2008. január 15. kedd

jan. 15
8:36
Megoldották a német kutatók a Mona Lisa rejtélyét (Infostart)
Valóban Lisa Gerardiniről, Giocondo firenzei kereskedő feleségéről festette Leonardo da Vinci a Mona Lisát - állítják német kutatók, akik erre írásos bizonyítékot is találtak.
jan. 15
14:40
A Terminátor visszatért! Sorozat formájában... (Spa Trend Online)
Visszatért! A Terminátorból készült tévésorozat vasárnap és tegnap debütált az Egyesült Államokban - a nézők és a sorozatot vetítő Fox csatorna legnagyobb örömére.
jan. 15
14:51
Kóka János pert nyert a Magyar Nemzet ellen (Spa Trend Online)
Kóka János kedden jogerősen pert nyert a Magyar Nemzet ellen - tájékoztatott az SZDSZ elnökét az ügyben képviselő Kárpáti Miklós. Az ügyvéd közleményében kitért arra, hogy a Fővárosi Ítélőtábla megállapította: a Magyar Nemzet olyan hamis látszatott keltett, mintha a politikus áfacsalásban vett volna részt. Kárpáti Miklós hangsúlyozta, hogy a döntés szerint a lap a pártelnök által felmutatott…
jan. 15
14:57
Ingyenes éjszakai mozizás az Urániában (Spa Trend Online)
A magyar kultúra napján, január 22-én, kedden ingyenes éjszakai mozizást rendez a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház - tájékoztattak a szervezők. A mozikban tavaly bemutatott magyar filmekből több mint húsz alkotást válogattak be a hatodik alkalommal megrendezendő monstre műsorba - írta az Uránia keddi közleményében. Az ismertető szerint a vetítések délután négy órakor kezdődnek és másnap…
jan. 15
17:53
Újabb pályázat érkezett a fehérvári színház igazgatói posztjára (Spa Trend Online)
Újabb pályázat érkezett a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói székére, ezzel nyolcra emelkedett a pályázók száma - tudatta a városi polgármesteri hivatal sajtóreferense. Csutka István színművész, táncművész, rendező, a debreceni teátrum korábbi vezetője postán küldte el pályázatát, s így az csak hétfőn érkezett meg a hivatalba - mondta el Stettler Zsuzsa.
jan. 15
18:21
Keresztféléves ponthatárok (Spa Trend Online)
Megállapították a februárban induló - korábban keresztfélévesnek nevezett - felsőoktatási képzések ponthatárait; a több mint kétezer jelentkezőből 1.800 kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait a jövő hónapban, közülük 328-an mesterképzésen - tette közzé honlapján az Országos Felsőoktatási Információs Központ kedden délután.
jan. 15
19:03
Előny a hátrányos helyzetű felvételizőknek (Spa Trend Online)
A 2008. évi felsőoktatási felvételi eljárás során ismét előnyben részesülnek a szociálisan hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium kedden. A hátrányos helyzetű jelentkezők a felvételi eljárás során minden jelentkezési helyükön 25, a halmozottan hátrányos helyzetű felvételizők pedig 50 többletpontot kaphatnak. A halmozottan…
jan. 15
19:25
Rudolf Péter: Puskás-film csak "nagyon nagy" állami támogatással (Spa Trend Online)
A Puskás Ferencről szóló játékfilm akkora léptékű "projekt", hogy vagy "nagyon nagy" állami támogatással vagy külföldi tőke segítségével valósítható meg - mondta Rudolf Péter, az alkotás egyik forgatókönyvírója kedden. Annak kapcsán kérdezte a tervekről a távirati iroda, hogy Neményi Ádám producer korábban azt mondta: a Puskás, a csodacsatár balladája munkacímet viselő, a legendás Aranycsapat…
jan. 15
19:49
Százéves a Nyugat - mi lesz az irodalmi mecenatúrával? (Infostart)
"100 éves a Nyugat - Irodalmi mecenatúra akkor és ma" címmel kerekasztal beszélgetést tartottak a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A meghívott írók között volt mások mellett Spiró György, Parti Nagy Lajos és Radnóti Sándor is. E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója közölte: érdemes megnézni, hogyan működik jelenleg az irodalom támogatása.
jan. 15
20:03
Százmillió éves dinó Kínában (Spa Trend Online)
Százmillió éves dinoszaurusz-tojásokat és más Kínából csempészett kövületeket adott át Ausztrália az ázsiai országnak. A mintegy 750 kilogrammnyi, több millió dollárt érő leleteket Peter Garrett ausztrál környezetvédelmi miniszter nyújtotta át Csang Csün-szaj (Zhang Junsai) kínai nagykövetnek.
jan. 15
20:08
Újabb nagyszabású kiállítás Debrecenben (Spa Trend Online)
A történet folytatódik - kortárs művészek Van Gogh nyomában címmel nagyszabású kiállítás nyílt kedden Debrecenben a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban. A március 9-ig nyitva tartó tárlaton, amelynek megnyitóján részt vett René Roudaut, Franciaország budapesti nagykövete is, a holland festőzseni ihlette több száz darabos arles-i gyűjteményből 80 alkotás látható.
jan. 15
21:51
Az idei amerikai tévészezonnak befellegzett (Spa Trend Online)
Négy nagy amerikai tévéstúdió szerzői tucatjainak kötött lapulevelet a lába alá, s ezzel egyértelművé vált, hogy az idei tévészezonnak befellegzett.
jan. 15
22:18
Római kiállítás visszaadott műkincsekből (Spa Trend Online)
A római köztársasági elnöki palotában, a Quirinaléban kiállították azokat a műkincseket, amelyeket az utóbbi időben amerikai múzeumok szolgáltattak vissza az olasz államnak. A Los Angeles-i Getty, a bostoni Fine Arts múzeum, valamint a New York-i Metropolitan adott vissza 68 olyan nagy értékű műtárgyat, amely annak idején illegális úton került ki Olaszországból.

Keresés