2011. augusztus 8. hétfő

aug. 8
0:00
Mucha József az Üllői úton győzelemmel nosztalgiázott (Agroinform)
Mucha József, a PMFC pályaedzője, a Ferencváros egykori játékosa és edzője az FTC-Pécs (0-1) bajnoki mérkőzés után a Hathárom TV kamerája előtt nosztálgiázott.
aug. 8
0:15
Továbbra is hibátlan a Debrecen az NB I-ben, kikapott a Fradi és az Újpest (Infostart)
Az egy félidőn át emberhátrányban játszó Debrecen egy, a 90. percben lőtt szabadrúgásgóllal legyőzte a Kecskemétet az OTP Bank Liga 4. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén. Kikapott a Fradi és az Újpest, utóbbi még szerzett gól nélkül, nulla ponttal áll. Az újonc Pécs, miként a Loki és a Győr, még százszázalékos.
aug. 8
0:15
Portugália: sorozatban harmadszor a Portóé a Szuperkupa (She)
A Porto labdarúgócsapata zsinórban harmadszor nyerte meg a portugál Szuperkupát, összesen pedig már a 18. alkalommal. A „sárkányok” ezúttal a Vitória Guimaraest múlták felül 2–1-re. Rolando kétszer is betalált, a Guimaraes gólját Marcelo Toscano szerezte.
aug. 8
0:33
Izland: Disztl Dávid idénybeli ötödik góljával nem sokra ment a Thór (She)
Disztl Dávid megszerezte ötödik gólját az izlandi labdarúgó-bajnokság 2011-es szezonjában, ám ezzel nem sokra ment csapata. A Thór ugyanis a magyar támadó találatával még egyenlíteni tudott a Stjarnan vendégeként, ám végül 5–1-re kikapott.
aug. 8
0:51
Tenisz: a Zvonarjovát legyőző A. Radwanska nyerte a carlsbadi tornát (She)
A harmadik kiemelt Agnieszka Radwanska győzelmével ért véget a carlsbadi női teniszverseny, miután a lengyel játékos 6:3, 6:4-re legyőzte a döntőben az első helyen kiemelt Vera Zvonarjovát.
aug. 8
2:42
30 méteres Dzeko-gól, Nani-dupla, a United a padlóról verte a Cityt - videó (Agroinform)
0-2-ről áll fel a második félidőben a United, Nani két gyönyörű góljával a Vörös Ördögök a bajnokság után a Szuperkupát is bezsebelték.
aug. 8
6:51
Nemzeti csapatok kontra klubok (Behaviour)
Az augusztusi válogatott mérkőzések eltörlését kérik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA) az európai élklubok, a szövetségi kapitányok és a játékosok szervezete.
aug. 8
7:09
Tenisz: Montrealban „tér vissza” a világelső Novak Djokovics (She)
Wimbledoni diadala óta először versenyez ATP-tornán Novak Djokovics; a szerb teniszező a 2,43 millió dollár összdíjazású, keménypályás montreali férfitornán lép pályára.
aug. 8
7:09
Dzsudzsák: egy órás debütálás (Behaviour)
Bemutatkozott az Anzsi Mahacskala együttesében Dzsudzsák Balázs. Az eindhoveni PSV-től szerződtetett magyar labdarúgó a Tom Tomszk elleni orosz bajnokin kereken egy órát tölthetett kezdőként a pályán, a gárda hazai környezetben 2-0-ra nyert, és ezzel negyedik a tabellán.
aug. 8
7:11
Az AS nem áll le a vásárlással (Behaviour)
Noha olyan játékosok érkeztek már a nyári átigazolási időszakban a Serie A-ban érdekelt AS Roma futballcsapatához, mint Jose Angel, Bojan Krkic, Erik Lamela és Maarten Stekelenburg, Walter Sabatinin sportigazgató további érkezőket ígér.
aug. 8
7:13
Fülöp Márton Gera csapattársa lesz (Behaviour)
A 28 éves Fülöp Mártont szerződtette az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion. "Örülök, hogy ilyen gyorsan sikerült kapust igazolnunk, ráadásul egy remek képességűt" - nyilatkozta Roy Hodgson, az együttes vezetőedzője a klub hivatalos honlapján.
aug. 8
7:15
Pars idei legjobbjával nyert (Behaviour)
Az idei legjobbjával, 80,63 méterrel nyerte a kalapácsvetés számát Pars Krisztián a 116. atlétikai országos bajnokságon, Szekszárdon.
aug. 8
7:27
WNBA: Montgomery 28 ponttal segítette csapatát a győzelemhez (She)
Renee Montgomery 28 ponttal segítette csapatát, a Connecticut Sunt 96–95-ös győzelemhez a Phoenix Mercury otthonában az észak-amerikai profi női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának játéknapján. Kelsey Griffin két pontot szerzett a mérkőzésen.
aug. 8
7:45
Brazília: a Corinthians nem tudta visszaelőzni a Flamengót (She)
A Corinthians nem tudta visszaelőzni a tegnap győztes Flamengót a brazil labdarúgó-bajnokság élén, miután 1–1-es döntetlent játszott az Atlético Paranaense otthonában.
aug. 8
8:03
Argentína: gól nélkül kezdett az Estudiantes és a Boca Juniors is (She)
Az Estudiantes és a Boca Juniors sem talált be a kapuba az argentin labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában. A két csapat ennek ellenére egy-egy ponttal gazdagodott a Newell's Old Boys, illetve az Olimpo ellen.
aug. 8
8:39
Videó: nagy utat tett meg a Kis-csapat, de Éger újra ez El-be vágyik (She)
Már kicsit tisztulnak a fejek Pakson, kezdenek eltávolodni az Európa-liga világától. Az NSO Tv-nek adott interjúkban mind Éger László csapatkapitány, mind Kis Károly vezetőedző elmondta: csodálatos élményekkel gazdagodtak. Jelenleg mást nem is igazán lehet még nyilatkozni, a lényeg úgyis ez lesz. Lehetne hibákról is beszélni, de a tolnai kiscsapat – egy évvel ezelőtt még így aposztrofálta őket…
aug. 8
8:57
Tenisz: Arn a 69., Szávay a 122., Czink a 165. a legfrissebb ranglistán (She)
Továbbra is Arn Gréta a legjobb magyar a női teniszezők világranglistáján. A carlsbadi tornán az első körben búcsúzó, míg Torontóban a selejtezőből a főtáblára jutó játékos a 69. a legfrissebb lajstromon. A sérült Szávay Ágnes a 122., Czink Melinda a 165., Babos Tímea a 195. helyen található. Az élen továbbra is nagy fölénnyel a dán Caroline Wozniacki áll.
aug. 8
8:57
Mészáros: megfelelően felkészültünk a pótvizsgákra (Metropol)
A szakmai igazgató szerint jó esély van rá, hogy a magyar férfi kosárlabda-válogatott 12 év szünet után végre újra eljusson az Eb-re.
aug. 8
8:59
Videó: briliáns gólpassz is kellett a Porto Szuperkupa-győzelméhez (She)
Vasárnap este rendezték a portugál labdarúgó Szuperkupát, amelyet a bajnoki címvédő Porto játszott a Portugál Kupában döntős ellenfelével, a Vitória Guimaraessel. A „sárkányok” Hulk parádés rabonapasszát és Rolando fejesét követően szereztek vezetést, amelyet Marcel Toscano egyenlített ki szintén fejjel egy szöglet után. A szünet előtt azonban Rolando ismét betalált, így sorozatban harmadszor lett…
aug. 8
9:00
Wales korábbi kapitánya vezeti a macedón válogatottat (Agroinform)
A walesi labdarúgó-válogatott volt szakvezetője, John Toshack lesz a macedón nemzeti együttes új szövetségi kapitánya.
aug. 8
9:02
Az új szezonban a növekedési hormont is vizsgálják (Agroinform)
Új utat választott a dopping ellenes harcban az NFL, amely az új kollektív szerződésben már az emberi növekedési hormon vizsgálatát is engedélyezi.
aug. 8
9:04
Stepanek meglepetést okozott Monfils ellen (Agroinform)
A cseh meglepetésre simán legyőzte az első helyen kiemelt franciát az 1,1 millió dollár összdíjazású keménypályás washingtoni tenisztorna vasárnapi döntőjében.
aug. 8
9:06
Radwanska ötödik trófeáját szerezte meg (Agroinform)
A harmadik helyen kiemelt lengyel nyerte meg a carlsbadi női tenisztornát, miután vasárnap legyőzte az elsőként rangsorolt orosz Zvonarjovát.
aug. 8
9:33
Strandlabdarúgás: a Goldwyn nyerte meg a magyar bajnokságot (She)
A Goldwyn Pluss csapata nyerte meg a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga idei kiírását.
aug. 8
9:35
Videó: valószínűleg a brazil liga legszebb gólját lőtte a Mineiro játékosa (She)
Fantasztikus góllal szerzett vezetést az América Mineiro a Fluminense ellen a brazil labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. A 10. percben egy felívelést kapott az egyik hazai játékos, aki azonnal középre adott, ahol az érkező Rodriguinho kapásból a léc alá lőtt. A meccset a Mineiro 3–0-ra nyerte meg.
aug. 8
9:36
Három gól és verekedés a Napoli-Sevilla mérkőzésen - videó (Agroinform)
A gólok mellett árom piros lap is volt a találkozón, miután a hajrában a két csapat játékosai kissé erőszakosan próbálták fegyelmezni egymást.
aug. 8
9:51
Videó: nagy utat tett meg a Kis-csapat, de Éger újra az El-be vágyik (She)
Már kicsit tisztulnak a fejek Pakson, kezdenek eltávolodni az Európa-liga világától. Az NSO Tv-nek adott interjúkban mind Éger László csapatkapitány, mind Kis Károly vezetőedző elmondta: csodálatos élményekkel gazdagodtak. Jelenleg mást nem is igazán lehet még nyilatkozni, a lényeg úgyis ez lesz. Lehetne hibákról is beszélni, de a tolnai kiscsapat – egy évvel ezelőtt még így aposztrofálta őket…
aug. 8
9:54
Hackerek támadták a NOB és a WADA oldalait (Agroinform)
Az adathalászat a sport világát sem kerülheti el, egy most publikált jelentés szerint az utóbbi időben a világ legjelentősebb sport szervezetei is internetes támadásokkal szembesültek.
aug. 8
10:09
MK: a Fradi-szurkolóknak 11-esek, a Sárosdnak Dvéri-gól is kellett a továbbjutáshoz (She)
A labdarúgó Magyar Kupa első fordulójában Dvéri Zsolt – a Videoton és az Újpest korábbi irányítója – góllal járult hozzá csapata, a Sárosd továbbjutáshoz. A ferencvárosi szurkolók együttese tizenegyespárbajban búcsúztatta riválisát.
aug. 8
10:11
Profi ökölvívás: Chávez otthon védheti meg először vb-övét (She)
Szeptember 17-én védi meg első ízben a WBC-nél bejegyzett középsúlyú profi ökölvívó-világbajnoki címét Julio César Chávez.
aug. 8
10:12
Cassanót adná Montolivóért a Milan (Agroinform)
Az irányító helye egyáltalán nem látszik biztosítottnak a Milan kezdőcsapatában, és a Fiorentina szívesen alkalmazná őt, cserébe Montolivo árából is engednének.
aug. 8
10:30
Korábbi brazil kapitány a katari válogatott kispadján (Agroinform)
Sebastiao Lazaroni váltja a szerb Milovan Rajevacot a 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar labdarúgó-válogatottjának élén.
aug. 8
10:45
Labdarúgás: brazil mester váltja Rajevacot a katari kispadon (She)
A brazil Sebastiao Lazaroni váltja a szerb Milovan Rajevacot a 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar labdarúgó-válogatottjának élén.
aug. 8
10:47
Válogatott: Egervári megtartotta első edzését a még csonka keretnek (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfő délelőtt megtartotta első edzését az Izland elleni felkészülési mérkőzés előtt – adta hírül az mlsz.hu.
aug. 8
11:03
Képgaléria: száguld a DVSC, a Pécs és a Győr; Prukner magyarázkodik (She)
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában tovább folytatta jó szereplését a Debrecen, a Pécs, a Győr és a Pápa, mind a négy csapat továbbra is őrzi veretlenségét, előbbi három ráadásul még pontot sem veszített. Ellenpéldaként ezúttal sem tudott javítani a forduló előtt még nyeretlen öt gárda, sőt a Ferencváros és az Újpest is hazai pályán kapott ki. Prukner Lászlónak az Üllői úti…
aug. 8
11:06
Varázsolt a Porto a Szuperkupa-döntőben - videó (Agroinform)
A Sárkányok Moutinho sarkazása és Hulk fantasztikus rabonás beadása után szerezték meg először a vezetést a Vitória Guimaraes ellen.
aug. 8
11:21
Arsenal: Fabregas további milliókról mondana le, hogy a Barcához mehessen (She)
Úgy tűnik, Cesc Fabregas továbbra is nagyon szeretne a Barcelonába igazolni, ezt bizonyítja az a hír is, miszerint az Arsenal labdarúgója most már akár 4.5 millió euróról is lemondana fizetéséből, hogy ismét nevelőegyesületében futballozhasson.
aug. 8
11:24
A 41 éves Finn Villanás műtétből lábadozik, ősszel dönt a folytatásról (Agroinform)
Csak szeptemberben dönt arról Teemu Selänne, a finn jégkorongozás meghatározó alakja, hogy folytatja-e pályafutását.
aug. 8
11:39
Arsenal: Fabregas további milliókról mondana le a Barcelona kedvéért (She)
Úgy tűnik, Cesc Fabregas továbbra is nagyon szeretne a Barcelonába igazolni, ezt bizonyítja az a hír is, miszerint az Arsenal labdarúgója most már akár 4.5 millió euróról is lemondana fizetéséből, hogy ismét nevelőegyesületében futballozhasson.
aug. 8
11:41
Barcelona: Messi és Sánchez edzésbe állt, 212 694 néző a turnén (She)
Hazatért tíznapos egyesült államokbeli túrájáról a Barcelona labdarúgócsapata. A keret tagjai rövid pihenőt kaptak, legközelebb kedden a kora esti edzésen lesz jelenésük. Nem úgy a Copa América miatt eddig hiányzó dél-amerikai légiósoknak – köztük az aranylabdás Lionel Messinek, a friss nyári klasszisigazolásnak, Alexis Sáncheznek, illetve Javier Mascheranónak és Adrianónak –, akinek a hétfői…
aug. 8
11:42
Az NHL-bajnok Bruins kapitánya lett Szovákia legjobb hokisa (Agroinform)
Újabb elismerést söpört be Zdeno Chara, a Stanley Kupa-győztes Boston Bruins csapatkapitánya, hazájában ugyanis őt választották a szezon legjobbjának.
aug. 8
11:43
Anglia: Bent vállsérülése miatt nem játszhat a hollandok ellen (She)
Vállsérülése miatt kénytelen kihagyni a Hollandia elleni felkészülési mérkőzést Darren Bent, az Aston Villa angol válogatott labdarúgója.
aug. 8
11:44
Szinte mindenki megérkezett a Telki edzőtáborba (Agroinform)
Hétfő délelőtt megtartotta első edzését Egervári Sándor szövetségi kapitány az izlandiak elleni, szerdai barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatottnak.
aug. 8
11:45
Gálamérkőzés: a Zalaegerszeg 14 gólt vágott a Várvölgynek (She)
A labdarúgó NB I-ben eddig nullapontos ZTE gálamérkőzésen 14–0-ra verte meg a Zala megyei másodosztályú Várvölgy együttesét. A helyi labdarúgócsapat idén ünnepli újraalapításának 20. évfordulóját, melyre az egyszeres magyar bajnokot hívták meg. A gálameccs előtt a várvölgyi foci elmúlt évtizedeinek aktív résztvevői, segítői kaptak elismeréseket.
aug. 8
11:57
Pápa: az észt légiós meghívást kapott a törökök elleni keretbe (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Pápa észt légiósa, Sander Puri meghívást kapott hazája labdarúgó-válogatottjába a Törökország elleni felkészülési találkozóra – adta hírül a csapat szurkolói honlapja, az enfocim3.gportal.hu.
aug. 8
12:00
Woods gyenge volt, Scott fölényesen nyert Akronban (Agroinform)
Tiger Woods csak a 37. lett a profi golfozók egyik legrangosabb versenyén, a 8,5 millió dollár összdíjazású WGC-Bridgestone Invitationalen.
aug. 8
12:15
Arsenal: Nasri megegyezett a Cityvel, heti 185 ezer fontot kereshet - sajtóhír (She)
A francia L'Équipe értesülései szerint az angol élvonalbeli Arsenal francia labdarúgója, Samir Nasri megegyezett a Manchester Cityvel, így már csak a két klubnak kell megállapodásra jutnia.
aug. 8
12:18
Az NHL-bajnok Bruins kapitánya lett Szlovákia legjobb hokisa (Agroinform)
Újabb elismerést söpört be Zdeno Chara, a Stanley Kupa-győztes Boston Bruins csapatkapitánya, hazájában ugyanis őt választották a szezon legjobbjának.
aug. 8
12:33
Manchester City: Carlos Tévez újra edzésbe állt, jövője még kérdéses (She)
Carlos Tévez újra edzésbe állt klubjánál, az angol élvonalbeli Manchester Citynél miután visszatért nyári pihenőjéről, jövője azonban még korántsem biztos.
aug. 8
12:35
Videó: fantasztikus rabonás gólt lőtt kapásból az argentin futballista (She)
Zseniális találattal mentett pontot csapatának, a chilei Unión San Felipének Matias Urbano. Az Unión La Calera elleni bajnokin (1–1) az argentin játékos egy bal oldali beadást kapásból, rabonás mozdulattal lőtt a jobb alsó sarokba.

Keresés