2009. augusztus 15. szombat

aug. 15
0:12
Olaszország: a Juventus először nyerte meg a Tim-kupát (She)
A Juventus sikerével ért véget a kilencedik alkalommal megrendezett Tim-kupa. A hagyományos felkészülési minitornán a torinóiak az Internazionalét tizenegyesekkel, az AC Milant pedig a rendes játékidőben 2–0-ra verték meg, így először nyerték meg a tornát.
aug. 15
0:48
Tenisz: Pennetta lesz a világelső ellenfele a Cincinattiben zajló tornán (She)
A korábban Szávay Ágnest is búcsúztató Flavia Pennetta lesz a világelső Dinara Szafina ellenfele a Cincinattiben zajló, 2 000 000 dollár összdíjazású torna elődöntőjében.
aug. 15
4:48
Gera, Halmosi és Fülöp: Miénk a pálya! (Blikk)
LONDON — A Chelsea–Hull City találkozóval ma kezdődik az angol élvonalbeli futballbajnokság 2009–2010-es idénye.
aug. 15
4:52
Egy nap Talmával (Blikk)
BRNO — Amióta bekerült a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájába, szinte egyetlen szabad perce sincs a versenyhétvégeken Talmácsi Gábornak (28).
aug. 15
4:56
Németh gyorsulni akar (Blikk)
BRNO — Bizakodva várja a vasárnapi versenyt Németh Balázs (21).
aug. 15
5:00
Fradi-láz a paksiaknál (Blikk)
Az edző és két labdarúgója ellenfélként sem tart a ferencvárosi szurkolóktól.
aug. 15
5:04
Összeesett a fociedző (Blikk)
KÖLN — Fellélegeztek a kölniek, már jól van Ümit Özat (32), az élvonalbeli focicsapat korábbi sztárja, jelenlegi másodedzője.
aug. 15
5:27
Berlinben ma kezdődik az atlétikai világbajnokság Bolttal, Gayjel és persze Parssal (Behaviour)
Ma kezdődik Berlinben a tizenkettedik atlétikai világbajnokság, amely várhatóan a nagy párharcokról fog szólni. Kiemelkedik majd Usain Bolt és Tyson Gay egymás elleni erőpróbája a sprintszámokban, míg honfitársaink közül elsősorban a kalapácsvető Pars Krisztián reménykedhet szépen csillogó éremben. A körmendi atléta szakága elsőszámú favoritjaként kezdheti a szombati selejtezőt.
aug. 15
6:39
Kikapott Federer, Nadal és Djokovic (Behaviour)
A svájci Roger Federer három játszmában kikapott pénteken a francia Jo-Wilfried Tsongától a 3 millió dollár összdíjazású, kanadai keménypályás férfi tenisztornán. Ezzel Federer kiesett, és Tsonga jutott be a négy közé.
aug. 15
7:24
Tenisz: Del Potro Nadalt, Roddick Djokovicsot búcsúztatta (She)
Juan Martín del Potro egy szoros és egy sima játszmában legyőzte Rafael Nadalt, így az argentin teniszező jutott be a montreali torna elődöntőjébe.
aug. 15
7:26
Tenisz: a Bammert simán megverő Jankovics is elődöntős (She)
Jelena Jankoviccsal lett teljes az elődöntő mezőnye a női teniszezők Cincinnatiben zajló tornáján, miután a szerb játékos nagyon simán, 6:0, 6:3-ra győzött az előző fordulóban Serena Williamset búcsúztató Sybille Bammer ellen.
aug. 15
8:18
Halálozás: életének 75. évében elhunyt Jusztusné Antal Erzsébet (She)
Hosszan tartó betegség után, életének 75. évében elhunyt Jusztusné Antal Erzsébet, egykori nagypályás vb-bronzérmes (1956) kézilabdázó, a Postás SE bajnokcsapatának tagja. Temetéséről később intézkednek.
aug. 15
8:20
Labdarúgás: Rósa Henrik a megyei első osztályban folytatja (She)
A Nógrád megyei első osztályban szereplő Tari SE csapatához igazolt Rósa Henrik, a korábbi négyszeres válogatott középpályás, a Ferencvárosban szereplő Rósa Dénes bátyja.
aug. 15
8:54
Premier League: Altidore nem játszhat a Hull első bajnokiján (She)
Nem léphet pályára Jozy Altidore a Hull City első bajnokiján, amelyet a Chelsea ellen vívnak Halmosi Péterék. Az amerikai csatár jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol a munkavállalási engedélyéhez szükséges papírokat intézi.
aug. 15
9:12
Újpest: Kovács Zoltántól is tanulhatnak az U19-es támadók (She)
A támadók felkészítését segíti az Újpest U19-es csapatánál Kovács Zoltán.
aug. 15
9:36
Toni még nem tér vissza a Bayernhez (Metropol)
Egy hétig még biztosan Olaszországban marad Luca Toni, a Bayern München labdarúgócsapatának világbajnok támadója, aki azért utazott haza, hogy kezeltesse sérült Achilles-ínát.
aug. 15
10:06
Ligue 1: a Lyon még nem tett le Vieira megszerzéséről (She)
Bár Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere kijelentette, hogy nem szorgalmazza Patrick Vieira visszaigazolását, elképzelhető, hogy a francia középpályás mégsem marad az Interben. A L’Equipe információi szerint ugyanis az Olympique Lyon még nem tett le róla, hogy a francia válogatottba kívánkozó tapasztalt játékost megszerezze.
aug. 15
10:08
BL-selejtező: szombattól árulják a jegyeket a DVSC mérkőzésére (She)
Szombaton megkezdődik a jegyárusítás a Puskás-stadionban augusztus 25-én rendezendő DVSC-TEVA–Levszki Szófia Bajnokok Ligája-selejtezőre – olvasható a debreceni klub hivatalos honlapján.
aug. 15
10:30
Megfertőződött Beckham csapattársa (Metropol)
A világjárványt okozó új, H1N1-es influenzavírussal fertőződött meg Landon Donovan, az amerikai válogatott és a Los Angeles Galaxy labdarúgója.
aug. 15
10:48
Beckham csapattársa is újinfluenzás (Infostart)
A világjárványt okozó új, H1N1-es influenzavírussal fertőződött meg Landon Donovan, az amerikai válogatott és a Los Angeles Galaxy labdarúgója.
aug. 15
10:51
Ismét bajban az úszófenomén (Behaviour)
A korábbi jelentésekkel ellentétben nem teljesen józanul szenvedett szerencsés kimenetelű autóbalesetet Michael Phelps, az amerikaiak 14-szeres olimpiai bajnok úszója Baltimore-ban.
aug. 15
11:00
Úszás: Phelps lejárt jogosítvánnyal, egy sör után karambolozott (She)
A korábbi jelentésekkel ellentétben nem teljesen józanul szenvedett szerencsés kimenetelű autóbalesetet Michael Phelps, az amerikaiak 14-szeres olimpiai bajnok úszója Baltimore-ban.
aug. 15
11:02
Fulham: ír válogatott szélső érkezhet Gera Zoltánékhoz (She)
Angliai értesülések szerint a legjobbak közül kiesett Newcastle United ír szélsője, Damien Duff igen közel áll ahhoz, hogy a Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham együtteséhez igazoljon.
aug. 15
11:06
Hány csatár lép pályára a City 10 támadójából? (Infostart)
Ma kora délután a Stamford Bridge-en a Chelsea-Hull City mérkőzéssel megkezdődik a világ legerősebbnek tartott labdarúgó-bajnoksága, az angol Premier League.
aug. 15
11:18
Bayern München: edzője szerint 20 percet játszhat a hétvégén Ribéry (She)
A Bayern Münchentől elkívánkozó francia középpályás, Franck Ribéry a nyáron bokasérülést szenvedett, ám edzője, Louis van Gaal szerint a mai bajnokin már visszatérhet a németországi pályákra.
aug. 15
11:20
Atlétika vb: nem jutott döntőbe súlylökésben Kürthy Lajos (She)
Nem jutott be a súlylökés délutáni döntőjébe a berlini atlétikai világbajnokságon Kürthy Lajos, miután a szombat délelőtti selejtezőben 19.64 métert ért el, amivel nem került be a legjobb 12 közé.
aug. 15
11:36
MotoGP: Talmácsi a 17. időt motorozta a második szabadedzésen (She)
Talmácsi Gábor több mint három tizedmásodpercet javítva pénteki idején 1:59.645 perces időt ért el a gyorsaságimotoros-világbajnokság Cseh Nagydíjának második szabadedzésén, ám így is a leglassabbnak bizonyult. A legjobb időt Jorge Lorenzo motorozta, Dani Pedrosát és Valentino Rossit megelőzve.
aug. 15
11:45
Berlin 2009 - Kürthy nem jutott a fináléba (Behaviour)
Kürthy Lajos kiesett szombaton a súlylökés selejtezőjében a berlini atlétikai világbajnokságon.
aug. 15
11:54
Hertha: ukrán és skót csatárokkal erősítene a berlini gárda (She)
Német források szerint könnyen meglehet, hogy a közeljövőben két gólerős támadóval erősít a nyáron eddig alig másfél millió eurót költő Hertha.
aug. 15
12:12
Atlétika vb: Tóth Lívia nem jutott tovább 3000 m akadályon (She)
Tóth Lívia kiesett a berlini atlétikai világbajnokság szombati versenynapján.
aug. 15
12:14
Chelsea: a „kékek” is beszállnak az Agüeróért folyó harcba (She)
Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa angol értesülések szerint 49 millió eurót is adna az Atlético Madrid argentin játékosáért, Kun Agüeróért.
aug. 15
12:48
Serie A: Mancini az AS Romában, Fabio Grosso a Juventusban köthet ki (She)
Két válogatott labdarúgó is közel áll ahhoz, hogy klubot váltson: a brazil Mancini visszatérhet az AS Romába, Fabio Grosso pedig újra a Juventus célkeresztjébe került.
aug. 15
13:06
Sunderland: ügynöke szerint hétfőn aláírhat a klubhoz a Lyon hátvédje (She)
A ghánai válogatott John Mensah képviselője bejelentette, hogy védence a jövő hét legelején aláír a Sunderland együtteséhez.
aug. 15
13:24
MotoGP: Németh Balázs ismét gyorsabb volt Tóth Imrénél (She)
A pénteki után a szombati szabadedzésen is Németh Balázs volt a gyorsabb a gyorsaságimotoros-világbajnokság Cseh Nagydíján a negyedliteresek mezőnyében a két magyar induló közül. Németh 2:06.509-es idővel a 18. helyen végzett, míg Tóth Imre 2:07.652-vel a 22. lett.
aug. 15
13:42
Atlétika: doppingeljárás indult Gebrselassie menedzsere ellen (She)
A magdeburgi ügyészség eljárást indított Jos Hermens atlétikai menedzser ellen, akit egy európai doppinghálózatban való részvétellel gyanúsítanak.
aug. 15
13:51
Doppingeljárás Gebrselassie menedzsere ellen (Behaviour)
A magdeburgi ügyészség eljárást indított Jos Hermens atlétikai menedzser ellen, akit egy európai doppinghálózatban való részvétellel gyanúsítanak.
aug. 15
14:00
Bordeaux: senki sem hajlandó 12 millió eurót fizetni Samakért (She)
Úgy tűnik, véget ért a nyár egyik leghosszabb transzfer-sagája: a Bordeaux bejelentette, hogy a marokkói válogatott csatárért, Maruane Samakért senki sem adta meg a kért árat.
aug. 15
14:02
Bp. Honvéd: csapatépítő tréninggel készültek a Videoton ellen (She)
A hét közepén csapatépítő tréningen vett részt a Budapest Honvéd csapata, így törve meg az egyhangú edzéseket. Hogy milyen hatással lesz a csapat játékára, az majd kiderül a kora esti Videoton elleni Soproni Liga-mérkőzésen.
aug. 15
14:18
Kajak-kenu vb: Kucsera Gábor hetedik lett K-1 1000 méteren (She)
Kucsera Gábor a hetedik helyen végzett a kajak egyesek 1000 méteres távján a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokságon.
aug. 15
14:36
Kajak-kenu vb: Vajda Attila nyolcadik lett C-1 1000 méteren (She)
Vajda Attila féltávnál még a harmadik helyen evezett, ám végül csak a nyolcadik helyen végzett a kenu egyesek 1000 méteres döntőjében a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokságon.
aug. 15
14:42
Kovács Katalin már két aranynál tart (Infostart)
A hölgyek mentették meg a kajak-kenu világbajnokságon a magyar csapat "becsületét": a női négyes olimpiai távon, négy ezreddel megelőzve a német hajót aranyérmet nyert. Alig egy óra múlva Kovács Katalin megnyerte az ezres egyest! Kucsera Gábor a hetedik, Vajda Attila, a táv olimpiai bajnoka a nyolcadik helyen végzett a dartmouth-i világbajnokság ezer méteres versenyeiben. Dobogóközelben, de érem…
aug. 15
14:54
Kajak-kenu vb: éppen lemaradt a dobogóról a Gönczy, Kökény páros (She)
Gönczy Gábor és Kökény Roland a negyedik helyen haladt át a célvonalon a férfi kajak kettesek 1000 méteres döntőjében a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokságon.
aug. 15
14:56
Öttusa-vb: az élcsoportban állnak a magyarok a vívás után (She)
Mindhárom magyar résztvevő a mezőny első harmadában végzett vívásban a londoni öttusa-világbajnokság férfi hagyományos versenyének szombati döntőjében.
aug. 15
14:58
Kajak-kenu vb: ötödikek lettek a Sáfrán testvérek 1000 méteren (She)
Az ötödik helyen végzett a kenu kettesek 1000 méteres fináléjában Sáfrán Mihály és Sáfrán Mátyás.
aug. 15
15:03
Öttusa-vb - A nyitószám után jól állnak fiaink (Behaviour)
Mindhárom magyar résztvevő a mezőny első harmadában végzett vívásban a londoni öttusa-világbajnokság férfi hagyományos versenyének szombati döntőjében.
aug. 15
15:12
Atlétika: Borcsin az olimpiai arany után vb-t is nyert (She)
Az olimpiai bajnok Valerij Borcsin nyerte meg a 20 kilométeres gyaloglást a berlini atlétikai világbajnokságon.
aug. 15
15:14
Kajak-kenu vb: 5. lett a férfi kajak négyesünk 1000 méteren (She)
Az ötödik helyen végzett a férfi kajak négyesünk az 1000 méteres döntőben a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokságon.
aug. 15
15:16
MotoGP: Talmácsi Gábor az utolsó helyről indulhat Brnóban (She)
Talmácsi Gábor – bár tovább faragott a szabadedzésen elért idejéből – az utolsó helyről indulhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság Cseh Nagydíján. Az időmérőt az olasz Valentino Rossi nyerte, megelőzve a spanyol Jorge Lorenzót és Dani Pedrosát.
aug. 15
15:30
Atlétika vb: Pars 78.68-cal, a legjobb dobással döntős (She)
Nem sokat erőlködött Pars Krisztián a férfi kalapácsvetés selejtezőjében a berlini atlétika-világbajnokságon: a magyar klasszis kettőt dobott, másodszorra 78.68-at. Ez csaknem egy méterrel több, mint a csoportjában a második legjobb eredménnyel fináléba kerülő fehérorosz Krivickié, és 79 centivel több, mint a másik csoport első helyén végző lengyel Ziólkowskié.
aug. 15
15:32
Bundesliga 2: Rostockban kapott ki Király Gábor csapata (She)
Király Gáborral a soraiban kapott ki a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő 1860 München együttese.

Keresés