2009. augusztus 8. szombat

aug. 8
0:00
Törökország: a bajnok döntetlenjével kezdődött az idény (She)
A török labdarúgó-bajnokság legutóbbi győztese, a Besiktas 1–1-s döntetlent játszott az új szezon első mérkőzésén az Istanbul Büyüksehir ellen.
aug. 8
0:04
Soproni Liga: Davison szerint a helyzetkihasználás miatt kaptak ki (She)
Bobby Davison szerint együttese színvonalas mérkőzésen kapott ki 3–1-re a Nyíregyháza otthonában a Soproni Liga 3. fordulójának nyitómeccsén.
aug. 8
0:36
Barca: a TVE szerint megegyeztek Messivel a hosszabbításról (She)
A spanyol állami televízió, a TVE szerint a Barcelona vezetősége és Lionel Messi megegyezett arról, hogy amint a csapat visszatér amerikai túrájáról, meghosszabbítják az argentin játékos szerződését 2014-ig.
aug. 8
0:40
Videó: nézze meg, hogy verte meg a Villarreal a Juventust! (She)
Öt gólt, köztük több szépségdíjast hozott a Juventus–Villarreal felkészülési mérkőzés, amelyet a spanyol csapat 4–1-re nyert meg. Nézze meg a találkozó összefoglalóját!
aug. 8
3:18
Szerelemmel búcsúztak Magyarországtól (Blikk)
BUDAPEST – A többiek már elköszöntek szeretteiktől, amikor a huszonötödik vb-aranya megszerzésére készülő Kovács Katalin (33) még a Ferihegyi repülőtér bejárata előtt állt. Nem csatlakozott a társakhoz, akik tegnap reggel a dartmouthi világbajnokságra indultak. Férjét, a kenuvilágbajnok Hoffmann Ervint (40) várta.
aug. 8
3:22
Van esélye a Lokinak! (Blikk)
DEBRECEN — Óriási lehetőség előtt állnak a debreceni futballisták! Nem panaszkodhatnak, hiszen szerencséjük volt a Bajnokok Ligája-selejtező playoff-körének sorsolásakor: a bolgár Levszki Szófiát kapták ellenfélül. A hajdúságiak titkos vágya mindössze annyi volt előzetesen, hogy a kiemelt csapatok legerősebbjét, a görög Olympiakoszt elkerüljék.
aug. 8
3:26
Három év után újra a válogatottban Király (Blikk)
BUDAPEST – Huszonegy focistával készül a magyar labdarúgó-válogatott a szerdai, Románia elleni barátságos mérkőzésre.
aug. 8
3:30
Új barátokat szerzett a Fener Kispesten (Blikk)
BUDAPEST – Bosszankodhattak a kispesti labdarúgók, hiszen sokkal szebben is búcsúzhattak volna az Európa-liga küzdelmeitől, mint ahogy tették. A Bp. Honvéd a selejtező 3. fordulójában az isztambuli 5-1-es vereség után a Bozsik stadionban 1-1-es döntetlent ért el a Fenerbahce ellen, ám a mérkőzés hajrájában számtalan ziccert puskáztak el a piros-feketék.
aug. 8
3:34
Vasárnap már az Ipswitchben játszhat Priskin (Blikk)
IPSWICH – Csapatot cserélt Priskin Tamás (22), a támadó megegyezett az angol másodosztályú Ipswich Townnal, és a gárda 1,7 millió fontot (537 millió forintot) fizet érte a Watfordnak. Priskin ezzel a negyedik legdrágább magyar focista, a csúcstartó továbbra is Huszti Szabolcs, érte az orosz Zenit 887 millió forintnyi eurót fizetett a Hannovernek.
aug. 8
6:03
A fekete bőrű amerikai és a német náci párt sportolójának utódja a rasszizmus ellen (Behaviour)
Az Európában sajnos újra éledező szélsőséges nacionalizmus és rasszizmus ellen próbálnak tenni a jövő héten kezdődő berlini atlétikai világbajnokság szervezői, mégpedig azzal, hogy meghívták a legendás Jesse Owens, valamint a kevésbé ismert Lutz Long unokáját díjátadónak. Előbbi felmenője fekete bőrű amerikai, utóbbié a német náci párt sportolója volt.
aug. 8
6:39
Beckham futballklubot vásárol? (Behaviour)
David Beckham saját bevallása szerint szívesen lenne csapattulajdonos az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS), azután, hogy szögre akasztja a focicsukát.
aug. 8
6:41
Mi hajtja Schumachert? Niki Lauda véleménye (Behaviour)
Niki Lauda, az osztrákok háromszoros Forma-1-es világbajnoka az első pillanattól biztos volt Michael Schumacher visszatérésében, mert szerinte a hétszeres világbajnokban még mindig dolgozik a versenyösztön.
aug. 8
7:30
Férfi kézilabda: a horvát Igor Kos is jelölt Laluska helyére (She)
A török Ramazan Döne mellett a horvát válogatott Igor Kos is jelölt a Pick-Szegedben a Koperba távozó Laluska Balázs jobbátlövő helyére.
aug. 8
7:48
Bari: Ferdinando Sforzinival erősített Koman Vladimir csapata (She)
A Serie A újonca, a Bari szerződtette az Udinesétől Ferdinando Sforzini.
aug. 8
8:06
Atlétika: eddig háromszázezer jegyet adtak el a vb-re (She)
Egy héttel a rajt előtt bőven van még jegy a berlini atlétikai világbajnokságra.
aug. 8
8:24
Tenisz: Roddick és Isner is az elődöntőbe jutott Washingtonban (She)
A washingtoni férfi tenisztorna egyik elődöntőjében két hazai teniszező, Andy Roddick és John Isner találkozik, miután előbbi a horvát Ivo Karlovicot, utóbbi pedig a cseh Tomás Berdychet búcsúztatta a legjobb nyolc között.
aug. 8
8:42
Tenisz: mindkét Radwanska kikapott Los Angelesben (She)
A Los Angelesben zajló WTA-torna negyeddöntőjében a nyolcadik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska a román Catalina Cristeától szenvedett vereséget, míg testvérét, Urszulát az orosz Marija Sarapova búcsúztatta.
aug. 8
9:00
Ökölvívás: Kovács Attila pontozásos vereséget szenvedett (She)
Kellemetlen közjátékoktól sem mentes, a helyszíni beszámolók szerint küzdelmes és látványos mérkőzésen pontozásos vereséget szenvedett Kovács Attila (25–4–0), aki a dél-afrikai Bloemfonteinben csapott össze pénteken este a helyi Bongani Mwelase-zel (14–0–0) a WBF szervezet nagyváltósúlyú bajnoki címéért.
aug. 8
9:03
Beckham futballklubot venne Amerikában (Metropol)
David Beckham saját bevallása szerint szívesen lenne csapattulajdonos az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS), azután, hogy szögre akasztja a focicsukát.
aug. 8
9:18
Schumi F1-es formában van (Blikk)
Miközben sokan aggódnak, hogy Michael Schumacher (40) megkapja-e a Forma–1-es világbajnokságon történő induláshoz az orvosi engedélyt, a hétszeres vb-első német pilótalegenda fáradtságot nem ismerve dolgozik.
aug. 8
9:18
Női kézilabda: foghíjas a bajnok Győri Audi ETO kerete (She)
Az utóbbi napokban a bajnokcsapat felnőttkeretéből csak Pálinger Katalin, Simona Spiridon és Eduarda Amorim gyakorolt klubjában.
aug. 8
9:57
Hollandiában nyert a címvédő (Behaviour)
A nyitókörben elszenvedett vereséget követően a második fordulóban győzött a címvédő AZ Alkmaar a holland labdarúgó-bajnokság péntek késő esti mérkőzésén, a Sparta Rotterdam ellen.
aug. 8
10:12
Női röplabda: Ratimorszky Károly lett az Újpest edzője (She)
Ismét élvonalbeli együttest irányít Ratimorszky Károly.
aug. 8
10:14
Férfi kosárlabda: Ronnie Ross Szolnokról igazolt a PVSK-hoz (She)
A harmadik után hirtelen megállapodott negyedik légiósával is a Pécsi VSK-Pannonpower férficsapatának vezetősége: a legutóbbi ezüstérmes az előző bajnokságban Szolnokon szereplő Ronnie Rosst szerződtette egy évre az egyes posztra.
aug. 8
10:30
Honvéd: Hemingway gyomorrontást kapott, már jobban van (She)
Tegnap beszámoltunk róla, hogy a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway rosszul lett a Bp. Honvéd II–Szigetszentmiklós NB II-es bajnokin, és nem vett részt a kispesti klub centenáriumi programjához kapcsolódó díjátadón. A klubvezető gyomorrontást kapott.
aug. 8
10:32
Tenisz: a Zvonarjovát megverő Pennetta is elődöntős (She)
Utolsóként Flavia Pennetta jutott be a legjobb négy közé a Los Angelesben zajló női tenisztornán, miután 6:4, 6:2-re megverte a második kiemelt Vera Zvonarjovát.
aug. 8
10:48
Felkészülés: a Real Madrid 5-1-re legyőzte a Torontót (She)
A Real Madrid felkészülési mérkőzésen ma hajnalban Torontóban 5–1-re győzött az FC Toronto ellen. Az új igazolások közül Cristiano Ronaldo és Karim Benzema is betalált.
aug. 8
11:06
Úszás: Nagy József tanítványa újfent világcsúcsot úszott (She)
Miután július végén a római vizes vb-n normál medencében megdöntötte a világcsúcsot a 200 méteres női mellúszásban, péntek este rövid pályán állított fel rekordot Nagy József kanadai tanítványa, Annamay Pierse ugyanebben a számban.
aug. 8
11:08
Primera División: spanyol befektetők vették meg a Mallorcát (She)
A Real Mallorca elnöke, Mateu Alemany eladta részvényeinek 93 százalékát egy pénzügyi befektetésekkel foglalkozó cégnek, amelyet a Marti Mingarro testvérek birtokolnak – adta hírül saját honlapján a spanyol klub. Az új többségi tulajdonosok 4 millió eurót fizettek Alemanynak.
aug. 8
11:24
Kézilabda: Harsányi Viktor a spanyol Eibarhoz szerződött (She)
A tatabányai Debre Viktor edző és Díaz Ivo egykori csapatának, a spanyol Eibarnak legújabb szerzeménye Harsányi Viktor, aki korábban Orosházán és Százhalombattán játszott.
aug. 8
12:00
Argentína: Kily González Diego Simeone csapatába igazolt (She)
Kily González a Rosario Centralból a Diego Simeone irányította San Lorenzóba igazolt.
aug. 8
12:21
A Real Madrid négy góllal verte a Torontót (Behaviour)
Felettébb udvariatlan vendégként a Real Madrid 5-1-re valósággal legázolta az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) játszó házigazda Toronto FC-t barátságos labdarúgó-mérkőzésen, pedig a kanadaiak még új, ideiglenes gyepszőnyeg leterítésével is igyekeztek a spanyolok kedvében járni.
aug. 8
12:36
Férfi kézilabda: 206 centis válogatottat igazolt a Kecskemét (She)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Kecskemét kétéves szerződést kötött a szlovák válogatott Patrik Hruscakkal – adta hírül a kesport.hu.
aug. 8
12:38
Tenisz: Roger Federer megerősítette, indul Montrealban (She)
A világranglista-vezető Roger Federer honlapján erősítette meg, hogy elindul a jövő heti montreali tenisztornán.
aug. 8
12:54
Parádéztak a Real új galaktikusai - videóval (Infostart)
A Real Madrid 5-1-re nyert az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS) játszó házigazda Toronto ellen a barátságos labdarúgó-mérkőzésen.
aug. 8
12:54
Kecskemét: Nem felejtettünk el futballozni - Csordás Csaba (She)
Csordás Csaba, a Kecskemét labdarúgója klubja honlapjának nyilatkozva elmondta, számukra szerencsétlenül alakult a bajnokság első két mérkőzése, ám reméli, hogy a Győri ETO ellen tudnak javítani.
aug. 8
12:54
Első pofon a Fradinak (Blikk)
NYÍREGYHÁZA – Második meccsén elveszítette veretlenségét a Ferencváros focicsapata az NB I-ben. Az élvonalba három év után visszatérő zöld-fehérek a ZTE 4-1-es kiütése után a harmadik fordulóban 3-1-re kaptak ki Nyíregyházán.
aug. 8
12:56
Brazília: a sérült Marcelo helyett Felipét hívta be Dunga (She)
A Real Madridot erősítő Marcelo helyére a Deportivo La Corunában játszó Felipét hívta be a brazil labdarúgó-válogatott keretébe Dunga.
aug. 8
12:57
A Villarreal elpáholta a Juventust (Behaviour)
A bajnoki nyitányra készülő futballcsapatok barátságos mérkőzésén a spanyol Villarreal 4-1-re verte az olasz bajnoki ezüstérmes Juventust péntek este az itáliai Salernóban.
aug. 8
13:12
Portsmouth: Viduka elfogadta az ajánlatot, hamarosan aláírhat (She)
A Portsmouth labdarúgócsapatának menedzsere, Paul Hart kijelentette, hogy klubja megegyezett Mark Vidukával, így a csatár náluk folytatja pályafutását.
aug. 8
13:30
Olaszország: Lippi kijelölte a svájciak elleni keretet (She)
Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szombaton kijelölte húsztagú keretét. A vb-címvédő olaszok szerdán Svájc ellen játszanak felkészülési mérkőzést Bázelben.
aug. 8
13:48
Kerékpár: Di Luca a B-próba eredménye szerint is doppingolt (She)
A Párizs külvárosában található Chatenay-Malabry laboratóriumban elvégzett B-próba megerősítette, hogy az olasz Danilo Di Luca doppingolt az idei Giro d’Italián.
aug. 8
13:48
Halászlével várták otthon Hosszú Katinkát (Blikk)
BAJA – Hazatért a világbajnok. Baja tegnap köszöntötte egyik leghíresebb lakosát, Hosszú Katinkát (20), aki a múlt hét végén a római úszó-világbajnokságon aranyérmet szerzett a 400 vegyesen, s ezzel – kiegészítve két korábbi bronzát – a magyar küldöttség legeredményesebb versenyzője lett.
aug. 8
14:24
Liverpool: még két hónapig nem számíthatnak Aquilanira (She)
A Liverpool menedzsere, Rafa Benítez még mintegy két hónapig nem számíthat az újonnan szerződtetett Alberto Aquilanira sérülése miatt.
aug. 8
14:42
Videó: nézze meg a Real Madrid könnyed torontói győzelmét! (She)
Mint azt megírtuk, a Real Madrid felkészülési mérkőzésen 5–1-re győzött a kanadai Toronto FC ellen. Tekintse meg a találkozó összefoglalóját!
aug. 8
15:00
Ligue 1: mezszponzora miatt elmaradhat a Lyon nyitó mérkőzése (She)
Szombaton kezdődik a francia labdarúgó-bajnokság 2009–2010-es idénye, de elképzelhető, hogy a tervezett nyolc helyett csak hét találkozóval. A Le Mans–Lyon mérkőzést ugyanis az a veszély fenyegeti, hogy elhalasztják. Az ok: a Lyon új mezszponzora egy párizsi központú kaszinóhálózat, márpedig az ilyen profilú cégek hirdetése törvénytelennek számít Franciaországban.
aug. 8
15:02
Championship: Steven Taylor szerint a Newcastle vicc (She)
Steven Taylor, a Newcastle védője nincs megelégedve a csapat körül a nyáron történtekkel. A hátvéd szerint ami az élvonalból kiesett „szarkáknál” folyik, az vicc.
aug. 8
15:18
F1: az FIA csapatot keres, pályázatot írt ki a BMW helyére (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) bejelentette, hogy a Formula–1-ben pályázatot ír ki a BMW megüresedett helyére.
aug. 8
15:20
Stuttgart: Christian Träsch csuklója eltörött az idénynyitón (She)
Christian Träsch sérülése miatt a VfB Stuttgart tíz emberrel fejezte be a címvédő Wolfsburg elleni idénynyitó mérkőzést, amelyen Markus Babbel együttese 2–0-s vereséget szenvedett. Ami akkor még csak valószínű volt, mára bizonyossá vált, Träsch csuklója eltörött a hajrában.
aug. 8
15:22
Kézilabda: az idén elmarad a hagyományos európai Szuperkupa (She)
Az európai szövetség döntése: a sűrű versenyprogram miatt ebben az évben mind a férfiaknál, mind a nőknél elmarad a szeptemberi hagyományos Szuperkupa (újabb nevén: klubcsapatok Európa-bajnoksága és Bajnokok Trófeája).

Keresés