2009. augusztus 9. vasárnap

aug. 9
0:00
Felkészülés: a Valencia 2-0-ra legyőzte az Arsenalt (She)
A spanyol Valencia Miguel és David Villa hajrában szerzett góljával 2–0-ra győzte le az Arsenalt felkészülési mérkőzésen.
aug. 9
0:18
Atlétika: az év legjobbja női kalapácsban és 4x100-as váltóban (She)
Anita Wlodarczyk 77,20 méterrel, az év legjobb eredményével nyerte szombaton a női kalapácsvetést a cottbusi nemzetközi atlétikai versenyen.
aug. 9
3:18
Itthon hagyták Janics edzőjét (Blikk)
BUDAPEST – Edzője nélkül lesz kénytelen megvalósítani aranyérmes álmait a jövő heti dartmouthi világbajnokságon Janics Natasa (27), a Démász Szeged háromszoros olimpiai bajnok kajakosa. A felkészülését irányító Kovács Lászlót (62) ugyanis nem utaztatta el a szövetség.
aug. 9
3:22
Hemingway rosszul lett a centenáriumi ünnep előtt (Blikk)
BUDAPEST – Némi üröm vegyült George F. Hemingway (61) örömébe.
aug. 9
3:26
Hosszú Katinka, Baja hőse (Blikk)
BAJA – Megállt az élet péntek este Baján. A Szentháromság téren és annak környékén volt a Duna-parti város apraja-nagyja, Hosszú Katinkát (20), a Bajai Spartacus Vízügy úszóvilágbajnokát köszöntötték.
aug. 9
3:30
Japán csatár a sztár Nyíregyházán (Blikk)
NYÍREGYHÁZA – Rövid idő alatt a nyíregyházi közönség kedvence lett Kazuo Homma (29). A japán csatár nem sokkal a 2009/10-es labdarúgóbajnokság rajtja előtt igazolt a nehéz anyagi helyzetbe sodródott Diósgyőrtől Nyíregyházára, és mindössze három fordulót kellett várnia arra, hogy végleg belopja magát a nyírségi drukkerek szívébe. Persze ez nem csoda, az alacsony, de roppant harcias futballista a…
aug. 9
3:34
Szupersztárok először együtt a Realban (Blikk)
TORONTO – A kanadai nagyváros futballszurkolóit nagyon sok Real Madrid-hívő irigyli. Ők láthatták ugyanis először együtt játszani a királyi csapat új szuperszerzeményeit.
aug. 9
7:30
Chelsea: Frank Lampard 37-38 éves koráig játszana (She)
Frank Lampard, a Chelsea 31 esztendős labdarúgója egy lapinterjúban elárulta: 37-38 éves koráig szeretne futballozni, azután pedig szívesen lenne valamikor jelenlegi klubjában vezetőedző.
aug. 9
7:48
Kosárlabda NB I: Calvin Watson visszatér Zalaegerszegre (She)
Visszatér a Zalakerámia-ZTE KK kosárlabda-csapatához az amerikai bedobó, Calvin Watson, aki így a következő idényben is az elmúlt szezon bronzérmesét erősíti.
aug. 9
8:06
Tenisz: Penetta Sarapova legyőzésével finalista LA-ben (She)
Flavia Pennetta lesz Samantha Stosur ellenfele a Los Angelesben zajló női tenisztorna döntőjében, miután az olasz lány három játszmában legyőzte az orosz Marija Sarapovát az elődöntőben.
aug. 9
8:08
Tenisz: Roddick lesz Del Potro ellenfele a washingtoni döntőben (She)
A verseny első két kiemeltje jutott a washingtoni férfi tenisztorna döntőjébe, miután az amerikai Andy Roddick három játszmában legyőzte honfitársát, John Isnert.
aug. 9
8:09
Meghalt az Espanyol kapitánya (Behaviour)
Valószínűleg szívroham következtében meghalt szombat este Bolognában Daniel Jarque, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Espanyol 26 éves kapitánya. A vendéglátó olasz csapattal vasárnapra tervezett barátságos mérkőzést törölték emiatt.
aug. 9
8:24
Meghalt az Espanyol csapatkapitánya (Infostart)
Szívrohamban elhunyt Daniel Jarque, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Espanyol csapatkapitánya.
aug. 9
8:24
Rali: Bútor Róbert nyerte meg a Bajnokok Tornáját (She)
Bútor Róbert a volt N-csoportos világbajnok osztrák Manfred Stohlt legyőzve megnyerte a szentkirályszabadjai Bajnokok Tornáját.
aug. 9
8:42
Formula-1: újfajta nyaralás, avagy Schumacher a világűrbe vágyik (She)
A hétszeres Formula–1-es világbajnok Michel Schumacher is rajta van a Virgin Galactic azon listáján, amely a világűrbe vágyó űrturistákat tartalmazza.
aug. 9
8:44
Copa America: rendezőcsere körvonalazódik 2015-re (She)
A 2013-ban labdarúgó Konföderációs Kupát, 2014-ben pedig világbajnokságot rendező Brazília lemondana a 2015-ös Copa America lebonyolításáról Chile javára. Cserébe a 2019-es dél-amerikai kontinenstornának adna szívesen otthont, a Lance című sportnapilap értesülése szerint.
aug. 9
9:36
Washington - Roddick-Del Potro döntő (Metropol)
Az első helyen kiemelt Andy Roddick és a másodikként rangsorolt argentin Juan Martin del Potro jutott a vasárnapi döntőbe az 1,4 millió dollár összdíjazású, washingtoni keménypályás férfi tenisztornán.
aug. 9
9:54
Atlétika: nem lesz ott Berlinben az előző vb távolugró ezüstérmese (She)
Az olasz távolugró, Andrew Howe kihagyja a berlini atlétikai világbajnokságot, miután nem épült fel Achilles-sérüléséből.
aug. 9
9:56
Videó: nézze meg a Barcelona Chivas elleni döntetlenjét! (She)
Felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a Barcelona a mexikói Chivas Guadalajara ellen. A találkozón Ramón Moráles szerzett vezetést az 50. percben, Bojan Krkic pedig nem sokkal később közelről egyenlített.
aug. 9
9:58
Profi ökölvívás: Barrios egy év után tért vissza, hozta a kötelezőt (She)
Közel egy év kihagyást követően könnyed győzelemmel tért vissza a szorítók világába Jorge Barrios. A WBO egykori nagypehelysúlyú bokszvilágbajnoka szinte minden menetet megnyerve pontozással verte meg Moises Castrót.
aug. 9
10:00
Tenisz: Czink Melinda a francia Cornet ellen kezd Cincinnatiben (She)
Czink Melinda a francia Alizé Cornet ellen kezd a Cincinnatiben megrendezésre kerülő női tenisztornán.
aug. 9
10:12
Liverpool: Halmosi csapattársát nézte ki magának Benítez (She)
Rafa Benítez a Hull City hátvédjével, Michael Turnerrel erősítené meg a Liverpool keretét.
aug. 9
10:12
Férfi kosaras osztályozó - Kikaptak a magyarok (Metropol)
A magyar férfi kosárlabda-válogatott hat ponttal kikapott szombaton a cseh csapattól európai osztályozó mérkőzésen, Prágában.
aug. 9
10:30
Videó: vitát váltott ki Norvégiában Kovács Péter gólja! (She)
Mint arról már beszámoltunk, Kovács Péter, az Odd Grenland magyar támadója két gólt lőtt a Norvég Kupa negyeddöntőjében a Brann ellen. Kovács első találata vitatható körülmények között született: a magyar csatár meg akarta zavarni az ellenfél előreíveléshez készülődő kapusát, aki a rúgás pillanatában megsérült, a támadó pedig elvette tőle a labdát, majd a kapuba passzolt.
aug. 9
10:30
Meghalt az Espanyol kapitánya (Metropol)
Szívleállás következtében meghalt szombat este Dani Jarque, az Olaszországban edzőtáborozó Espanyol labdarúgócsapatának 26 éves kapitánya. A spanyol gárda vasárnap felkészülési mérkőzést játszott volna a Bolognával, a meccset a tragédia miatt törölték.
aug. 9
10:32
Haladás: tovább tesztelik a szombathelyiek Tonit (She)
Tovább teszteli a Haladás szakmai stábja Tonit, az együttesnél próbajátékon szereplő ghánai légióst, írja a haladasfc.hu.
aug. 9
10:48
Ausztrália: Robbie Fowler góllal mutatkozott be új csapatában (She)
Góllal mutatkozott be a North Queensland Fury FC együttesében Robbie Fowler.
aug. 9
11:06
Kerékpár: az FTC nyerte meg a csapatidőfutam-bajnokságot (She)
Az FTC-Merida sikerével zárult a kerékpáros magyar csapatidőfutam-bajnokság. A Fradi az Atlantis Casino és a Szeged KSC együttesét előzte meg.
aug. 9
11:08
Videó: nézze meg Vanczák Vilmos gólpasszát az Aarau ellen! (She)
Vanczák Vilmos jobb oldali beadását követően Enes Fermino szerezte meg a vezetést a Sionnak az Aarau ellen, a svájci bajnokság 5. fordulójában rendezett mérkőzésen. Íme, a találkozó összefoglalója, benne a magyar hátvéd gólpasszával (2:15-nél látható a videón.)
aug. 9
12:00
A Chivas megállította a Barcelonát (Infostart)
Amerikai túrájának utolsó, San Franciscó-i mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a mexikói Guadalajarával (közismert nevén a Chivasszal) a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona labdarúgócsapata.
aug. 9
12:00
Chelsea: 45 milliós ajánlat érkezik Alexandre Patóért? (She)
A News of the World értesülései szerint hamarosan 45 millió fontos ajánlatot tesz a Chelsea az AC Milan brazil labdarúgójáért, Alexandre Patóért.
aug. 9
12:02
Mutu nélkül jönnek a románok a szerdai mérkőzésre (Infostart)
Razvan Lucescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 23 fős keretét a szerdai, magyarok elleni barátságos mérkőzésre: a vendégek legnagyobb sztárja, Adrian Mutu neve nem szerepel a névsorban.
aug. 9
12:02
Úszás: brit rövidpályás világcsúcs 400 női gyorson (She)
A brit Joanne Jackson megjavította a 400 m-es női gyorsúszás rövidpályás világcsúcsát.
aug. 9
12:18
Barátnője telefonált egy másik országból, hogy szívrohamot kapott a futballista (Infostart)
Szívleállás következtében halt meg az este egy spanyol labdarúgó. A 26 éves Dani Jarque, a spanyol élvonalban szereplő, és éppen Olaszországban edzőtáborozó Espanyol játékosa volt. Sajtóértesülések szerint a játékos délelőtt még együtt edzett társaival, majd kora este, amikor éppen várandós barátnőjével beszélt telefonon, amikor összeesett hotelszobájában.
aug. 9
12:18
Magyar válogatott: Adrian Mutu nincs benne a román keretben (She)
Razvan Lucescu, a román válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a Magyarország–Románia mérkőzésre készülő 23 fős keretét. Erről a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu adott tájékoztatást.
aug. 9
12:18
Magyar-román - Mutu nélkül jönnek a vendégek (Metropol)
Razvan Lucescu, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 23 fős keretét a szerdai, magyarok elleni barátságos mérkőzésre: a vendégek legnagyobb sztárja, Adrian Mutu neve nem szerepel a névsorban.
aug. 9
13:12
Real Madrid: a Braga másfél millióért vinné Szalai Ádámot (She)
Spanyol médiaértesülések szerint a portugál labdarúgó-bajnokságban szereplő Braga 1.5 millió euróért átigazolná Szalai Ádámot, a Real Madrid Castilla magyar csatárát. A futballista menedzsere, ifjabb Laczkó Mihály a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: a „királyiak” hajlanak a megegyezésre, s elkezdték a tárgyalásokat a portugálokkal.
aug. 9
13:30
Norvégia: Nem volt időm hezitálni, gólt lőttem - Kovács Péter (She)
Ahogy arról beszámoltunk, az Odd Grenland magyar támadója, Kovács Péter kétszer is betalált a Norvég Kupa negyeddöntőjében, a Brann ellen 5–1-re megnyert mérkőzésen. A csatár első gólja hatalmas vitát váltott ki – Kovács Péter erről is beszélt a Nemzeti Sport Online-nak.
aug. 9
14:24
Real Madrid: 25 millió euróért távozhat Wesley Sneijder (She)
A Marca értesülései szerint a Real Madrid 25 millió euróért engedné csak el középpályását, Wesley Sneijdert.
aug. 9
14:24
Triatlon Vk, Tiszaújváros - Szabó hatodik (Metropol)
Az új-zélandi Kate McIlroy nyerte a nők versenyét a vasárnapi, tiszaújvárosi triatlon Világkupa-viadalon. A legjobb magyar, Szabó Zita - pályafutása legjobb Vk-eredményét produkálva - az előkelő hatodik helyen végzett. A férfiaknál a magyarok közül Pocsai Balázs végzett a legelőkelőbb helyen, ő nyolcadikként érkezett be a célba.
aug. 9
14:42
Másfél millió eurót adna egy portugál klub a Real Madrid magyar futballistájáért (Infostart)
A madridi AS információja szerint a portugál élvonalban szereplő Sporting Braga másfélmillió euróért megvenné Szalai Ádámot, a Real Madrid - a Castilla nevű fiókcsapatban szereplő - csatárát.
aug. 9
15:00
Triatlon vk: új-zélandi siker a nőknél, Szabó hatodik (She)
Az új-zélandi Kate McIlroy nyerte meg a nők versenyét a vasárnapi, tiszaújvárosi triatlon világkupa-viadalon. A legjobb magyar, Szabó Zita – pályafutása legjobb vk-eredményét produkálva – az előkelő hatodik helyen végzett.
aug. 9
15:02
Atlétika: 202 ország 2101 versenyzője indul a berlini vb-n (She)
Várhatóan részvételi csúcsot dönt a jövő szombaton rajtoló berlini atlétikai világbajnokság: a nemzetközi szövetség vasárnapi bejelentése szerint a viadalon 202 ország 2101 sportolója indul.
aug. 9
15:18
Hollandia: gól nélküli döntetlen Fehér Csabáék meccsén (She)
A holland labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában Fehér Csaba együttese, az NAC Breda gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Heracles ellen. Ugyancsak nem született találat a Vitesse és a Feyenord összecsapásán.
aug. 9
15:20
Felkészülés: elkezdődött a Bp. Honvéd-Panathinaikosz - élőben az NSO-n! (She)
A Bp. Honvéd centenáriumi ünnepségének keretében a kispesti csapat a Panathinaikosz ellen játszik gálamérkőzést. A találkozót honlapunk szöveges formában, élőben közvetíti.
aug. 9
15:54
Bundesliga 2.: Király kezdő volt az 1860 München első meccsén (She)
A hétvégén rajtoló Bundesliga 2. 1. fordulójában rögtön volt egy mérkőzés, amelyen két magyar játékos is pályára lépett – de ellenkező csapatban. Az 1860 München a Koblenzet fogadta, és a hazaiaknál Király Gábor állt végig a kapuban, míg a látogatóknál Stieber Zoltán az 52. percben csereként szállt be. A találkozót a hazai „oroszlánok” nyerték meg 2–0-ra.
aug. 9
16:12
Videó: felkészülés több sportágban - 38 perc foci, majd bunyó (She)
Verekedésbe torkollott és alig negyven perc után félbeszakadt az a barátságosnak meghirdetett labdarúgó-mérkőzés, amelyet a bajnoki szezonkezdetet megelőző felkészülési szakaszban vívott (volna) egymással az uruguayi Penarol és a vendégegyüttes, az argentin Newell's Old Boys.
aug. 9
16:14
Community Shield: Chelsea-MU élőben az NSO-n (She)
A 87. alkalommal sorra kerülő angol Szuperkupa-mérkőzésen az FA-kupa-győztes Chelsea és a bajnok Manchester United találkozik egymással a londoni Wembley Stadionban. Kövesse a találkozót élő, szöveges tudósításunk segítségével!
aug. 9
16:30
Premjer-liga: Husztiék otthon kaptak ki Németh Norbert csapatától (She)
Ismételten győzelem nélkül maradt az orosz bajnokság 2007-es győztese, a Zenit. Huszti Szabolcs csapata 2–0-s vereséget szenvedett a Tom Tomszktól, a magyar játékos végigjátszotta a találkozót. Németh Norbert nem kapott játéklehetőséget a Tomszkban.
aug. 9
16:48
Hollandia: Dzsudzsák góljával mentett pontot a PSV a Twente ellen (She)
A Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV 1–1-es döntetlent ért el a Twente otthonában a holland labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában.

Keresés