2009. június 1. hétfő

jún. 1
16:03
Konföderációs Kupa: öt idei BL-győztes a spanyol keretben (She)
Öt idei Bajnokok Ligája-győztes és 17 tavalyi Európa-bajnok került be Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya keretébe, amely a dél-afrikai Konföderációs Kupára készül.
jún. 1
16:12
Steinmetz Ádám 2012-ben már nem lehet olimpiai bajnok (Infostart)
Jóllehet sokan biztosak voltak benne, hogy idén visszakerül a férfi vízilabda-válogatottba az Athénban olimpiai bajnok Steinmetz Ádám, Kemény Dénes szövetségi kapitány vasárnap közzétett 18-as keretében mégsem kapott helyet a montenegrói Primorac Kotorral idén Euroligát nyert center.
jún. 1
16:15
AS Roma: a Bayern is beszállt a Perrottáért folytatott harcba (She)
A Serie A hatodik helyén végző AS Roma középpályását, Simone Perrottát a Fiorentina mellett immár a Bayern München is leigazolná.
jún. 1
16:15
Régi-új elnök a Real Madridnál (Metropol)
Egyedüli pályázóként lett a Real Madrid elnöke Forentino Pérez, aki 2000 és 2006 között egyszer már volt presidente a fővárosi elitklubnál.
jún. 1
16:33
Felkészülési mérkőzés: íme a török keret Franciaország ellen (She)
A török válogatott jövő hét pénteken Lyonban szerepel felkészülési mérkőzésen. Fatih Terim szövetségi kapitány kijelölte a Franciaország elleni meccsre utazó 25 tagú keretét, amelyből sérülés miatt kimaradt Mehmet Aurélio és Hamit Altintop.
jún. 1
16:51
Magyar válogatott: Horváth Gábor is csatlakozik Koeman keretéhez (She)
A klubbeli kötelezettségei miatt Hollandiában maradó Bodor Boldizsár (Roda JC) helyére Horváth Gábort (FC Fehérvár) hívta meg Telkiben tartott edzőtáborozására Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A nemzeti csapat kedden 11 órakor tréningezik először.
jún. 1
16:53
Burnley: Király nem kap új szerződést, szabadon igazolható (She)
Az angol élvonalba feljutott Burnley bejelentette a hivatalos oldalán, hogy a lejáró szerződésű Király Gábor, Alan Mahon és Steve Jones sem kap szerződést a következő szezonra.
jún. 1
16:55
Juventus: Iaquinta 2013-ig hosszabbított a „zebrákkal” (She)
Három évvel meghosszabbította szerződését a Juventus labdarúgócsapatával Vincenzo Iaquinta, aki az új megállapodás értelmében 2013-ig marad a „zebrák” játékosa.
jún. 1
17:09
Roland Garros: Robredo legyőzte Kohlschreibert, a 8 közé került (She)
A Francia nemzetközi teniszbajnokság nyolcaddöntőjében a férfi egyesek mezőnyében Tommy Robredo négy szettben felülmúlta a német Philipp Kohlschreibert. A 16. kiemelt spanyol ellenfele a legjobb négy közé jutásért a Del Potro-Tsonga találkozó győztese lesz.
jún. 1
17:11
Olympiakosz: Olof Mellberggel erősítenének a pireusziak (She)
A svéd Aftonbladet és görög lapok értesülései szerint a görög bajnok és kupagyőztes Olympiakosz a Juventus rutinos svéd légiósával, Olof Mellberggel erősítene.
jún. 1
17:27
Salzburg: svájci védő érkezhet Bodnár László helyére? (She)
Az osztrák Die Presse információi szerint valószínűleg távozik a bajnok Red Bull Salzburg magyar labdarúgója, Bodnár László, és a csapatnál már a helyettesét keresik.
jún. 1
17:45
Skócia: a Swansea menedzsere ülhet a Celtic kispadjára (She)
A BBC Sport információi szerint a skót Celtic labdarúgócsapata engedélyt kért a Swansea vezetőitől, hogy tárgyalásokat kezdhessen az angol másodosztályban játszó együttes menedzserével, Roberto Martínezzel.
jún. 1
17:47
Felkészülési mérkőzés: Irán vereséggel hangolt a selejtezőkre (She)
Idegenbeli vereséggel hangolt az iráni labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezőkre: a dél-afrikai szereplésre pályázó csapatot Kína győzte le 1–0-ra. A kínaiak egyetlen gólját Kao Lin szerezte, aki egy kapufáról kipattanó labdát lőtt a hálóba a 44. percben.
jún. 1
18:18
Zinedine Zidane a Real Madridhoz szerződött (Infostart)
Alig hogy elfoglalta a Real Madrid elnöki posztját, Florentino Pérez máris tanácsadójává nevezte ki Zinédine Zidane-t, a labdarúgócsapat korábbi francia világ- és Európa-bajnok játékmesterét.
jún. 1
18:21
NB II: kövesse élőben a Ferencváros-DVSC II mérkőzést (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának 28. fordulójában a Ferencváros a DVSC-DEAC-ot fogadja az Albert-stadionban. A mérkőzést élő, szöveges tudósításunk segítségével követheti.
jún. 1
18:57
Championship: pontlevonással büntették a Crystal Palace-t (She)
Egypontos levonással büntette az angol Football League fegyelmi bizottsága a másodosztályban (Championship) szereplő Crystal Palace csapatát.
jún. 1
18:59
Tottenham: Ricardo Rochától megválik a londoni csapat (She)
Nem hosszabbít szerződést Ricardo Rochával a Tottenham Hotspur labdarúgócsapata, így a portugál védő szabadon igazolható.
jún. 1
19:01
Atlétika: Gebrselassiénak nem sikerült az egyórás világcsúcs (She)
Több mint 400 méterrel elmaradt saját rekordjától az etióp Haile Gebrselassie, akinek így nem sikerült megdöntenie az egyórás futás világcsúcsát hétfőn, a hengelói atlétikai Grand Prix-versenyen.
jún. 1
19:15
Hátország: a megyei és a női bajnokságok hétvégi eredményei (She)
Tekintse meg a megyei labdarúgó-bajnokságok és a női pontvadászatok hétvégi eredményeit, valamint a csoportok állását a Nemzeti Sport Online-on!
jún. 1
19:17
Lósport: bácsalmási siker született a Nemzeti Vágtán (She)
A bácsalmási Németh Sándor nyerte meg a II. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén hétfőn; a háromnapos országimázs-fesztiválra az idén is több mint százezren voltak kíváncsiak.
jún. 1
20:09
Roland Garros: Cirstea óriási meccsen kiejtette Jankovicsot (She)
A Francia nemzetközi teniszbajnokság kilencedik napján még hiányzott az igazán nagy meglepetés az egyéni versenyekben – a női párosoknál a Williams nővérek búcsúja azért annak tekinthető –, ám estére ez a „probléma” is megoldódott: a román Sorana Cirstea ugyanis három szettben kiejtette a nyolcaddöntőben az ötödik kiemelt szerb Jelena Jankovicsot.
jún. 1
20:09
Telkiben táborozik a válogatott (Metropol)
Fehér Csaba kivételével a magyar labdarúgó-válogatott valamennyi tagja megérkezett hétfőn a Telki edzőközpontba, ahol kedden és szerdán együtt tréningezik a keret Erwin Koeman szövetségi kapitány irányításával.
jún. 1
20:11
NB II, Keleti csoport: hátrányból fordított a Ferencváros (She)
A másodosztály 28. fordulójának hétfői rangadóján az Albert-stadionban a Ferencváros a DVSC-DEAC-ot fogadta. Bár a vendégek szerezték meg a vezetést, a Fradi Ferenczi István két és Dramane Kamate egy góljával megfordította a mérkőzést.
jún. 1
20:13
Norvégia: kikaptak Kovács Péterék, gázolt a Rosenborg (She)
A Molde otthonában 2–1-es vereséget szenvedett a norvég labdarúgó-élvonal 12. fordulójában Kovács Péter csapata, az Odd Grenland. A magyar csatár végigjátszotta a mérkőzést. A listavezető Rosenborg kiütéses győzelmet aratott a Bodö/Glimt stadionjában.
jún. 1
20:15
Roland Garros: Del Potro lesz Robredo ellenfele az elődöntőért (She)
A Francia nemzetközi teniszbajnokságon a férfiak egyesének nyolcaddöntőjében az 5. kiemelt Juan Martín del Potro négy szettben legyőzte a 9. helyen rangsorolt, hazai közönség előtt szereplő Jo-Wilfred Tsongát. A negyeddöntőben a spanyol Tommy Robredo lesz az argentin ellenfele.
jún. 1
20:27
A Kis Loki ellen is nyert az FTC (Metropol)
A bajnoki címét már korábban bebiztosító Ferencváros hazai pályán legyőzte a második helyezett DVSC-DEAC csapatát a labdarúgó NB II 28. fordulójának hétfői mérkőzésén.
jún. 1
20:27
"Örömet okozó, támadó futballt szeretnék kialakítani" (Behaviour)
Leonardónak, az AC Milan frissen kinevezett edzőjének egyelőre nincs pontos elképzelése arról, hogy milyen taktikai felállásban játszik majd csapata, az azonban több mint valószínű, hogy a támadó futballt fogja erőltetni.
jún. 1
20:45
Newcastle: most omániak vennék meg a kiesett „szarkákat” (She)
Egy ománi konzorcium várhatóan még a héten ajánlatot tesz a Premier League-ből kiesett, százmillió fontért eladó Newcastle United labdarúgócsapatára.
jún. 1
20:47
PSV: Vennegoor of Hesselink Dzsudzsák csapattársa lehet (She)
Dzsudzsák Balázs együttese, a PSV előrehaladott tárgyalásokat folytat a skót Celtic holland csatárával, Jan Vennegoor of Hesselinkkel.
jún. 1
20:49
Roland Garros: Stosur legázolta Razzanót és továbbjutott (She)
Gigászinak épp nem nevezhető küzdelemben 73 perc alatt jutott a legjobb nyolc közé női egyesben a Roland Garroson Samantha Stosur. A 30. helyen kiemelt ausztrál teniszező 6:2, 6:1-re győzte le a francia Virginie Razzanót.
jún. 1
21:03
Ciprus: görög válogatott bekket igazolt az ezüstérmes Omonia (She)
A ciprusi ezüstérmes Omonia Nicosia nagybevásárlásba kezdett: az együttes szerződtette a görög válogatott Hrisztosz Pacacoglut az Olympiakosztól.
jún. 1
21:05
Kézilabda: Fazekas együttese nyerte meg az EHF-kupát (She)
Fazekas Nándor együttese, a VfL Gummersbach nyerte meg a férfi kézilabda EHF-kupát, miután az első mérkőzésen szerzett egygólos előnyéhez a visszavágón hozzátett négyet, és 26–22-re legyőzte ellenfelét, a szlovén Velenje együttesét. A német együttes 18 év után szerzett újra trófeát. A magyar kapus nem lépett pályára a mérkőzésen.
jún. 1
21:07
Románia: Balinttól még a kupadöntő előtt megváltak Temesváron (She)
Az FC Timosoara vezetősége a lehetséges bajnoki címbe kerülő, Unirea Urziceni elleni vereség után menesztette Gavril Balint vezetőedzőt.
jún. 1
21:21
AS Roma: Mirko Vucsinics 2013-ig marad a „farkasoknál” (She)
Aláírta új, 2013-ig szóló szerződést az AS Roma labdarúgócsapatával Mirko Vucsinics.
jún. 1
21:39
Súlyemelés: intenzívre küldte a kolumbiai klasszist a vitamin (She)
Intenzív osztályra kellett szállítani a pekingi olimpián 62 kilogrammban ezüstérmes kolumbiai súlyemelőt, Diego Salazart, valamint a Pánamerikai Játékok-győztes társát, Nelson Castrót.
jún. 1
21:41
Feröer: Potemkin ezúttal a Klaksvíknak lőtt kettőt (She)
Továbbra is kitűnő formában játszik a feröeri NSÍ labdarúgócsapatának magyar légiósa, Potemkin Károly: csapata az ő két góljával győzött 2–0-ra a Klaksvík otthonában. A bajnokságot a HB Tórshavn vezeti a Vikingur és az NSÍ előtt, Potemkin 10 meccsen 10 gólnál tart.
jún. 1
21:43
Kézilabda: a Resita nyerte meg a Challenge Kupa román döntőjét (She)
Román házidöntőt hozott a Challenge Kupa, végül a Sport Resita idegenben, a Suceava otthonában harcolta ki a sikert: összesítésben 50–47-re győzött.
jún. 1
21:57
Roland Garros: utolsóként Monfils jutott be a legjobb nyolc közé (She)
A hazai közönség előtt versenyző Gäel Monfils három szettben legyőzte a hatodik helyen kiemelt Andy Roddickot a francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros férfi egyesének nyolcaddöntőjében, így utolsóként biztosította helyét a legjobb nyolc között.
jún. 1
21:59
Nantes: lemondott a kieső csapat trénere, Elie Baup (She)
Lemondott a francia másodosztályba kiesett FC Nantes labdarúgócsapatának edzője, Elie Baup.
jún. 1
22:15
Női kézilabda: hajba kaptak a lányok a botrányos orosz döntőn – videó! (She)
Botrányos körülmények között ért véget az orosz női kézilabda-bajnokság 2008–2009-es idénye. A Dinamo Volgográd–Zvezda találkozón szó szerint hajba kaptak a játékosok, de néhány, finoman fogalmazva is kemény szabálytalanság is tarkította az összképet. A Dinamo 31–26-ra győzött, így megnyerte a bajnokságot.
jún. 1
22:17
Torna: program indul a sportág orosz „újjáélesztésére” (She)
Átfogó programot indítottak Oroszországban a válságban levő tornasport „újjáélesztésére”: a feladat koordinálásával Alekszandr Alekszandrovot bízták meg.
jún. 1
22:33
Női kézilabda: hajba kaptak a lányok a botrányos orosz döntőn - videó! (She)
Botrányos körülmények között ért véget az orosz női kézilabda-bajnokság 2008–2009-es idénye. A Dinamo Volgográd–Zvezda találkozón szó szerint hajba kaptak a játékosok, de néhány, finoman fogalmazva is kemény szabálytalanság is tarkította az összképet. A Dinamo 31–26-ra győzött, így megnyerte a bajnokságot.
jún. 1
22:51
NHL: új vezetőedzője van a Montreal Canadiensnek (She)
Új vezetőedzője van az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Montreal Canadiens csapatának: Jacques Martin veszi át az együttes irányítását.
jún. 1
22:53
Real Madrid: Zidane elnöki tanácsadó lett a királyi gárdánál (She)
A korábbi világ- és Európa-bajnok francia középpályás, Zinedine Zidane tanácsadóként vállal szerepet korábbi klubjánál, a spanyol rekordbajnok Real Madridnál.
jún. 1
23:09
Juventus: fiatal olasz edzőt keresnek a torinói klubnál (She)
Olasz szakember lesz a Juventus következő vezetőedzője – legalábbis erre lehet következtetni a torinói klub elnökének, Cobolli Giglinek a szavaiból.
jún. 1
23:11
Real Madrid: Manuel Pellegrini az új edző - hivatalos (She)
Hivatalosan is bejelentette a Real Madrid azt, ami már nyílt titok volt az elmúlt napokban: a Villarreal korábbi mestere, Manuel Pellegrini irányítja az új szezonban a királyi gárda szakmai munkáját.
jún. 1
23:45
AC Milan: a ’82-es brazil válogatott inspirálja Leonardót (She)
Látványos játékra számíthatnak csapatuktól az AC Milan hívei, az együttes frissen kinevezett vezetőedzőjét, Leonardót ugyanis az 1982-es világbajnokságon szerepelt brazil válogatott inspirálja.

2009. június 2. kedd

jún. 2
3:03
Szávay 20 millióval búcsúzott (Blikk)
PÁRIZS – Vereséget szenvedett Szávay Ágnes (20) a Roland Garroson. A magyar játékos a világklasszis Venus Williams (28) búcsúztatása után a nyolcaddöntőben kapott ki 6:2, 6:4-re a szlovák Dominika Cibulkovától (20).
jún. 2
3:07
Pasini bravúrja Mugellóban (Blikk)
Hat év után nyert a Tóth-csapat motorosa
jún. 2
3:11
BL-t kell nyernie a Chelsea-nek (Blikk)
LONDON – „A tiétek vagyok!” A legnagyobb angol napilap, a The Sun sportoldalának főcíme volt tegnap ez a mondat. Az olasz sztáredző, Carlo Ancelotti (49) üzent így a Chelsea futballcsapata szurkolóinak, délelőtt pedig az egyesület is hivatalosan közölte: az olasz bajnokságban idén harmadik, és így Bajnokok Ligája-induló Milantól vasárnap este búcsúzott tréner július elsején áll munkába, és…

Keresés