2008. január 16. szerda

jan. 16
7:44
"Föld az égből" (Spa Trend Online)
Luc Besson francia filmrendező egészestés játékfilmet forgat a Föld aggasztó állapotáról. A nagy tekintélyű filmguru "zöld" honfitársa, Yann Arthus-Bertrand "Föld az égből" című fotósorozatának hatására határozta el, hogy ismét kamera mögé áll - jelentette be a munkát szponzoráló francia PRP vállalat.
jan. 16
9:33
Láthatatlan filmek klubja (Spa Trend Online)
Magyarországon kevéssé ismert vagy már elfeledett, valamint a moziforgalmazásból kimaradt horrorfilmeket vetítenek péntektől a fővárosi Ludwig Múzeumban, a láthatatlan filmek klubjában - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
jan. 16
13:45
Oscar-díj - a Csapda című film az esélyesek között (Spa Trend Online)
Bekerült a legjobb idegen nyelvű alkotásnak járó Oscar-díjra a leginkább esélyes kilenc film közé Srdan Golubovic Csapda című, szerb-német-magyar koprodukcióban készült alkotása; az öt jelöltet jövő kedden hirdetik ki - tájékoztatta a Magyar Filmunió szerdán az MTI-t.
jan. 16
14:01
Száz év szünet (Spa Trend Online)
Száz év után újra magyar magángyűjtemények kincseiből nyílik kiállítás a budapesti Iparművészeti Múzeumban, a tárlat január 22-től látogatható - tájékoztatta az intézmény sajtóreferense szerdán az MTI-t.
jan. 16
14:23
Egy héttel tovább látható a Vaszary-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában (Spa Trend Online)
A nagy érdeklődésre való tekintettel egy héttel meghosszabbították a Magyar Nemzeti Galéria Vaszary-kiállítását, az érdeklődők így február 17-ig láthatják a festőművész életművét bemutató nagyszabású tárlatot - tájékoztatta az intézmény szerdán az MTI-t.
jan. 16
15:30
Esélyes az Oscarra a magyar koprodukció (Infostart)
Egyre közelebb kerül az Oscar-díjhoz Srdan Golubovic Csapda című, szerb-német-magyar koprodukcióban készült filmje. A többszörös fesztiválnyertes alkotás bekerült a 9 jelölt közé, melyek a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyesek.
jan. 16
16:15
Miskolc, Gyula és Tokaj a Kultúra Magyar Városa (Spa Trend Online)
Miskolc, Gyula és Tokaj kapja az idén a Kultúra Magyar Városa címet; az elismeréseket pénteken adják át Budapesten. A címet a megyei jogú városok kategóriájában Miskolc, a tízezer lakos feletti városok közül Gyula, a tízezer lakos alatti városok kategóriájában pedig Tokaj nyerte el - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szerdán. Az elismerésekről szóló okleveleket Schneider Márta,…
jan. 16
16:20
Seress Zoltán igazgatja márciustól a Bárkát (Spa Trend Online)
Seress Zoltán színművészt nevezte ki március 1-jével a Bárka Színház élére szerdai ülésén a a józsefvárosi önkormányzat képviselő-testülete.
jan. 16
16:52
Új vezetőt választottak a Bárka Színház élére (Infostart)
Seress Zoltán színművészt nevezte ki március 1-jével a Bárka Színház élére a józsefvárosi önkormányzat képviselő-testülete.
jan. 16
19:06
A kis cukortolvaj is látható Kecskeméten (Spa Trend Online)
A Munkácsy-kiállítás Budapest, Debrecen, Szeged, Békéscsaba, Szolnok, Csíkszereda, Munkács és Eger után Kecskemétre érkezik. A tárlat február 15-én nyílik meg a Kecskeméti Képtárban (Cifrapalota), különlegessége A kis cukortolvaj című festmény, amelyet először láthat a magyar közönség.
jan. 16
19:35
Nápolytól délre - fotókon (Spa Trend Online)
Nápolytól délre és képek Dante Marianacci verseihez címmel Nicola Giuseppe Smerilli fotóiból nyílik kiállítás január 21-én, hétfőn Budapesten, a Közép-európai Kulturális Intézetben - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.
jan. 16
20:08
Betiltották Afganisztánban a Papírsárkányokat (Infostart)
Etnikai és erkölcsi aggályok miatt betiltották a Papírsárkányok című Arany Glóbusz-díjra jelölt filmet Afganisztánban, ahol a dráma játszódik.
jan. 16
20:20
Mesélő szőnyegek (Spa Trend Online)
Az Első Pesti Szőnyeg Társaság mutatkozik be január 19-én este a KOGART Baráti Kör rendezvényén, amelynek keretében Reök Cecília iparművész a résztvevők előtt rajzol meg egy szőnyegmintát. Az eseményre ellátogatók megtudhatják, milyen hagyományai vannak a magyar szőnyeggyűjtésnek, miért perzsa a török szőnyeg, és azt is, hogyan érhet egy szőnyeg 2 millió dollárt. A résztvevők bepillanthatnak az…
jan. 16
20:37
Mondj egy verset, kapsz egy whiskyt! (Spa Trend Online)
Január 27-én, vasárnap tartja nyílt Robert Burns estjét az Albannach Skót Kulturális Egyesület Budapesten a John Bull Pub-ban (V. Apáczai Csere János u. 17). Az esten mindenkit szívesen látnak, bárki szavalhat, sőt, aki este öttől-hétig kívülről ad elő Burns verset, azt egy pohár Famous Grouse whiskyvel vendégelik meg a szervezők. Egy személy maximum két verset mondhat.
jan. 16
20:42
Emlékérem Teller Edéről (Spa Trend Online)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Teller Ede születésének 100. évfordulója alkalmából ötezer forint névértékű ezüst emlékpénz kibocsátásával tisztelgett a világhírű atomtudós emléke előtt. Az érmet a Magyar Tudományos Akadémián mutatták be szerdán a sajtó képviselőinek. A Fritz Mihály szobrászművész által tervezett emlékpénz 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 31,46 gramm, átmérője 38,61 mm,…
jan. 16
21:10
Hit - erotika - politika (Spa Trend Online)
Hit - erotika - politika címmel nyílik kiállítás a VAM,Art Programban résztvevő 52 művész alkotásaiból pénteken a VAM Design Centerben. Az alkotók tematikus kiírásnak tettek eleget, legtöbben az erotikus témát választották a hittel és a politikával szemben.

Keresés