2010. augusztus 25. szerda

aug. 25
19:42
Törökország: Mehmet Aurélio harmadik török klubjába igazolt (She)
A brazil születésű, de kétszeres török válogatott labdarúgó, Mehmet Aurélio kétéves szerződést kötött a Besiktassal.
aug. 25
20:00
Úszás: Gyurta Dániel spanyol riválisa egyéves eltiltást kapott (She)
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) egyéves eltiltással sújtotta a spanyol mellúszót, Sergio Garcíát, miután a sportoló 18 hónap alatt immár harmadszor szegte meg az érvényben lévő szabályokat azzal, hogy a felkészülési időszakban nem árulta el hollétét.
aug. 25
20:02
Női kosárlabda: Sopronban a legtöbb meccsen nem szednek belépőt (She)
Egyedülálló kezdeményezés Sopronban – a női kosárlabdacsapat legtöbb mérkőzésén a következő szezonban nem szednek belépőket. Az Euroliga alapszakaszában csak a Fenerbahce, a bajnokságban és a Magyar Kupában pedig csak a MiZo-Pécs elleni meccseken kell belépőjegyet venniük a szurkolóknak.
aug. 25
20:36
Női labdarúgás: Jakabfi tripljával nyert a válogatott Románia ellen (She)
A magyar női labdarúgó-válogatott Jakabfi Zsanett mesterhármasával 3–2-re nyerte a Románia elleni utolsó világbajnoki selejtező-mérkőzését.
aug. 25
20:36
Női labdarúgóink sikere Romániában (Metropol)
Jakabfi Zsanett mesterhármasával 3-2-re győzött Romániában a magyar női labdarúgó-válogatott szerdán az utolsó világbajnoki selejtezőmérkőzésén.
aug. 25
20:38
Videó: mivel nem volt mezszáma a játékosnak, érvénytelen lett a gól (She)
Érdekes ítéletei voltak Luís Rodríguez játékvezetőnek a Santos Laguna–Columbus Crew közép-amerikai Bajnokok Ligája-meccsen. A panamai bíró előbb a 20. percben nem állította ki a hazaiak támadóját, Oribe Peraltát, aki olyan csúnyán lekönyökölte Emilio Renteríát, hogy a venezuelainak felrepedt a szemöldöke. A játékos bekötött fejjel és mezt cserélve folytathatta, majd két perccel később jobb oldali…
aug. 25
20:54
Sakk: döntetlen a második parti Miskolcon Gelfand és Lékó között (She)
A második parti döntetlennel zárult Lékó Péter és Borisz Gelfand páros mérkőzésén, a 6. rapidsakk-fesztiválon.
aug. 25
20:54
Döntetlen a második parti (Metropol)
A második parti döntetlennel zárult Lékó Péter és Borisz Gelfand párosmérkőzésén, a 6. rapidsakk-fesztiválon.
aug. 25
21:12
El-selejtező: Halilhodzic a Győr braziljaitól tart a visszavágó előtt (She)
A Győr elleni csütörtöki El-selejtező-visszavágó előtti sajtótájékoztatón a Dinamo Zagreb vezetőedzője, Vahid Halilhodzic arról beszélt, hogy az ETO és a Slaven Belupo elleni idegenbeli siker után sokat javult a csapat hangulata, önbizalommal telve várják a holnapi mérkőzést. A horvátok szakvezetője ugyanakkor hozzátette, nehéz meccsre számít, főleg a Győr brazil légiósaitól tart.
aug. 25
21:14
Női kézilabda: a Veszprém legyőzte a KEK-címvédő Podgoricát (She)
Felkészülési mérkőzésen a Veszprém Barabás női kézilabdacsapata kétgólos győzelmet aratott a KEK-címvédő montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen.
aug. 25
22:18
Anglia: Rooney az angliai vb után vonulna vissza a válogatottól (She)
A napokban Angliában tart terepszemlét a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hat küldötte, akik a 2018-as világbajnokság megrendezésére bejelentkező egyik pályázónál vizitálnak. Wayne Rooney, az angol válogatott és a Manchester United emblematikus játékosa nyilatkozatával gyorsan a rendezés elnyerésének fontosságára hívta fel a világ és a küldöttek figyelmét.
aug. 25
22:20
Felkészülés: a Barcelona legyőzte az AC Milant, övé a Gamper-kupa (She)
Felkészülési mérkőzésen, a Joan Gamper-kupáért játszott találkozón a Camp Nouban a Barcelona 1–1-es mérkőzést követően a tizenegyespárbajban 3–1-re legyőzte az AC Milant, és 34. alkalommal hódította el a katalán klub alapítójáról elnevezett trófeát.
aug. 25
22:22
Kecskemét: Francis Litsingi meghívót kapott a kongói válogatottba (She)
A KTE labdarúgócsapatának kongói támadója, Francis Litsingi meghívót kapott hazája válogatottjába a szeptember 4-ei Szudán elleni idegenbeli Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőre – adta hírül a kecskeméti klub hivatalos honlapja.
aug. 25
22:24
Videó: Villa megelőzte a kapust, Inzaghi bámulatos gólt lőtt (She)
Szerda este a Joan Gamper-kupáért lépett pályára a Barcelona és az AC Milan a Camp Nouban. Az első félidőben nem esett gól, ám a második elején rögtön megszerezte a vezetést a hazai csapat. Adriano bal oldali beadására David Villa érkezett, és a kapust megelőzve a kapuba lőtt. A 67. percben parádés góllal egyenlített az olasz együttes. Egy hosszú felívelést Filippo Inzaghi kapásból lőtt a…
aug. 25
22:54
BL-selejtező: főtáblás a Spurs, a Zilina, az Ajax és az Auxerre is (She)
A Bajnokok Ligája-selejtező playoffkörének szerdai mérkőzésein csupa hazai győzelem született, amely mindegyik esetben a hazai együttes továbbjutását jelentette.
aug. 25
22:56
Férfi tenisz: Dolgopolov kiejtette Blake-et New Havenben (She)
A New Havenben zajló, 663 750 dollár összdíjazású ATP-torna második fordulójában a hetedik helyen kiemelt, 21 éves ukrán Alekszandr Dolgopolov két játszmában nyert az amerikai James Blake ellen.
aug. 25
23:12
Tenisz: Dolgopolov kiejtette Blake-et New Havenben (She)
A New Havenben zajló, 663 750 dollár összdíjazású ATP-torna második fordulójában a hetedik helyen kiemelt, 21 éves ukrán Alekszandr Dolgopolov két játszmában nyert az amerikai James Blake ellen.
aug. 25
23:14
Videó: Jelen parádés mozdulata BL-főtáblát jelentett az Auxerre-nek (She)
A Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának szerdai visszavágóján a francia Auxerre már a 9. percben ledolgozta egygólos hátrányát az orosz Zenittel szemben Cédric Hengebart találatával, majd a második félidő elején egy hazai szögletet követően a lengyel Ireneusz Jelen ollózott a kapuba, így a franciák 2–1-es összesítéssel bejutottak a csoportkörbe.
aug. 25
23:16
Angol Ligakupa: a kétgólos Gera Zoltán vezérletével nyert a Fulham (She)
A labdarúgó Angol Ligakupa 2. fordulójában a tegnapi 21 meccs után ma három találkozót rendeztek. A Fulham a kétgólos Gera Zoltán vezetésével 6–0-ra győzött a negyedosztályú Port Vale ellen, a Newcastle United Kádár Tamással a soraiban pedig a szintén negyedosztályú Accringtont búcsúztatta, míg az Everton a harmadik vonalban szereplő Huddersfield ellen nyert.
aug. 25
23:18
Tenisz: Szafina nagy csatában győzte le Hantuchovát New Havenben (She)
A New Havenben zajló, 600 ezer dollár összdíjazású WTA-torna második fordulójában a szlovák Daniela Hantuchová nagy csatára késztette az orosz Dinara Szafinát, de a két rövidítéses játszmában eldőlt ütközetet utóbbi nyerte meg.
aug. 25
23:20
Bajnokok Ligája: teljes a 32-es főtábla és a kiemelési kalapok (She)
A tíz, selejtezőből továbbjutó csapattal teljes a Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjának főtáblája. Az UEFA-koefficiens alapján máris megvannak a sorsolási kalapok, ahonnét holnap este kihúzzák a nyolc négyes csoportot.
aug. 25
23:30
Bajnokok Ligája: teljes a 32-es főtábla, megvannak a kiemelési kalapok (She)
A tíz, selejtezőből továbbjutó csapattal teljes a Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjának főtáblája. Az UEFA-koefficiens alapján máris megvannak a sorsolási kalapok, ahonnét holnap este kihúzzák a nyolc négyes csoportot.
aug. 25
23:32
Videó: íme, az Ajax győzelme és továbbjutása a Dinamo Kijev ellen! (She)
A Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének visszavágóján az Ajax az idegenbeli 1–1 után hazai pályán 2–1-re legyőzte az ukrán Dinamo Kijevet. Az uruguayi Luís Suárez szerzett vezetést az amszterdamiaknak, akik Mounir El Hamdaoui találatával növelték előnyüket. A találkozó végén Andrij Sevcsenko ugyan büntetőből szépített, ám 3–2-es összesítéssel így is a hollandok jutottak tovább.
aug. 25
23:48
Videó: a Tottenham hazai pályán átgázolt a Young Boys együttesén (She)
A Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának visszavágóján a Tottenham Hotspur 4–0-ra kiütötte a svájci Young Boys csapatát. Az első félidőben Peter Crouch és Jermain Defoe, a második 45 percben pedig ismét Crouch talált be (összesen kétszer), így összesítésben 6–3-mal a „sarkantyúsok" jutottak be a BL-be.
aug. 25
23:50
Videó: pazar ollózás pecsételte meg a csehek sorsát Zsolnán (She)
Meglepetésre a szlovák Zilina jutott be Bajnokok Ligája csoportkörébe, miután a selejtező utolsó körében is legyőzte a cseh bajnok Sparta Prahát. A zsolnaiak az idegenbeli 2–0-s siker után hazai pályán a gambiai Momoudou Ceesay remekül kivitelezett ollózásával nyertek 1–0-ra, és 3–0-val búcsúztatták a Spartát.

Keresés