2011. október 25. kedd

okt. 25
0:36
MotoGP: Túl jók a gumik, a versenyzők mernek kockáztatni - Agostini (She)
Bár az első vizsgálatok szerint elkerülhetetlen volt Marco Simoncelli halála a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Malajziai Nagydíján, a 15-szörös világbajnok Giacomo Agostini szerint van rá mód, hogy megelőzzék az ehhez hasonló tragédiákat: rosszabb gumikat kell gyártani.
okt. 25
0:54
Anglia: a negyedosztályú Aldershot folytatná az MU szomorítását (She)
A vasárnapi manchesteri derbin a Citytől 6–1-es vereséget szenvedő Manchester United kedden az angol Ligakupában a negyedosztályú Aldershot otthonában lép pályára, s a vendéglátónál abban bíznak, sikerül a vasárnapinál is nagyobb meglepetést szerezniük.
okt. 25
0:54
A Juventus a veretlenségre, a Fiorentina az első idegenbeli gólra hajt (Agroinform)
A Zebráknál továbbra is hiányzik Buffon és Vidal, a Violáknál azonban visszatérhet a szeptemberben csúnyán megsérült Gilardino.
okt. 25
1:30
Tenisz: Sampras nyerte meg a veteránok amerikai sorozatát (She)
Pete Sampras nyerte meg a veterán teniszezők amerikai versenysorozata, a Champions Series 2011-es kiírását. A 12 állomásos, amerikai nagyvárosokat egy hónap alatt felölelő viadalsorozat első helyéért a 14-szeres Grand Slam-tornagyőztes félmillió dollárt kapott.
okt. 25
1:48
Vb 2014: a hollandok a románokra fogják az eredménytelen tárgyalást (She)
A magyarokkal egy csoportba sorsolt Hollandia és Románia vitája miatt hiúsult meg az egyezség a 2014-es labdarúgó-világbajnokság D jelű selejtezőcsoportjának menetrendjéről. Délkeleti szomszédunk március elején, az oranje júniusban nem akart játszani, ezért lett eredménytelen az amszterdami megbeszélés, s a szabályok szerint emiatt dönt a FIFA a programról.
okt. 25
6:18
NFL: a Jaguárok felfalták a Hollók támadóit a hétfő esti rangadón (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 7. fordulójának hétfő esti rangadóján a Jacksonville Jaguars egy igazi védekezés parádét felvonultató összecsapáson 12–7-re legyőzte a Baltimore Ravenst.
okt. 25
6:36
Csehovi dráma Veszprémben (Behaviour)
A Veszprém szinte az egész mérkőzésen hátrányban volt, ám remek hajrával 24-22-re nyert az orosz Csehov ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. A másik magyar együttes, a Szeged véghez vitte a már-már elképzelhetetlen bravúrt, és 29:23-ra legyőzte a Partizánt.
okt. 25
6:38
Haka, az ősi tánc a siker oka? (Behaviour)
Új-Zéland válogatottjának sikerével ért véget a szeptember 9-én kezdődött rögbi-világbajnokság. Az október 23-ai minden eldöntő ütközetet a hazai csapat Franciaország ellen nyerte 8-7-re, ez volt a sportág legkevesebb pontot hozó vb-fináléja.
okt. 25
6:54
Rossi: "Sic olyan volt nekem, mint az öcsém" (Behaviour)
Továbbra is döbbenten áll az egész világ a 2008-ban, a 250-es géposztályban világbajnoki címet szerző Marco Simoncelli tragédiája előtt. A vasárnapi Maláj Nagydíjon halálos balesetet szenvedő 24 éves motoros földi maradványait tegnap este hazaszállították Olaszországba, ahol az egész ország gyászolja a versenyzőt.
okt. 25
6:56
A Puskás várhat, a Fradi-stadion előbbre való (Behaviour)
Ahogy azt már többször is megírta a lapunk, bizony kár volt elkapkodni a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion búcsúztatását. Most feketén-fehéren kiderült Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztosnak a Világgazdaságnak adott interjújából, hogy hiába játszották már le a Puskás Ferenc Stadion átépítés előtti búcsúmérkőzését, úgy tűnik, mégsem épül újra az ország legnagyobb…
okt. 25
7:12
Labdarúgás: megbüntették az edzőt bíráló marseille-i sportigazgatót (She)
Pénzbüntetést kapott az Olympique Marseille sportigazgatója, miután nyilvánosan bírálta a futballklub vezetőedzőjét.
okt. 25
7:14
Autósport: Kiss Pál Tamás új GP3-as csapattal tesztel Barcelonában (She)
A GP3-as autós sorozat mezőnye a kedden és szerdán Barcelonában megtartandó teszteléssel megkezdi a felkészülést a 2012-es idényre. A Circuit de Catalunyán száguldók között lesz Kiss Pál Tamás, az idei sorozat 16. helyezettje is, aki azonban már nem a francia Tech1, hanem a brit Atech CRS-istállóval gyakorol.
okt. 25
7:30
NHL: tovább tart a Montreal vesszőfutása, vereség a Floridától (She)
Az észak-amerikai profi-jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján három mérkőzést rendeztek: a Montreal Canadians folytatta gyengélkedését, ezúttal a Florida Pantherstől kapott ki. A Philadelphia Flyers 4–2-re nyert a Toronto Maple Lefs ellen, míg a New York Rangers Winnipegből távozott győztesen.
okt. 25
7:48
U18: ezrek látták Dorogon a válogatott győzelmét (She)
U18-as labdarúgó-válogatottunk hétfőn Izraellel mérkőzött meg a dorogi Buzánszky Jenő Stadionban, és Barcsay Márk találatával 1–0-ra győzött – számolt be róla az mlsz.hu.
okt. 25
7:48
Mourinho megbüntette Casillast (Metropol)
José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának portugál edzője kemény pénzbüntetést szabott ki Iker Casillasra, mert késett az edzésről.
okt. 25
7:50
Játékossors: Tímár Krisztián Vietnamban találhat magának csapatot (She)
A jelek szerint Vietnamban talál magának csapatot Tímár Krisztián. A legutóbb az angol Plymouthban futballozó válogatott védő a hétvégén utazik Ho Si Minh városába, ahol három élvonalbeli klub képviselőivel is tárgyal.
okt. 25
8:06
NB II: engedély nélkül túrázik Brazíliában a gyirmóti játékos (She)
Szabadságát tölti Csopaki István, az NB II Nyugati csoportjában szereplő Gyirmót FC labdarúgója. A futsalválogatottal Braziliában túrázó játékos utazásához azonban nem járult hozzá profi kenyéradója.
okt. 25
8:42
MLB: egy győzelemre a végső sikertől a Texas Rangers (She)
A házigazda Texas Rangers hétfőn 4–2-re diadalmaskodott a St. Louis Cardinals felett, ezzel 3–2-re vezet az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) döntőjében.
okt. 25
8:44
Játékossors: Del Piero Vanczák klubtársa lehet a Sionnál - sajtóhír (She)
Vanczák Vilmos csapattársa lehet Alessandro Del Piero. A 36 éves zseninek jövő nyáron lejár a szerződése a Juventusban, Christian Constantin, a svájci labdarúgó-bajnokságban szereplő Sion elnöke pedig kijelentette: mindent megtesz a csatár megszerzéséért.
okt. 25
9:00
Labdarúgás: Stojanovic az új szlovén szövetségi kapitány - hivatalos (She)
Slavisa Stojanovicot nevezték ki a szlovén labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.
okt. 25
9:00
Mourinho megbüntette Iker Casillast (Agroinform)
José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának portugál edzője kemény pénzbüntetést szabott ki Iker Casillasra, mert késett az edzésről.
okt. 25
9:02
A Jacksonville szó szerint szétrúgta a Baltimore-t - videó (Agroinform)
A Jacksonville Jaguars rúgója, Josh Scobee egymaga belőtt négy mezőnygóljával 12-9-es győzelemhez segítette csaptatát a Baltimore Ravens ellen.
okt. 25
9:04
Jaromir Jagr két góllal vezette győzelemre a Flyerst - videó (Agroinform)
A csehek legendás csatára először talált be a Flyers színeiben, és két góljával nagymértékben járult hozzá a Toronto Maple Leafs felett aratott 4-2-es diadalban, amit beárnyékolt Chris Pronger sérülése.
okt. 25
9:18
Vb 2014: A hollandok nem vették figyelembe mások érdekeit - Piturca (She)
Az érintetteknek hétfőn nem sikerült egyezségre jutniuk a világbajnokság selejtezőjének menetrendjéről az európai zóna D-csoportjában. Amint arról tegnap már beszámoltunk: a döntés a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) illetékesei elé került, akiknek hivatalból kell eljárniuk ilyen esetben. Ebben a mezőnyben szerepel majd a magyar válogatott is. A menetrend a holland és a román félen bukott…
okt. 25
9:20
Lombard: Bíró Péter szerint a csapat érdekében lépni kellett (She)
Bíró Péter az elmúlt három évben többször is nyilatkozott Véber Györgyről és az általa végzett munkáról. A Lombard Pápa tulajdonosa mindig elmondta, mennyire tiszteli az ifjú szakembert. Tegnap mégis közös megegyezéssel szakított vele, ám a véleménye nem változott.
okt. 25
9:36
DVTK: a BKV ellen bizonyíthatnak az eddig kevesebbet játszók (She)
A BKV Előre elleni MK-találkozón a győzelem és a továbbjutás a DVTK célja, de Benczés Miklós a klub hivatalos honlapjának elmondta, egyúttal lehetőséget kap néhány játékos, hogy bebizonyítsa, a kezdőcsapatban is lehet számítani rá.
okt. 25
9:36
Megbüntették az edzőt bíráló marseille-i sportigazgatót (Agroinform)
Pénzbüntetést kapott az Olympique Marseille sportigazgatója, miután nyilvánosan bírálta a futballklub vezetőedzőjét.
okt. 25
9:38
Slavisa Stojanovic az új szlovén kapitány (Agroinform)
Slavisa Stojanovicot nevezték ki a szlovén labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.
okt. 25
9:54
Videó: két fantasztikus gól sem ért három pontot az argentin bajnokin (She)
Az argentin labdarúgó-bajokság 12. fordulójában 1–1-es döntetlennel ért véget az All Boys–Newell’s Old Boys mérkőzés. A hazaiak Juan Rodríguez óriási bombájával szereztek vezetést a 32. percben, ám az első félidő utolsó pillanataiban Fabián Munoz védhetetlenül lőtte ki a jobb felső sarkot.
okt. 25
9:54
Hosszabb távon számítanak az észt kapitányra (Agroinform)
Szerződést hosszabbított Tarmo Rüütlivel, az Európa-bajnoki pótselejtezőt kiharcoló észt labdarúgó-válogatott szakvezetőjével a helyi szövetség.
okt. 25
9:56
Labdarúgás: pályán a MU, az Arsenal, a Barca és a Juve - program (She)
Nincs megállás az európai klubfutballban, az angol Manchester United például a vasárnapi, City elleni derbin elszenvedett súlyos (6–1) vereség után a Ligakupa negyedik fordulójában az Aldershot Town ellen lép pályára kedden este.
okt. 25
9:56
Az egykori NBA-sztárt szívrohama után megválasztották a litván szövetség elnökének (Agroinform)
Szűk egy hónappal azután, hogy szívrohamot kapott, a litván szövetség elnökévé választották Arvydas Sabonist, a balti ország valaha volt egyik legjobb kosarasát.
okt. 25
9:58
Bozsinov és Diego Capel vezérletével hatot lőtt a Sporting - videó (Agroinform)
A portugál bajnokság hétfő esti mérkőzésén az utóbbi öt mérkőzését megnyerő Sporting Lisboa hazai pályán 6-1-re ütötte ki a Gil Vicente együttesét.
okt. 25
10:12
Ajánló: pályán a MU, az Arsenal, a Barca és a Juve - program (She)
Nincs megállás az európai klubfutballban, az angol Manchester United például a vasárnapi, City elleni derbin elszenvedett súlyos (6–1-es) vereség után a Ligakupa negyedik fordulójában az Aldershot Town ellen lép pályára kedd este.
okt. 25
10:12
Érzékeny testrészével szerzett gólt a Heerenveen játékosa - videó (Agroinform)
Sven Kums a 18. percben érdekes góllal szerezte meg csapatának a vezetést: egy hazai védő telibe lőtte "ott lent" a, majd onnan a kapuba pattant a labda.
okt. 25
10:14
Labdarúgás: hosszabb távon számítanak az észt kapitányra (She)
Szerződést hosszabbított Tarmo Rüütlivel, az Európa-bajnoki pótselejtezőt kiharcoló észt labdarúgó-válogatott szakvezetőjével a helyi szövetség.
okt. 25
10:16
Profi ökölvívás: Mormeck Mike Tysonra emlékeztet - Vladimir Klicsko (She)
Megtartották a WBO, IBF és WBA profi bokszszervezetek övéért december 10-én rendezendő Vladimir Klicsko–Jean-Marc Mormeck nehézsúlyú világbajnoki címmérkőzés franciaországi hivatalos sajtótájékoztatóját.
okt. 25
10:18
Kosárlabda: szívrohama után litván szövetségi elnök lett Sabonis (She)
Szűk egy hónappal azután, hogy szívrohamot kapott, a litván szövetség elnökévé választották Arvydas Sabonist, a balti ország valaha volt talán legjobb kosarasát.
okt. 25
10:20
Bolton: Coyle szerint Bogdán az Arsenal ellen megmutathatja, kiváló kapus lesz (She)
Bogdán Ádám védi ma az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bolton kapuját az Arsenal elleni Ligakupa-mérkőzésen, és a csapat menedzsere, Owen Coyle úgy nyilatkozott, a magyar játékos ma megmutathatja, hogy kiváló kapus lesz belőle.
okt. 25
10:30
MotoGP: Valentino Rossi nem gondolkodik pályafutása befejezésén (She)
Marco Simoncelli tragikus balesete után szinte azonnal felröppent a hír, hogy Valentino Rossi pályafutása befejezésén gondolkodik, ezt azonban utóbb több forrás is cáfolta.
okt. 25
10:30
Váratlanul ért a hír, félóra alatt elváltunk - Véber György (Agroinform)
Véber nem számított arra, hogy néhány sikertelenebb mérkőzés után egyszer csak megköszönik három éve tartó munkásságát.
okt. 25
10:48
Belgium: Czvitkovics bízik benne, hogy a gólja után többet játszhat majd (She)
Mint beszámoltunk róla, Czvitkovics Péter győztes gólt szerzett a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Kortrijk FC Bruges elleni találkozóján, és a magyar középpályás bízik benne, hogy ezután több lehetőséget kap.
okt. 25
10:48
New Jerseyben rendezik a 2013-as Egyesült Államok Nagydíját (Agroinform)
A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 2013-as szezonjában New Jerseyben kerül sor az Egyesült Államok Nagydíjára.
okt. 25
10:50
Videó: a Fradi El-ellenfele óriási gólt kapott, majd pazarral válaszolt (She)
A norvég labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában az Aalesund 0–1-ről fordított és nyert 2–1-re a Valerenga ellen hazai pályán. A Ferencvárost az Európa-liga 2. fordulójában búcsúztatót, a bajnokságban jelenleg csupán a 11. helyen álló Aalesund a 24. percben került hátrányba, amikor a szerb Bojan Zajics kíméletlenül kilőtte a bal felső sarkot mintegy 18 méterről. A hazaiak a gyors egyenlítés után a…
okt. 25
10:50
Telekmegosztással épülhetne fel az új Albert Stadion (Agroinform)
Az új arénát az Üllői úti saroktelek Gyáli út felőli részén építenék fel, az Üllői úthoz és a Könyves Kálmán körúthoz közelebb fekvő területet pedig a tervek szerint vállalkozói kézbe adnák hasznosításra.
okt. 25
11:06
NB I: telekmegosztással épülhetne fel az új Albert-stadion (She)
Az új Albert-stadiont a mostaninál hátrébb, az Üllői úti saroktelek Gyáli út felőli részén építenék fel, a telek értékesebb részét, az Üllői úthoz és a Könyves Kálmán körúthoz közelebb fekvő területet pedig a tervek szerint vállalkozói kézbe adnák hasznosításra.
okt. 25
11:06
A szövetség 387 millió TAO-s pénzt szeretné lehívni (Agroinform)
A cél nem lehet más, mint teljes mértékben lehívni a Nemzeti Sport Intézet által elfogadott, 387,6 millió forintos pályázati pénz.
okt. 25
11:08
Videó: „Ázsiában már halott a sportélet, Európában még meg lehet védeni” (She)
A kölni Play the Game konferencia a sportért elnevezésű rendezvénysorozaton Declan Hill oknyomozó újságíró – a Bunda című könyv szerzője – az NSO Tv-nek elmondta, jelenleg hány vizsgálat folyik a nemzetközi fogadási ügyben, hogyan lehetne megelőzni a csalásokat, illetve, hogy Ázsiában már csak papíron zajlik minden és nem a pályákon.
okt. 25
11:24
Videó: „Ázsiában már halott a sportélet, Európában még megvédhető” (She)
A kölni Play the Game (konferencia a sportért) elnevezésű rendezvénysorozaton Declan Hill oknyomozó újságíró – a Bunda című könyv szerzője – az NSO Tv-nek elmondta, jelenleg hány vizsgálat folyik a nemzetközi fogadási ügyben, hogyan lehetne megelőzni a csalásokat, illetve hogy Ázsiában már csak papíron zajlik minden és nem a pályákon.
okt. 25
11:24
A City-drukker Oasis-gitáros fricskája a Unitednek - fotó (Agroinform)
Noel Gallagher, az Oasis gitárosa hat ujját felmutatva jelezte, mekkora vereséget mért szeretett csapata, a Manchester City városi riválisára.

Keresés