2011. augusztus 3. szerda

aug. 3
0:15
Felkészülés: Buzsáky gólt rúgott, nyert a Werder, gálázott az MU, OM kettős - keddi eredmények (She)
Két magyar vonatkozású nemzetközi felkészülési mérkőzést is játszottak Európa-szerte az élvonalbeli futballcsapatok. Honfitársaink közül Nagy Dániel fél órát játszhatott az Everton ellen, Buzsáky Ákos pedig gólt rúgott a Crawley-nak.
aug. 3
0:19
Roma: De Rossi, Totti és Krkic is kezd szerdán a Vasas ellen (She)
Nem lehet azt mondani, hogy Luis Enrique, az AS Roma nyáron kinevezett vezetőedzője sokat taktikázott volna a Vasas elleni felkészülési mérkőzés előtt. A piros-kékek kedd este hivatalos üzenetet kaptak az olasz klubtól, amelyben szerepel a „farkasok” keződtizenegye – olvasható az angyalföldi klub hivatalos honlapján, az fcvasas-com-on.
aug. 3
6:51
Oroszország: a télen megszerzett Gaált szabadlistára tette a Volga (She)
Az orosz első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Volga Nyizsnyij Novgorod szabadlistára tette magyar védőjét, Gaál Miklóst.
aug. 3
6:51
A vízben dől el minden (Behaviour)
A magyar úszók egy arany- és négy bronzéremmel zárták a sanghaji vizes világbajnokságot (az egyik bronzot a hosszútávúszó Gercsák Csaba szerezte). Bár az eredmények kicsit gyengébbek, mint két éve Rómában voltak (2 arany, 1 ezüst, 3 bronz), Kiss László szövetségi kapitány nem elégedetlen. A szakember reagált Kis Gergő kirohanására is: mint mondta, a csapattagságot a vízben kell kiharcolni.
aug. 3
6:53
Visszatérés a WBA-hoz (Behaviour)
Gera Zoltán korábbi együttesénél, az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő West Bromwich Albionnál folytatja pályafutását - a magyar válogatott csapatkapitányának szerződtetését a birminghami klub jelentette be tegnap.
aug. 3
6:55
Totti tuti a Vasas ellen (Behaviour)
Az AS Roma labdarúgócsapata lesz az idén 100. születésnapját ünneplő Vasas ellenfele a Puskás Ferenc Stadionban ma este 20.15 órakor kezdődő gálamérkőzésen. Az angyalföldi klub illetékesei 18-20 ezer nézőre számítanak. Biztosan nem jön el Budapestre Mirko Vucsinics: az olasz együttes montenegrói klasszisa hétfőn a Juventushoz szerződött.
aug. 3
6:57
Kemény bírálat a vb összegzéseként (Behaviour)
Kemény Dénes, az olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a sanghaji világbajnokság bebizonyította: csapata fejlődött az elmúlt időszakban még akkor is, ha az együttes csak a negyedik helyen végzett.
aug. 3
6:59
London a célkeresztben a sportlövő Eb-n (Behaviour)
A magyar szövetség elvárásai szerint három-négy érem mellett legalább egy londoni helyet kell szereznie a magyar csapatnak a belgrádi olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon.
aug. 3
7:09
NHL: Nabokov beadta a derekát, az Islanders edzőtáborába készül (She)
Jevgenyij Nabokov, a világ egyik legjobb jégkorongkapusa „megadta" magát, és megjelenik majd az észak-amerikai profiligában (NHL) szereplő New York Islanders szeptemberi edzőtáborában, noha klubja az előző szezonban felfüggesztette a játékjogát.
aug. 3
7:11
U20-as vb: Uruguaynak is keserű volt a kivi, Vad II nem spórolt a lapokkal (She)
A Kolumbiában zajló U20-as labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában Kamerun után Uruguay sem bírt Új-Zélanddal, a „kivik” második döntetlenjüket húzták be. Az első fordulóban Kolumbiától elszenvedett háromgólos vereséget követően Dél-Korea ellen javítottak a franciák.
aug. 3
7:27
BL: Tőzsérék az egygólos előnyükre vigyáznának Belgrádban - program (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelemsorozata immár magyar csapat nélkül zajlik, de azért így is van kiért szorítanunk: Tőzsér Dániel és Köteles László együttese, a belga bajnok Racing Genk a hazai pályán elért egygólos előny (2–1) birtokában lép pályára Belgrádban vendéglátója, a szerb Partizan ellen.
aug. 3
7:27
A magyar Gareth Bale a Milanban (Metropol)
A szombathelyi Illés Futballakadémián nevelkedő Tamás Krisztián az AC Milan futballistája lett.
aug. 3
7:45
Tenisz: Blake legyőzte Nalbandiant, González visszalépett Washingtonban (She)
A Washingtonban zajló, 1 165 500 dollár összdíjazású ATP-torna második fordulójában a nyolcadik helyen kiemelt argentin David Nalbandian két sima szettben kapott ki az amerikai James Blake-től.
aug. 3
8:03
Paks: A Tromsö elleni győztes meccsből lehet erőt meríteni - Kis Károly (She)
A magyar csapatok közül az európai kupákban egyedüliként állva maradt Paks csütörtök este lép pályára a Hearts elleni párharc visszavágóján. Kis Károly vezetőedző klubja hivatalos honlapjának, a paksifc.hu-nak nyilatkozva elmondta, az első, székesfehérvári mérkőzés 1–1-es döntetlenje után a győzelemért utaznak Edinburghbe, és a tromsői túrából meríthetnek erőt.
aug. 3
8:21
Tenisz: Zvonarjova és Petkovic még szettet sem veszített a nyitányon (She)
A San Diegóban zajló, 721 000 dollár összdíjazású WTA-torna második fordulójában győzelemmel mutatkozott be az első fordulóban erőnyerő orosz Vera Zvonarjova, illetve a német Andrea Petkovic, a torna első és második kiemeltje.
aug. 3
8:21
Európa Liga: jöjjön, aminek jönnie kell! (Metropol)
Múlt csütörtökön 1-1-es dön­tetlent ért el a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 3. fordulójában az MVM Paks a skót Hearts ellen a fehérvá­ri Sóstói Stadionban. A holnapi visszavágó előtt Kis Károlyt, a Paks vezetőedzőjét kérdeztük az esélyekről.
aug. 3
8:23
Kézilabda: a debreceni önkormányzat megduplázta a DVSC támogatását (She)
Megduplázta a DVSC kézilabda-szakosztályának támogatására fordított összeget a klub 33 százalékos tulajdonrészét birtokló debreceni önkormányzat. Erről a női kézilabdacsapat hivatalos oldala adott tájékoztatást.
aug. 3
8:25
Kerékpár: először lesz Ázsiában kerékpáros World Tour-viadal (She)
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) négy évre adott licencet a pekingi körversenynek, amelyet először október 5. és 9. között rendeznek meg. Ez lesz első ázsiai World Tour-viadal.
aug. 3
8:39
Újpest: Hiányzott az átütőerő belőlünk - Dvorschák Gábor (She)
Három vereség az Újpest labdarúgócsapatának eddig mérlege az élvonalbeli bajnokságban, legutóbb Siófokon kaptak ki a lila-fehérek (2–0). Dvorschák Gábor, az újpestiek védője a klub honlapján a vereség okairól nyilatkozott. Véleménye szerint a siófokiak 30. másodpercben megszerzett vezető találata előtt nem történt szabálytalanság.
aug. 3
8:42
Nabokov mégis New Yorkban kezdi a felkészülést (Agroinform)
Jevgenyij Nabokov, a világ egyik legjobb jégkorongkapusa "megadta" magát, és megjelenik majd az NHL-ben szereplő New York Islanders szeptemberi edzőtáborában, noha klubja az előző szezonban felfüggesztette a játékjogát.
aug. 3
8:57
DVTK: a KTE elleni vereség után is Rados marad az első számú kapus (She)
Veréb György, a Diósgyőr kapusedzője elismeri, hogy vasárnap, a Kecskeméti TE elleni hazai 2–1-es vereségben Ivan Rados kapus bizonytalansága is szerepet játszott, mert bár az első gólról nem tehetett, a másodikban benne volt. Ám egy rossz mérkőzés nem lehet elég ok arra, hogy leváltsák a kapuban a tavalyi idény egyik legjobbját.
aug. 3
9:00
Jack Wilshere-nek csak néhány napot kell kihagynia (Agroinform)
Az Arsenal bokasérülést szenvedő középpályása a bajnoki rajtra már ott lehet az Ágyúsok csapatában.
aug. 3
9:15
Spanyolország: Del Horno egy évre a Levantéhoz szerződött (She)
Az előző idényben kölcsönben a Levanténél játszó Asier del Horno egyéves szerződést kötött a Primera Divisiónt a 14. helyen záró együttessel. A Bilbao és a Chelsea egykori játékosával az idény végén szerződést bontott a Valencia, így szabadon igazolhatott a város második számú klubjához.
aug. 3
9:18
Arn Gréta két játszmában kikapott Sabine Lisickitől (Agroinform)
Arn Gréta két szettben kikapott a 12. helyen kiemelt - az idén Wimbledonban elődöntős - német Sabine Lisickitől magyar idő szerint szerdára virradóra a 721 ezer dollár összdíjazású carlsbadi női keménypályás tenisztorna első fordulójában.
aug. 3
9:20
Így esett ki a görög sztárcsapat a BL-ből - videó (Agroinform)
A dán Odense meglepetésre egy góllal nyert a görög Panathinaikosz vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának keddi visszavágóján, így 5-4-es összesítéssel továbbjutott a következő körbe.
aug. 3
9:51
Videó: Víctor Valdés nincs formában - egy delfintől kapott gólt (She)
Az FC Barcelona labdarúgócsapatának játékosai Miamiban ellátogattak egy víziparkba, ahol az egyik delfin „kapura lőtt" Víctor Valdésnek. A delfin betalált…
aug. 3
9:54
Victor Valdésnek még egy delfin is tud gólt lőni - videó (Agroinform)
A Barcelona játékosai Miamiban egy víziparkban tettek látogatást, ahol egy delfin óriási gólt lőtt Victor Valdésnek.
aug. 3
9:56
Sok a hiányzó a pont nélkül álló Haladásnál (Agroinform)
Sérülések és eltiltások miatt komoly létszámgondokkal kell megküzdenie Aczél Zoltánnak, a Haladás vezetőedzőjének.
aug. 3
10:27
WBA: „Gerát nem a kispadra igazolták, ez a válogatottnak is jó” (She)
Egervári Sándor szövetségi kapitány napról napra figyelemmel kísérte Gera Zoltán West Bromwich Albionhoz való visszatérésének folyamatát, a szakember örül annak, hogy olyan klubhoz került a válogatott csapatkapitánya, amelynél a menedzser és a teljes személyzet régóta ismeri, így már a kezdetektől számíthatnak rá, és folyamatos játéklehetőséget kaphat. Ez pedig a válogatottnak is jó.
aug. 3
10:29
BL: a Genk és a Partizan esélye a visszavágó előtt egyenlő - Tőzsér (She)
A Tőzsér Dánielt és Köteles Lászlót foglalkoztató belga bajnok RC Genk a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörének harmadik fordulójában a szerb Partizan ellen egygólos előnnyel (2–1) vág neki a szerdai, belgrádi visszavágónak. A magyar középpályás ötven-ötven százalék esélyt ad mindkét félnek, de a hazai győzelem miatt maguknak egy kicsit többet, ellenfelüknek következésképen kevesebbet.
aug. 3
10:30
Leszaggatták a Milan-szurkoló mezét az Inter-meccsen - kép (Agroinform)
Egy ázsiai Milan-szurkoló a nagy rivális Inter mérkőzésére tévedt, ahol a fanatikus drukkerek nem nézték jó szemmel a városi vetélytárs mezében megjelenő fanatikust.
aug. 3
10:31
FTC: Nem visszalépés, hogy hazaszerződtem Sheffieldből - Gárdos (She)
Erősített a Ferencváros labdarúgócsapata: már korábban is az Üllői úton készült Gárdos András, hétfő este azonban pont került a történet végére. A 20 éves középpályás féléves sheffieldi kitérő után két esztendőre írt alá régi-új klubjához.
aug. 3
10:32
Wariner lábujjsérülése miatt nem indul a vb-n (Agroinform)
Jeremy Wariner, a férfi 400 méter athéni olimpiai bajnoka sérülés miatt nem vesz részt az augusztus 27-én kezdődő tegui atlétikai világbajnokságon.
aug. 3
10:33
Ligakupa: megvan a csoportbeosztás, rajt augusztus végén (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága szerdán nyilvánosságra hozta a 2011–2012-es Ligakupa csoportbeosztását. A 20 csapatos sorozat részvetői öt négyes csoportba kerültek, a beosztásnál fontos szempont volt a földrajzi fekvés. A sorozat augusztus 31-én kezdődik, a döntőt április 18-án rendezik meg.
aug. 3
10:45
Légióssors: a Rangers 3 millió fontot is adna Juhászért - lapértesülés (She)
Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a Rangers egy harmadik ajánlatot is tesz a belga Anderlecht magyar válogatott labdarúgójáért, Juhász Rolandért. Az eveningtimes.co.uk internetes oldal szerint  a skót klub hárommillió fontot is kész áldozni a védőért.
aug. 3
10:47
Atlétika: az olimpiai bajnok amerikai négyszázas kihagyja a tegui vb-t (She)
Jeremy Wariner, a férfi 400 méteres síkfutás athéni olimpiai bajnoka sérülés miatt nem vesz részt az augusztus 27-én kezdődő tegui atlétikai világbajnokságon.
aug. 3
11:03
Videó: Kiss László szövetségi kapitány szerint nincs Kis Gergő-ügy (She)
Hazaérkeztek a sanghaji vizes vb-ről a magyar úszók is. A hangzatos kijelentést tevő Kis Gergő elárulta, ha választania kellett volna a 400 vegyes és az 1500 gyors között, akkor most az utóbbit mondta volna. Kiss László szövetségi kapitány szerint nincs Kis Gergő-ügy.
aug. 3
11:05
Olympiakosz: horvát válogatott kapus lehet Megyeri újabb riválisa (She)
Görög lapértesülések szerint a görög Olympiakosz labdarúgócsapatának beajánlották a horvát válogatott kapusát, Stipe Pletikosát.
aug. 3
11:06
Ki viseli a kapitányi szalagot az Arsenal csapatfotóján? (Agroinform)
Egy látszólag lényegtelen kérdés az Ágyúsoknál sok mindenre, akár Cesc Fabregas eligazolására is, választ adhat.
aug. 3
11:07
Videoton: Elek Ákos tud a PAOK érdeklődéséről - menne is, maradna is (She)
Ha a szívére hallgatna, csakis a Videotonban futballozna, azonban tudja, az előrelépés érdekében külföldön kellene folytatnia a pályafutását. Elek Ákos a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, szívesen állna légiósnak, ám a Videotonban is örömmel futballozik.
aug. 3
11:21
Ferencváros: Végh Zoltán aláírta egyéves szerződését - hivatalos (She)
Végh Zoltán egyéves szerződést kötött a Ferencváros labdarúgócsapatával – adta hírül a klub hivatalos honlapja, az ftc.hu. A válogatott kapuvédő a játék mellett segíti az utánpótlásedzők munkáját is.
aug. 3
11:23
RG: közel száz versenyző a szombati nemzetközi versenyen (She)
Nyolc ország közel száz versenyzője, köztük világ- és Európa-bajnokok vesznek részt a szombaton Budapesten sorra kerülő III. Nemzetközi  KFK Grácia ritmikus gimnasztika kupán.
aug. 3
11:24
Végh Zoltán pár hét múlva lesz csak bevethető (Agroinform)
Mivel a kapus a nyári felkészülést nem végezte el, ezért nincs 100 százalékos állapotban, kell pár hét mire utoléri magát.
aug. 3
11:39
RG: csaknem száz versenyző a szombati nemzetközi versenyen (She)
Nyolc ország csaknem száz versenyzője, köztük világ- és Európa-bajnokok vesznek részt a szombaton Budapesten sorra kerülő III. Nemzetközi KFK Grácia ritmikus gimnasztika kupán.
aug. 3
11:41
Roma: megfeneklettek a Lucho Gonzálezzel folytatott tárgyalások (She)
Képtelen megegyezni egymással a Roma és Lucho González. A Marseille 30 éves argentin középpályása szívesen szerződne az olasz fővárosba, de a „farkasok” alig több mint kétmillió eurót ajánlanak neki egy évre, ami nagy visszalépés lenne a Marseille-nél kapott évi 3 milliójához képest.
aug. 3
11:42
James Blake David Nalbandiant legyőzve jutott a 3. fordulóba (Agroinform)
A hazai közönség előtt szereplő amerikai James Blake kedden két szettben legyőzte a nyolcadikként kiemelt argentin David Nalbandiant az 1.166.400 dollár összdíjazású keménypályás washingtoni férfi tenisztornán, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.
aug. 3
11:43
Videoton: Nekem a saját játékosaim a világ legjobbjai - Paulo Sousa (She)
Paulo Sousa edzői felfogásának alapja, hogy a saját játékosai a legjobbak a világon, de fejlődniük kell, ehhez pedig három összetevő szükséges: a jó edzések, az erős konkurencia a csapatban és a bajnokság színvonala. A Videoton labdarúgócsapatának portugál szakvezetője a szlovákiai Új Szónak beszélt együtteséről és edzői filozófiájáról.
aug. 3
11:45
Hollandia: Edwin van der Sar kedden az Ajaxszal edzett (She)
Edwin van der Sar kedden a holland Ajax labdarúgócsapatával edzett, a klub pedig az olasz AS Romához távozó Maarten Stekelenburg helyére kapust keres. A két hír azonban még érintőlegesen sem kapcsolódik össze: Van der Sar a szerdai búcsúmérkőzése előtt gyakorolt együtt az első keret kapusaival, Kenneth Vermeerrel és Jeroen Verhoevennel, valamint Carlo l'Ami kapusedzővel.
aug. 3
11:57
NB II: két támadóval is megerősítette keretét a Cegléd (She)
Két új játékossal, mégpedig két támadóval gyarapodott az NB II-es Ceglédi VSE labdarúgócsapatának kerete.
aug. 3
11:59
Sportlövészet: Veres Kata és a csapat is negyedik a belgrádi Eb-n (She)
Veres Kata és a magyar csapat is a negyedik helyen végzett a belgrádi sportlövő Európa-bajnokságon.

Keresés