2009. augusztus 4. kedd

aug. 4
0:36
Tenisz: Szávay Ágnes egy gémet nyert Vesznyina ellen (She)
Szávay Ágnes 51 perc alatt 6:1, 6:0-s vereséget szenvedett a Los Angeles-i női tenisztorna első fordulójában az orosz Jelena Vesznyinától.
aug. 4
3:18
Vadócz Krisztián a válogatottban (Blikk)
BUDAPEST – Teljesen felépült betegségéből és bekerült a magyar labdarúgóválogatott bő keretébe Vadócz Krisztián.
aug. 4
3:22
Lubickoltak a boldogságban úszóhőseink (Blikk)
BUDAPEST – Hatalmas virágcsokrokkal és a Himnusz lejátszásával fogadták tegnap kora délután a Ferihegyi repülőtéren a legjobb magyar úszókat, akik két arany-, egy ezüst és három bronzérmet hoztak haza a vasárnap véget ért római világbajnokságról.
aug. 4
3:26
Ötmilliót buktak a zárt kapukon (Blikk)
BUDAPEST–SZÉKESFEHÉRVÁR – „A játékosok és az edzők halála” – aposztrofálta a zárt kapus futballmérkőzéseket Mezey György (67), a Videoton vezetőedzője. Az NB I 2. fordulójában a drukkerek rendbontása, illetve rasszista bekiabálások miatt a székesfehérváriak a Diósgyőrt fogadták üres lelátók előtt, míg az Újpest a Kecskeméttel csapott össze a szurkolók távollétében.
aug. 4
3:30
Börtönkaland bajnokokkal (Blikk)
TÖKÖL – A sport a legreménytelenebb helyzetekből is kisegíti az embereket. Ezt állítja az a három visszavonult sportolósztár, akik meglátogatták a tököli börtön elítéltjeit.
aug. 4
3:34
Erdei nem tudja, kivel bokszol majd (Blikk)
Januárban bokszolt utoljára a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka. Azóta teljes a bizonytalanság a Madár becenévre hallgató ökölvívó körül.
aug. 4
6:03
Cseh László némileg ellentmondott a szövetségi kapitánynak (Behaviour)
Tegnap hazaérkezett a római vizes világbajnokságról a magyar delegáció, mely az utóbbi idők legjobb teljesítményével zárta a seregszemlét. Hat érmet legutóbb 2003-ban, Barcelonában szereztek honfitársaink vb-n, Kiss László szövetségi kapitány és Gyárfás Tamás szövetségi elnök természetesen elégedettségének adott hangot a viadal értékelésénél.
aug. 4
7:30
Juventus: Trezeguet biztos abban, hogy marad Torinóban (She)
David Trezeguet, a Juventus világ- és Európa-bajnok labdarúgója azt mondta, biztos abban, hogy a következő idényben is a torinói alakulatnál marad.
aug. 4
7:32
Kaposvár: Angliába utazott próbajátékra a Rákóczi kapusa (She)
Klubja engedélyével Angliába utazott Horváth László, a Kaposvári Rákóczi saját nevelésű, 21 éves labdarúgója.
aug. 4
7:33
Szávay kiesett (Behaviour)
Szávay Ágnes két szettben sima vereséget szenvedett az orosz Jelena Vesznyina ellen helyi idő szerint hétfőn a 700 ezer dollár összdíjazású keménypályás Los Angeles-i női tenisztorna első fordulójában.
aug. 4
7:48
Női kosárlabda: a litván Sipaviciuté a harmadik légiós Szegeden (She)
A női kosárlabda bajnokság előző szezonjában a második helyen végzett Szeviép-Szeged Vaida Sipaviciuté személyében litván centert igazolt.
aug. 4
7:48
Így repült el Massa (Blikk)
BUDAPEST – Állami Egészségügyi Központ, hétfő, 7 óra 11 perc. Mentőautó gördült ki a kórházból, közvetlenül utána pedig egy fekete színű Mercedes és egy piros Alfa Romeo haladt. Felipe Massa (28), a július 25-én, a Forma–1-es mogyoródi versenyhétvége időmérő edzésén koponya-, valamint szemüregcsonttörést, belső sérüléseket szenvedett Ferrari-pilóta kilenc nap után elhagyhatta az intézményt.
aug. 4
8:24
NB II: magnót, cipőt és mezt loptak a makóiak öltözőjéből (She)
Hívatlan látogatók jártak az NB II Keleti csoportjában szereplő Makó FC öltözőjében. A tolvajok egy magnót, futballcipőket, mezeket és piperecikkeket vittek magukkal, a kár megközelíti a százezer forintot.
aug. 4
8:42
Újpest: Hullám Vecsésre igazolt, Dvorschákot a KTE teszteli (She)
Változás történt az Újpest FC B keretében: Hullám Attila egy évre kölcsönben a NB II-es Vecséshez igazolt, amelynél a tavaly Újpesten dolgozó Herédi Attila lesz az edzője. Dvorschák Gábor Kecskeméten szerepel próbajátékon – adta hírül a lila-fehér klub hivatalos honlapja.
aug. 4
8:45
Szávay kiesett Los Angelesben (Metropol)
Szávay Ágnes két szettben sima vereséget szenvedett az orosz Jelena Vesznyinától helyi idő szerint hétfőn a 700 ezer dollár összdíjazású keménypályás Los Angeles-i női tenisztorna első fordulójában.
aug. 4
8:45
Trezeguet marad a Juventusban (Behaviour)
David Trezeguet, a Juventus világ- és Európa-bajnok labdarúgója azt mondta, biztos abban, hogy a következő idényben is a torinói alakulatnál marad.
aug. 4
9:00
Felkészülés: Koman is tagja volt a Chiavarit megverő Barinak (She)
Hétfő este a negyedosztályú Entella Chiavarival játszott felkészülési meccset Koman Vladimir csapata, az olasz élvonalban szereplő Bari.
aug. 4
9:02
Anglia: Tévez is versenyzett C. Ronaldo házáért, Adebayor nyert (She)
Az angol Sun napilap értesülései szerint az Arsenalból a Manchester Citybe igazoló Emmanuel Adebayor vette meg Cristiano Ronaldo angliai házát.
aug. 4
9:04
Feröer: Potemkin nélkül is megnyerte az NSÍ a „magyar meccset” (She)
Az NSÍ Runavik nyerte meg a feröeri első osztályú labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában rendezett „magyar mérkőzést”, Potemkin Károly együttese 4–1-re győzte le a Gángó Andrással és Sinkó Balázzsal felálló Fuglafjördurt.
aug. 4
9:06
Anglia: menedzsere szerint Priskin Ipswichben folytatja (She)
Tegnap beszámoltunk róla, hogy angol sajtóhírek szerint Roy Keane csapata, az Ipswich Town megemelte korábbi ajánlatát, és immár 1 millió fontot (egyes források szerint akár 1,2 milliót is) fizetne a Watford labdarúgójáért, Priskin Tamásért. A csatár ügyeit képviselő menedzseriroda részéről Vörösbaranyi József megerősítette az Ipswich érdeklődését, és elmondta, szerinte a Watford elfogadja az új…
aug. 4
9:18
Real Madrid: a klub tíz év után megválik Míchel Salgadótól (She)
A spanyol Marca napilap értesülései szerint a Real Madrid felbontja a klubot tíz éve szolgáló Míchel Salgado szerződését.
aug. 4
9:20
Ferencváros: Wolfe és Morrison szerdán csatlakozik a csapathoz (She)
Hosszas távollét után kedden visszaérkezik Budapestre a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Ferencváros két jamaicai légiósa, Rafe Wolfe és Jason Morrison.
aug. 4
9:36
Tenisz: Hewitt magabiztosan győzött Washingtonban (She)
Az ausztrál Lleyton Hewitt magabiztosan verte meg két játszmában az amerikai Donald Youngot a washingtoni ATP-torna első fordulójában.
aug. 4
9:38
Vitorlázás: Majthényiék vezetnek a repülőhollandi-vb-n (She)
Négy futam után élen áll a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős a vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon.
aug. 4
9:54
Százötvenezer euró jár az MTK-nak Filkor után (Infostart)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ítélete szerint az Internazionale 150 ezer euró (39,75 millió forint) nevelési költségtérítést köteles fizetni az MTK labdarúgócsapatának Filkor Attila képzése után - adta hírül az MTK honlapja.
aug. 4
9:56
Massa megérkezett Brazíliába (Infostart)
Megérkezett Brazíliába Felipe Massa, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén sérült meg súlyosan.
aug. 4
9:57
Massa megérkezett Brazíliába (Behaviour)
Megérkezett Brazíliába Felipe Massa, aki a Forma-1-es Magyar Nagydíj július 25-i időmérő edzésén sérült meg súlyosan.
aug. 4
10:15
Massa már Brazíliában van (Metropol)
A 28 esztendős Ferrari-pilótát előreláthatólag legalább két napig megfigyelés alatt tartják majd egy brazil kórházban, mielőtt hazaengedik.
aug. 4
10:30
Válogatott: a román és a magyar újságírók is megmérkőznek (She)
Nagy érdeklődés előzi meg az augusztus 12-én 20 órakor kezdődő Magyarország–Románia felkészülési meccset, amelyhez kapcsolódóan a magyar és a román újságírók előmérkőzést játszanak.
aug. 4
10:32
BL-selejtező: a teljes keddi program (She)
Öt találkozót játszanak ma a Bajnokok Ligája harmadik kvalifikációs körének visszavágói közül, valamint egy Európa-liga-selejtező is lesz. Juhász Roland csapata, az Anderlecht is pályára lép. Tekintse meg a keddi programot!
aug. 4
10:48
Hegyikerékpár: az otthon versenyző Kabush nyerte a kanadai vk-t (She)
Továbbra is a tengerentúlon versenyzett a hegyikerékpáros világkupa mezőnye. A hétvégén a kanadai Bromont városában az eső és a mély sár nehezítette leginkább az olimpiai krosszosok futama résztvevőinek dolgát, s a nehéz körülmények között a hazai versenyző, Geoff Kabush volt a leggyorsabb. A dobogón a Multivan-Merida különítménye, a spanyol José Hermida és a svájci Ralph Näf fogták közre a…
aug. 4
11:06
NB II Keleti csoport: a Vasastól igazolt védőt a Cegléd (She)
Nagy változáson megy keresztül a Vasas NB III-ban szereplő együttese: távozik Szilasi Milán – a 20 éves hátvéd az NB II-es Restart-Ceglédi VSE-ben folytatja pályafutását.
aug. 4
11:08
Röplabda: elkészítették a következő idény sorsolását (She)
A Magyar Röplabda-szövetség versenybizottsága augusztus 3-án, hétfőn az előző szezon végeredményei alapján kialakult helyezési számok segítségével elkészítette a férfi és a női Extraliga, illetve az NB I 2009–2010-es szezonjának alapszakasz-menetrendjét.
aug. 4
11:10
Atlétika: kihagyják a vb-t a doppingoló jamaicai sprinterek (She)
Biztosan kihagyja az augusztusi berlini atlétikai világbajnokságot az az öt, doppingoláson ért jamaicai sprinter, aki júniusban a serkentők közé tartozó metilxantinnal akadt fenn az ellenőrzésen – jelentette be hétfőn a jamaicai szövetség.
aug. 4
11:12
Pécsi MFC: Szamosi Tamás lett az együttes új csapatkapitánya (She)
A nyáron szerződtetett Szamosi Tamás lett a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Pécsi MFC együttesének új csapatkapitánya – erről a klub hivatalos honlapja adott hírt.
aug. 4
11:14
Anglia: a Manchester City is érdeklődik Bruno Alves iránt (She)
Angol sajtóhírek szerint a Manchester City is érdeklődik a Porto 27 éves hátvédje, Bruno Alves iránt.
aug. 4
11:27
Szeptember közepén térhet vissza Ronaldo (Metropol)
Szeptember közepén valószínűleg már ismét futballozhat a múlt pénteken kézműtéten átesett Ronaldo, a Corinthians brazil világbajnok labdarúgója.
aug. 4
11:42
Videoton FC: a Kijevtől érkező Farkas két napon belül aláírhat (She)
A Dinamo Kijev labdarúgója, Farkas Balázs két napon belül aláírhat a Videotonhoz. Erről a futballista tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t.
aug. 4
12:00
F1: 2010-től a Kanadai Nagydíj újra a versenynaptárban (She)
Bernie Ecclestone, a Formula–1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa egy interjúban megerősítette, hogy a 2010-es versenysorozatban újra helye lesz a Kanadai Nagydíjnak.
aug. 4
12:18
Videó: Rasmus Elm hatalmas gólt lőtt az Elfsborgnak (She)
Magyar szempontból is érdekes találkozóra került sor a hétvégén a svéd bajnokság 17. fordulójában. A Bajnokok Ligája selejtezőjéből a DVSC-TEVA által búcsúztatott svéd bajnok, a Kalmar 3–1-re legyőzte az Európa-ligában a Haladás ellen továbbjutó Elfsborgot. A mérkőzésen Rasmus Elm a 61. percben egy kifejelt labdát lőtt kapura, amely a bal kapufáról vágódott a hálóba. Íme, a találat videón!
aug. 4
12:20
Juventus: a klub edzője, Ferrara elégedett csapata fejlődésével (She)
A Béke-kupára keresztelt spanyolországi felkészülési tornát ugyan nem nyerte végül meg az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus, a torinói klub edzője, Ciro Ferrara azért elégedetten nyilatkozott, kiemelve csapatának fejlődését.
aug. 4
12:36
Blackburn: Kalinicet és Ellingtont is megszerezte Allardyce (She)
Az angol Premier League-ben szereplő Blackburn Rovers labdarúgócsapata szerződtette a Hajduk Splittől a horvát válogatott Nikola Kalinicet, míg az angol Nathan Ellington a Watfordtól érkezik.
aug. 4
12:38
Soproni Liga: a Videoton a Debrecen BL-ellenfelétől erősíthet (She)
A Videoton labdarúgócsapatához kerülhet Nyikita Andrejev, az észt Levadia Tallinn orosz utánpótlás-válogatott támadója.
aug. 4
12:40
Chelsea: a klub nem szándékozik eladni középpályását, Joe Cole-t (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea bejelentése szerint a klub nem szándékozik eladni középpályását, a sérüléséből visszatérő Joe Cole-t.
aug. 4
12:54
Blog: Németh Norbert szerint jobbra fordulnak a dolgai (She)
Újabb írással jelentkezett az NSO blogzónájában olvasható naplójában Németh Norbert, a Tom Tomszk magyar labdarúgója. Németh ezúttal térdsérüléséről és a Zenit elleni mérkőzés előkészületeiről ír, valamint kifejti a véleményét a Debrecen nemzetközi kupaszerepléséről is.
aug. 4
12:56
Kolumbia: a vendégszurkolók nem mehetnek mezben a bajnokikra (She)
A Kolumbiai Labdarúgó-szövetség döntése értelmében a vendégcsapatok szurkolói nem vihetnek be a stadionokba semmilyen olyan tárgyat, amelyen kedvenc együttesük címere, logója található.
aug. 4
12:58
Fener: a Honvéd kupaellenfele is bejelentkezett Huntelaarért (She)
Török források szerint a Bp. Honvéd Európa-liga-ellenfele, az isztambuli Fenerbahce is beszáll a Real Madrid holland támadójáért, Klaas-Jan Huntelaarért folytatott versenyfutásba.
aug. 4
13:12
AS Roma: Francesco Totti játéka kérdéses a Gent elleni meccsen (She)
Sérülés miatt várhatóan kihagyja a Gent elleni Európa-liga-visszavágót Francesco Totti, az AS Roma labdarúgócsapatának klasszisa.
aug. 4
13:30
Póker: újabb online pókertermet vádolnak csalással (She)
Az UltimateBet és AbsolutePoker termeiben végbement tavalyi csalássorozathoz hasonló visszaéléseket tapasztaltak egy újabb online pókerteremben.
aug. 4
13:32
Ökölvívás: a WBC jobban védené a versenyzők egészségét (She)
A Bokszvilágtanács (WBC) szervezete új mérlegelési szabály bevezetését tervezi, amelynek értelmében 15 nappal a gála előtt minden versenyzőnek át kellene esnie egy kötelező súlymérésen, és a testtömegük nem haladhatná meg a mérkőzésen előírt súlyhatár egy később, orvosi szakértők véleménye alapján meghatározandó százalékát.

Keresés