2011. október 17. hétfő

okt. 17
0:36
A finn sífutók nem akarnak „tejelni” a szövetségnek (Agroinform)
Ha nem találnak megoldást a problémákra, mindössze négy főből álló sífutó válogatott képviselheti Finnországot a szezon első versenyein.
okt. 17
0:42
Autósport: a Las Vegas-i versenyen elhunyt a brit IndyCar-bajnok (She)
Halálos végkimenetelű balesetet szenvedett a Las Vegas-i Indy 300-as versenyen Dan Wheldon. A brit versenyző 2005-ben megnyerte az IndyCar-sorozatot és ugyanabban az évben, valamint idén is ő győzött a legendás Indy 500-as futamon.
okt. 17
1:00
Női kézi BL: ami az ETO-nak nem jött össze Randersben, a Metznek igen (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligájában a Metz vasárnap idegenben legyőzte a dán Randerst. A francia csapat a kilenc gólig jutó szerb Szvetlana Ognjenovics vezetésével nyert egy találattal, 27–26-ra. Az eredmény egyben azt is jelenti, hogy a Győri ETO csoportjában már nincsen hibátlan csapat.
okt. 17
1:12
A Sevilla győzött, és maradt az élmezőnyben (Agroinform)
Hazai pályán 2-1-re győzött a Sevilla a Sporting Gijón ellen a Primera División nyolcadik fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.
okt. 17
1:30
Washingtonban szakadt meg Vickék rossz sorozata (Agroinform)
A Buffalo Billst izgalmas meccsen győzte le a New York Giants, míg a Detroit elvesztette veretlenségét a San Fransisco ellen.
okt. 17
1:54
NFL: szenvedve nyert a Pats, újabb Oakland-siker, vezéráldozattal (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 6. fordulójában a New England Patriots alaposan megszenvedett a Dallas Cowboysszal, de Tom Brady utolsó támadássorozatban adott touchdownpasszával végül 20–16-ra diadalmaskodott. Al Davis halálát követően második alkalommal is nyert korábbi csapata, az Oakland Raiders, ezúttal a Cleveland Browns ellen 24–17-re, de a sikernek ára volt, várhatóan…
okt. 17
5:48
NFL: a Medvék lemosták a Vikingeket a vasárnap esti rangadón (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 6. fordulójának vasárnap esti (csoport)rangadóján a Chicago Bears hazai pályán 39–10-re legyőzte a Minnesota Vikingst.
okt. 17
6:36
Balesetben meghalt az IndyCar bajnoka (Infostart)
Végzetes balesetet szenvedett Dan Wheldon brit autóversenyző, az IndyCar autós gyorsasági sorozat bajnoka vasárnap a Las Vegasban tartott versenyen.
okt. 17
6:54
Felolvad a spanyol viasz? (Behaviour)
Az első igazán komoly erőpróba vár a Veszprém férfi kézilabdacsapatára, amely a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a tavaly Ciudad Real néven döntőt játszott, erre a szezonra Atlético Madridra keresztelt csapathoz látogat, a szegediek pedig egy másik spanyol együttessel, a Leonnal találkoznak hazai pályán.
okt. 17
6:56
Vettel: "Na, ki a király?" (Behaviour)
Csoda történt a Koreai Nagydíj időmérő edzésén, ugyanis ezúttal nem Sebastian Vettel és a Red Bull nyerte a kvalifikációt, hanem a 700. futamára készülő McLaren pilótája, Lewis Hamilton.
okt. 17
6:58
Ép(p)en elmaradt az arany (Behaviour)
Gyászosan szerepeltek a magyarok a cataniai olimpia kvalifikációs vívó-világbajnokságon. A célként megjelölt négy érem helyett mindössze egyet sikerült szerezni, szombaton a férfi párbajtőrcsapat végzett a második helyen. Ezzel szemben a kerekesszékesek messze felülmúlták a várakozásokat: hat dobogós hellyel (köztük egy elsővel) és minden számban londoni paralimpiai kvótákkal tértek haza.
okt. 17
7:00
Anglia: nehezen viselte a kiállítást a futballista, megütötte a bírót (She)
Botrányba torkollt és azonnal félbeszakadt egy angol hetedosztályú labdarúgó-bajnoki: a Chesham United–Redditch United mérkőzésen a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára, és kiállította a szabálytalankodó Josh McKenzie-t. A futballista azonban nehezen viselte ezt, s megütötte a bírót.
okt. 17
7:02
Téli olimpia: Lviv pályázik a 2022-es játékok megrendezésére (She)
Téli olimpiának adna otthont 2022-ben a nyugat-ukrajnai Lviv. Az ukrán olimpiai bizottság bejelentése szerint a tervet Viktor Janukovics államfő is támogatja. A város környékén több sportlétesítmény is található, így síugrósánc és sílövőpálya, de a pályázathoz jelentős infrastruktúra-fejlesztésre van szükség.
okt. 17
7:12
Casey Stoner próféta lett saját hazájában (Behaviour)
A motorversenyek rajongói fantasztikus hétvégén vannak túl ismételten, ugyanis a televíziós közvetítések segítségével szinte egymás mellett élvezhették végig a világ legjobbjainak csatáit, hisz mindkét szakág versenyzői pályára gurultak.
okt. 17
7:14
Ismét harmadik lett a Tóth, Póta páros (Behaviour)
A Tóth Krisztina, Póta Georgina páros a harmadik helyen végzett a gdanski asztalitenisz Európa-bajnokságon. A magyar duó tavaly is bronzérmes lett a kontinensversenyen.
okt. 17
7:18
Baseball: a 11. MLB-címére hajtó St. Louis bejutott a World Seriesbe (She)
A St. Louis Cardinals lesz a Texas Rangers ellenfele az észak-amerikai profi baseballbajnokság döntőjében, a World Seriesben, miután a Nemzeti Liga döntőjében 4–2-es összesítéssel felülmúlta a Milwaukee Brewers együttesét. A tízszeres bajnok 2006 óta először játszhat az MLB nagydöntőjében.
okt. 17
7:20
Kerékpár: Contadornak tetszik a 2012-es Giro útvonala, de nem indul (She)
A címvédő spanyol Alberto Contadornak tetszik a jövő évi olasz kerékpáros-körverseny, a Giro d’Italia vasárnap nyilvánosságra hozott útvonala, mégsem tartja valószínűnek, hogy elindul a májusi viadalon.
okt. 17
7:48
Az utolsó pillanatban nyerte a Lazio a római derbit (Metropol)
Miroslav Klose utolsó pillanatokban lőtt góljával a Lazio 2-1-re legyőzte a városi rivális AS Romát az olasz labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának vasárnap esti rangadóján.
okt. 17
8:12
NHL: az Anaheim legyőzte a St. Louist az egyetlen vasárnapi meccsen (She)
Az Anaheim Ducks 4–2-re legyőzte a St. Louist az észak-amerikai profi hokiliga egyetlen vasárnapi mérkőzésén.
okt. 17
8:14
MotoGP: sikeres volt Lorenzo műtétje, de Sepangban nem indulhat (She)
Sikeres műtéren esett át Jorge Lorenzo, a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP-kategóriájában szereplő Yamaha-istálló spanyol pilótája, akinek az Ausztrál Nagydíj bemelegítő edzése közben elszenvedett esése közben összeroncsolódott a bal kezén a gyűrűsujja.
okt. 17
8:42
Elkapta a fonalat az Anaheim Ducks - videó (Agroinform)
A nyitónapi vereség után sorozatban harmadszor győzött az Anaheim Ducks az NHL egyetlen vasárnapi mérkőzésén.
okt. 17
8:48
Tenisz: Federer kiszorult a top 3-ból, Kellner továbbra is a 227. (She)
A férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján Roger Federer 2003 júniusa óta először szorult ki a top 3-ból, miután a tegnap a sanghaji ATP-torna döntőjét megnyerő brit Andy Murray megelőzte. Az élen továbbra is a szerb Novak Djokovics áll a spanyol Rafael Nadalt megelőzve.
okt. 17
8:50
Vízilabda: a LEN magyar igazgatója szerint jó a BL-sorsolás rendszere (She)
Bár Magyarországon nagy felháborodás fogadta a vízilabda Bajnokok Ligája vasárnapi sorsolásának eredményét, miszerint egy csoportba került az Eger, a Szeged és a Vasas, az Európai Úszószövetség magyar vezetője elmondta, a LEN szerint sokkal rosszabb, ha a négyes döntőben vannak ugyanolyan nemzetiségű csapatok, mint ha a csoportokban lennének.
okt. 17
8:52
Tenisz: Arn két, Czink öt helyet lépett előre a világranglistán (She)
A női teniszezők legfrissebb világranglistájának élmezőnyében nincs változás: továbbra is a dán Caroline Wozniacki vezet az orosz Marija Sarapova és a fehérorosz Viktorija Azarenka előtt, míg a tegnap az oszakai WTA-tornát megnyerő francia Marion Bartoli bekerült a top 10-be.
okt. 17
8:54
DVTK: A gól levette a terhet a vállamról, az első hozza a többit - Tisza (She)
Tisza Tibor, a Diósgyőr válogatott csatára szombaton a Pécs ellen 4–0-ra megnyert bajnokin megszerezte első góljait a miskolci csapat színeiben, s láthatóan felszabadult a duplázástól.
okt. 17
9:00
Bajnokok Ligája - Keddi program (Behaviour)
Kedden az A, a B, a C és D csoport harmadik fordulós mérkőzéseivel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája.
okt. 17
9:00
Halálos baleset az Indy 300-as futamon - videó (Agroinform)
Tragikus véget ért a Las Vegas-i Indy 300-as futam. Dan Wheldona a 24. helyen haladt, amikor autója egy baleset után a levegőbe emelkedett, és a falnak csapódva lángokba borult.
okt. 17
9:06
Videó: két légiósfejessel verte a Fradi a Pápát, az első idegenbeli siker (She)
Mint arról beszámoltunk, sokan nem gondolták volna az idény előtt, hogy a tizenkettedik forduló vasárnapi összecsapásait úgy kell beharangozni, hogy kinek sikerül messzebb kerülnie, netán elmozdulnia a kiesőzónából... Márpedig ennek keretein belül került sor a Lombard FC–Ferencváros mérkőzésre. A találkozón előnybe került a Pápa, de a vendégek fordítani tudtak (1–2).
okt. 17
9:18
Tom Bradyék az utolsó pillanatokban nyerték meg a Cowboys elleni rangadót - videó (Agroinform)
A New England Patriots egy nagyon szoros mérkőzést követően nyert a Dallas Cowboys ellen hazai pályán, 22 másodperccel a vége előtt szerezték a győztes TD-t.
okt. 17
9:20
Roberto Mancini szerződést hosszabbítana a Manchester Cityvel (Agroinform)
Az angol bajnokságot vezető Manchester City olasz menedzsere szerint egy igazán erős csapat kialakításához 3-4 év kell.
okt. 17
9:36
Hélder Postiga zseniális gólt ollózott a Real Sociedad ellen - videó (Agroinform)
A Real Zaragoza támadója a Real Sociedad ellen 2-0-ra megnyert bajnokin talált be háttal a kapunak.
okt. 17
9:42
Profi ökölvívás: Vető Gábor gyors kiütéssel szerzett GBU-címet (She)
Első menetes kiütéses győzelemmel gyűjtötte be a GBU nevű szervezet bajnoki övét, illetve a német nemzetközi bajnoki címet Vető Gábor.
okt. 17
9:54
Hanga Ádám hat pontot szerzett a vesztes Manresában (Agroinform)
Hat ponttal folytatta szereplését a spanyol kosárlabda-bajnokságban Hanga Ádám, aki a nyáron igazolt a Manresa csapatához.
okt. 17
10:12
Már Edy Reja sem bízott a Lazio győzelmében (Agroinform)
A Lazio vezetőedzője a győzelem után nyugodt légkörben reménykedik, a Romát irányító Luis Enrique pedig Nicolas Burdisso padra ültetését magyarázta.
okt. 17
10:18
Brazília: fej fej mellett halad a Corinthians és a Vasco da Gama (She)
A Corinthians és a Vasco da Gama is győzött vasárnap este a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában: előbbi a Cruzeirót verte meg 1–0-ra Paulinho góljával, utóbbi az Atlético Mineirót győzte le 2–0-ra hazai pályán.
okt. 17
10:20
Golf: a 20 éves brit tehetség berobbanása a sportág nagyjait idézi (She)
A 20 esztendős Tom Lewis szép karriert ígérő portugáliai győzelme, a semmiből előbukkanó Ben Crane mesébe illő diadala, valamint egy tajvani és egy dél-koreai hölgy rivalizálásnak újabb fejezete tette eseménydússá a profi golfozók legutóbbi hétvégéjét.
okt. 17
10:22
Argentína: botlott az éllovas Boca Juniors, javul az Estudiantes (She)
Az éllovas Boca Juniors gól nélküli döntetlent játszott a Belgrano ellen hazai pályán az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában.
okt. 17
10:24
NB I: Bencés végre rávette Gallardót, hogy lőjön kapura (She)
Bencés Miklós, a DVTK vezetőedzője a Pécs elleni mérkőzés után elmondta, korábban leült a csapat légiósával, Francisco Gallardóval, és arra kérte, hogy néha lőjön kapura is. Ennek meg is lett az eredménye, a spanyol játékos a legutóbbi találkozón betalált az ellenfél kapujába.
okt. 17
10:30
Federer már nincs a legjobb háromban (Metropol)
A múlt heti, sanghaji torna megnyerésével a brit Andy Murray feljött a harmadik helyre a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet változatlanul nagy előnnyel vezet a szerb Novak Gyokovics a spanyol Rafael Nadal előtt. Federer 2003 júniusa óta először szorult le a képzeletbeli dobogóról.
okt. 17
10:30
Wozniacki vezet Sarapova és Azarenka előtt, Arn a 63. (Agroinform)
A múlt heti, oszakai tornán diadalmaskodó francia Marion Bartoli feljött a kilencedik helyre a női teniszezők világranglistáján, melyet változatlanul a dán Caroline Wozniacki vezet az orosz Marija Sarapova előtt.
okt. 17
10:36
NB I: Benczés végre rávette Gallardót, hogy lőjön kapura (She)
Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője a Pécs elleni mérkőzés után elmondta, korábban leült a csapat légiósával, Francisco Gallardóval, és arra kérte, hogy néha lőjön kapura is. Ennek meg is lett az eredménye, a spanyol játékos a legutóbbi találkozón betalált az ellenfél kapujába.
okt. 17
10:38
Vívó-vb: Nem volt reális a 3-4 éremre vonatkozó elvárás - Kamuti (She)
A magyar vívóküldöttség elmaradt az előzetes várakozásoktól a cataniai világbajnokságon, a Kamuti Jenő által várt három-négy érem helyett ugyanis csak egy ezüsttel tért haza. A szövetség szakmai alelnöke szerint előzetes elvárása inkább csak vágyakozás volt. A női tőr- és a férfi kardcsapatnak nőtt az esélye az olimpiai kvóta megszerzésére, a női párbajtőr-együttesé viszont csökkent…
okt. 17
10:40
Videó: rohamosan fejlődik a koszovói labdarúgás, négyezren a lelátón (She)
A kölni Play the Game konferencia a sportért elnevezésű rendezvénysorozaton Driton Latifi koszovói sportújságíró elemezte országa fejlődő labdarúgását az NSO Tv kamerája előtt, amelyből kiderül, miképpen fejlődik a koszovói labdarúgás.
okt. 17
10:48
Kubatov már látott valamit és visszaszámol a derbiig (Agroinform)
A Ferencváros elnöke a Pápa elleni sikerben látott pozitívumokat, de már az Újpest elleni rangadóra készül.
okt. 17
10:54
Atlétika: egy indiai teljesítette először 100 évesen a maratoni távot (She)
Az indiai Fauja Singh megdöntötte a maratonfutás korrekordját, miután vasárnap százévesen teljesítette a torontói versenyt. A veterán atléta 8 óra 25 perc alatt ért célba, több mint hat órával elmaradva a győztes kenyai Kenneth Mungara mögött.
okt. 17
11:06
Ideges vagyok, hogy rasszizmussal vádolnak - Luis Suárez (Agroinform)
A Liverpool uruguayi támadója tagadta Patrice Evra vádjait, állítása szerint ő mindig elfogadott mindenkit, nem generál konfliktusokat a pályán.
okt. 17
11:12
Videó: Szabics nagyszerű átlépős csele után remek gólpasszt is adott (She)
Mint arról beszámoltunk, a Sturm Graz mozgalmas hajrá után 3–3-as döntetlent játszott Nagymartonban az osztrák labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. A bajnoki címvédőnél Szabics Imre kezdőként 83 percet játszott, együttese harmadik találatánál ő adta a passzt a gólszerző Andreas Hölzlnek, valamint a második gólnál is elkészítőként jeleskedett, ugyanis remekül lépte át a labdát, amit így Mario Haas…
okt. 17
11:14
Videó: gól 9 mp alatt - a holland bajnokság leggyorsabb idei gólja! (She)
Mint arról beszámoltunk, mindössze 39 percet töltött kezdőként a pályán a Roda ellen Horváth Gábor, a holland élvonalbeli ADO Den Haag magyar légiósa, aki piros lapot kapott 1–1-es állásnál. A hazaiak kihasználták az emberelőnyt, és végül 4–1-re legyőzték ellenfelüket. Horváth Gáborék egyébként már a kilencedik másodpercben vezetéshez jutottak Tjaronn Chery révén, aki így beállította a holland…
okt. 17
11:24
100 évesen futott maratonit - videó (Agroinform)
Az indiai születésű Fauja Singh lett vasárnap a világ legidősebb embere, aki teljesített egy maratoni futóversenyt.
okt. 17
11:26
A St. Louis lesz a Texas ellenfele a döntőben (Agroinform)
A St. Louis Cardinals összesítésben 4-2-re nyert a Milwaukee Brewers ellen, és ezzel bejutott az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) döntőjébe, az úgynevezett World Series-be.

Keresés