2008. január 28. hétfő

jan. 28
5:50
Magyarországot is jegyzik az egyiptológiában (Spa Trend Online)
Februárban indul vissza Egyiptomba az ELTE kutatási programjának expedíciója, amely több mint egy évtizede kutat Luxor nyugati részén. Fábián Zoltán, egyiptológus, egyetemi tanár az ásatás vezetője a Népszavának hangsúlyozta, idén talán ismét sikerül érintetlen sírra bukkanniuk. A magyarok immár negyedszázados jelenléte nem csupán tudományos szempontból fontos, de Egyiptomban és a térség…
jan. 28
7:39
Rodrigo Borgia megtalált bullája (Spa Trend Online)
Rodrigo Borgia bíboros, a későbbi VI. Sándor pápa elveszett bullájának öt példányát találták meg a spanyolországi Segovia katedrálisában. Két középkori ősnyomtatvány fedőlapját erősítették meg velük.
jan. 28
7:56
Julie Christien a legjobb női főszereplő (Spa Trend Online)
Az amerikai film- és televíziós színészek egyesülete (Screen Actors Guild/SAG) Julie Christienek ítélte a legjobb női, Daniel Day-Lewisnek pedig a legjobb férfi főszereplő díját, míg a legjobb teljes szereposztásért járó díjat a Coen-fivérek alkotása, a Nem vénnek való vidék című film kapta meg a mozi kategóriában.
jan. 28
10:59
Színészharc: Csányi Sándor Fenyő Iván ellen (Infostart)
Kedd este 10 órától a Thália Színházban rendezik meg a TÁP Színház Nagy Színészversenyét. A versenyben indul többek között Jordán Adél, Kamarás Iván, Csányi Sándor, Fenyő Iván és Rezes Judit is - mondta el az InfoRádióban Kocsis Gergő színművész, az est házigazdája.
jan. 28
13:03
"A kultúrpolitikának 80 éves lemaradást kell behoznia" (Infostart)
A Szépművészeti Múzeum igazgatója szerint a kultúrpolitika legfőbb feladata, hogy behozza a művészeti élet mintegy 80 éves lemaradását. Ez nem azt jelenti, hogy minden közbenső állomást végig kell járni, sokkal inkább a mai nemzetközi mintákhoz kellene alkalmazkodni, és mintegy "átugrani" az évtizedeket - véli Baán László.
jan. 28
13:58
19 alkotás a Duna Televízió támogatásával (Spa Trend Online)
A 39. Magyar Filmszemle versenyprogramjában 19 olyan alkotást láthat a közönség, amely a Duna Televízió támogatásával készült. A kedden kezdődő mustrával párhuzamosan a közszolgálati csatorna válogatást mutat be az elmúlt évek filmszemlés sikereiből - közölte a televízió sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel.
jan. 28
14:49
Hárman pályáztak az MTV elnöki posztjára (Spa Trend Online)
Hárman nyújtották be pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára - értesült kuratóriumi forrásból percekkel a határidő hétfő délutáni lejárta után az MTI.
jan. 28
15:48
Mahasz: bombahír a Qtrax megjelenése (Infostart)
A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége üdvözli a Qtrax zeneletöltő oldal megjelenését. A Mahasz elnöke az InfoRádiónak elmondta: örülnek minden olyan megoldásnak, amikor a művészek és a felhasználók is jól járnak. Jeszenszky Zsolt szerint a Qtrax megjelenése ellenére a cd-kiadás megszűnésére még várni kell.
jan. 28
16:09
Újabb három nemzetközi díj a Türelemnek (Infostart)
Díjesőt hozott a Türelem című magyar rövidfilm alkotóinak az angers-i fesztivál hétvégi díjkiosztó ünnepsége. A rendező, Nemes Jeles László az InfoRádiónak elmondta: nem számított arra, hogy ennyire elkényezteti őket a szemle.
jan. 28
18:58
Gyarmathy Lívia kapta a filmkritikusok életműdíját (Spa Trend Online)
Gyarmathy Lívia filmrendező kapta az idén a magyar filmkritikusok életműdíját. A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) film- és tévékritikusi szakosztálya által 1962-ben alapított filmkritikusi elismeréseket hétfőn adták át Budapesten. Gyarmathy Lívia Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, a Magyar Mozgókép Mestere 1932. január 8-án született Budapesten. A kispesti textilgyárban volt…
jan. 28
20:14
A világ legdrágább egyetemén 9 millió forint a tandíj (Infostart)
Az Egyesült Államokban működnek a világ legdrágább egyetemei, az éves tandíj meghaladja a 6 millió forintot - derült ki a Forbes felméréséből. A legtöbbet - 9 millió forintot meghaladó összeget - azonban egy brit egyetemen kell fizetniük a külföldi diákoknak.
jan. 28
21:15
A kiadók tagadják, hogy szerződtek volna az ingyenes fáljmegosztóval (Infostart)
Tagadja a három nagy lemezcég, hogy engedélyezte volna dalai szerepeltetését a Qtrax online zeneportálon. Az oldal tulajdonosai azt állítják: a legnagyobb kiadók 25 millió zeneszámát teszik ingyenesen letölthetővé.
jan. 28
21:17
Szenzációs leletet rejtett a borító (Infostart)
Rodrigo Borgia bíboros, a későbbi VI. Sándor pápa elveszett bullájának öt példányát találták meg a spanyolországi Segovia katedrálisában. Két középkori ősnyomtatvány fedőlapját erősítették meg velük.
jan. 28
22:40
Kikkel versenyez majd a magyar dal? (Spa Trend Online)
Kisorsolták az 53. Eurovíziós Dalverseny elődöntőinek résztvevőit hétfő délután Belgrádban. Magyarország május 22-én, a második elődöntőben küzd majd meg a döntőbe jutásért - olvasható a Magyar Televízió közleményében.

Keresés