2008. január 9. szerda

jan. 9
11:13
A felnőttek negyede egyáltalán nem olvas könyvet (Infostart)
Nagy-Britanniában minden negyedik felnőtt bevallja, hogy az elmúlt egy évben egyetlen könyvet sem olvasott el. Minden második pedig hazudik, amikor olvasási szokásairól kérdezik, csak hogy intelligensebbnek mutassa magát.
jan. 9
11:50
Elhunyt Körmendi János színművész (Infostart)
Életének 81. esztendejében elhunyt Körmendi János színművész, író - tudatta a család közlése alapján az Oktatási és Kulturális Minisztérium szerdán az MTI-vel. A Kossuth-díjas színművészt vasárnap érte a halál.
jan. 9
14:16
Elhunyt Körmendi János színművész (Spa Trend Online)
Életének 81. esztendejében elhunyt Körmendi János színművész, író - tudatta a család közlése alapján az Oktatási és Kulturális Minisztérium szerdán. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt türelemmel viselt hosszú betegség után január 6-án, vasárnap szeretettei körében érte a halál. Körmendi Jánost a tárca saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.
jan. 9
15:16
Pályázatot írtak ki a Ludwig Múzeum igazgatói posztjára (Spa Trend Online)
Hiller István oktatási és kulturális miniszter pályázatot írt ki a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum igazgatói álláshelyének betöltésére, a munkák beadási határideje január 20. - olvasható a Kulturális Közlönyben.
jan. 9
15:54
Ügyészséghez fordul három rádiós szakszervezet (Spa Trend Online)
Heteken belül ügyészséghez fordul a Magyar Rádió három szakszervezete a közmédium előző vezetése és a volt elnök távozását követő egyéves interregnum alatt történt egyes intézkedések, így egy milliárdos informatikai beszerzés és a színlelt szerződések kezelése miatt - erősítette meg az MTI értesülését szerdán Varga Júlia, a Független Rádiós Szakszervezet (FRÁSZ) elnöke.
jan. 9
16:06
A romantika hercege az Operabál sztárvendége (Spa Trend Online)
Divatbemutató-parádé, csárdás táncoktatás és még sok minden újdonság szerepel a február 2-án tartandó 2008-as Operabál programján. A sztárvendég Richard Clayderman francia zongoravirtuóz lesz - jelentették be a szerdai tájékoztatón a szervezők. Richard Clayderman - aki Magyarországon is évtizedek óta népszerű - muzsikájával is köszönti a bált. Az 1953-ban Párizsban született művész eredeti neve…
jan. 9
16:40
Pánik a mozikban (Spa Trend Online)
Till Attila első nagyjátékfilmjét, a Pánikot március 6-tól vetítik a magyar mozik - tájékoztatta Bártfai Andrea, a produkció sajtófőnöke az MTI-t. Közleményében felidézte, hogy a Pánik forgatása tavaly augusztusban indult és szeptemberben fejeződött be. Till Attila első mozifilmje szerepel a 39. Magyar Filmszemle versenyprogramjában is: 17 másik játékfilmmel együtt méretteti meg magát a január…
jan. 9
17:36
Szirtes: Körmendi "egy elragadtatóan szórakoztató, keserű ember volt" (Infostart)
Hosszú betegség után vasárnap elhunyt Körmendi János Kossuth-díjas színművész. Körmendi János elsősorban komikus szerepeket játszott, ám igazából egy filozófus veszett el benne - emlékezik a Madách Színház igazgatója. Körmendi Jánost mindig egyfajta keserű derű jellemezte, alakításai is ettől a kettősségtől voltak ennyire csodálatosak - tette hozzá Szirtes Tamás az InfoRádióban.
jan. 9
17:41
Kate Winslet veszi át Nicole Kidman szerepét (Spa Trend Online)
Kate Winslet, a Titanic sztárja veszi át az őszre kisbabát váró Nicole Kidmantől a női főszerepet a The Reader című filmben, amelyet januárban kezd forgatni Berlinben Stephen Daldry brit filmrendező. Nicole Kidman és férje, Keith Urban country-énekes a héten jelentette be, hogy a színésznő terhes. A baba a negyvenéves Kidman első saját gyermeke lesz. A színésznőnek van már két, volt férjével, Tom…
jan. 9
19:54
Franciaország visszavág: 300 hírességgel (Spa Trend Online)
Háromszáz hírességet felsoroló listával vág vissza Párizs az amerikai Time magazinnak, amely december 3-i számának vezető anyagában nem kevesebbet állított, mint hogy "a francia kultúra halott". A franciákat sokkoló kijelentést az Amerikában is híres Marcel Marceau pantomimművész halála után azzal is alá kívánta támasztani a Time, hogy olvasóinak feltette a kérdést: "Tudnak-e olyan élő francia…
jan. 9
20:09
Szlovák filmhét az Örökmozgóban (Infostart)
Szlovák filmhét kezdődik szombaton az Örökmozgó Filmmúzeumban. A január 20-ig zajló rendezvény keretében tíz szlovák alkotást láthatnak az érdeklődők.
jan. 9
20:51
Dominó a Karinthyban (Infostart)
Pindroch Csaba, Kéri Kitty és Oberfrank Pál főszereplésével szerda este mutatja be a Karinthy Színház Marcel Achard: Dominó című komédiáját. Az InfoRádió az előadásról kérdezte Karinthy Márton rendezőt.
jan. 9
20:57
Francia közéleti személyiségek a régi pesti zsidónegyedért (Spa Trend Online)
A budapesti világörökségi helyszín, különösen a régi pesti zsidónegyed megőrzése érdekében nyílt levelet intézett Sólyom László köztársasági elnökhöz, Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz és Demszky Gábor budapesti főpolgármesterhez a magyar kultúra párizsi népszerűsítésével foglalkozó Mardis hongrois de Paris (Párizsi magyar keddek) nevű francia kulturális egyesület - tudatta szerdán Jean-Pierre Frommer…
jan. 9
22:08
Zsidómentő magyar tisztről vetítettek filmet az EP-ben (Spa Trend Online)
Gyürk András (Fidesz-MPSZ) európai parlamenti (EP) képviselő szervezésében levetítették szerda este az EP brüsszeli épületében az Ocskay László százados, az elfelejtett hős című dokumentumfilmet, amelynek címszereplője a II. világháborúban a nácik kijátszásával több mint kétezer zsidó gyermeket és nőt mentett meg a deportálástól.

Keresés