2011. május 20. péntek

máj. 20
17:00
Kovács és Sáfrán a szombati döntőben (Agroinform)
A kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin 500 méteren, Sáfrán Mátyás 1000 méteren jutott a legjobb idővel a fináléba.
máj. 20
17:02
Lemondott az épp bennmaradó Fehéroroszország kapitánya (Agroinform)
A vártnál lényegesen rosszabb világbajnoki szereplés miatt lemondotta fehérorosz jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.
máj. 20
17:04
Webber nyerte a második szabadedzést is (Agroinform)
Délelőtti sikere után a délutáni szabadedzésen is Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája volt a leggyorsabb Spanyolországban.
máj. 20
17:06
Magabiztosan szerepelnek az esélyesek a válogatón (Agroinform)
Nem hoztak meglepetést az előfutamok a kenusok és női kajakosok idei első Európa- és világbajnoki válogatóján, Szegeden.
máj. 20
17:18
Az EB munkatervébe kerülhet a fiatal sportolók védelme (Infostart)
Pénteken a miniszteri tanácsülésen állítják össze az Európai Bizottság hároméves munkatervét, melynek függelékében szerepel a fiatal játékosok védelme, továbbá a játékosügynökök működésének szabályozása - mondta el Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmus bizottságának elnöke a 6+5-ös szabály jogi hátterének megteremtéséről.
máj. 20
17:18
Tenisz csapat-vb: Németország lesz az argentinok ellenfele a döntőben (She)
A címvédő Argentína után a hazai pályán szerepelő Németország jutott be a férfi tenisz csapat-világbajnokság döntőjébe. A nap legfontosabb mérkőzésén Philipp Kohlschreiber 2:6, 6:3, 6:2-re legyőzte az orosz Mihail Juzsnijt.
máj. 20
17:18
Elkezdődött a visszaszámlálás (Agroinform)
Csütörtökön elkezdődött a visszaszámlálás a dél-koreai Teguban, a 13. atlétikai világbajnokság helyszínén. 100, vagyis egész pontosan már csak 99 nap van hátra a viadal nyitányáig.
máj. 20
17:20
NB I: Vasas-Kecskemét mérkőzés élőben az NSO-n! (She)
A labdarúgó NB I 30., egyben utolsó fordulójában a Vasas a Magyar Kupa-győztes Kecskeméti TE-t fogadja az Illovszky-stadionban. Kövesse a találkozót élő, szöveges tudósításunk segítségével.
máj. 20
17:36
Tenisz: Almagro legyőzte Berdychet, döntős Nizzában (She)
A harmadik helyen kiemelt spanyol Nicolás Almagro 6:4, 6:4-re legyőzte a második helyen rangsorolt Tomás Berdychet a nizzai ATP-torna elődöntőjében. Ellenfele a fináléban a Dolgopolov ellen diadalmaskodó román Victor Hanescu lesz.
máj. 20
17:36
Argentin-német döntő lesz (Agroinform)
A címvédő argentin válogatott után a házigazda német csapat harcolta ki a döntőbe jutást a férfi teniszezők csapat-világbajnokságán.
máj. 20
17:38
Videó: a távozó Pirlo érzelmes búcsút vett a Milan játékosaitól (She)
Mint arról beszámoltunk, Andrea Pirlo tíz év után távozik az olasz bajnok AC Milantól. Csapattársaitól érzelmes búcsút vett a világbajnok középpályás, akit hosszú percekig vigasztaltak a bejelentés után.
máj. 20
17:38
Egymillióan néznék a helyszínen a férfi 100 méter döntőjét (Agroinform)
Több mint egymillió jegyigénylés érkezett a férfi 100 méteres síkfutás jövő évi olimpiai döntőjére.
máj. 20
17:40
Az Európai Bizottság foglalkozhat a fiatal sportolók védelmével (Agroinform)
Pénteken a miniszteri tanácsülésen állítják össze az Európai Bizottság hároméves munkatervét, melynek függelékében több sporttal kapcsolatos kérdés is szerepel.
máj. 20
17:54
Giro d’Italia: Contador növelte előnyét, venezuelai szakaszgyőzelem (She)
A venezuelai José Rujano nyerte meg a Giro d’Italia 13. szakaszát, amelynek befutója az ausztriai Grossglockneren volt. A Rujano mögött másodikként célba érő Alberto Contador több mint hárompercesre növelte előnyét az összetett éllovasaként.
máj. 20
17:54
Skaliczki László marad, öten távoznak (Agroinform)
Újabb kettő plusz egy évre Skaliczki László marad a férfi kézilabda NB I döntőjében érdekelt Pick Szeged vezetőedzője.
máj. 20
17:56
DVTK: Szentes már az NB I-re figyel, minőségi igazolásokra készül (She)
Még nem ért véget a labdarúgó NB II 2010–2011-es idénye, ám a Keleti csoportot megnyugtató (nyolcpontos) előnnyel vezető Diósgyőri VTK-nál már a jövő csapatát tervezik, amely reményeik szerint a következő szezont az NB I-ben kezdi meg.
máj. 20
17:56
Junior válogatottal erősödött a Békéscsaba (Agroinform)
A Békéscsabai Előre NKSE csapatánál folytatja pályafutását Tarjányi Szilvia, a Veszprém Barabás KC junior válogatott beállója.
máj. 20
17:58
Euro 2012: Schweinsteiger biztosan nem lép pályára a selejtezőkön (She)
Immár biztossá vált, hogy a német labdarúgó-válogatott és a Bayern München játékosa, Bastian Schweinsteiger lábujjtörése miatt nem lép pályára a válogatott Ausztria és Azerbajdzsán elleni, június eleji Európa-bajnoki selejtezőin, valamint az Uruguay elleni, május 29-i felkészülési mérkőzésen.
máj. 20
18:00
Euro 2016: Toulouse és St. Etienne nem lesz rendező (She)
A Francia Labdarúgó-szövetség megnevezte a 2016-os Európa-bajnokságnak otthont adó városokat és stadionokat, ez alapján a jelentkezők közül Toulouse és St. Etienne maradt ki a kontinensviadal rendezéséből.
máj. 20
18:12
Női röplabda: ezúttal küzdelmes meccsen nyert a válogatott (She)
A csütörtöki 3:0-ás siker után ezúttal kétórás, nagy csatában 3:2-re nyert a nyári Európa Liga-mérkőzésekre készülő magyar női röplabda-válogatott a görög együttes ellen Bükön, felkészülési találkozón.
máj. 20
18:12
Nem lesz könnyes búcsú, ha kirúgnak - Ancelotti (Agroinform)
A Chelsea menedzsere nem fog érzelmekben kitörni, ha kirúgják, legfeljesebb keres másik munkát.
máj. 20
18:48
Anglia: Paolo di Canio a szigetországban vállalt munkát (She)
A játékos korában többek közt a Lazióban, a Juventusban, a Milanban és a West Ham  Unitedban megforduló Paolo di Canio ismét Angliában vállalt munkát: a Swindon Town a mai napon hivatalosan is bejelentette, hogy az olasz szakember a csapat új menedzsere.
máj. 20
18:48
Így búcsúzott Pirlo - videó (Agroinform)
A világbajnok karmester nagy népszerűségnek örvendett társai között, akik hosszasas búcsúztatták az utolsó közös edzésen.
máj. 20
18:50
Tenisz: a világelső Wozniacki nagy csatában jutott be a brüsszeli döntőbe (She)
A világelső Caroline Wozniacki több mint két és fél óra alatt, három játszmában, 6:4, 4:6, 6:3-ra legyőzte a harmadik helyen kiemelt Francesca Schiavonét a brüsszeli WTA-torna elődöntőjében. Ellenfele a fináléban a nyolcadik helyen rangsorolt Peng Su-aj lesz.
máj. 20
18:50
Guardiolától Guardioláig - avagy a passzoló középpályások hattyúdala és virágkora (Agroinform)
Taktikai Zóna rovatunk legújabb részében azon elmélkedünk, vajon miképpen fejlődött a fedezetsor centrumának felépítése az elmúlt 10 esztendőben.
máj. 20
18:52
Premier League: a liga szerint képtelenség a blackpooliak vádja (She)
Richard Scudamore, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának küzdelmeit szervező Premier League vezérigazgatója szerint képtelenség, amit Ian Holloway, a Blackpool menedzsere állít, vagyis hogy a liga megkönnyebbüléssel venné tudomásul az újonc kiesését.
máj. 20
18:54
Törökország: Terimet harmadszor nevezték ki a Galata vezetőedzőjének (She)
A Galatasaray hivatalos honlapján bejelentette, hogy ismét Fatih Terim lett a török csapat vezetőedzője.
máj. 20
19:06
Kerekesszékes vívó vk: egy arannyal és két bronzzal kezdtek a magyarok (She)
Egy arany- és két bronzérmet szereztek a magyarok az olaszországi Lonatóban zajló kerekesszékes vívó világkupa-verseny pénteki nyitónapján.
máj. 20
19:06
Nem bírt egymással a Vasas és a Kecskemét (Agroinform)
Az angyalföldiek 1-1-es döntetlent játszottak a kupagyőztes csapattal a Monicomp Liga 30. fordulójának nyitó mérkőzésén.
máj. 20
19:08
NB I: döntetlennel ért véget a Vasas és a Kecskemét összecsapása (She)
A labdarúgó NB I 30. fordulójában a Vasas ugyan Ponczók Csaba korai góljával vezetést szerzett a Kecskemét ellen, a második félidő elején a csereként beállt Sindou Dosso szép fejessel egyenlített. Bár a szünet után mindkét csapat jobban futballozott, újabb gól már nem született, így maradt az 1–1-es döntetlen.
máj. 20
19:08
Visszahívták a korábbi sikeredzőt a Galatasarayhoz (Agroinform)
Az 58 esztendős Fatih Terimet nevezték ki az Oroszlánok vezetőedzőjének - karrierje során harmadszor.
máj. 20
19:10
Brazília: Scolari megvádolta a játékvezetőt, súlyos eltiltást kapott (She)
Hat mérkőzésre szóló eltiltást kapott Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Palmeiras vezetőedzője, amiért elfogultnak ítélte a játékvezető tevékenységét a Sao Pauló-i állami bajnokság elődöntőjében.
máj. 20
19:12
NB II: Farkas János mesterhármast lőtt, nyert a Tatabánya (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 27. fordulójában a Tatabánya Farkas János mesterhármasának is köszönhetően 5–1-re győzött hazai pályán a BKV Előre ellen. A vendégcsapat a 85. perctől emberhátrányban játszott, Horváth Andrást állította ki a játékvezető.
máj. 20
19:14
NB I: Nyugodt szívvel mehetünk nyári szabadságra - Komjáti (She)
Két elégedett edző nyilatkozott a Vasas–Kecskemét NB I-es bajnoki után. Mint ismert, az élvonal utolsó fordulójában 1–1-es döntetlent játszott egymással a két csapat.
máj. 20
19:24
Videó: pazar fejessel egalizált a friss kupagyőztes a Vasas otthonában (She)
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó NB I 30. fordulójában a Vasas ugyan Ponczók Csaba korai góljával vezetést szerzett a Kecskemét ellen, a második félidő elején a csereként beállt Sindou Dosso szép fejessel egyenlített. Bár a szünet után mindkét csapat jobban futballozott, újabb gól már nem született, így maradt az 1–1-es döntetlen.
máj. 20
19:24
Döntetlen a záróforduló nyitómérkőzésén (Metropol)
A kupagyőztes Kecskemét 1-1-es döntetlent ért el a Vasas vendégeként a labdarúgó Monicomp Liga 30., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.
máj. 20
19:24
Fölényes tatabányai siker (Agroinform)
A Tatabánya hazai pályán fölényes, 5-1-es győzelmet aratott a BKV Előre felett a labdarúgó NB II 27. fordulójának nyitányán.
máj. 20
19:42
Női kosárlabda: igazolásokról nem esett szó a pécsi taggyűlésen (She)
A Pécsi Női Kosárlabda Kft. pénteken megtartotta taggyűlését, amelyen minden tagi képviselő jelen volt.
máj. 20
19:42
Magabiztos tatabányai siker (Agroinform)
A Tatabánya hazai pályán 5-1-re kiütötte a BKV Előrét az NB II 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.
máj. 20
19:44
Komjáti szerint igazságos az eredmény, Szivics már Európára figyel (Agroinform)
A Vasas, és a Kecskemét vezetőedzője is elégedetten nyilatkozott csapatáról a felek 1-1-re végződött bajnokija után.
máj. 20
20:00
Női kézilabda NB I: 7. helyen zárt a Veszprémet legyőző Dunaújváros (She)
A Dunaújváros hazai pályán 35–31-re nyert a Veszprém ellen a női kézilabda NB I 5–8. helyért zajló rájátszásának utolsó fordulójában, ezzel a hetedik helyen fejezte be a bajnokságot.
máj. 20
20:00
Előny az FTC-nél a bronzmeccsen (Agroinform)
A remekül hajrázó Ferencváros legyőzte a vendég Tatabányát, és így már csak egyetlen siker választja el a bronzéremtől.
máj. 20
20:02
Lengyelország: Abwo sokat hoz, és Maric is hozhat a Pápa konyhájára (She)
A GKS Belchatów otthonában péntek este aratott 2–0-s győzelemmel a Zaglebie Lubin kiharcolta a bennmaradást a lengyel labdarúgó-bajnokság élvonalában, ám magyar szempontból fontosabb hír, hogy a fellélegző klub megtartja a Lombard Pápától kölcsönkapott David Abwót.
máj. 20
20:18
Férfi kézilabda NB I: fordulatos meccs után újra az FTC-nél az előny (She)
A Ferencváros fordulatos mérkőzésen hazai pályán 26–23-ra legyőzte a Tatabányát a férfi kézilabda NB I harmadik helyért folyó párharcának harmadik mérkőzésén, így 2–1-re vezet.
máj. 20
20:18
Labdarúgó NB II - Fővárosban nyert a Videoton (Metropol)
Az éllovas Videoton II csapata idegenben 2-1-re nyert a Ferencváros II együttese ellen a labdarúgó NB II 27. fordulójának pénteki játéknapján.
máj. 20
20:18
Magyar játékvezetők a Katari Emír Kupa döntőjén (Agroinform)
Május 21-én Katar fővárosában, Dohában rendezik meg az ország legjelentősebb eseményét, az Emír Kupa döntőjét, ahol magyar játékvezetői hármas működik közre.
máj. 20
20:20
NB II, Nyugati csoport: a „kis” Vidi a hajrában fordított az Üllői úton (She)
A listavezető Videoton-Puskás Akadémia 2–1-re nyert a Ferencváros II vendégeként a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 27. fordulójában.
máj. 20
20:22
Jégkorong: cseh csapattal bővülhet az EBEL (She)
A pénteki ligaülésen felvételét kérte az EBEL-be a cseh Orli Znojmo, emellett döntés született arról, hogy a 24 éven aluli játékosok 0 ponttal számítanak bele a játékos-pontrendszerbe.
máj. 20
20:24
Kajak-kenu: öt magyar egység már döntős a csehországi vk-versenyen (She)
A pénteki 500 és 1000 m-es elő- és középfutamokból öt magyar egység verekedte be magát a szombati döntőkbe a csehországi Racicében zajló gyorsasági (síkvízi) kajak-kenu világkupa-versenyen.
máj. 20
20:36
Boateng Michael Jackson-módra táncolt (Agroinform)
Az olasz bajnok AC Milan játékosa egy sajtótájékoztatón mutatta be a "Moonwalk" nevű koreográfiát.

Keresés