2011. szeptember 3. szombat

szept. 3
11:05
Videó: Rodney Wallace csukafejese lett az Egyesült Államok végzete (She)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán Costa Ricától nemzetközi felkészülési mérkőzésen. A találkozó egyetlen gólját Rodney Wallace szerezte a 65. percben. A találat után bő tíz perccel kisebb szópárbaj vette kezdetét egy szabálytalanság miatt, de egy-két lökést nem számítva nem volt komolyabb „balhé".
szept. 3
11:05
Olimpiai kvótát szerzett a Simon, Juhász evezős duó (Metropol)
A Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes 11. helyen végzett a szlovéniai Bledben zajló olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon, s ezzel kvótát szerzett Magyarországnak a jövő évi, londoni játékokra.
szept. 3
11:07
Válogatott: „Hamrén kudarca”; „magyar reváns” – svéd sajtóvisszhang (She)
A svéd sajtó alapvetően két csapásirány mentén foglalkozik a labdarúgó-válogatott magyarországi vereségével: egyrészt kiemeli, hogy ezzel a fiaskóval tulajdonképpen elúszott az a lehetőség, hogy nemzeti csapatuk egyenes ágon kijusson az Eb-re (csoportgyőztesként vagy legjobb csoportmásodikként), másrészt Erik Hamrén szövetségi kapitány felelősségét feszegeti.
szept. 3
11:21
Euro 2012: Matthäus bocsánatot kért a rasszista megnyilvánulásokért (She)
Lothar Matthäus, a bolgár labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bocsánatot kért az érintettektől a bolgár szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért a pénteki Bulgária–Anglia Eb-selejtezőn (0–3).
szept. 3
11:27
Fél lábbal már az Eb-vagyunk - Wayne Rooney (Agroinform)
Anglia péntek este Szófiában 3-0-ra legyőzte a Lothat Matthaus irányította bolgár válogatottat, Wayne Rooney szerint pedig ezzel a sikerrel féllábbal már az Európa-bajnokságon érezhetik magukat.
szept. 3
11:39
NFL: megtartotta sztárjait a Bengals; Manning nem játszhat? (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Cincinnati Bengals vezetősége igencsak belehúzott az utóbbi napokban, és előbb kiváló támadófalemberével, Andrew Whitworthszel, majd hasonló képességű cornerbackjével, Leon Hall-lal és a kezdő center Kyle Cookkal is szerződést hosszabbított.
szept. 3
11:39
Egervári szerint erőn felül teljesítettek játékosai (Behaviour)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány rendkívül büszke arra, hogy csapata péntek este bravúros, 2-1-es győzelmet aratott a svédek felett a Puskás Ferenc Stadionban Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen.
szept. 3
11:41
DVTK: Tisza Tiborral közel az egyezség, hétfőig aláírhat (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint Tisza Tibor valószínűleg Diósgyőrben folytatja pályafutását. A játékos menedzsere, Filipovics Vladan kérdésünkre elmondta, már csak részletkérdéseket kell tisztázni a klubvezetőkkel, a csatár hétfőig aláírhat korábbi csapatához, a DVTK-hoz.
szept. 3
11:45
Fél lábbal már az Eb-n vagyunk - Wayne Rooney (Agroinform)
Anglia péntek este Szófiában 3-0-ra legyőzte a Lothat Matthaus irányította bolgár válogatottat, Wayne Rooney szerint pedig ezzel a sikerrel féllábbal már az Európa-bajnokságon érezhetik magukat.
szept. 3
11:47
Wallace góljával Costa Rica legyőzte az Egyesült Államokat - videó (Agroinform)
Jürgen Klinsmann továbbra is nyeretlen az Egyesült Államok szövetségi kapitányaként: az amerikaiak pénteken barátságos mérkőzésen fogadták Costa Rica legjobbbait, de Rodney Wallace "földről" fejelt góljával a karibi ország megnyerte a találkozót.
szept. 3
11:57
Euro 2012: Özilnek nem hiányzik a Klosénak adott gól, cél az Eb-arany (She)
Nem kaptak hajba a német labdarúgók azon, hogy melyikük szerezte az első gólt az Ausztria elleni pénteki Eb-selejtezőn (6–2): inkább örülnek a győzelemnek, az Európa-bajnoki kvalifikációnak, és tervezgetnek.
szept. 3
12:03
Thierry Omeyer két év múlva hazatér Franciaországba (Agroinform)
A franciák olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, a többszörös Bajnokok Ligája-győztes kapus, Thierry Omeyer 2013-től hazatér egykori együtteséhez a Montpellierhez.
szept. 3
12:21
Amauri Törökország felé kacsintgat (Agroinform)
Sajtóhírek szerint a Juventus brazil válogatott csatára távozik Torinóból és vagy a Fenerbache vagy a Galatasaray futballistája lehet.
szept. 3
12:33
Videó: Megérdemeltük a sorsunk a magyarok ellen - Kim Källström (She)
A 2–1-es magyar győzelemmel véget ért Magyarország–Svédország Eb-selejtező után a svédek játékosa, Kim Källström elmondta az NSO Tv-nek, hogy megérdemelték a vereséget, mert bár megvoltak a lehetőségeink, nem igazán éltek vele. A szövetségi kapitány, Erik Hamrén szerint remekül kontrázott a magyar csapat, míg Anders Svensson szerint a második félidő elején eldönthették volna a küzdelmet.
szept. 3
12:35
Euro 2012: San Marino? Serie C, de a tizenegy az tizenegy - Van Bommel (She)
Mark van Bommel és Robin van Persie, a holland labdarúgó-válogatott két meghatározó játékosa is hangsúlyozta: nem akartak kellemetlen pillanatokat átélni San Marino ellen – ezért estek neki gyengécske ellenfelüknek, és verték meg rekordkülönbséggel (11–0) a péntek esti Eb-selejtezőn.
szept. 3
12:39
Fél lábbal már az Eb-n vagyunk - Rooney (Agroinform)
Anglia 3-0-ra legyőzte a bolgár válogatottat, Rooney szerint pedig ezzel a sikerrel fél lábbal már az Eb-n érezhetik magukat.
szept. 3
12:51
Euro 2012: olasz veretlenség, Götze-parádé, holland rekord - statisztikák (She)
Olaszország legutóbb 2006-ban kapott ki Európa-bajnoki vagy világbajnoki selejtezőn, Mario Götze legutóbbi három válogatott mérkőzésén csereként beállva volt eredményes, Hollandia rekordgyőzelmet aratott San Marino ellen – a teljesség igénye nélkül egy csokorba gyűjtöttük az Eb-selejtezők legérdekesebb statisztikáit.
szept. 3
12:53
Euro 2012: hiába a rekord, nem elégedettek a játékkal az olaszok (She)
Bár az olasz labdarúgó-válogatott megdöntötte egyéni pontrekordját az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, a squadra azzurra szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli érthetően nem volt túl elégedett a Feröer elleni idegenbeli mérkőzés után.
szept. 3
12:55
Válogatott: Alapvető hibákat követtünk el - Zlatan Ibrahimovic (She)
Zlatan Ibrahimovicnak, a svéd válogatott legnagyobb sztárjának a tegnapi volt a hatodik meccse Magyarország ellen, és korábban háromszor volt eredményes. Pénteken nem ment neki igazán a játék. Voltak ugyan helyzetei, de képtelen volt a kapuba találni a 2–1-es magyar győzelemmel zárult találkozón. A Milan futballistája úgy véli, megvoltak a lehetőségeik, ő is több labdát kapott, de a helyzetek…
szept. 3
13:09
Atlétikai vb: a világ idei legjobbjával döntős 100 gáton Pearson (She)
Sally Pearson futotta a legjobb időt Teguban, az atlétikai világbajnokság női 100 gát elődöntői során. Az ausztrál sportoló rendkívül erős, 12.36-os időt ért el, ez a világ idei legjobb eredményének számít ezen a távon, és csak 15 századdal marad el a világcsúcstól.
szept. 3
13:11
Vb 2014: a Stoke támadója kapásgóllal ünnepelte, hogy kapitány lett (She)
Jobbára az esélyesek győzelmeit hozta a 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének pénteki játéknapja az Észak- és Közép Amerika, valamint a karibi térség válogatottjait tömörítő CONCACAF-zónában. A csapatok a 2. kör első fordulóján vannak túl.
szept. 3
13:15
Tekintsd meg a svédek elleni győzelmünket képekben is! (Agroinform)
Péntek este a magyar labdarúgó válogatott a hajrában szerzett góllal 2-1-re legyőzte a svéd csapatot, megszerezve ezzel az ötödik győzelmét is a 2012-es Európa-bajnoki selejtezősorozatban.  A több, mint 16 éve tartó "svéd átok" tehát megtört, elsősorban Egervári Sándor tanítványainak hihetetlen küzdeni akarásának köszönhetően. Most megtekintheted a mérkőzés pillanatait fotógalériánkban is!
szept. 3
13:27
Euro 2012: Capello szerint többre is képes az angol válogatott (She)
Fabio Capello, a Bulgáriát idegenben 3–0-ra legyőző angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Sky Sportsnak elmondta, csapata kiváló játékosokból áll, akik többre is képesek.
szept. 3
13:27
Van der Vaart hat hétig nem játszhat (Metropol)
Rafael van der Vaart, az angol Tottenham Hotspur világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgója súlyos térdsérülés miatt legalább hat hétig nem léphet pályára.
szept. 3
13:33
Rafael Van der Vaart hat hétre kidőlt a sorból (Agroinform)
Rafael van der Vaart, az angol Tottenham Hotspur világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgója súlyos térdsérülés miatt legalább hat hétig nem léphet pályára.
szept. 3
13:35
Kettős kenyai siker férfi 1500 méteren (Agroinform)
Az olimpiai bajnok kenyai Asbel Kiprop győzelmével ért véget a férfiak 1500 méteres síkfutó döntője, ahol meglepetésre egy amerikai futó bronzérmet szerzett.
szept. 3
13:45
Juventus: Ziegler kölcsönben a Fenerbahcéban folytatja (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus kölcsönadta svájci válogatott balhátvédjét, Reto Zieglert a Fenerbahcénak.
szept. 3
13:47
Atlétikai vb: az olimpiai bajnok nyerte meg a férfi 1500 métert (She)
Asbel Kiprop győzelmével ért véget Teguban az atlétikai világbajnokság férfi 1500 méteres síkfutása. A kenyai futó, aki a szám olimpiai bajnoka is egyben, 3:35.69-cel, 23 századdal előzte meg honfitársát, Silas Kiplagatot.
szept. 3
13:49
Euro 2012: Benzema újabb fontos góljával megelőzte Thierry Henryt (She)
Karim Benzema gólt és gólpasszt ért el pénteken az albánok ellen idegenben megnyert (2–1) Európa-bajnoki selejtezőn; a francia labdarúgó-válogatott támadója a L'Équipe-nek nyilatkozva elárulta, sokat számít, hogy a szakmai stáb töretlenül bízik benne.
szept. 3
13:51
Svájc: öt hónapon belül a negyedik edzőt menesztette a cseh tulajdonos (She)
A svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Neuchatel Xamax cseh tulajdonosa, Bulat Csagajev – aki májusban került a klub élére – a negyedik vezetőedzőt menesztette: ezúttal a spanyol szakember, Joaquín Caparros volt az áldozat.
szept. 3
13:51
Anna Csicserova legyőzte Blanka Vlasicot (Agroinform)
Az idei világranglistát 207 centiméteres ugrásával vezető orosz Anna Csicserova a világbajnokságon is győzött női magasugrásban, Vlasic és di Martino előtt.
szept. 3
14:03
MotoGP: Terol, Bradl és Stoner hangolt legjobban az időmérőre (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának harmadik szabadedzésén a 125 kcm-esek között a spanyol Nicolás Terol, a Moto2-ben a német Stefan Bradl, míg a királykategóriában az ausztrál Casey Stoner érte el a legjobb időt.
szept. 3
14:05
Röplabda: Mészáros Dömötör ismét Olaszországban folytatja (She)
A 2009 őszén Modenában tett kitérő után ismét Olaszországban, az A2-ligában legutóbb ötödik Carige Genoában légióskodik Mészáros Dömötör.
szept. 3
14:07
Atlétikai vb: kikapott a címvédő Blanka Vlasic női magasugrásban (She)
Anna Csicserova győzelmével ért véget Teguban az atlétikai világbajnokság női magasugrása. Az orosz 203 centiméterrel győzött. A szám kétszeres címvédője, Blanka Vlasic legjobb ugrása is ugyanekkora volt, ám a horvát klasszis csak másodjára vitte át ezt a magasságot, míg riválisa egyből átugrotta.
szept. 3
14:09
Allyson Felix hetedszer is világbajnok - nincs meglepetés 4x400-on (Agroinform)
A címvédő amerikai váltó sikerével ért véget a női 4x400 méteres váltó futás világbajnoki döntője. Az amerikai négyes a világ idei legjobb idejével győzött Jamaica és Oroszország előtt.
szept. 3
14:11
Spanyol válogatott játékost szerződtetett a Galatasaray (Agroinform)
A görög Olimpiakosz csapatától a török Galatasaray együtteséhez szerdődött a 16-szoros spanyol válogatott szélső, Albert Riera. A játékosért a hírek szerint 3 millió eurót fizetettek az isztambuliak.
szept. 3
14:21
Atlétikai vb: 24 éves rekordot döntött meg Sally Pearson (She)
Sally Pearson óriási idővel, 12.28 másodperccel nyerte meg a nők 100 méteres gátfutását a tegui atlétikai világbajnokságon. Pearson ezzel megdöntötte a bolgár Ginka Zagorcseva 1987-es világbajnoki csúcsát (12.34).
szept. 3
14:23
Atlétikai vb: amerikai címvédés női 4x400-on, jamaicai ezüst (She)
Az Egyesült Államok női 4x400-as váltója győzött a tegui atlétikai világbajnokság fináléjában, ezzel megvédte címét. A második helyen Jamaica végzett, míg a bronzérmet Oroszország szerezte meg.
szept. 3
14:27
Sally Pearson közel volt a tökéletes futamhoz 100 gáton (Agroinform)
Három korábbi világbajnok sem kerül be a női 100 méteres gátfutás döntőjébe, a fináléban így az ausztrál Sally Pearson simán győzött és a vilárekordhoz is közel került.
szept. 3
14:29
Legyőzték Thorkildsent - német világbajnok férfi gerelyhajításban is (Agroinform)
Nagy meglepetés született a férfi gerelyhajítás döntőjében, ahol a nagy világversenyen négy éve veretlen Andreas Thorkildsen "csak" ezüstérmes lett.
szept. 3
14:39
Svájc: öt hónapon belül a negyedik edzőt menesztette a csecsen tulajdonos (She)
A svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Neuchatel Xamax csecsen tulajdonosa, Bulat Csagajev – aki májusban került a klub élére – a negyedik vezetőedzőt menesztette: ezúttal a spanyol szakember, Joaquín Caparros volt az áldozat.
szept. 3
14:41
Atlétikai vb: Bolt a világ idei legjobbjával nyerte meg a 200 métert (She)
A papírformának megfelelően Usain Bolt nyerte meg a férfiak 200 méteres síkfutását a tegui atlétikai világbajnokságon. A címvédő jamaicai sprinter egészen kiváló idővel, 19.40 másodperccel ért célba, ez a világ idei legjobbja.
szept. 3
14:45
Usain Bolt kétszázon javított - oktatta a mezőnyt (Agroinform)
Ezúttal nem ugrott ki és remek időeredménnyel (19,40) védte meg címét 200 méteren a jamaicai Usain Bolt, aki a világ idei legjobbjával győzött.
szept. 3
15:03
Beckham lehet a QPR következő nagy dobása (Agroinform)
Buzsáky Ákos klubja a Los Angelesnél lejáró szerződésű David Beckhamre vadászik, akivel a figyelem középpontjába kerülhetnének.
szept. 3
15:15
Sakk: Polgár Judit legyőzte a vk legerősebb játékosát, Karjakint (She)
Polgár Judit világossal legyőzte Szergej Karjakint a Hanti-Manszijszkban zajló világkupa harmadik fordulójának első mérkőzésén. A világ legjobb sakkozónője világossal, 49 lépésben kerekedett felül orosz ellenfelén, akit az első helyen emeltek ki a 128 fős mezőnyben.
szept. 3
15:17
Portugália: a válogatottat elhagyó Carvalhót BL-meccsekről is eltilthatják (She)
A Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) arra fogja kérni az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), hogy a válogatott edzőtáborát engedély nélkül elhagyó Ricardo Carvalhót tiltsa el klubcsapata, a spanyol Real Madrid nemzetközi mérkőzéseiről.
szept. 3
15:21
Usain Bolt 200 méteren esélyt sem adott ellenfeleinek - videó (Agroinform)
Usain Bolt azután, hogy a 100 méteres síkfutás döntőjében elszúrta a rajtot és így kizárták a versenyből, 200 méteren megmutatta a világnak, hogy még mindig ő a leggyorsabb ember a Földön.
szept. 3
15:33
Palermo: zsarolással vádolják a PSG-hez szerződő Pastore ügynökét (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Palermo elnöke, Maurizio Zamparini zsarolással vádolja a PSG-hez szerződő Javier Pastore ügynökét, Marcelo Simoniant. Mint ismeretes, az argentin középpályás 40 millió euróért szerződött a francia fővárosi csapathoz.
szept. 3
15:39
Szegeden fiatal csapattal, de tartozások nélkül kezdik az idényt (Agroinform)
A Pick Szegednél a legfontosabb a játékosok bizalmának visszaszerzése, s új szponzorok megnyerése, illetve a csapat körüli gazdasági helyzet tisztázása volt.
szept. 3
15:41
A válogatott meccsen is balhéztak a Real és a Barca sztárjai - videó (Agroinform)
A spanyol válogatott Chile elleni "barátságos" mérkőzése a vége balhéba fulladt, a Real és Barca sztárjai jól láthatóan "rutinosan" mozogtak a csetepatéban.

Keresés