2011. október 28. péntek

okt. 28
10:48
A Manchester City megfelezte Tévez büntetését (Infostart)
Az angol hivatásos futballisták szervezetének (PFA) nyomására a Manchester City megfelezte Carlos Téveznek, a gárda argentin válogatott támadójának 600 ezer fontos büntetését.
okt. 28
10:48
Jégkorong: új-zélandi játékos is edz az U16-os magyar válogatottal (She)
Folytatódik az új-zélandi–magyar jégkorongos csereprogram. A játékosként 54-szeres magyar válogatott Kaszala János, aki három évig Új-Zélandon sportolt, két éve pedig a Canterbury régió utánpótlás-vezetőedzője, idén is újabb három korosztályos válogatott új-zélandi hokissal érkezett Magyarországra.
okt. 28
10:50
Haladás: Csak az szálljon fel a diósgyőri buszra, aki nem fél - Aczél (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás vezetőedzője, Aczél Zoltán a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy csak az szálljon fel a diósgyőri mérkőzésre induló buszra, aki nem ijed meg a 10 ezer fős hazai publikumtól.
okt. 28
11:06
David Silva a Real és a Barca kedvéért sem hagyná el Manchestert (Agroinform)
A City Manchester United ellen parádézó játékosát egyesek azonnal hazacsábítanák Spanyolországba, de ő jól érzi magát Angliában.
okt. 28
11:24
Pécs: az elküldött Törtei Gyánót és Regedeit környékezte meg (She)
Pénteken sajtótájékoztatót tartottak Törtei Tamás ügyében Pécsett. Amint arról már beszámoltunk: az élvonalbeli labdarúgócsapatnál tegnap szerződést bontottak a játékossal, ezúttal viszont megtudhattuk, hogy a védő két csapattársát, Gyánó Szabolcsot és Regedei Csabát is megkörnyékezte a Siófok elleni Ligakupa-mérkőzés előtt, és fejenként 1500-1500 eurót ígért nekik.
okt. 28
11:24
Megfelezték Tévez büntetését a PFA nyomására (Agroinform)
A játékosok szakszervezete nem járult hozzá az argentin csatár súlyos büntetéséhez, így a klub kénytelen volt visszakozni.
okt. 28
11:42
Labdarúgás: a Kozármisleny felszámolást kért az FTC ellen (She)
A bama.hu információi szerint felszámolási eljárást kezdeményezett a másodosztályú Kozármisleny SE a Ferencváros Labdarúgó ZRt. ellen. Az ok: a fővárosiak nem rendezték adósságukat.
okt. 28
11:42
A Bundesliga-tippverseny izgalmai tovább fokozódnak (Agroinform)
A Bundesliga a hétvégén a 11. fordulóval folytatódik, az Eurosport és a hathárom.hu közös tippjátéka pedig a harmadik köréhez érkezett.
okt. 28
12:00
Euro 2012: Keane is ott van az írek Észtország ellen készülő keretében (She)
Az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni kijelölte az Észtország elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő keretét. A csapatban helyet kapott Robbie Keane is, aki az örmények elleni utolsó csoporttalálkozót már kihagyta sérülés miatt, és kérdéses a pályára lépése a most következő páros mérkőzésen is.
okt. 28
12:00
Hamilton és Pérez is rajtbüntetést kapott az első edzés után (Agroinform)
A Mclaren brit és a Sauber mexikói versenyzője is figyelmen kívül hagyott egy sárga zászlós figyelmeztetést az első szabadedzésen.
okt. 28
12:18
MU: Young megsérült, de Fergusonnak nem emiatt volt nehéz a hete (She)
Szombaton 13 órától az Everton ellen javíthatja ki az elmúlt fordulóbéli hazai botlását a címvédő Manchester United az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) 10. fordulójában. Az együttesnek Ashley Young személyében sérültje is van, de Sir Alex Fergusonnak nem emiatt volt nehéz a hete.
okt. 28
12:18
Az ecuadori kiscsapat csatára félpályáról döntötte el a bajnokit - videó (Agroinform)
Luis Miguel Escalada félpályán túlról lőtt góljával nyerte az utolsó előtti helyen álló Manta az El Nacional elleni mérkőzést az ecuadori bajnokságban.
okt. 28
12:20
Simoncelli már a felhők felett motorozik - fotó (Agroinform)
A Malajziai Nagydíjon balesetben elhunyt Marco Simoncelli az égi pályákon rója a köröket, kétség kívül hasonló szenvedéllyel, mint a versenyeken.
okt. 28
12:36
Videó: Szoros, döntetlen körüli meccs lesz a Pécs-ETO - Bognár György (She)
A labdarúgó NB I 14. fordulója előtt Bognár György elmondta az NSO Tv-nek, hogy mit vár az aktuális meccsektől. A korábbi válogatott játékos szerint az ETO pécsi vendégjátéka döntetlen körüli eredményt hoz, míg a Ferencváros, ha nem is lesz sok gól, esélyesebb a Siófok ellen
okt. 28
12:38
Jégkorong, EBEL: a Volán Linzben törhet borsot a listavezető orra alá (She)
Az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) alapszakaszának 15. fordulójában a Sapa Fehérvár AV 19 a Linzhez látogat, amellyel szeptember 23-án Székesfehérváron emlékezetes meccset játszott – a 49. percben még 5–2-re vezettek a házigazdák, akik szétlövés után kaptak ki 6–5-re –, s amelyet viszont ezúttal már négypontos előnnyel a tabella első helyén találjuk.
okt. 28
12:54
Indiai Nagydíj: Massa nyerte a 2. szabadedzést, Hamiltont megbüntették (Infostart)
Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Indiai Nagydíj pénteki második szabadedzésén. Massa mögött a világbajnoki címét már korábban megvédő német Sebastian Vettel (Red Bull) lett a második, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) pedig a harmadik.
okt. 28
12:54
Massa, Vettel, Alonso volt a sorrend a második szabadedzésen (Agroinform)
Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Indiai Nagydíj pénteki második szabadedzésén.
okt. 28
13:12
MotoGP: a gyászoló Gresini meggondolta magát, ott lesz Valenciában (She)
Fausto Gresini csapattulajdonos meggondolta magát, és elutaztatja MotoGP-alakulatát a gyorsaságimotoros-világbajnokság utolsó versenyére Valenciába. A szakember Marco Simoncelli vasárnapi tragikus malajziai balesete után azt mondta, semmiképp sem vesz részt istállója az idényzárón, de néhány nap gondolkodás után már másképpen vélekedik a kérdésről.
okt. 28
13:14
Videó: egy egész csapat statisztált a török játékos góljához (She)
Szép szólógólt szerzett Deniz Baris a török labdarúgó-bajnokságban csütörtökön lejátszott Trabzonspor–Antalyaspor mérkőzésen (2–2). Az első gólt megszerző játékos a felvétel tanúsága szerint egészen könnyedén átsétált az egész hazai csapaton.
okt. 28
13:30
Euro 2012: Franciaországtól senki ne várjon csodát - Blanc (She)
A balul sikerült dél-afrikai világbajnokságot követően Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya reálisan méri fel az esélyeiket és lehetőségeiket a 2012-es Európa-bajnokságot illetően. Ahogy a szakember fogalmazott: tőlük bizony csodát senki ne várjon.
okt. 28
13:30
Hamiltont megbüntették, Massa nyerte a 2. szabadedzést (Metropol)
Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Indiai Nagydíj pénteki második szabadedzésén.
okt. 28
13:30
Wenger és Ferguson is nagyon óvatosan nyilatkozott Tévez ügyéről (Agroinform)
Az Arsenal és a Manchester United menedzsere sem akar nagyon belefolyni a Manchester City és a játékos-szakszervezet vitájába.
okt. 28
13:32
London 2012: a MOB főtitkára az első húszba várja a mieinket (She)
A pekinginél jobb londoni szereplésében reménykedik Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, aki ugyanakkor a sportolók szempontjából már az ötkarikás részvételt is óriási teljesítménynek nevezte pénteken, a Pécsett tartott előadásában.
okt. 28
13:48
Labdarúgás: sikeres volt Albert Flórián koszorúérműtéte (She)
Minden komplikációtól mentesen zajlott le Albert Flóriánnak, a Ferencváros legendás labdarúgójának koszorúérműtéte; a 70 éves korábbi kiváló csatár a felépüléséig kórházban marad.
okt. 28
13:48
Albert Flórián szívműtéte sikeres volt (Agroinform)
Komplikációk nélkül zajlott le a Ferencváros legendás labdarúgójának koszorúérműtéte; a korábbi kiváló csatár a felépüléséig kórházban marad.
okt. 28
14:06
Sikeres volt Albert Flórián műtéte (Metropol)
Minden komplikációtól mentesen zajlott le Albert Flóriánnak, a Ferencváros legendás labdarúgójának koszorúérműtéte; a 70 éves korábbi kiváló csatár a felépüléséig kórházban marad.
okt. 28
14:24
NBA: derűlátók a tárgyaló felek, a hét végén véget érhet a lockout (She)
Nagyon közel került a megegyezéshez az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) vezetősége és a játékosszervezet, így előfordulhat, hogy még a hétvégén megszületik a megegyezés az új kollektív szerződésről, és véget ér az idényt fenyegető kizárás, amely miatt az első két hetet már törölni kellett az alapszakaszból.
okt. 28
14:26
Férfi kézilabda NB I: Mocsai Lajos szoros meccsre számít a Szeged ellen (She)
Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszában a 9. forduló rangadóján Szegedre látogat a címvédő Veszprém. Utóbbi gárda szakvezetője, Mocsai Lajos nagy csatára és szoros meccsre számít. A korábbi nagy versenyfutásokkal ellentétben az elmúlt idényekben a Veszprém egyértelműen a Szeged fölé nőtt, míg a mostani csatájuk előtt egyik gárda sem vesztett még pontot. A BL-csoportkörben négy…
okt. 28
14:42
Mihajlovics nem kapott ultimátumot - vagy mégis? (Agroinform)
Az olasz média értesülései szerint a vezetőedzővel elbeszélgettek a Fiorentina vezetői, hivatalosan azonban tagadják, hogy ilyesmi történt volna.
okt. 28
14:44
Yaya Touré is csatlakozott a Puma-családhoz (Agroinform)
Sergio Agüero, Cesc Fabregas és Radamel Falcao után a Manchester City sztárja is Pumában focizik ezentúl.
okt. 28
14:46
Camoranesi arcba rúgta ellenfelét, aki magának is kireklamálta a pirosat - videó (Agroinform)
Az olasz világbajnok kiállítása után még beletalpalt a földön fekvő ellenfele arcába, aki addig reklamált a bírónál, míg az őt is leküldte a pályáról.
okt. 28
14:48
Gyorsan véget érhet a Dél-koreai Nagydíjak története (Agroinform)
Megszűnés fenyegeti a másodszor megrendezett, ám súlyos anyagi problémákkal küszködő Forma-1-es Dél-koreai Nagydíjat.
okt. 28
15:00
Real Madrid: Sokkal céltudatosabbak, mint a Barcelona - Valdano (She)
Menetel és pillanatnyilag a második helyen áll a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Primera División) a Real Madrid, de a nagy rivális címvédő Barcelonának a hátát mutatja, ráadásul pontelőnyre is szert tett vele szemben az eddigi kilenc forduló során. A blancók volt argentin sportigazgatója, a José Mourinhóval való összetűzés végén a rövidebbet húzó és távozó Jorge Valdano a…
okt. 28
15:00
Lassana Diarra a Real Sociedad ellen akár már játszhatna (Agroinform)
A Real Madrid francia "szűrője" a hétvégi bajnokin újra José Mourinho rendelkezésére állhat.
okt. 28
15:02
Férfi kézilabda NB I: Skaliczki BL-színvonalat vár a Veszprém ellen (She)
Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság alapszakaszában a 9. forduló rangadóján a Szeged szombaton 12.55 órás kezdéssel a címvédő Veszprémet fogadja. Skaliczki László, a Tisza-partiak szakvezetője a szegediek klubhonlapján úgy nyilatkozott: a szezon legfontosabb meccse vár csapatára, amelyen BL-színvonalra számít.
okt. 28
15:02
Kraszics tagadja, hogy elhagyná a Juventust (Agroinform)
A zebrák szerb középpályása megtisztelőnek tartja a nagycsapatok érdeklődését, de továbbra is Torinóban képzeli el a jövőjét.
okt. 28
15:18
Határozottabbnak kell lennünk a kapu előtt - Paulo Sousa (Agroinform)
A székesfehérváriak vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának adott szokásos mérkőzés előtti nyilatkozatában azt mondta, csapatának lényegesen erőszakosabbnak kell lennie az ellenfél kapuja előtt.
okt. 28
15:36
A főtitkár a pekinginél jobb eredményt vár Londonban (Agroinform)
A pekinginél jobb londoni olimpiai szereplésében reménykedik Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára.
okt. 28
15:38
Lábtengó közben ollózta szét a hálótartót Micah Richards - videó (Agroinform)
A Manchester City pénteki edzésén a hátvéd Micah Richard két ízben is csodás ollózós mozdulatot mutatott be, mikor társaival három a három ellen lábtengóztak.
okt. 28
15:54
Tudomány: D-vitaminhiányt okozhatnak a szteroidok (She)
Nagyobb a D-vitaminhiány kialakulásának kockázata azoknál, akik szteroid tartalmú gyógyszereket szednek – állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.
okt. 28
15:54
Csertői nem változtat a kezdőcsapaton, Takács Ákos 100. mérkőzésére készül (Agroinform)
A második helyen álló Győri ETO az újonc Pécs együtteséhez látogat a hétvégén,  Csertői Aurél a tervek szerint, ugyanazt a 11 játékost küldi majd pályára, mint tette legutóbb a Videoton ellen (1-0).
okt. 28
15:56
Sakk: történetek a legnagyobbakról - a sikerkapitány új könyve (She)
Sakksztorik címmel megjelent Kállai Gábor új könyve. A mű több mint 100 kitűnő játszmát fog csokorba úgy, hogy mindegyik mellé eredeti történetet is prezentál. Olvashatnak például arról, hogy Oszip Bernstejn hogyan sakkozta ki magát 1918-ban a kivégzőosztag elől, szó esik a moszkvai GUM áruház múltjáról és jelenéről, de nem maradnak el a mai világsztárokról, a világelső norvég Magnus Carlsenről…
okt. 28
16:12
Labdarúgás: Lionel Messi nem teljes játékos - Pelé (She)
A háromszoros világbajnok brazil Pelé szerint Lionel Messinek vannak hiányosságai, így nem az argentin aranylabdás lenne az a maiak közül, akivel a 71 éves legenda a legszívesebben játszana.
okt. 28
16:12
Boateng énekelte a szülinapi dalt, Robinho beatboxszal kisérte - videó (Agroinform)
Az Al-Jazeera televíziós társaság nyolcadik születésnapja alkalmából a Milan alkalmi fiúzenekara előadta a Happy Birthday című számot.
okt. 28
16:14
Hollandia: megjött Szélesi engedélye, egy plusz egy évig a NEC-é (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) áldását adta Szélesi Zoltán klubváltására, így a magyar futballista hivatalosan is a NEC Nijmegenhez került. A magyar légiós egy plusz egy éves szerződést kötött a holland élvonalban mindössze a 16. helyen álló csapattal.
okt. 28
16:14
Danilo és Torghelle is jó, de győzelmet várok - Kondás Elemér (Agroinform)
Vasárnap újabb rangadót rendeznek Debrecenben, ahová ezúttal a forduló előtt a harmadik helyen álló Budapest Honvéd együttese látogat.
okt. 28
16:30
Tenisz: Tipszarevics nagy csatában jutott a szentpétervári elődöntőbe (She)
A szentpétervári férfi tenisztorna negyeddöntőjében a második helyen kiemelt szerb Janko Tipszarevics szetthátrányból fordítva, közel két és fél órás mérkőzésen győzte le az olasz Potito Staracét, így bejutott a négy közé, ahol ellenfele a honfitársát, Dusan Lajovicsot kiejtő amerikai Alex Bogomolov Jr. lesz.
okt. 28
16:30
Button viseli majd a kalocsai overallt (Metropol)
Biztossá vált, hogy a magyar tervezésű, kalocsai mintás overallt viseli majd az idényzáró Forma-1-es Brazil Nagydíj időmérő edzésén Jenson Button, a McLaren 2009-ben világbajnok brit pilótája.
okt. 28
16:30
Utalt a Fradi, elkerülheti a felszámolási eljárást (Agroinform)
Elutalta a Ferencváros a másodosztályban szereplő Kozármisleny bankszámlájára Mester Tamás vételárának megállapodás szerinti első részletét, így elkerülheti az MLSZ felszámolási eljárását.
okt. 28
16:32
Mocsai és Skaliczki is férfias, de sportszerű játékot vár - mi élőben közvetítjük (Agroinform)
Szombaton kora délután rendezik a honi kézilabda legnagyobb rangadóját, a Pick Szeged-MKB Veszprém mérkőzést.

Keresés