labdarúgócsapata azért, hogy elérje az UEFA-nál Európa-liga-diszkvalifikációja feloldását.
júl. 23
15:36
Újból lehet hokizni az MTK-ban (Metropol)
Újjáalakult az MTK jégkorong-szakosztálya péntek délután a pesterzsébeti Jégcsarnokban. A klub közleménye szerint a közgyűlésen - amelyen részt vett Deutsch Tamás, az MTK elnöke és Farkas Ferenc ügyvezető elnök is - Palotás Istvánt választották a szakosztály vezetőjének.
júl. 23
15:38
Bundesliga: eldőlt, Gojko Kacsar a Hamburgban folytatja a karrierjét (She)
Gojko Kacsar nem követi a Herthát a német labdarúgó-bajnokság második vonalába: a szerb válogatott középpályás a várakozásoknak megfelelően a Hamburgban folytatja a pályafutását.
júl. 23
15:54
Vasas: Benunesz visszatért, mégis Angyalföldön folytatja (She)
Bár a nyár elején úgy tűnt, hogy Karim Benunesz nem marad a Vasasnál, az algériai válogatott labdarúgó péntek délelőtt mégis szerződést hosszabbított az angyalföldi egyesülettel. A középpályás 2011. december 31-ig írt alá.
júl. 23
15:56
Formula-1: Alonso volt a leggyorsabb a második szabadedzésen (She)
A Formula–1-es világbajnokság Német Nagydíjának második szabadedzésén a Ferrarival versenyző Fernando Alonso érte el a legjobb időt, megelőzve a német Sebastian Vettelt, valamint a brazil Felipe Massát.
júl. 23
15:58
Kosárlabda: elmarad a magyar-angolai mérkőzés a lisszaboni tornán (She)
Elmarad a péntek estére kiírt Magyarország-Angola férfi kosárlabda-mérkőzés a lisszaboni nemzetközi tornán, mivel az afrikai csapat nem utazott el a viadalra.
júl. 23
16:00
Újpest: a Loki BL-meccse miatt egy nappal később érkezik a Siófok (She)
Az eredeti időponthoz képest egy nappal később, július 29-én csütörtökön, 18 órakor rendezik az Újpest–Siófok labdarúgó Ligakupa-mérkőzést.
júl. 23
16:12
NBA: sokat próbált sapkázót igazolt a címvédő Los Angeles Lakers (She)
Theo Ratliff személyében a liga ötödik legjobb aktív dobásblokkolóját szerződtette az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi bajnoka, a Los Angeles Lakers.
júl. 23
16:14
Kaposvár: Zsolnai Róbert kölcsönben a Rákócziban folytatja (She)
Zsolnai Róbert ismét a Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapatát erősíti, miután a támadót kölcsönadta klubja, a Budapest Honvéd.
júl. 23
16:16
Ligue 1: fiatal szerb védőt szerződtetett a Girondins Bordeaux (She)
Vujadin Szavics személyében húszesztendős szerb védőt igazolt a francia labdarúgó-bajnokság 2009-es bajnoka, a Girondins Bordeaux.
júl. 23
16:18
Haladás: Csertői tisztábban látja a csapat értékét és erejét (She)
Csertői Aurél nagy örömmel vette át újra a Haladás labdarúgócsapatának irányítását, mivel elmondása szerint a szíve mindig is Szombathelyre húzta.
júl. 23
16:30
Labdarúgás: edzőtáborba vonul az olimpiai válogatott (She)
Vasárnap kezdődik a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkre készülő olimpiai válogatottunk háromnapos edzőtáborozása az MLSZ telki edzőkomplexumában. Mivel az időpont nem hivatalos UEFA-dátum, a szakmai stáb csak az itthon szereplő játékosokra számíthat az összetartáson – olvasható az MLSZ honlapján.
júl. 23
16:48
El-selejtező: a mariboriak szerint végig uralták a mérkőzést (She)
A Maribor labdarúgói úgy érzik, teljesen megérdemelten jutottak tovább a Videotonnal szemben az Európa-liga selejtezőjében, mivel a visszavágón végig ők uralták a játékot.
júl. 23
16:50
Evezés: Tóth Evelyn és Sáska Beáta már döntős az U23-as vb-n (She)
Csütörtökön kezdődtek Bresztben az U23-as evezős-világbajnokság küzdelmei, és az első két versenynap után már van egy döntős hajónk is: Tóth Evelyn (Csepel EK) és Sáska Beáta (Esztergomi Evezősök Hajós Egylete) a női kétpárevezősök reményfutamában harcolta ki a fináléba jutást.
júl. 23
16:52
Németország: Futács Márkót kölcsönadta a Werder Bremen (She)
A következő szezonra kölcsönadta Futács Márkót a másodosztályú FC Ingolstadtnak a Werder Bremen labdarúgócsapata.
júl. 23
17:06
NFL: hosszabbított a „sack-király”, aláírt az első elsőkörös játékos (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Denver Broncos megegyezett szélső linebackerjével, Elvis Dumervillel új, hosszú távú szerződéséről, melynek keretében hat év alatt teljesítményétől függően akár 61.5 millió dollárt is kereshet, 41-43 milliót viszont biztosan meg is kap.
júl. 23
17:08
Kajak-kenu: Szeged rendezheti 2011-ben a világbajnokságot (She)
Visszalépett a francia Vichy szervezőbizottsága a 2011-es olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság megrendezésétől, a nemzetközi szövetség (ICF) pedig azt szeretné, ha Szegedre kerülne a vb.
júl. 23
17:24
Vb-öröknaptár, július 23.: lesújt a szovjet átok, Rattin lázad (She)
Négy mérkőzés július 23-án is bekerült a labdarúgó-világbajnokságok történetébe: az 1966-os torna negyeddöntőjét rendezték meg ezen a napon, sajnos Magyarország nem jutott be a legjobb négy közé.
júl. 23
17:26
Tenisz: Cornet és Görges is elődöntőbe jutott Bad Gasteinben (She)
A Bad Gasteinben zajló női tenisztorna negyeddöntőjében a francia Alizé Cornet és a német Julia Görges is döntő szettben nyert, és mindketten bejutottak az elődöntőbe, ahol egymás ellen harcolhatják ki a fináléba kerülést.
júl. 23
17:42
Eltiltották a teljes francia keretet (Infostart)
A Francia Labdarúgó Szövetség illetékesei a dél-afrikai világbajnokságon résztvevő mind a 23 futballistát eltiltották a nemzeti csapat soron következő mérkőzéséről. A döntés az új szövetségi kapitány, Laurent Blanc javaslatára született meg.
júl. 23
18:00
Tenisz: Bellucci kikapott, Melzer elődöntőbe jutott Hamburgban (She)
A hamburgi férfi tenisztorna negyeddöntőjében a harmadik helyen kiemelt osztrák Jürgen Melzer két szettben legyőzte az olasz Potito Staracét, így bejutott az elődöntőbe, ahol az ellenfele a hetedikként rangsorolt brazil Thomaz Belluccit döntő játszmában megverő olasz Andreas Seppi lesz.
júl. 23
18:02
Tour de France: nem volt esély Mark Cavendish legyőzésére (She)
Mark Cavendish megszerezte idei negyedik szakaszgyőzelmét a Tour de France-on, miután a 18. szakaszon mindenki másnál – sokkal – gyorsabban sprintelt a befutónál. A második Julian Dean, a harmadik pedig Alessandro Petacchi lett. Összetettben nem történt változás az élmezőnyben, Alberto Contador továbbra is nyolc másodperccel vezet Andy Schleck előtt.
júl. 23
18:18
Szegeden lesz a jövő évi kajak-kenu vb (Infostart)
A nemzetközi sportági szövetség végrehajtó bizottsága egyhangúlag úgy döntött, hogy Szeged legyen a 2011-es síkvízi kajak-kenu világbajnokság házigazdája.
júl. 23
18:18
Brazília: Muricy Ramalho az új szövetségi kapitány (She)
Helyi forrásaok szerint a Brazil Labdarúgó-szövetség megegyezett Muricy Ramalhóval, így a szakember lesz a válogatott új szövetségi kapitánya. Ramalho még jelenleg is a Fluminense edzője, és egyelőre még nem világos, hogy folytatja-e munkáját a klubnál.
júl. 23
18:36
Megtalálták Dunga utódját (Infostart)
A Brazil Labdarúgó Szövetség Muricy Ramalhót, a Fluminese vezetőedzőjét kérte fel szövetségi kapitánynak.
júl. 23
18:36
Felkészülés: az újonc Siófok 3-0-ra kikapott izraeli ellenfelétől (She)
Péntek délután 3–0-s vereséget szenvedett a Siófok labdarúgócsapata az izraeli Hapoel Haifától felkészülési mérkőzésen. A Népligetben lejátszott találkozó jó iramú volt, az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ám a második játékrészben feljavultak a vendégek, és végül magabiztosan nyertek.
júl. 23
18:38
Milan: közel a megegyezés Honda ügyében - lapértesülés (She)
Brit lapértesülés szerint a Serie A-ban szereplő AC Milan közel áll ahhoz, hogy leigazolja a CSZKA Moszkva dél-afrikai világbajnokságot is megjárt japán válogatott támadó középpályását, Honda Keiszukét.
júl. 23
18:54
DVSC: a debreceniek nem veszik igénybe az újpesti ultrák szektorát (She)
A DVSC-TEVA labdarúgócsapatánál hálásak az Újpestnek, amiért a fővárosi klub a debreceniek rendelkezésére bocsátja a stadionját a Basel elleni BL-selejtezőre. Ezt Szilágy Sándor, a DVSC cégvezetője mondta el a hajdúsági klub honlapjának.
júl. 23
18:54
Alonso nyerte a második szabadedzést (Metropol)
Fernando Alonso, a Ferrari spanyol versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Német Nagydíj pénteki második szabadedzésén.
júl. 23
18:56
Katar: újabb elefántcsontparti csatárcsillag igazolt a Lehvijába (She)
A francia labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Lens bejelentette: támadója, az elefántcsontparti Aruna Dindane a katari Lehvijában folytatja pályafutását.
júl. 23
18:58
Olympiakosz: a Liverpoolból igazolt spanyol szélsőt Megyeri klubja (She)
Albert Riera a Liverpoolból az Olympiakoszba igazolt – adta hírül a görög klub honlapja. Riera négyéves szerződést írt alá a Megyeri Balázst is foglalkoztató pireuszi csapattal.
júl. 23
19:12
A Győr továbbjutott, a Videoton kiesett (Infostart)
A Győr és a Videoton labdarúgó-csapata is Európa Liga mérkőzést játszott, felemás sikerrel.
júl. 23
19:12
Felkészülés: a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott a török újonccal (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros felkészülési mérkőzésen 1–0-ra kikapott a török élvonalba feljutó Konyasportól. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Szrdjan Sztanicsot a 19. percben második sárgával kiállították, valamint, hogy Józsi Györgynek egy ütközés következtében eltört a hüvelykujja, amelyet be is kellett gipszelni.
júl. 23
19:12
Tour de France - Cavendish negyedik szakaszsikere (Behaviour)
A brit Mark Cavendish nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny pénteki, 18. szakaszát, míg összetettben a címvédő spanyol Alberto Contador változatlanul 8 másodperccel vezet a luxemburgi Andy Schleck előtt.

Keresés