2008. január 6. vasárnap

jan. 6
7:15
Csütörtöktől Casting minden (Spa Trend Online)
Tímár Péter új rendezését, a Casting minden című filmet csütörtöktől vetítik a magyar mozikban; az alkotás díszbemutatója kedd este lesz a Corvin Budapest Filmpalotában - közölték az alkotók. Az Egészséges erotika, a Csinibaba, a Csapd le csacsi, a 6:3 és a Zimmer Feri rendezőjének új közönségfilmje egy televíziós dalversenyről, a jelentkező fiatalok készülődéséről és megmérettetéséről szól.
jan. 6
9:17
Ökumenikus imahéttel kezdődik a Biblia éve (Spa Trend Online)
Az ökumenikus imahét január 20-ai országos megnyitó istentiszteletével veszi kezdetét a Biblia éve. A budapesti XIII. kerületi Pozsonyi úti református templomban tartandó ceremóniával kezdődő imahét jelmondata Pál apostoltól származik: "Szüntelenül imádkozzatok!" - tudattat Bóna Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára.
jan. 6
13:24
Könyv a zseniális szürkepapagájról (Spa Trend Online)
Alex, a zseniális afrikai szürkepapagáj fantasztikus képességekkel bírt: bőséges szókincse mellett fogalmi gondolkodásra is képes volt, tudott hatig számolni, és meg tudta mondani, mit szeretne enni. Alex, "aki" élete 30 évét a tudományos kutatásnak szentelte, s tavaly ősszel múlt ki, halála után is a tudományt szolgálja: gazdája, Irene Pepperberg magatartáskutató könyvet ír róla, s a tudományos…
jan. 6
17:50
Elhunyt Edward Klosinski operatőr (Spa Trend Online)
Hatvanöt éves korában szombaton Varsóban meghalt Edward Klosinski neves lengyel operatőr, aki évtizedeken át Andrzej Wajda állandó munkatársa volt. Klosinski az 1970-es évektől dolgozott együtt Wajdával, neki köszönheti a világ Az ígéret földje (1974), A márványember (1976), A wilkói kisasszonyok (1978) és A vasember (1981) képeit. Munkáját dícséri Krzysztof Zanussi több filmje, köztük az…
jan. 6
21:36
Bojkottálják az Aranyglóbuszt a sztájkoló írók miatt (Infostart)
Miközben folytatódik az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja, visszatértek a képernyőre a két hónapja szünetelő talk show-k. Az egyik legkedveltebb házigazdát, Jay Lenót azonban sokan árulással vádolják, mert maga is tagja az írók szakszervezetének. Közben bennfentesek elmondták, hogy a sorozatok megíratlan epziódjai miatt az adók valóságshow-kkal próbálják meg betölteni az űrt.

Keresés