2008. január 11. péntek

jan. 11
7:18
Török Ádám szuperkoncerttel fújja el a 60-at (Spa Trend Online)
Ő a magyar rock "fekete embere", három és fél évtizede csak fekete öltözékben látni őt. Persze Török Ádám - Ádi, Gyugyó, Török bácsi, ahogy tetszik - korántsem nevezhető fenyegetően komor jelenségnek: ő maga az élet, az energia, a zene két lábon járó öröme. A Mini együttes alapítója és vezetője szombaton ünnepli 60. születésnapját, két héttel később pedig a nemes évfordulónak a színpadon is hangot…
jan. 11
11:53
Rippl-Rónai szamárkordén (Spa Trend Online)
Új Rippl-Rónai-szobrot szeretne felállítani a Kaposvárért Közalapítvány a városközpontban; a négy pályázó egyike a festőfejedelmet egy szamárkordén ábrázolná - írta pénteken a Somogyi Hírlap.
jan. 11
12:04
Anglia után Amerikában is élen a Radiohead lemeze (Spa Trend Online)
Néhány nappal azután, hogy Angliában listavezető lett a Radiohead legújabb albuma, az In Rainbows című korong a Billboard 200-as listájának is az élére került. A brit alternatív banda új albuma fizikai formájában a közelmúltban jelent meg a lemezpiacon, s azonnal tarolt annak ellenére, hogy hónapok óta a rajongók letölthették az internetről. Ez a lehetőség azonban nem hozta túlságosan lázba a…
jan. 11
12:09
Vaszary-kiállítás - rendhagyó tárlatvezetés a nemzeti galériában (Spa Trend Online)
Rendhagyó tárlatvezetésre várja szombaton a Magyar Nemzeti Galéria azokat, akik Vaszary János életművének különös mozzanatait szeretnék megismerni a művész gyűjteményes kiállításán - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
jan. 11
13:32
Leonardo és van Gogh is tiltakozott a belépődíj ellen (Infostart)
Magyarországon részben a külföldi viszonosság hiányával indokolták az állami múzeumok ingyenességének megszüntetését, Angliában azonban ezek állandó tárlatai továbbra is térítés nélkül látogathatók, mert az emberek ragaszkodnak hozzá.
jan. 11
14:47
Ír fesztivált rendeznek júliusban Győrött (Spa Trend Online)
Ír fesztivált rendeznek a kultúrák közötti párbeszéd idei európai éve keretében július 10. és 13. között Győrött - mondta el Ottófi Rudolf alpolgármester. Közlése szerint a fesztivál célja az Írország és Magyarország között 300 éve meglévő kulturális-szakrális kapcsolat felélesztése, az együttműködés erősítése.
jan. 11
15:36
A kentaur gyengéd üstökön ragadása (Infostart)
Megérkezett a műtárgyak első szállítmánya Olaszországból a Szépművészeti Múzeumba, A Mediciek fénykora - Élet és művészet a reneszánsz Firenzében című, január 24-én megnyíló nagyszabású kiállításra - közölte Baán László, a múzeum főigazgatója.
jan. 11
16:29
Tudja, hol lesznek a hétvégén jó koncertek? (Infostart)
A Fonóban a hétvégén kezdődik a farsangi szezon, ma este roma hagyományokkal, szombaton csángó zenékkel, de a dzsessz és a komolyzene kedvelői sem maradnak program nélkül.
jan. 11
16:29
Marad a régi színigazgató? (Spa Trend Online)
Heten pályáznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói posztjára - közölte a városi közgyűlés kulturális bizottságának elnöke. Brájer Éva tájékoztatása szerint a teátrum vezetésére decemberben kiírt pályázatra jelentkezők közül ketten nem járultak hozzá, hogy pályázatukat nyílt ülésen tárgyalja a megbízásról döntő képviselőtestület, ezért nevüket sem hozhatja nyilvánosságra.
jan. 11
18:43
Egyetértenek, de szolidaritást nem vállalnak (Spa Trend Online)
A Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete (MFE-HSA) egyetért az amerikai forgatókönyvírók sztrájkjával, de a szervezet egyelőre nem gondolkozik azon, hogy tengerentúli kollégáival szolidaritást vállaljon - közölte Köbli Norbert, az egyesület elnöke. "Egyetértünk a sztrájkkal, az amerikai kollégák céljaival - reméljük, hogy úttörő munkájuk jótékony hatással lesz az európai, s így a magyar…
jan. 11
19:04
Rod Allen, a Fortunes hangja eltávozott (Spa Trend Online)
Rod Allen, a hatvanas évek egyik kellemes, dallamos zenét, vokális beatzenét játszó együttese, a Fortunes énekese és basszusgitárosa súlyos betegségben elhunyt. A betegség viharos gyorsasággal vitte el a zenészt - adta hírül a brit zenekar pénteken a honlapján. Rod Allen márciusban töltötte volna be a Beatles által megénekelt bizonyos legendás hatvannégy éves kort.
jan. 11
19:44
Kritika a Szempont lebilincselő összeállításáról (Spa Trend Online)
Jó érzés látni, hogy a média színpompás sivatagában is élnek olyanok, akik az igehirdetők konokságával hisznek még a televíziózás komolyságában, hogy a vibráló fénydoboz képes értéket közvetíteni. Talán "boldogult úrfikoromban" fordult velem elő utoljára, hogy a székhez szögezett a televízió, mint most a Szempont láttán, amely nem először bűvölt el lebilincselő összeállításával.

Keresés