2008. január 21. hétfő

jan. 21
7:07
Szomjas: A magyar filmmel már nem a mozikban találkoznak a nézők (Infostart)
Újraéled az egykori MAFILM. A Magyar Filmművész Szövetség főtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a technika, a stúdiók, az alkotók, valamint a filmművészeti egyetemi hallgatók is az új gyártóbázison kapnának helyet.
jan. 21
8:56
Fellini álmoskönyve (Spa Trend Online)
Fellini Oniricon címmel nyílt kiállítás a nagy olasz rendező születésének 88. évfordulójára szülővárosában, Riminiben. A tárlaton a Maestro álmaiba nyerhet betekintést a mozirajongó.
jan. 21
9:24
Elhunyt John Stewart (Spa Trend Online)
Elhunyt John Stewart folk- és popénekes, dalszerző, aki egy időben a legendás Kingston Trio tagja volt. Ő volt a szerzője a Monkees együttes egyik nagy sikerének, a Daydream Believer című dalnak. Stewart 68 éves volt.
jan. 21
12:16
Átadták a Magyar Kultúra Követe címeket (Infostart)
Budapesten átadták a Magyar Kultúra Követe címeket. Az elismerést azoknak a kimagasló tehetségű embereknek adományozzák, akik a magyar kultúrát képviselik külföldön.
jan. 21
12:27
Egy kis Nápoly Budapesten (Infostart)
Nicola Giuseppe Smerilli: Nápolytól délre című fotókiállítása nyílik hétfőn 17 órakor a Közép-európai Kulturális Intézetben. A látogatók február 8-ig láthatják a fotóművész egy másik tárlatát is, amelyet Dante Marianacci versei ihlettek.
jan. 21
12:33
Ismét megjelent Poe ismeretlen tisztelője (Spa Trend Online)
Az idén sem mulasztotta el hagyományos tisztelgő látogatását az a rejtélyes férfi, aki minden évben január 19-én, Edgar Allan Poe születésnapján megjelenik a baltimore-i temetőben és elhelyez három szál vörös rózsát meg egy fél üveg, jó márkájú konyakot a nagy 19. századi amerikai költő sírján.
jan. 21
12:35
Himnusz-kiállítás nyílik Szentesen (Spa Trend Online)
A Himnuszhoz köthető emléktárgyakból, könyvekből, hanglemezekből nyílik kiállítás kedden, a magyar kultúra napján a szentesi Koszta József Múzeumban - tájékoztatta Nagy Ádám, a tárlat rendezője az MTI-t.
jan. 21
12:37
Himnusz-kiállítás a Magyar Kultúra Napján (Infostart)
Szentesen a Himnuszhoz köthető emléktárgyakból, dokumentumokból nyílik kiállítás kedden, a Magyar Kultúra Napján a Koszta József Múzeumban.
jan. 21
14:26
Magyar együttesek a Zene Ünnepén öt fővárosban (Spa Trend Online)
Idén már öt európai fővárosban: Párizsban, Brüsszelben, Londonban, Berlinben és Pozsonyban léphetnek föl magyar zenekarok a Zene Ünnepén, június 21-én a magyar intézetek segítségével.
jan. 21
14:37
Átadták a Magyar Kultúra Követe címeket (Spa Trend Online)
Eötvös Péter zeneszerző-karmester, Esterházy Péter író, Kányádi Sándor költő, Julia Marton-Lefevre magyar származású környezetvédelmi és tudományos szakdiplomata, Palya Bea énekes és Schiff András zongoraművész-karmester kapta a második alkalommal odaítélt Magyar Kultúra Követe címet hétfőn Budapesten.
jan. 21
22:03
Online orientációs teszt középiskolásoknak (Spa Trend Online)
Online orientációs tesztet készített középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem, a felsőoktatási intézmény honlapjáról elérhető kérdőív kitöltésével arra kaphatnak választ a diákok, mely képzési terület illik leginkább a személyiségükhöz - tájékoztatta Révész Balázs marketing és kommunikációs igazgató hétfőn az MTI-t.
jan. 21
22:13
Bushról készíti következő filmjét Oliver Stone (Spa Trend Online)
George Bush amerikai elnökről készíti következő filmjét a neves filmrendező, Oliver Stone - vált ismertté pontosan egy évvel azelőtt, hogy Bush 2009 januárjában átadja az elnöki széket utódának A nem éppen Bush iránti rokonszenvéről ismert rendező Bush című filmjében a címszerepet Josh Brolin fogja játszani. Brolint legutóbb a Nem vénnek való vidék és az Amerikai gengszter című 2007-es filmekben…

Keresés