2008. január 7. hétfő

jan. 7
6:43
Pótolhatatlan veszteség érte a reggae-t (Infostart)
Szőrén-szálán eltűnt a jamaicai lemezcég raktáraiból egy egész csomó, az 1970-es években készült felvétel, köztük Bob Marley és Peter Tosh eredeti anyagai is.
jan. 7
8:41
A legnagyobb sztárok sodorják válságba az Oscar-gálát (Infostart)
A legújabb hírek szerint akár az Oscar-díjkiosztó is veszélybe kerülhet, ha tovább húzódik az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja. Az eseményt a legnagyobb sztárok, így Keira Knightley, George Clooney vagy Denzel Washington is bojkottálhatják.
jan. 7
10:22
A rockon nem fog a lopás (Spa Trend Online)
Az alternatív rock egyik nagyágyúja, a brit Radiohead együttes In Rainbows című, az internetről hónapok óta letölthető legújabb albumával a brit lista vezetője. Az együttes immár ötödik albumával kapaszkodott fel a brit lista legmagasabb pozíciójába.
jan. 7
14:19
Újabb nagyszabású kiállítás lesz Debrecenben (Spa Trend Online)
Alig több mint egy hónappal az Igazi da Vinci című, nagysikerű kiállítás után újabb nagyszabású tárlatra készülnek Debrecenben: január 15-én nyílik meg A történet folytatódik - kortárs művészek Van Gogh nyomában című kiállítás, amit Magyarországon csak a cívis városban mutatnak be - közölte Gulyás Gábor, a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója hétfőn a helyszínen sajtótájékoztatón.
jan. 7
18:56
Gemma Arterton lesz az új Bond-lány (Spa Trend Online)
Gemma Arterton brit színésznő lesz az új Bond-filmben Daniel Craig partnere - közölte a film producere, Danjaq Prods. A 22 éves Arterton kiválasztásáról már december közepe óta keringtek hírek az interneten és a brit bulvársajtóban. A fiatal színésznő első ízben egy nemrég bemutatott brit vígjátékban (St. Trinian,s) tűnt fel, amelyben diáklányt alakít. A választás nem okozott meglepetést, mivel…
jan. 7
20:28
Előkerült a Pihenő nő, Vaszary János festménye (Spa Trend Online)
Előkerült Vaszary János korai korszakának egyik lappangó főműve, a Pihenő nő című festmény, az eddig csak fekete-fehér reprodukciókról ismert kép keddtől látható a festőművész életművét bemutató kiállításon Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában. A festményt hétfőn mutatták be az újságíróknak.
jan. 7
22:13
Bemutatják Tiziano Madonnáját Budapesten (Spa Trend Online)
Tiziano Madonnájának Budapestre történő visszaérkezése alkalmából a festményt bemutatják a sajtó képviselőinek a Reneszánsz év 2008 programsorozathoz kapcsolódóan január 14-én a fővárosi Nagyházi Galériában - mondta Müller Márta, a galéria munkatársa hétfőn. A Mária gyermekével és Szt. Pállal (1540-45 körül) című festmény 2005-ben, a Nagyházi Galéria aukcióján bukkant fel és 140 millió forintos…

Keresés