2011. október 5. szerda

okt. 5
0:33
Liverpool: Dalglish Gulácsival hosszú távon számol, Aquilanival nem (She)
A Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere, Kenny Dalglish egy nyilatkozatában beszélt a klub kölcsönadott labdarúgóiról, így érintőlegesen Gulácsi Péterről is, aki jelenleg az angol másodosztályú Hull Cityt erősíti.
okt. 5
0:37
Videó: Megvan a kvóta, de nem szeretnék itt megállni - Káté Gyula (She)
Mint arról már beszámoltunk, Káté Gyula bejutott a legjobb nyolc közé az ökölvívó-világbajnokságon Bakiban a 64 kilogrammosok mezőnyében. Káté ezzel megszerezte a hőn áhított londoni olimpiai kvótát, de hozzátette, nem szeretne itt megállni. Káté Gyula az NSO Tv-nek nyilatkozott.
okt. 5
6:39
Jaroszlávban a gyász legyőzte a sportot (Behaviour)
Nem csak a sportágat, hanem az egész földkerekséget megrázta az orosz nyílt profiligában (KHL) szereplő Lokomotiv Jaroszláv jégkorong csapatát szeptember 7-i katasztrófája, amikor egy lezuhant repülőgép roncsai között lelték halálukat a játékosok.
okt. 5
6:41
Dzsudzsák játszhat kedden, Király footgolf-bajnok (Behaviour)
A jövő heti, Finnország elleni, remélhetőleg sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott tegnap kifejezetten csapatépítő programon vett részt.
okt. 5
6:43
Az edzőnél a siker kulcsa (Behaviour)
Nem a játékosok tudása, hanem a velük foglalkozó edző felkészültsége határozza meg, mennyire lehet sikeres egy csapat - többek között erre a megállapításra jutottak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szervezésében Prágában rendezett konferencia résztvevői. Az eseményre az edzőképzésért felelős szakembereket hívtak meg. A szimpózium apropóján cikksorozatot indítunk. 1. rész.
okt. 5
6:57
Bajor öröm a köbön... (Behaviour)
Az Európa-bajnoki selejtezők közelgő zárásával egyetemben - az utolsó kvalifikációs fordulót jövő kedden bonyolítják - befejeződött a kontinens négy legjelentősebb labdarúgó bajnokságában (angol, német, olasz, spanyol) a szezonkezdet szakasza. A kép az erőviszonyokról kikristályosodóban. Az egyszerű képlet: ahol pénz van, ott (általában) van eredmény is.
okt. 5
6:59
Csend van odaát! (Behaviour)
Nagy a csend kormány körökben a Puskás Ferenc Stadion jövőjéről. Lapunk írásban kért tájékoztatást (mivel szóban nem kapott) a kormányszóvivői irodától a létesítmény jövőjéről, miután a jövő évi költségvetés tervezetében nem szerepel a létesítmény bontása és felújítása, nem lepődtünk meg azon, hogy az írásos megkeresés is válasz nélkül maradt.
okt. 5
7:15
NB II: a BKV Előre másik kapusa is kidőlt a sorból (She)
A rutinos Vezér Ádám után az NB II Nyugati csoportjában szereplő BKV Előre labdarúgócsapatának másik kapusa, Totka Dániel is sérülést szenvedett.
okt. 5
7:17
Jaroszlavli tragédia: a Penguins és a Capitals közösen segít (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins és Washington Capitals közösen gyűjt pénzt a szeptember 7-i, jaroszlavli légi szerencsétlenségben elhunyt jégkorongozók és edzők családjainak megsegítésére.
okt. 5
7:19
Spanyolország: Messi is belépett a játékosok szakszervezetébe (She)
Belépett a spanyol futballisták AFE nevű szakszervezetébe Lionel Messi, az FC Barcelona világklasszis támadója.
okt. 5
7:33
NB II: visszatért a Nyíregyházához a saját nevelésű védő (She)
Bár a nyári nagy keretátalakítás során úgy tűnt, elhagyja a Nyíregyháza-Spartacus együttesét a 28 esztendős Cséke György, a labdarúgó októbertől újra az NB II Keleti csoportjában szereplő nyírségi együttest erősíti.
okt. 5
7:35
Győri ETO: a klub észt és litván légiósa is hazautazott a válogatottjához (She)
Hazautazott Észtországba, illetve Litvániába Jarmo Ahjupera és Linas Pilibaitis, a Győri ETO két légiósa.
okt. 5
7:51
Újpest: Beenhakker autóját leadták, de a szakember ígéri, visszatér (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest sportigazgatója, Leo Beenhakker múlt csütörtökön családi okok miatt hazautazott Hollandiába, és azóta a lila-fehér klub leadta a szakember bérelt autóját. Beenhakker azonban cáfolta, hogy nem térne vissza Magyarországra.
okt. 5
7:53
Mainz: Szalai újra labdával edzett, de csak a tavaszi idényben számítanak rá (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Mainz magyar válogatott támadója, Szalai Ádám a Bild napilap internetes oldalának beszámolója szerint a héten már labdával is gyakorolt.
okt. 5
8:09
Arsenal: januárban ismét harcba szállnak a Rennes középpályásáért (She)
A januári átigazolási időszakban valószínűleg újabb ajánlatot tesz az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal a Rennes 29 millió euróra becsült francia középpályásáért, Yann M’Viláért.
okt. 5
8:27
Ipswich Town: Priskin 18 éves riválist kaphat az akadémiáról (She)
Brit lapértesülések szerint az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Ipswich Town profi szerződést ajánlott Caolan Laverynek, a klub akadémiáján szereplő 18 éves csatárnak.
okt. 5
8:42
Az Anaheim hosszabbítás után győzte le Hetényiéket (Agroinform)
Az NHL-ben érdekelt Anaheim Ducks, Buffalo Sabres és Los Angeles Kings is európai csapatok elleni győzelemmel zárta a felkészülési szakaszt.
okt. 5
8:45
NHL: a Ducks legyőzte Hetényi csapatát, a Sabres és a Kings is nyert (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Anaheim Ducks, Buffalo Sabres és Los Angeles Kings is európai csapatok elleni győzelemmel zárta a felkészülési szakaszt.
okt. 5
9:00
Szalai Ádámra idén már nem számít edzője (Agroinform)
A Bild című német lap arról számolt be, hogy a Mainz magyar válogatott támadója, Szalai Ádám a héten elkezdte a labdás edzéseket.
okt. 5
9:03
Kosárlabda: Tony Parker már nemcsak alelnöke, játékosa is az ASVEL-nek (She)
A francia élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban szereplő ASVEL hivatalos honlapján jelentette be, hogy a San Antonio Spurs francia válogatott sztárja, Tony Parker a klubnál folytatja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) kényszerszünete miatt.
okt. 5
9:05
NB II: két középső középpályását is elveszítette a Vác (She)
Sérülés miatt két középső középpályását is nélkülöznie kell Szabados Györgynek, a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Dunakanyar-Vác vezetőedzőjének.
okt. 5
9:21
Euro 2012: a Barcelonánál nem szeretnék, ha Abidal játszana (She)
Az FC Barcelona orvosai szerint nem lenne szerencsés, ha a sérült Éric Abidal pályára lépne a francia labdarúgó-válogatott soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjén, az albánok és a bosnyákok ellen.
okt. 5
9:23
Női kosárlabda: a szervezők ajándék sörrel készülnek az FTC-Diósgyőr meccsre (She)
FTC–Diósgyőr női kosárlabdameccs lesz szerdán 18 órakor a Kőbányai úti FTC-Főtáv Arénában.
okt. 5
9:25
Videó: Hajnal a földre huppant, Király a bokrok közül is nyert footgolfban (She)
Mint arról beszámoltunk, a kisoroszi golfklubban tartotta keddi, rendhagyó edzését a Finnország ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott. A csapatépítő, közösségformáló gyakorlásnak is beillő program során nem várt nehézségekkel kellett megküzdeniük a játékosoknak.
okt. 5
9:36
Öregszem, még egy évet játszanék - Ibrahimovic (Agroinform)
A svédek 30 éves játékosa úgy véli, sok dolog kimaradt az életéből a futball miatt, ezért hamarosan visszavonulna.
okt. 5
9:38
Extrém tánccal rukkolt ki az ohiói egyetem zenekara - videó (Agroinform)
Az Ohio Bobcats egyetemi futballcsapatának hivatalos zenekara, a "The Ohio University Marching 110" remek koreográfiával szórakoztatta a közönséget a csapat aktuális mérkőzésén.
okt. 5
9:39
NB II: Szabó Zsolt sérülése nem súlyos, két hét múlva visszatérhet (She)
A DVSC-DEAC elleni bajnoki mérkőzés 30. percében egy rossz mozdulat következtében részleges szakadást szenvedett a combfeszítő izmában Szabó Zsolt, a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő REAC 25 esztendős csatára.
okt. 5
9:54
Harmadosztályú játékosokkal fodadja a ZTE a Győrt (Agroinform)
Szerdán a ZTE FC a Győri ETO-t fogadja Ligakupa mérkőzésen, ám a zalaiak részéről várhatóan vegyes csapat játszik.
okt. 5
9:57
Diósgyőr: a légióst megviselte a debreceni ötös, azóta alig alszik (She)
Mohamadou Abdouraman, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK légiósa még most sem érti, hogyan kaphattak ki 5–0-ra Debrecenben, és bár azóta is nehezen alszik, igyekszik a következő feladatra összpontosítani.
okt. 5
10:12
Szucsánszki Zita és Elek Gábor egy párt alkot (Agroinform)
A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője és irányítója néhány hónapja van együtt, de ez nem megy a közös munka rovására.
okt. 5
10:15
Női kosárlabda: nyomoznak a Pécset működtető kft.-nél (She)
Ismeretlen tettes ellen, a számvitel rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak a női kosárlabda NB I-ben szereplő Pécs 2010 együttesét működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft.-nél.
okt. 5
10:15
Középiskolai sportág lesz Hawaiion a szörfözés (Metropol)
Hawaii lesz az első amerikai tagállam, ahol hivatalosan középiskolai sportággá nyilvánítják a szörfözést. „Költözünk, srácok?”
okt. 5
10:30
Messi is csatlakozott a szakszervezethez (Agroinform)
Belépett a spanyol futballisták AFE nevű szakszervezetébe Lionel Messi, az FC Barcelona világklasszis támadója.
okt. 5
10:33
MLS: Thierry Henry gólt szerzett David Beckhamék ellen - videó (She)
Az észak-amerikai profi futballbajnokság legutóbbi játéknapján a New York Red Bulls hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Los Angeles Galaxyt. A találkozót a hazaiaknál Thierry Henry, a vendégeknél David Beckham végigjátszotta.
okt. 5
10:35
NBA: újabb kudarc a tárgyalásokon, már veszélyben a szezon eleje is (She)
Nem vezetett eredményre a tulajdonosok és a játékosok keddi tárgyalása, így a liga törölte az előszezon összes mérkőzését, és hétfőt jelölte meg határidőül a megegyezésre: annak hiányában törlik az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2011–2012-es idényének első két hetét is.
okt. 5
10:48
A magyarok rettegnek a változásoktól - Leo Beenhakker (Agroinform)
A világhírű holland szakember a világ különböző pontjain dolgozott már pályafutása során, de ennyire nehéz dolga, mint Magyarországon még sehol sem akadt.
okt. 5
10:51
Magyar válogatott: kérdezzen Egervári Sándortól! (She)
A péntek a drukkolásé, a kedd a meccsé: a magyar labdarúgó-válogatottnak előbb ki kell szurkolnia, hogy Svédország pontokat veszítsen Eb-selejtezőjén Finnország ellen, majd le kell győznie Finnországot (és persze tovább drukkolnia a svédek aktuális ellenfelének – Hollandiának) utolsó kvalifikációs mérkőzésén. A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzések előtt a Nemzeti Sport felkínálja a…
okt. 5
10:53
Ligakupa: a hibátlanok egyike ellen javíthat a Fradi - a mai program (She)
Teljes fordulót rendeznek a héten a labdarúgó Ligakupában: a kilenc mérkőzéses szerdai programban a három százszázalékos csapat közül a Kaposvár a Ferencvárosnál, a Kecskemét Pakson vendégszerepel, míg az MTK a Gyirmótot fogadja.
okt. 5
11:06
Szolnokra megy a Fradi, Várhidi az Újpest ellen készül (Agroinform)
Az MLSZ központjában kisorsolták a Magyar Kupa 4. fordulójának párosításait. Most már a nemzetközi kupában érdekelt csapatok is csatlakoztak a sorozathoz.
okt. 5
11:09
Karate: magyar érmek a kempósoknál a világbajnokságon (She)
Egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárták szereplésüket a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet tagjai a Belgrádban rendezett világbajnokságon, amelyen a karatés harcművészeti stílus képviseletében négy földrészről huszonkét ország versenyzői indultak.
okt. 5
11:24
Simon Tibor méltó utóda szeretnék lenni - Homma Kazuo (Agroinform)
A Ferencváros kedden szerződtetett japán támadója úgy érezte, hogy a zöld-fehér klub hívására nem mondhat nemet.
okt. 5
11:27
Magyar Kupa: Várhidi az Újpest ellen, Kövesden a címvédő - sorsolás (She)
Szerda délelőtt megtartották a 4. forduló sorsolását a labdarúgó Magyar Kupában: érdekesség, hogy a korábban az Újpestet bajnoki címre vezető Várhidi Péter – mint az NB II-es Szigetszentmiklós vezetőedzője – szembekerül a lila-fehérekkel.
okt. 5
11:27
London 2012 - Sportegészségügyi Iroda felállítását kéri a MOB (Behaviour)
Nem teljes mértékben megoldott a londoni olimpiára és paralimpiára készülő háromszáz-négyszáz válogatott sportoló színvonalas egészségügyi ellátása, ezért a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azonnali intézkedést kért az ügyben a kormánytól - olvasható a MOB honlapján abban a beszámolóban, amelyet a szervezet a múlt heti kormányülésre készített el a londoni olimpiai felkészülés állásáról.
okt. 5
11:29
London 2012: sportegészségügyi iroda felállítását kéri a MOB (She)
Nincs teljes mértékben megoldva a londoni olimpiára és paralimpiára készülő háromszáz-négyszáz válogatott sportoló színvonalas egészségügyi ellátása, ezért a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azonnali intézkedést kért az ügyben a kormánytól – olvasható a MOB honlapján abban a beszámolóban, amelyet a szervezet a múlt heti kormányülésre készített el a londoni olimpiai felkészülés állásáról.
okt. 5
11:42
A Mechelen játékosa bemutatott Czvitkovicsék szurkolóinak - videó (Agroinform)
Antonio Ghomsi, a KV Mechelen játékosa egy véleményes tizenegyes után egy egyezményes jelet mutatott a Czvitkovics Pétert is foglalkoztató Kortrijk ellen a belga élvonalban.
okt. 5
11:44
Tony Parker hazatért Franciaországba (Agroinform)
Átmenetileg a Villeurbanne együttesében folytatja pályafutását Tony Parker, a San Antonio Spurs francia kosárlabdázója.
okt. 5
11:45
Videó: Suárezt nagyon felidegesítette az öntöző a Goodison Parkban (She)
A hétvégi Everton–Liverpool angol bajnoki (0–2) előtti bemelegítés során a vendégek támadója, Luis Suárez éppen lövéshez készülődött, amikor közbe jött egy-két dolog… A víz még nem is zavarta annyira, mint a labdáját elgurító csapattársa. Az uruguayit alaposan felbőszítették a körülmények, a meccsen ennek ellenére vállalt egy gólt.
okt. 5
12:03
DVTK: 87 évesen elhunyt a klub egykori kiváló futballistája (She)
Elhunyt a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK egykori kiválósága, Pesti György. A korábbi futballista – aki tizenkét évig erősítette a diósgyőrieket – 87 éves korában, hosszas betegeskedés után távozott az élők sorából.
okt. 5
12:05
Magyar válogatott: szurkolói poszter a szerdai NS-ben! (She)
A péntek a drukkolásé, a kedd a meccsé: a magyar labdarúgó-válogatottnak előbb ki kell szurkolnia, hogy Svédország pontokat veszítsen Eb-selejtezőjén Finnország ellen, majd le kell győznie Finnországot (és persze tovább drukkolnia a svédek aktuális ellenfelének – Hollandiának) utolsó kvalifikációs mérkőzésén. A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzések előtt a Nemzeti Sport magyar…
okt. 5
12:07
Euro 2012: Klose csak az Eb után dönt, ostromolja-e Ronaldo csúcsát (She)
A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságig nem hoz semmilyen döntést válogatottbeli jövőjével kapcsolatban Miroslav Klose.

Keresés