2008. január 3. csütörtök

jan. 3
5:16
Hofimánia a Kongresszusi Központban (Infostart)
HOFIMánia! címmel tartja újévi lemezbemutató koncertjét a Cotton Club Singers pénteken a Budapesti Kongresszusi Központban.
jan. 3
6:25
Veszélyben az egyik legjelentősebb kultúrkincs (Infostart)
Kétséges, hogy megmarad-e a világ egyik legjelentősebb barlangrajza, miután a "védelmében" egy levegőztető rendszert állítottak be. Ennek hatására azonban fekete foltok jelentek meg a franciaországi Lascaux-barlang falán.
jan. 3
6:52
A Szépművészeti mindenkit visz? (Spa Trend Online)
Idéntől fizetni kell a tucatnyi állami múzeum állandó kiállításaiért. A szakemberek azonban nem tartanak attól, hogy emiatt kevesebben látogatnak hozzájuk, mint ahogyan a múzeumlátogatási kedvet sem az növelte az elmúlt években, hogy 2004-től néhány intézménybe nem kellett jegyet váltani, hanem az épp ekkoriban megjelenő, egyébként több ezer forintért kínált megakiállítások. Tavaly is ez a…
jan. 3
7:14
Nyílt napok a Corvinuson (Spa Trend Online)
A Budapesti Corvinus Egyetemen öt kara tart bemutatkozó nyílt napot januárban: az érdeklődők megismerhetik az egyetem képzési rendszerét, oktatóit, valamint bepillantást nyerhetnek a karok életébe - olvasható az egyetem honlapján.
jan. 3
10:22
ORTT: sorsolás március 28-án (Spa Trend Online)
Március 28-án derül ki, hogy mely civil szervezetek delegálhatnak tagot a következő egy évre a Duna Televíziót, a Magyar Rádiót és a Magyar Televíziót felügyelő közalapítványok nagykuratóriumába. A médiahatóság ugyanis az említett napon dönti el sorsolással a versenyt azokban az esetekben, amikor egyes kategóriákban több a jelentkező, mint az elosztható hely.
jan. 3
11:44
Sean Penn lesz a zsűrielnök Cannes-ban (Spa Trend Online)
Sean Penn amerikai színész-rendező lesz az idei cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke - jelentették be csütörtökön a szervezők. Penn a "független amerikai mozit és egyúttal azt az Amerika-képet képviseli, amit szeretünk" - indokolta a döntést Thierry Frémaux, a fesztivál művészeti igazgatója.
jan. 3
12:34
Kasszandra álma: gyilkosság megrendelésre (Infostart)
A 2008-as év első filmpremierjei között szerepel Woody Allen legújabb alkotása, a Kasszandra álma.
jan. 3
13:54
100 nyugdíjas díszoklevele internetes tanfolyam elvégzéséről (Spa Trend Online)
A Tisztelet Társasága internetes tanfolyamán végzett csaknem 100 nyugdíjas díszoklevelét adta át csütörtökön Rogán Antal, az V. kerület polgármestere és Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága ügyvivője Budapesten. Schmuck Andor elmondta: a tanfolyam elindításakor bíztak benne, hogy számosan jelentkeznek majd, de várakozásaikon felül sokan végeztek náluk. Az egykori szocialista politikus…
jan. 3
14:10
Meghiúsulhat a Golden Globe-gála (Spa Trend Online)
Meghiúsulni látszik a tavaly még húszmillió nézőt a tévé képernyője elé ültető Arany Glóbusz-gálaest a hollywoodi írók sztrájkja miatt. Bár a január 13-ra meghirdetett Arany Glóbusz-díjátadó show szervezői kétségbeesetten igyekeznek tető alá hozni egy megállapodást a sztrájkoló Amerikai Írók Céhével (WGA), ám az írók egyelőre hajthatatlannak bizonyultak, és a velük szimpatizáló televíziós és…
jan. 3
21:47
Jazztehetségek hétvégéje a fővárosban (Infostart)
A magyar jazz ifjú tehetségeit kívánja bemutatni a Művészetek Palotája Jazz Showcase - Tehetségbörze című koncertsorozata, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek a Fesztivál Színházban.

Keresés