2008. január 18. péntek

jan. 18
5:13
Visszatér a vászonra a volt elnök felesége (Infostart)
Több mint másfél évtizedes szünet után újra filmszerepet vállalt Václav Havel volt cseh államfő felesége. Dagmar Havlová egy fiatal cseh rendező a harmincas években játszódó filmjében kap majd szerepet.
jan. 18
5:58
Whiskyvel fizetnek a versekért (Infostart)
Különleges módon emlékezik meg Robert Burns születésnapjáról az Albannach Skót Kulturális Egyesület: a költő minden elmondott verséért egy pohár whiskyt kapnak az egyik pesti sörözőben.
jan. 18
6:31
Nyáron ismét operafesztivál Miskolcon, ezúttal a szlávokkal (Infostart)
Bartók Béla művei mellett idén a nagy szláv zeneszerzők alkotásaival várja az érdeklődőket a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál. A június 11-22. között megrendezésre kerülő fesztiválon egyebek mellett Dvorak: Ruszalka , Muszorgszkij: Borisz Godunov, és Csajkovszkij: Anyegin című operája is elhangzik.
jan. 18
7:08
Hűtlen lett a Rolling Stones (Infostart)
Kiadót vált a Rolling Stones, így márciusban megjelenő koncertlemezét már a Universal jelenteti meg.
jan. 18
8:03
A reklámpiac helyzete és a dédiszitterek (Infostart)
A magyar reklámpiaccal, a dédiszitterekkel, és Gyurgyák János új könyvével is foglalkozik legújabb számában a Reakció című havilap - mondta Ablonczy Bálint főszerkesztő.
jan. 18
15:36
Miskolc, Gyula és Tokaj a Kultúra Magyar Városa (Infostart)
Miskolc, Gyula és Tokaj kapja idén a Kultúra Magyar Városa címet. A díjjal azoknak a helyi önkormányzatoknak a munkáját ismerik el, amelyek a kulturális, művészeti életet kiemelkedően fejlesztik, és kulturális értékeiket példaértékűen mutatják be.
jan. 18
17:05
Reneszánsz báli helyszínné válik a városligeti Műjégpálya (Spa Trend Online)
Reneszánsz báli helyszínné válik január 24-én este a városligeti Műjégpálya: a rendezvény része a Reneszánsz Évnek és kapcsolódik a Szépművészeti Múzeum január 24-től látható nagyszabású tárlatához. Este 9-kor kezdődik a Csúszkaszínpad a jégen, a Mare Temporis egyesület előadásában. Megelevenedik Mátyás királlyá koronázása, Firenze a Mediciek korában, Mátyás és Beatrix udvara és a kor számos…
jan. 18
20:20
Alakoskodók Székesfehérváron (Spa Trend Online)
A Dolomitok karneváljainak szokásait, hagyományait, jelmezeit és maszkjait bemutató kiállítás nyílt pénteken Székesfehérvárott, a Megyei Művelődési Központban. Az olaszországi Soraimar Culturale Internazionale és két székesfehérvári kulturális egyesület - a Fonódás és a Méhkasaula - által rendezett tárlat harminchat életnagyságú bábun mutatja be a farsangi időszak végén megrendezett hagyományos…

Keresés