2008. január 26. szombat

jan. 26
8:43
Zeusz ezer évet öregedett (Spa Trend Online)
Az antik görög istenek ura ezer évvel öregebb lett: görög és amerikai tudósok ugyanis arra következtetnek, hogy a Zeusz-kultusz sokkal ősibbb gyökerekkel rendelkezik, mint azt eddig hittük. A nemzetközi régészcsoport a Lükaón-hegy egyik barlangjában akadt egy ősi Zeusz-szentélyre. Az oltárkő elemzése alapján megállapították, hogy a kő a Zeusz-kultusz általános elterjedése előtt már ezer évvel…
jan. 26
9:00
Merész tervek a Zsolnay-gyárban (Spa Trend Online)
A Zsolnay-manufaktúra bejárá­sára invitálta pénteken a Pécs 2010 Menedzsment Központ a tervezőket és a média képviselőit, így a tervpályázat résztvevői testközelből vehették szemügyre az óriási, zegzugos területet. A nem kevesebb mint 36 ezer négyzetméternyi épület megújítása talán a legizgalmasabb az Európa Kulturális Fővárosa projekt tervezési feladatai közül, építése pedig a legdrágább a maga…
jan. 26
10:14
Majolikakiállítás az Iparművészetiben (Infostart)
A 15. század végi itáliai majolikaművészetet mutatja be hazai és külföldi múzeumok anyagából válogatva az Iparművészeti Múzeum. A Reneszánsz Év keretében rendezett tárlat március 26-tól látogatható.
jan. 26
14:46
Anima Sound System-albumok az interneten (Spa Trend Online)
Ingyenesen és online hallható az Anima Sound System együttes két lemeze az interneten. A zenekar az elsők között biztosítja rajongóinak, hogy online és fizetés nélkül hallgathassák zenei anyagukat, mégpedig a vadonatúj koncertlemezt és egy remix albumot. A lemezek csak a z2 Zeneportálon (www.z2.hu) keresztül érhetők el.
jan. 26
19:44
Kiváló magyar művészek és Bartók a salzburgi Mozart-héten (Spa Trend Online)
Schiff András zongoraművész és kamarazenekara, a Cappella Andrea Barca, Várjon Dénes zongoraművész és Fischer Iván karmester is szerepel a Salzburgban pénteken kezdődött Mozart-hét programján, amelyen Bartók Béla több műve is elhangzik - olvasható a mozarteum.at honlapján.
jan. 26
20:00
Tom Stoppard Rock,n,Rollja Budapesten (Spa Trend Online)
Tom Stoppard Rock,n,Roll című darabjával vendégszerepel vasárnap és hétfőn a fővárosi Thália Színházban a Prágai Nemzeti Színház; a darabot, amelyet eddig csak felolvasószínházi formában láthatott a magyar közönség, a prágai tavasz eseményeit felidéző, Színház és emlékezet 1968-2008 című rendezvény keretében mutatják be Budapesten.
jan. 26
20:49
Átadták a reformátusok Dizseri Tamás-díját (Spa Trend Online)
A református diakonisszák közössége kapta szombaton Budapesten a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat. Az elismerést Bölcseki Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke adta át a társaság képviselőjének, Nagy Margit Ágnesnek.
jan. 26
21:22
Beatrix hozománya (Spa Trend Online)
A 15. század végi itáliai luxusművesség kiemelt műfaját, a majolikaművészetet mutatja be hazai és külföldi múzeumok anyagából válogatva az Iparművészeti Múzeum március 26-tól megtekinthető kiállítása, amelyet a Reneszánsz Év keretében rendeznek - közölte az intézmény.
jan. 26
21:55
Arany pénzérméken a "britannusok császára" (Spa Trend Online)
Két, a szakemberek által rendkívül fontosnak nevezett arany pénzérme került elő, amely némi információval szolgálhat a kevéssé ismert, III. századi rebellis római hadvezérről, a "britannusok császáráról", Marcus Mausaeus Carausiusról. Egy farmer ásta ki a két aranypénzt Nottinghamshire és Derbyshire körzetében - olvasható a The Times című angol napilap online kiadásában.

Keresés