2011. augusztus 2. kedd

aug. 2
0:33
Eurofutball: az öreg gólkirály megrázta magát, de a csapata elszúrta (She)
Tomasz Frankowski két gólja ellenére a legutóbbi lengyel labdarúgó-bajnokság negyedik helyezettje, a Jagiellonia nem tudott nyerni az újonc Bielsko Biala otthonában az Ekstraklasa 1. fordulójának hétfői játéknapján.
aug. 2
6:51
Zaragoza: Pintér csapata több mint nyolcmillió euróért vett kapust (She)
A portugál Benfica hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy eladta kapusát, Roberto Jiménez Gagót a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Zaragozának.
aug. 2
6:51
Hungaroring: Button újra a csúcson (Behaviour)
A brit Jenson Button győzelmét hozta a Hungaroringen a 26. Formula 1 ENI Magyar Nagydíj, a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel a második helyen ért célba az esővel nehezített versenyen.
aug. 2
6:53
Aranyérmes öttusaváltók (Behaviour)
A magyar férfi és női öttusaváltó is aranyérmes lett az angliai Gillinghamben rendezett Európa- bajnokság zárónapján. A férfiak Kasza Róbert, Marosi Ádám,Demeter Bence összeállításban nyertek, a női együttes Tóth Adrienn, Kovács Sarolta, Gyenesei Leila összetételben bizonyult a kontinens legjobbjának. Mindkétegyüttes az első számtól vezetett, és előnyét végig megőrizve, magabiztosan győzött.
aug. 2
6:55
Jövőre újra atlétikai Magyar Nagydíj (Behaviour)
Jövőre is lesz Gyulai István Memorial - mondta Gyulai Márton versenyigazgató az MTI-nek. A Puskás Ferenc Stadionban szombaton rendezett Magyar Nagydíjjal 25 év után tért vissza az egynapos atlétikai verseny a magyar fővárosba.
aug. 2
6:57
Button és a kiharcolt tizenegyes (Behaviour)
A 26. Magyar Nagydíj hozta, amit szokott: változatos, izgalmas, megannyi eseménnyel tarkított viadalt. A Formula-1-es Grand Prix-t a brit Jenson Button nyerte, aki 200. versenyét ünnepelte az elsőséggel, ráadásul mindezt ott vitte véghez, ahol pályafutása első sikerét is elkönyvelhette. Ugyan a vb-címről már nem álmodik, de azért jót borozgat majd az elkövetkezendő, cirka egy hónapos nyári…
aug. 2
7:09
WBA: brit sajtóhírek szerint Gera már a héten aláírhatja szerződését (She)
Már a héten eldőlhet Gera Zoltán sorsa, írta a brit Express and Star. A bokaműtét után lábadozó játékos rehabilitációját a Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion felügyeli, és ha a napokban esedékes orvosi vizsgálatok biztató eredménnyel zárulnak, már a héten aláírhatják a szerződést.
aug. 2
7:27
Roma: hivatalosan is bejelentették, hogy megvan Stekelenburg (She)
A Roma hétfő éjszaka hivatalosan is bejelentette, hogy megszerezte a holland Maarten Stekelenburgot az Ajaxtól. A 28 esztendős, 40-szeres válogatott kapus négy évre írt alá az olasz főváros „farkasaihoz”.
aug. 2
7:29
Kerékpár: vérrög van a Touron bukó Horner tüdejében, nem versenyezhet (She)
Vérrög keletkezett tüdőjében, így el kell halasztania augusztusra tervezett visszatérését Chris Horner amerikai kerékpárosnak, aki a Tour de France július 8-i szakaszán bukott hatalmasat.
aug. 2
7:31
Jégkorong: elhagyja az NHL-t és otthon folytatja az orosz Kovaljov (She)
Elhagyja az észak-amerikai profi jégkorongligát (NHL), és az orosz bajnokságban folytatja pályafutását Alekszej Kovaljov. Az orosz orosz Szport Ekszpressz értesülése szerint a 38 éves csatár az előző idényben döntős Atlant Mityisi csapatával egyezett meg.
aug. 2
7:45
NBA: új edző Detoitban, sikertelen tárgyalás az új alapszerződésről (She)
Az NBA-ben szereplő Detroit Pistons a Boston eddigi másodedzőjét, Lawrence Frankot nevezte meg új vezetőedzőjének. Ám hogy mikor állhat munkába a szakember, megyelőre nem lehet tudni, mert az egy hónapja elkezdődött lockout első bártárgyalása tárgyalása kudarcba fulladt a liga és a játékosok között, s egyelőre az egymásra mutogatás fázisa zajlik, nem a probléma megoldásáé.
aug. 2
7:47
Zenit: Husztiék csapatkapitánya 2016 nyaráig hosszabbított (She)
Meghosszabbította szerződését a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Zenit csapatkapitánya, Alekszandr Anjukov.
aug. 2
7:49
Tenisz: az egykori világelső Szafina az idén már nem indul versenyen (She)
Dinara Szafina, a női teniszranglista volt éllovasa hátsérülése miatt az idén már nem versenyez. Az orosz játékos még májusban közölte, hogy hátfájdalmai következtében bizonytalan ideig nem játszik.
aug. 2
8:03
NB II: hazatért az MTK Ausztriából, szerdán a Nyíregyházával játszik (She)
Hazatért Ausztriából az MTK. Garami József tíznapos edzőtáborozást vezényelt játékosainak, s a keret a hétfői napot pihenéssel töltötte. A kék-fehérek az eredetileg keddre tervezett, Nyíregyháza elleni felkészülési mérkőzést végül szerdán játsszák.
aug. 2
8:03
Aranyérmes a férfi váltó is (Metropol)
Gyuricza Róbert, az MTI különtudósítója jelenti: Gillingham, 2011. augusztus 1., hétfő (MTI) - A női után a Marosi Ádám, Kasza Róbert, Demeter Bence összeállítású férfi csapat is aranyérmet szerzett az angliai öttusa Európa-bajnokság hétfői váltóversenyében.
aug. 2
8:21
FTC: a volt vezérigazgató, Berki Krisztián fogdában töltötte az éjszakát (She)
A Ferencváros korábbi vezérigazgatója, Berki Krisztián saját szavai szerint vasárnap tudta meg, hogy egy korábbi, közúti nézeteltérésből adódó ügy miatt országos körözés van érvényben ellene, amiért az éjszakát fogdában kellett töltenie. A volt kapus a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az ügyről.
aug. 2
8:39
Videó: „Nem elég, hogy nálunk vannak a világ legjobb támadói" (She)
Steinmetz Ádám, a magyar vízilabda-válogatott tagja a sanghaji vizes vb-vel kapcsolatban kijelentette az NSO Tv-nek, hogy a tornán játékban sokkal jobban összeállt a társaság, és hogy a többieknek újra számolniuk kell a mieink erejére. Steinmetz arról is beszélt, hogy miért nem elég, hogy nálunk vannak a világ legjobb támadójátékosai.
aug. 2
8:41
FTC: Az első csapathoz jöttem, de ott segítek, ahol tudok - Végh Zoltán (She)
A vasárnapi, Debrecenben elveszett rangadó után a Ferencváros szakmai igazgatója, Prukner László bejelentette, hogy szerződtették a Vasastól távozó kapust, a 40 éves Végh Zoltánt, aki a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az új lehetőségről.
aug. 2
8:42
Vérrög miatt csúszhat Horner visszatérése (Agroinform)
Vérrög keletkezett tüdőjében, így el kell halasztania augusztusra tervezett visszatérését Chris Horner amerikai kerékpárosnak, aki a Tour de France július 8-i szakaszán bukott hatalmasat.
aug. 2
8:43
Kézilabda: három tinézsder a veszprémi férficsapat bő keretében (She)
Mocsai Lajos vezetőedző három fiatal tehetséget hívott meg az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapat idény előtti  felkészülésére. Stranigg János (16 éves) irányító-balátlövő az Elektromosban nevelkedett, Kancel Ottó (16) balátlövő Kassán tanult kézilabdázni, Zsigmond Ádám (17) jobbátlövő pedig saját nevelés.
aug. 2
8:57
Újpest: Bartha ostobaságot beszél, Tolnai átnyúlt a fejem fölött - Kovács Zoltán (She)
Az Újpest FC ügyvezető igazgatója, Bartha Csaba a Nemzeti Sport vasárnapi számában beszélt Kovács Zoltán sportigazgató menesztésének hátteréről. Kovács azóta reagált az őt ért kritikákra.
aug. 2
8:57
Jenson Button napja (Metropol)
Szokatlanul hűvös és esős hétvége fogadta a Hungaroringre érkezőket, de azok, akik a pálya történetének eddigi egyetlen esős futamán is itt voltak 2006-ban, sejthették, hogy a szurkolók az esőkabátok alatt sem fognak unatkozni.
aug. 2
8:57
Öttusa Eb - Négy érem, két olimpiai kvóta (Behaviour)
Négy éremmel - három arannyal és egy ezüsttel -, valamint két olimpiai kvótával sikeresen, a nemzetek rangsorában a legeredményesebbként fejezte be az angliai öttusa Európa-bajnokságot a magyar válogatott.
aug. 2
9:00
Randy Moss befejezi karrierjét (Agroinform)
Kivárta a lockout végét, meghallgatta az érdeklődő klubok ajánlatát, majd végül úgy döntött, hogy abbahagyja. Randy Moss nélkül zajlik az NFL következő szezonja.
aug. 2
9:02
Menesztették a Paks EL-ellenfelének a menedzserét - hivatalos (Agroinform)
A skót Hearts csapata menesztette menedzserét, Jim Jefferiest, és segítőjét, Billy Brownt.
aug. 2
9:04
Szerződést hosszabbított a Tour-győztes Evans (Agroinform)
Három évvel meghosszabbította szerződését a BMC csapatánál az idei Tour de France győztese, az ausztrál Cadel Evans.
aug. 2
9:15
Kézilabda: három tinédzser a veszprémi férficsapat bő keretében (She)
Mocsai Lajos vezetőedző három fiatal tehetséget hívott meg az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapat idény előtti  felkészülésére. Stranigg János (16 éves) irányító-balátlövő az Elektromosban nevelkedett, Kancel Ottó (16) balátlövő Kassán tanult kézilabdázni, Zsigmond Ádám (17) jobbátlövő pedig saját nevelés.
aug. 2
9:17
Bajnokok Ligája: a dán csapatok nagy napja lehet a mai - program (She)
Kedden három mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája selejtezője, amelynek 3. körében a visszavágókra kerül sor. A dán klubok számára vízválasztó lehet a mai játéknap, ugyanis a bajnok FC Köbenhavn és az OB is pályára lép, s egyikük sem teljesen esélytelen a továbbjutásra, igaz, az odenseieknek bravúr kellene ehhez Athénban a Panathinaikosz ellen.
aug. 2
9:18
Kobe Bryant lábbal nem az igazi - videó (Agroinform)
Annak ellenére, hogy az NBA-ben szereplő Los Angeles Lakers kosarasa a Barcelona mezét viselte, még nem tanult meg Messiék szintjén futballozni. Ez a jótékonysági meccsen szerzett öngóljából is kiderül.
aug. 2
9:19
Wakeboard: nem született meglepetés az országos bajnokságon (She)
A nőknél a 12-szeres győztes Horváth Kinga, míg a férfiaknál Szollár Sebastian nyerte meg a hétvégén Kecskeméten megrendezett wakeboard országos bajnokságot. Az immár sorozatban 13. sikerét arató Horváth mögött Lánczi Dóra végzett a második, Katona Renáta pedig a harmadik helyen. A férfiaknál Papp László lett a második és Csontos Milán a harmadik.
aug. 2
9:20
Profi ökölvívók az olimpián? (Agroinform)
Új irányt vehet az ökölvívó sport, hamarosan az olimpiára is beengedhetik a profi bokszolókat.
aug. 2
9:36
Szafina idén már nem tér vissza a pályára (Agroinform)
Dinara Szafina, a női teniszranglista volt éllovasa hátsérülése miatt az idén már nem versenyez.
aug. 2
9:51
Premier League: Bendtner lehet a Stoke átigazolási klubrekordere (She)
Nagy hajrát tervez a Stoke City a Premier League augusztus 13-i rajtja előtt az átigazolási piacon: az Arsenaltól a dán Nicklas Bendtnert, a Tottenhamtől a hondurasi Wilson Palaciost akarja megszerezni.
aug. 2
9:54
Neymar 80 éves koráig a Santoseé marad a brazil klub elnöke szerint (Agroinform)
A Santos ezúttal a Real Madrid 45 millió eurós ajánlatát utasította el a brazil támadóért, akivel a klub-vb-t szeretné megnyerni a brazil csapat.
aug. 2
10:09
DVTK: A játékosoknak meg kell érteniük, ez már nem az NB II - Benczés (She)
Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője a támadójáték felépítésével elégedett volt, a rossz helyzetkihasználás miatt viszont csalódott a Kecskeméttől hazai pályán elszenvedett 2–1-es vereség után. A szakember hétfő este a klub hivatalos honlapján azt is elmondta, játékosainak meg kell érteniük, az NB I-ben nem férnek bele a másodosztályban még megbocsátható hibák.
aug. 2
10:11
Honvéd: a spanyol harmadosztályban folytatja a korábbi légiós (She)
A spanyol harmadosztály egyik újoncánál, a Burgos CF-nél folytatja a pályafutását a Budapest Honvéd korábbi labdarúgója, Rufino Segovia del Burgo.
aug. 2
10:12
Neymar 80 éves koráig a Santosé marad a brazil klub elnöke szerint (Agroinform)
A Santos ezúttal a Real Madrid 45 millió eurós ajánlatát utasította el a 19 éves támadóért, akivel a klub-vb-t szeretné megnyerni a brazil csapat.
aug. 2
10:27
Tenisz: jól kezdtek az amerikaiak Washingtonban és Carlsbadban (She)
Jól kezdődött az amerikaiak számára a washingtoni férfi ATP-tenisztorna első fordulója: Donald Young, James Blake és Michael Russell is megnyerte a mérkőzését. A San Diego elővárosában zajló női verseny is amerikai sikerekkel indult, hiszen Vania King, Coco Vandeweghe és Christina McHale is győzelmet aratott az első körben.
aug. 2
10:29
Videó: lefogták a kuvaiti kosárlabdázót, nehogy levegye a cipőjét (She)
Komoly összetűzésre került sor egy Bahrein és Kuvait közötti junior kosárlabda-mérkőzésen egy büntető megítélése után. Az egyik játékos annyira felbőszült a vitában, hogy rögtön le akarta venni a cipőjét, hogy ellenfelének „ajándékozza" azt. Az arab világban az egyik legnagyobb sértésnek számít, ha egy cipőt hozzávágnak a másikhoz. A cipő lejött az illető lábáról, de eldobni már nem tudta...
aug. 2
10:30
Kubatov belehal minden vereségbe, de továbbra is kitart Prukner mellett (Agroinform)
A zöld-fehérek elnöke szerint Angliát kell példaként tekinteni, ahol megbecsülik azt, aki egy klubért dolgozik.
aug. 2
10:45
Videó: lefogták a kuvaiti kosarast, nehogy levegye a cipőjét (She)
Komoly összetűzésre került sor egy Bahrein és Kuvait közötti junior kosárlabda-mérkőzésen egy büntető megítélése után. Az egyik játékos annyira felbőszült a vitában, hogy rögtön le akarta venni a cipőjét, hogy ellenfelének „ajándékozza" azt. Az arab világban az egyik legnagyobb sértésnek számít, ha egy cipőt hozzávágnak a másikhoz. A cipő végül mégis lekerült valahogy az illető lábáról, de…
aug. 2
10:45
Sabella az új argentin szövetségi kapitány (Metropol)
Alejandro Sabella lett az argentin labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Az 56 éves szakember megbízatása a 2014-es brazíliai világbajnokság végéig szól.
aug. 2
10:47
Hearts: a Paks ellen már az új portugál edző ülhet a kispadon (She)
A portugál Paulo Sergio az első számú jelölt a skót labdarúgó-bajnokságban szereplő Hearts kispadjára – jelentették brit portálok.
aug. 2
10:48
A Veszprém-Szeged a második legrangosabb rangadó (Agroinform)
A kontinens második legjobb kézilabda-rangadója az MKB Veszprém-Pick Szeged egy nemzetközi szakportál szerint.
aug. 2
10:50
Vegyes magyar szereplés az úszó-vb-n, de van remény Londonra (Agroinform)
Továbbra is a nemzetközi élmezőnyben van a magyar úszósport, Londonban az olimpián is sok pontot szállíthat a most Sanghajban négy éremmel záró úszó-válogatott.
aug. 2
11:03
MU: az Inter elfogadta a Sneijderért tett ajánlatot - lapértesülés (She)
A Daily Mirror keddi exkluzív információja szerint az Internazionale elfogadta a Manchester United Wesley Sneijderért tett több mint 30 millió fontos ajánlatát, és megengedte a holland középpályásnak, hogy a „vörös ördögökkel” tárgyaljon.
aug. 2
11:06
Nincs messze a megállapodástól az Anderlecht és a Rangers Juhász ügyében (Agroinform)
A skót csapat menedzsere kijelentette, nem adják fel, ezért újabb ajánlatot kívánnak tenni a magyar válogatott védőjéért.
aug. 2
11:21
Hegyikerékpár: ostravai érmekkel hangolt az utánpótlás-válogatott az ifi Eb-re (She)
A csehországi Ostravában versenyzett a magyar ifjúsági hegyikerékpáros-válogatott július utolsó hétvégéjén.  A felnőttek számára kiemelt – UCI C1-es – viadalon a hazai utánpótlás az augusztusi Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében állt rajthoz az esőtől saras pályán.
aug. 2
11:23
Ajax: még mindig hezitálnak, ki jöjjön, Babos Gábor vagy másvalaki (She)
Maarten Stekelenburg római szerződésére pecsét került, a holland sajtó most az Ajaxnál zajló kapusutódlásra összpontosít. A Voetbal International szerint az amszterdami futballklub vezetői még mindig nem döntöttek Babos Gábor, Jasper Cillessen (mindkettő NEC) és Michel Vorm (FC Utrecht) között.
aug. 2
11:25
Sakk: Anandnak a világbajnoki cím is kevés volt az Oscar-díjhoz (She)
A világranglistát vezető Magnus Carlsent választották meg a 2010-es év legjobb sakkozójának, így ő kapja meg a sportág Oscar-díját. A norvég nagymester rendkívül szoros versenyben, mindössze 20 ponttal, de megelőzte a világbajnok indiai Viswanathan Anandot.

Keresés