2011. szeptember 8. csütörtök

szept. 8
0:15
Spanyol Király-kupa: könnyed Deportivo-siker - eredmények (She)
A másodosztályú Deportivo könnyed győzelemmel jutott a Spanyol Király-kupa 3. fordulójába, miután hazai pályán 5–1-re legyőzte a szintén a második vonalban szereplő Gironát.
szept. 8
0:19
Videó: Juhász Roland szerint nem csak pontszámban léptünk előrébb (She)
A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ás győzelmet aratott Moldovában, ezzel a múlt pénteki, svédek elleni sikert még értékesebbé tették Egervári Sándor tanítványai. Az északiak elleni mérkőzést eltiltás miatt kihagyó, de a védelem tengelyében nélkülözhetetlen Juhász Roland az NSO Tv-nek elmondta: tíz rendkívül fontos napon vannak túl az eredmények és a csapat szempontjából egyaránt.
szept. 8
6:15
Így készül az olimpiáig a Kemény-csapat (Infostart)
Összeállította a londoni olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott következő egy éves programját Kemény Dénes szövetségi kapitány.
szept. 8
6:51
Maradt matematikai esély (Behaviour)
A magyar labdarúgó-válogatott Vanczák Vilmos és Rudolf Gergely góljaival 2-0-ra megnyerte a Moldova ellen idegenbeli Eb-selejtezőt, ezzel megmaradt a matematikai esélye a csoportban a pótkvalifikációt érő második hely megszerzésére, ami azonban csak a riválisok "segítségével" sikerülhet.
szept. 8
6:53
Rogerio Ceni ezredes marad a fedélzeten (Behaviour)
A tegnap esti órákban, lapzártánk után újabb labdarúgó írta be magát a sporttörténelembe. Illetve mondhatjuk, hogy tette mindezt már másodszor. A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sao Paulo kapusa, Rogeri Ceni ugyanis 1000. alkalommal lépett pályára klubjában, amit profi karrierjének kezdete óta, azaz 21 éve szolgál.
szept. 8
7:09
WNBA: a Washingtont legyőző Indiana megnyerte a Keleti főcsoportot (She)
Az észak-amerikai női profi kosárlabda-bajnokság (WNBA) legutóbbi játéknapján egy mérkőzést rendeztek: az Indiana Fever hazai pályán 87–69-re legyőzte a Washington Mysticset – amelyben a korábbi soproni légiós, Marissa Coleman 5 pontot szerzett –, ezzel biztossá vált, hogy a Keleti főcsoport élén zárja az alapszakaszt.
szept. 8
7:09
Talpra fel, jön az NFL! (Behaviour)
Szerencsére lecsengett a kollektív szerződésről szóló vitasorozatok utolsó visszhangja is, a csapatok megvívták a maguk négy előszezonbeli összecsapását, és végre elérkezett a várva várt pillanat, ami a nyár közepén még úgy tűnt, hogy sosem fog eljönni: európai idő szerint holnap hajnalban indul a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 92. szezonja.
szept. 8
7:11
Strandfoci-vb: Mészáros István is „továbbjutott” a negyeddöntőbe (She)
Megtörtént a keretszűkítés a játékvezetőknél, és Mészáros István neve is szerepel azon a listán, amelyen a negyeddöntőbe „továbbjutó" sípmesterek szerepelnek a ravennai strandlabdarúgó-világbajnokságon. Ez azt jelenti, hogy a magyar FIFA-bíró a vb végéig maradhat, és megvan az esélye arra is, hogy 2008-hoz hasonlóan akár idén is döntőt vezessen – adta hírül a strandfoci.hu.
szept. 8
7:11
Százmilliót kap a Kecskemét (Behaviour)
A 2011/2012-es szezon végéig 100 millió forintos támogatást kap a Kecskemét labdarúgócsapata főszponzorától, a Szerencsejáték Zrt-től, akivel a kecskemétiek tavasszal, a Magyar Kupa megnyerése után vették fel a kapcsolatot.
szept. 8
7:13
Aranyat érő kvótákért mennek (Behaviour)
A kvótaszerzés az elsődleges célja a magyar válogatottnak a ma kezdődő moszkvai olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon, ahova Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány ugyanazt nyolc versenyzőt viszi ki, akik a júliusi angliai Eb-n is bizonyítási lehetőséget kaptak.
szept. 8
7:27
US Open: újabb játéknapot mosott el az eső, folytatás csütörtökön (?) (She)
Egymás után a második játéknapot mosta el az eső a US Openen, ahol szerdán néhány játék után félbe kellett szakítani a férfi nyolcaddöntő három mérkőzését. Ha az időjárás is úgy akarja, magyar idő szerint csütörtök 17 órától folytatódhat a program.
szept. 8
8:03
Kerékpár: újra megnyitották az 1948-as olimpia kerékpárpályáját (She)
Újra megnyitották azt a pályát Londonban, amely otthont adott az 1948-as olimpia pályakerékpáros versenyeinek.
szept. 8
8:09
Biztosan megszakad Peyton Manning sorozata (Agroinform)
Nem épült fel a rajtig az Indianapolis Colts irányítója, Peyton Manning, aki ezzel 13 éves karrierje első NFL meccsét lesz kénytelen kihagyni.
szept. 8
8:11
Megint az eső volt az úr (Agroinform)
Sorozatban két napot mosott el az eső a US Openen, így szerdán sem tudták érdemben folytatni a torna mérkőzéseit. A férfiaknál biztosan hétfőn rendezik csak meg a finálét.
szept. 8
8:21
Jaroszlavl-katasztrófa: megtalálták a 43. holttestet is (She)
Az orosz ITAR-TASSZ hírügynökség szerint megtalálták az utolsó, a 43. holttestet is a Lokomotiv Jaroszlavl jégkorongcsapatát ért tragédia helyszínén, így a kutatást befejezték.
szept. 8
8:27
Elveszik az ukrán női váltó ezüstérmét (Agroinform)
Okszana Kvosztyenko doppingvétsége miatt elveszik a világbajnoki ezüstérmet az ukrán női biatlon váltótól - erről döntött szerdán az IBU.
szept. 8
8:39
Brazília: hazai győzelmével a Sao Paulo a tabella élére állt (She)
A Sao Paulo hazai pályán 2–1-re legyőzte az Atlético Mineirót a brazil labdarúgó-bajnokság élvonalának 22. fordulójában, ezzel a tabella élére ugrott.
szept. 8
8:41
Ligakupa: Akár nyerhettünk is volna a Vasas ellen - Kondás (She)
Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának elmondta, akár meg is nyerhették volna tegnap a Vasas ellen 3–3-as döntetlennel záruló Ligakupa-mérkőzést.
szept. 8
8:45
A portugál kapitány szerint Carvalhónak bocsánatot kell kérnie (Agroinform)
Súlyos hibának nevezte Ricardo Carvalho edzőtáborból való távozását Paulo Bento, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a Real Madrid védőjének nyilvánosan kellene bocsánatot kérnie a történtek miatt.
szept. 8
8:57
Veszélyben a US Open befejezése (Infostart)
Veszélybe került az amerikai nyílt teniszbajnokság hétvégi befejezése, ugyanis már két napja esik New Yorkban, és nem tudnak mérkőzéseket lejátszani.
szept. 8
8:57
Videó: Szentantalfán több mint száz gyerek vesz részt rendszeresen ifitornákon (She)
Szentantalfára is ellátogatott az E.ON nagy sikerű rendezvénysorozata, a Családi Foci. A településen az utánpótlás csapatra fektetik a hangsúlyt, de a felnőttek meccseire is sokan kijárnak a közel ezer fő lakta völgyből.
szept. 8
8:57
Hőlégballon-karnevál a Velencei-tónál (Behaviour)
Színes óriásballonok felszállásában, lebegésében gyönyörködhetnek péntektől vasárnapig a Velencei-tóhoz látogatók: az agárdi parkerdőben rendezik meg immár 17. alkalommal a nemzetközi hőlégballon-karnevált.
szept. 8
8:59
Ferencváros: a fejét elvesztő Alison büntetésre számíthat (She)
Mint beszámoltunk róla, megdöbbentő jelenetek játszódtak le a Ferencváros–Pécs Ligakupa-mérkőzésen. A vendégek biztosan vezettek, amit az FTC légiósa, Alison Silva nehezen viselt. Egy rossz becsúszás után összeveszett Holczer Ádámmal, a bíró, Farkas Tibor mindkettejüket kiállította.
szept. 8
9:03
Márciusban Federer-Roddick bemutató a Madison Square Gardenben (Agroinform)
Különleges helyszínen csap össze egymással Roger Federer és Andy Roddick, a férfi teniszezők világranglistájának két korábbi éllovasa: márciusi bemutató meccsüknek a New York-i Madison Square Garden ad majd otthont.
szept. 8
9:05
Tüzes tongai fogadtatás a rögbi vb-n – videó (Agroinform)
Tonga lehet a pénteken kezdődő rögbi világbajnokság egyik üde színfoltja, az Új-Zélandra hétfőn megérkező csapatot több ezer (!) szurkolójuk fogadta a repülőtéren.
szept. 8
9:07
Ronaldinho ott akar lenni Londonban (Agroinform)
Ronaldinho rendkívül boldog, hogy visszatérhetett a nemzeti csapatba, és most fő célja, hogy bekerüljön a 2012-es olimpiai válogatottba.
szept. 8
9:15
Ligakupa: Néhány fiatal játékosom nagyon jól játszott - Szpisljak (She)
Zoran Szpisljak, az Újpest vezetőedzője a lila-fehérek hivatalos honlapjának elmondta, bár 4–3-ra kikaptak a Kecskeméttől tegnap a labdarúgó Ligakupában, néhány fiatal játékosával nagyon elégedett volt.
szept. 8
9:21
Lázadoztak Nadalék a játék-kényszer miatt (Agroinform)
Nem tetszett a sztároknak, hogy a csúszós vonalak ellenére a pályára parancsolták őket a US Open szervezői.
szept. 8
9:23
Powell rajthoz áll Zürichben (Agroinform)
A tegui világbajnokságot kihagyta Asafa Powell sérülés miatt, de a csütörtökön sorra kerülő zürichi Gyémánt Liga-versenyen ott lesz a 100 méter korábbi világcsúcstartója.
szept. 8
9:33
Utánpótlás: Craig Short Priskinhez hasonló játékosokat keres hazánkban (She)
A korábban a Ferencvárost irányító Craig Short jelenleg az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Derby County utánpótlásánál dolgozik, és a szakember Magyarországon térképezi fel, hogy mely klubokkal működhetnének együtt a jövőben. Legutóbb a Győri ETO vendége volt.
szept. 8
9:39
Tony Parker hazatérne Franciaországba (Agroinform)
A litvániai Európa-bajnokság helyszínén ismét a hazatérésre utaló nyilatkoztat tett Tony Parker, a San Antonio Spurs francia kosárlabdázója.
szept. 8
9:41
Újra száll a tojáslabda! Startol a 2011-2012-es szezon (Agroinform)
Az NFL 2011-2012-es szezonja péntek hajnalban startol hosszas huzavona után, mi pedig számba vesszük az egyes csoportokat és a legfőbb esélyeseket.
szept. 8
9:51
Tenisz: márciusban Federer-Roddick bemutató a Madison Square Gardenben (She)
Különleges helyszínen csap össze egymással Roger Federer és Andy Roddick, a férfi teniszezők világranglistájának két korábbi éllovasa: márciusi bemutató meccsüknek a New York-i Madison Square Garden ad majd otthont.
szept. 8
9:53
Haladás: Korolovszkynak és Keneseinek fájt a lába, Guzmics belázasodott (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás két rutinos játékosa, Korolovszky Gábor és Kenesei Krisztián Achilles-ín-fájdalomra panaszkodott, és ki is hagytak néhány edzést, de már teljes értékű edzésmunkát végeznek.
szept. 8
9:55
Videó: nyolcgólos mérkőzésen a 91. percben jött a dráma Amerikában (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi mérkőzésén a Philadelphia Union a New England Revolutiont fogadta. A vendégek már a 26. percben három góllal vezettek, amikor Roger Torres egy fantasztikus góllal szépített, ám a New England a szünet előtt ismét betalált. A szinte már megnyert meccset azonban így sem sikerült hoznia a vendégeknek, ugyanis a hazaiak a második félidőben…
szept. 8
9:57
Tanácskoznak az orosz jégkorongligában a hogyan továbbról (Agroinform)
A KHL-ben érdekelt klubok vezetői közösen döntik el, hogy miként folytatódjon a bajnokság a Lokomotiv Jaroszlavl szerdai légi szerencsétlensége után.
szept. 8
10:09
Ligakupa: Egyéni hibáink miatt adtuk le a kétgólos előnyt - Urbán (She)
A DVSC ellen 3–3-as eredménnyel záruló Ligakupa-meccsen a Vasast irányító Urbán Flórián a klub hivatalos honlapjának elmondta, egyéni hibák és fegyelmezetlenségek miatt ikszelt kétgólos előny után.
szept. 8
10:09
Nehezen viselték a vereséget Moldovában (Metropol)
A svédek elleni bravúr után a kötelezőt is hozta a magyar labdarúgó-válogatott: kedd este Vanczák Vilmos (7. perc) és Rudolf Gergely (83. perc) góljával 2-0-ra nyert Chisinauban Moldova ellen, vagyis négy nap alatt hat ponttal gazdagodott.
szept. 8
10:11
NB II: gyógytornára jár, két hónap múlva újra futhat a Szolnok csatára (She)
Már gyógytornára jár az egy hónappal ezelőtt térdszalagszakadást szenvedő Zsolnai Róbert.
szept. 8
10:13
Válogatott: Szalai reményei szerint már bevethető lenne a pótselejtezőn (She)
Szalai Ádám, a Mainz és a magyar labdarúgó-válogatott csatára sérülése miatt lemaradt a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkről, és nagy valószínűséggel kihagyni kényszerül a finnek elleni meccset is. A támadó azonban reményét fejezte ki, ha eljutunk a pótselejtezőig, azon már pályára léphet.
szept. 8
10:15
Pelé nyomában az ezredik meccsét játszó gólerős kapus (Agroinform)
Ezredik meccsét játszotta az FC Sao Paolo színeiben a brazil foci kultikus kapusa, Rogerio Ceni - csapata 2-1-es sikerrel ünnepelte a gólerős hálóőrt.
szept. 8
10:17
Betegséghullám Szombathelyen (Agroinform)
Szombaton a Videoton vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás az NB I 8. fordulójában. Nincs könnyű dolga Aczél Zoltánnak, a szombatheliyek vezetőedzőjének, sérültek és betegséggel küzdők is vannak csapatában.
szept. 8
10:27
Internazionale: Motta után Chivu játéka is kérdéses az idénynyitón (She)
Christian Chivu bokasérülést szenvedett az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale szerdai edzésén, így pedig kérdésessé vált a játéka a vasárnapi Palermo elleni idénynyitón.
szept. 8
10:29
Súlyemelés: nyolc magyar versenyző indul a junior és U23-as Eb-n (She)
A vasárnap kezdődő junior és U23-as súlyemelő Európa-bajnokságon nyolc magyar versenyző (Soóky Gergely, 56 kg; Orosz Imre, 94 kg; Berki Lilla, 48 kg; Szűcs Petra, 75 kg; Csorba Katalin 75 kg – juniorok, valamint Lerch Zsolt, 62 kg; Bazsó Bianka, 69 kg; Magát Krisztina +75 kg – U23) próbál szerencsét.
szept. 8
10:31
Férfi kosárlabda: a 24 éves Forddal erősítettek a kaposváriak (She)
Légióssal bővült a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Kaposvár kerete, a 24 éves, 207 centis Tremaine Ford jövő héten csatlakozik a somogyiakhoz.
szept. 8
10:33
Thiago Motta kihagyja az idénynyitót (Agroinform)
Thiago Motta bal comba meghúzódott a keddi, Olaszország-Szlovénia Európa-bajnoki selejtezőn, az Inter középpályása nem léphet pályára a Serie A hétvégi szezonrajtján.
szept. 8
10:33
Válogatott: Az biztos, hogy finn fanatikussá vedlek majd át - Lipták (She)
A jelenleg csapat nélküli Lipták Zoltán sérülés miatt lemaradt a magyar válogatott Moldova elleni Európa-bajnoki selejtezőjéről, de kívülről is érezte, hogy csak Egervári Sándor együttese nyerhet. A hátvéd elmondta, finn fanatikussá vedlik majd át, ugyanis mint ismert, a második helyünkhöz szükséges a svédek botlása is.
szept. 8
10:35
Alison beleszállt Holczerbe, majd az öltözőbe kergette - videó (Agroinform)
Az FTC-Pécsi MFC (1-4) Ligakupa-meccsen Alison Silva páros lábbal szállt bele Holczer Ádámba, a vendégek kapusába, aki utána idegesen kérte számon a ferencvárosi játékoson a kiméletlen belemenőt.
szept. 8
10:35
Videó: huszonhét tizenegyes után dőlt a továbbjutás az angol kupasorozatban (She)
Maratonira nyúlt az angol Football League Trophy 1. fordulójában rendezett Leyton Orient (III. osztályú)–Dagenhem & Redbridge (IV.) összecsapása. A rendes játékidő és a hosszabbítás után következhettek a tizenegyesek, ám nemhogy öt-öt, hanem tíz-tíz kísérlet után sem született döntés, végül a vendégek kapusa, James Shea amellett, hogy belőtte a maga tizenegyesét a huszonhetediket kivédte, így…
szept. 8
10:45
Videó: rekordszámú, huszonhét tizenegyes az angol kupában (She)
Maratonira nyúlt az angol Football League Trophy 1. fordulójában rendezett Leyton Orient (III. osztályú)–Dagenhem & Redbridge (IV.) összecsapása. A rendes játékidő és a hosszabbítás után következhettek a tizenegyesek, ám nemhogy öt-öt, hanem tíz-tíz kísérlet után sem született döntés, végül a vendégek kapusa, James Shea amellett, hogy belőtte a maga tizenegyesét a huszonhetediket kivédte, így…

Keresés