2009. május 1. péntek

máj. 1
17:09
Talmácsi ötödik az első szabadedzésen (Metropol)
A 250 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor az ötödik időt érte el a gyorsaságimotoros-világbajnokság Spanyol Nagydíjának pénteki első szabadedzésén Jerezben.
máj. 1
17:11
Puskás-díjat alapít a FIFA (Infostart)
Bajnai Gordon miniszterelnök péntek délután a Parlamentben fogadta Joseph S. Blattert, a FIFA elnökét és Kisteleki Istvánt, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét.
máj. 1
17:27
Tenisz: Roger Federer is ott van a római torna elődöntőjében (She)
Másodikként a második helyen kiemelt svájci Roger Federer jutott a legjobb négy közé a római ATP-tenisztornán, miután 7:6, 6:2-re megverte a német Mischa Zverevet.
máj. 1
17:29
Arsenal: Eduardo ágyéksérülés miatt újabb három hétre kidőlt (She)
Az Arsenal 26 éves horvát labdarúgója, Eduardo da Silva ágyéksérülést szenvedett, ezért három hétig nem számíthat rá Arsene Wenger menedzser.
máj. 1
17:31
Tenisz: Czink feladta a Medina Garrigues elleni elődöntőt (She)
Befejeződött a fezi tenisztorna az idáig kiválóan menetelő Czink Melinda számára. A magyar teniszező, aki eddigi szereplésének köszönhetően mindenképpen javít majd világranglistás helyezésén, a 6:0-ra elveszített első szett után feladta a spanyol Medina Garrigues elleni elődöntőt.
máj. 1
17:45
Czink Melinda feladta az elődöntőt (Infostart)
Czink Melinda a 6:0-ra elvesztett első játszma után feladta az elődöntőt a spanyol Anabel Medina Garrigues ellen a 220 ezer dollár összdíjazású marokkói salakpályás női tenisztornán.
máj. 1
17:47
Suchman: A befektetők szándéka a jövő évi motoros GP megtartása (Infostart)
Jövő hét elején egyeztetik a leendő Balatonring utolsó engedélyeit és terveit; az építkezést legkésőbb a nyár közepén meg kell kezdeni ahhoz, hogy megtarthassák a jövő évi futamot - mondta a sávolyi beruházás hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos.
máj. 1
18:21
Labdarúgás: immár bizonyos, a FIFA Puskás Ferenc-díjat alapít (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Puskás Ferenc-díjat alapít, amelyet a jövő januári FIFA-gálán adnak át először. Ezt Kisteleki István, a magyar szövetség elnöke mondta pénteken az MTI-nek. Az MLSZ vezetője jelen volt azon a Parlamentben tartott találkozón, amelyen Bajnai Gordon miniszterelnök fogadta Joseph Blatter FIFA-elnököt.
máj. 1
18:23
Férfi vízilabda ob I: kiütéses egri siker a Honvéd otthonában (She)
A Vodafone ob I elődöntőjének első mérkőzésén 10–5-re nyert az Eger a Honvéd ellen a Kőér utcában, így összesítésben 6–3-ra vezet a Heves megyei együttes.
máj. 1
18:39
Súlyos vereség az osztrákoktól a jégkorong-világbajnokságon (Infostart)
A magyar jégkorong-válogatott 6-0-s vereséget szenvedett az osztrák csapattól a svájci világbajnokságon, a kiesés elkerüléséért vívott első alsóházi mérkőzésén.
máj. 1
18:39
Jégkorong: a magyar válogatott kikapott Ausztriától (She)
Simán, 6–0-ra elveszítette első, Ausztria elleni mérkőzését a magyar válogatott az A-csoportos jégkorong-világbajnokság alsóházi rájátszásában. Pat Cortina csapata ismét becsülettel küzdött, azonban ezúttal semmi sem sikerült a magyar fiúknak, a kezdetben zavarodott együttes benyomását keltő osztrákok pedig magukra találtak, és hatszor is mattolták Szuper Leventét. Mivel az alsóház másik…
máj. 1
18:39
A FIFA Puskás Ferenc-díjat alapít (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Puskás Ferenc-díjat alapít, amelyet a jövő januári FIFA-gálán adnak át először.
máj. 1
18:57
Jégkorong: a záró játékrészben kerekedett felül Dánia (She)
Az A-csoportos jégkorong-világbajnokság alsóházi rájátszásában Dánia a harmadik harmadban ütött két góljával legyőzte Németországot.
máj. 1
18:57
Újabb magyar vereség a jégkorong vb-n (Metropol)
Komoly lépéshátrányba került a bennmaradásért zajló küzdelemben a magyar jégkorong-válogatott, miután pénteken 6-0-ra kikapott az osztrák csapattól a svájci világbajnokságon.
máj. 1
18:59
Anglia: Benítez szerint nagyon közel a megállapodás Aggerrel (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Premier League második helyén álló Liverpool menedzsere, Rafael Benítez állítása szerint a klub 26-szoros dán válogatott védője, Daniel Agger nagyon közel áll ahhoz, hogy aláírja új szerződését klubjával.
máj. 1
19:15
Soproni Liga: hat találkozó élőben az NSO-n! (She)
A Soproni Liga 26. fordulójából hat mérkőzést játszanak le pénteken 19 órai kezdettel. Kövesse velünk a találkozókat élő, szöveges tudósításunk segítségével!
máj. 1
19:17
Férfi röplabda NB I: hazai pályán egyenlített a Veszprém (She)
A férfi röplabda NB I pénteki találkozóján, az 5–8. helyért zajló rájátszás második mérkőzésén a Company Nyelviskola-Veszprémi RC 3:2-re legyőzte hazai pályán a Szolnoki RK-SI-t, így összesítésben 1–1-re alakította a párharc állását. A harmadik mérkőzés vasárnap lesz.
máj. 1
19:19
Salakmotor: Tabaka sikerével zárult az ausztriai Eb-selejtező (She)
Nem várt magyar diadal született az ausztriai Mureckben megrendezett salakmotoros egyéni Európa-bajnoki selejtezőn, amelyen a mindössze 20 éves Tabaka József győzött.
máj. 1
19:21
Salakmotor: nincs magyar továbbjutó a junior Eb-elődöntőn (She)
A szlovák Martin Vaculik győzelmével zárult a Debrecenben megrendezett salakmotoros junior Európa-bajnoki elődöntő. A magyar versenyzők nem tudtak bravúrt végrehajtani, Lőrincz Attila hét ponttal a 10., míg Szegvári Róbert pont nélkül a 16. helyen zárt.
máj. 1
19:33
Női kézilabda NB I: az FTC három góllal nyert Békéscsabán (She)
A női kézilabda NB I felsőházi rájátszása 3. fordulójában a Budapest Bank-FTC-RightPhone félidei egygólos hátránya ellenére győzött a Sonepar-Békéscsaba otthonában.
máj. 1
19:51
Férfi kézilabda NB I: 3 góllal nyert a Tatabánya Debrecenben (She)
A férfi kézilabda NB I 5–8. helyért zajló rájátszásának első fordulójában a Tatabánya-Carbonex KC 28–25-re legyőzte idegenben a DKSE-Airport Debrecent.
máj. 1
19:53
Jégkorong-vb: Ha holnap estig játszunk, akkor sem lőttünk volna gólt - Szélig (She)
A magyar válogatott Ausztria elleni vereségével jelentős hátrányba került a bentmaradásért folytatott harcban a svájci világbajnokságon. A magyar csapat tagjai érthető módon el voltak keseredve a találkozó után.
máj. 1
19:55
Fogathajtás: a világbajnoki címvédő Lázár Vilmos nyerte a díjhajtást (She)
A világbajnoki címvédő Lázár Vilmos nyerte a kettesek pénteki díjhajtását a Fábiánsebestyénben zajló nemzetközi fogathajtóversenyen, amely az országos bajnokság első fordulója, továbbá a kettesek számára az első válogató az augusztusi kecskeméti vb-re.
máj. 1
20:09
Férfi röplabda NB I: a Kaposvár könnyedén győzött idegenben (She)
A férfi röplabda NB I elődöntőjében a második mérkőzésen is nyert a Kométa-Kaposvár, ezúttal idegenben verte meg a MAFC-Mapeit.
máj. 1
20:11
NB II, Nyugati csoport: nem bírt a Felcsút a Tatabányával (She)
A labdarúgó-másodosztály Nyugati csoportjának 24. fordulójában a Kozármisleny nyert az Integrál-DAC otthonában. A Felcsút nem bírt a Tatabányával.
máj. 1
20:13
Sárkányhajó: Kozmann Györgyék sikere az évadnyitón (She)
Megkezdődött a versenyszezon a tajvani Világjátékokon induló magyar sárkányhajó-válogatott számára, amely a kétszeres olimpiai bronzérmes Kozmann György részvételével megnyerte az évadnyitó maratoni sárkányhajó-viadalt.
máj. 1
20:15
Férfi röplabda NB I: 3:0-s kecskeméti győzelem Szegeden (She)
A férfi röplabda NB I elődöntőjében a második mérkőzésen is legyőzte a Kalo-Méh-Kecskeméti RC a HPQ-Szegedi RSE-t, ezúttal idegenben. A párharc következő mérkőzését vasárnap rendezik.
máj. 1
20:45
Eto'o: A Bernabéuban elmehet a Madrid utolsó vonata is (Infostart)
"Régóta nem volt ilyen fontos a bajnoki cím kimenetele szempontjából az El Clásico" - véli Spanyolország legnagyobb példányszámú sportnapilapja, a Marca a szombati Real Madrid-Barcelona mérkőzés előtt. A vendégségbe igyekvő katalánok négy ponttal vezetnek a Primera Divisiónban, de ha kikapnak a 2009-ben még egyetlen bajnoki mérkőzést sem vesztő Madridtól, hihetetlenül izgalmas végjátékra van…
máj. 1
20:45
Férfi kézilabda NB I: kilencgólos Veszprém-siker a PLER ellen (She)
A Budapest Bank férfi kézilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén az MKB Veszprém 38–29-re győzött hazai pályán a PLER KC ellen.
máj. 1
20:45
Djokovic, Nadal és Federer is az elődöntőben (Metropol)
Elsőként a címvédő szerb Novak Djokovic jutott be az elődöntőbe a 2,75 millió dollár összdíjazású, salakpályás római férfi tenisztornán, miután két játszmában nyert az argentin Juan Martin Del Potro ellen.
máj. 1
20:47
Öttusa: „lefutott” a dobogóról a magyar vegyes váltó (She)
Negyedik helyen végzett az albenai junior Európa-bajnokságon a magyar vegyes váltó. Pataki Viktória és Demeter Gergely duója az első helyről kezdte meg a záró számot, nem is teljesített itt sem rosszul, de a csehek, a lengyelek és németek is megelőzték végül a kombinált számban.
máj. 1
20:49
Férfi vízilabda ob I: a Vasas könnyedén nyert a Fradi ellen (She)
A férfi vízilabda ob I elődöntőjében a Vasas 8–5-re verte meg a Ferencvárost. Az angyalföldiek ezzel 9–0-ra alakították az egyik csapat tízedik pontjának megszerzéséig tartó párharcot.
máj. 1
21:03
Bundesliga 2.: a Hansa Rostock kiütötte a Kaiserslauternt (She)
A Bundesliga 2. 30. fordulójában a Hansa Rostock otthon 5–1-re legyőzte a Kaiserslauternt, a hazaiaknál Lisztes Krisztián a 80. percben, 5–1-es állásnál lépett pályára.
máj. 1
21:03
Magabiztosan nyert az éllovas Debrecen (Metropol)
Az éllovas Debrecen magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Kaposvár felett a labdarúgó Soproni Liga 26. fordulójának szombati játéknapján, s ezzel megszilárdította vezető helyét a tabellán.
máj. 1
21:05
Soproni Liga: fél óra is elég volt a Lokinak a Kaposvár ellen (She)
A listavezető Debrecen a tizenegyedik helyen álló Kaposvárt fogadta. A hazai gárda már az első fél órában eldöntötte a három pont sorsát.
máj. 1
21:07
Soproni Liga: fordulatos meccsen verte meg a Kecskemét a REAC-ot (She)
Parádés mérkőzésen 5–3-ra nyert a Kecskemét a REAC ellen a Soproni Liga 26. fordulójában. A félidőben még a vendégek vezettek 3–2-re, azonban két kiállítás megpecsételte sorsukat.
máj. 1
21:09
Soproni Liga: Kenesei Krisztián gólja döntött Szombathelyen (She)
Több góllal is nyerhetett volna a Haladás a Budapest Honvéd ellen, de a vendégek kapusa, Tóth Iván állta a sarat egészen a 40. percig, amikor is Kenesei Krisztián egy begyakorolt figura után megszerezte a találkozó egyetlen találatát.
máj. 1
21:11
Soproni Liga: igazságos döntetlen született Fehérvárott (She)
Szakály Dénes, illetve Marián Sluká gólja révén 1–1-es döntetlennel ért véget a Fehérvár és a Zalaegerszeg összecsapása.
máj. 1
21:21
Soproni Liga: döntetlenre mentette a meccset a Vasas Győrben (She)
A Soproni Liga 26. fordulójának pénteki mérkőzésén a Győr fogadta a Vasast, és már a harmadik percben megszerezte a vezetést Alekszidze révén. A Vasas nem tudott igazán veszélyes helyzeteket kialakítani az első félidőben, ez némileg megváltozott a folytatásra, amikor feljöttek az angyalföldiek, és a Győr is visszavett a tempóból. Erőfeszítéseiket pedig siker koronázta, Vujovics a hajrában…
máj. 1
21:23
Soproni Liga: kétgólos hátrányból egyenlített a Nyíregyháza (She)
Az alsóházi csapatok drámai mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott egymással a Nyíregyháza és a Paks.
máj. 1
21:25
NB II, Keleti csoport: a Békéscsaba hazai pályán győzött (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportja 24. fordulójának nyitó mérkőzésén a Békéscsaba hazai pályán 2–1-re legyőzte a Baktalórántházát, ezzel elmozdult a kiesést jelentő 14. helyről.
máj. 1
21:27
Női kézilabda NB I: a Nyíradony könnyedén verte meg a Dunaferrt (She)
A női kézilabda NB I 5–8. helyért zajló rájátszásában a Tajtavill-Nyíradony hazai pályán magabiztosan győzte le a Dunaferr NK-t.
máj. 1
21:39
Tenisz: Gyementyjeva és Kuznyecova elődöntős Stuttgartban (She)
A stuttgarti női tenisztornán második helyen kiemelt orosz Jelena Gyementyjeva a 2007-es wimbledoni döntős francia Marion Bartoli ellen győzött két szettben, míg az ötödik helyen kiemelt, szintén orosz Szvetlana Kuznyecova az argentin Gisela Dulkót verte meg két szettben, így mindketten elődöntősök.
máj. 1
22:33
MotoGP: Talma holnap még gyorsabb lenne Spanyolországban (She)
Talmácsi Gábor elégedetten nyilatkozott a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzését követően. A magyar pilóta szerint holnap még jobb eredményt érhet el.
máj. 1
22:35
Arsenal: az amerikai Stan Kroenke lett a klub főrészvényese (She)
Az amerikai üzletember, Stan Kroenke lett az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal főrészvényese.
máj. 1
22:37
Jégkorong-vb: az amerikaiak könnyedén verték meg a franciákat (She)
Az A-csoportos jégkorong-világbajnokság középdöntőjének pénteki játéknapján az E-csoportban az Egyesült Államok a papírformának megfelelően legyőzte Franciaországot. A 41-szer kapura lövő amerikaiak 6–2-re győztek.
máj. 1
22:51
Jégkorong-vb: Sami Kapanen vezetésével győztek a finnek (She)
Az A-csoportos világbajnokság középdöntőjének pénteki játéknapján az F-csoportban Finnország és Szlovákia találkozott, és a rendes játékidőben Sami Kapanen, illetve Lubos Bartecko góljával 1–1-re végeztek, míg a hosszabbításban ismét Sami Kapanen talált be, így a finnek 2–1-re győztek.
máj. 1
22:53
Férfi kosárlabda Euroliga: a Barcát megverő CSZKA az első döntős (She)
Az orosz CSZKA Moszkva jutott elsőként a férfi kosárlabda Euroliga vasárnapi fináléjába, miután a pénteki elődöntőben 82–78-ra legyőzte a spanyol Regal Barcelonát.
máj. 1
23:09
Bundesliga: a Hannover két góllal nyert Bochumban (She)
A Hannover kétgólos győzelmet aratott a Bochum otthonában a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 30. fordulójában.
máj. 1
23:11
Jupiler League: a Lokeren idegenbeli győzelmével már az ötödik (She)
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Jupiler League 32. fordulójának pénteki nyitó mérkőzésén a harmadik helyen álló FC Bruges fogadta a nyolcadik Lokerent, és bár 0–3 után, emberhátrányban (!) még tudta kozmetikázni az eredményt, pontot nem sikerült szereznie.

Keresés