2009. augusztus 6. csütörtök

aug. 6
13:48
Diósgyőr: a szerb Vukadinovics egyéves szerződést írt alá (She)
A Diósgyőr labdarúgócsapata egyéves szerződést kötött a szerb Dejan Vukadinoviccsal – adta hírül a miskolci klub honlapja.
aug. 6
14:06
Kecskemét: a klub megállapodott a brazil Robson de Sousával (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Kecskeméti TE megállapodott a brazil Robson de Sousával, aki 2+1 éves szerződést ír alá – olvasható a lila-fehér klub honlapján.
aug. 6
14:08
Manchester United: Vidics és Brown nélkül a Chelsea ellen (She)
Nemanja Vidics és Wes Brown nem lesz ott a Manchester Unitedben a Chelsea elleni, vasárnapi Community Shield-en, azaz az angol Szuperkupa-mérkőzésen.
aug. 6
14:24
Anglia: Guerrero a Premier League újoncánál folytatja (She)
Az angol labdarúgó-élvonalba feljutó Burnleyben folytatja pályafutását Fernando Guerrero. Az ecuadori játékos kölcsönbe érkezik a szigetországi csapathoz.
aug. 6
14:26
Videó: 70 méterről lőtt gólt a szapporói középpályás (She)
A japán másodosztályban szereplő Consadole Sapporo középpályása, Uesato Kazumasa kedden este olyan gólt lőtt az Avispa Fukuoka ellen, amelyet csak a legnagyobbaktól láthattunk korábban. Xabi Alonso és David Beckham szintén elképesztő távolságból volt eredményes, igaz ők a Premier League-ben. Íme, a japán középpályás saját térfeléről szerzett gólja!
aug. 6
14:42
Premier League: a Chelsea-től kölcsönzött támadót a Wigan (She)
Az előttünk álló szezonban a Wigan kölcsönjátékosaként szerepel Scott Sinclair, a Chelsea labdarúgócsapatának szélsője.
aug. 6
15:00
Bundesliga: Heiko Westermann lett a Schalke új csapatkapitánya (She)
Felix Magath vezetőedző döntése alapján Heiko Westermann lesz a német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Schalke 04 új csapatkapitánya.
aug. 6
15:18
Hearts: László Csabát szorítja az idő az erősítésekkel (She)
A skót labdarúgó-bajnokságban szereplő Hearts menedzsere, László Csaba mindent megtesz azért, hogy az Európa-liga hétfőn záruló nevezési határideje előtt meg tudja erősíteni csapatát. László Csaba kívánságlistáján elsősorban csatárok szerepelnek.
aug. 6
15:36
Nézze meg a Debrecen gólját, s ismerkedjen a lehetséges ellenfelekkel! (Infostart)
A Debreceni VSC labdarúgó-csapata az Olympiakosz, a Köbenhavn, a Levszki Szófia, a Zürich vagy a Maccabi Haifa ellen vívhatja ki a főtáblára jutást a Bajnokok Ligájában. A sorsolást holnap délben tartják az európai szövetség nyoni székházában.
aug. 6
15:36
Labdarúgás: hazájában lelátót neveznek el Franck Ribéryről (She)
Igaz ugyan, hogy Franck Ribéry jelenleg a német élvonalban szereplő Bayern München labdarúgója, de hazájában sem feledkeztek meg a francia középpályásról.
aug. 6
15:38
Lazio: Foggia szerint megszerezhetik a Szuperkupát (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Lazio válogatott középpályása, Pasquale Foggia elmondta, nagy esélyt lát arra, hogy csapata megnyerje a Szuperkupát az Internazionale ellen a szombati pekingi mérkőzésen.
aug. 6
15:39
Kockáról mesélnek a fotók és a sporttársak (Behaviour)
Volt egyszer egy csatár címmel emlékkönyv jelent meg Kocsis Sándorról, az Aranycsapat 68-szoros válogatott, olimpiai bajnok labdarúgójáról, aki szeptemberben lenne 80 esztendős.
aug. 6
15:40
Spanyolország: a Real Madrid argentinjait csábítja az Atlético (She)
A Marca című lap információi szerint két Real Madrid-futballistát is szeretne megszerezni az Atlético Madrid labdarúgócsapata.
aug. 6
15:54
Így nyaral Rátgéber László (Blikk)
WINNIPEG – Rátgéber László (42) nem egy helyben ülve piheni ki az edzői munka fáradalmait: a kosárlabdatréner családjával a tengerentúlra utazott, ahol nemcsak a helyi látványosságokkal ismerkedett-ismerkedik, de a sportági kapcsolatait is „ápolja”.
aug. 6
15:54
Labdarúgás: Queiróz kijelölte a portugál válogatott keretét (She)
Carlos Queiróz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a 18 főből álló keretét, amellyel Liechtensteinbe utazik.
aug. 6
15:56
Póker: a finn profi visszatért a virtuális póker világába (She)
Ilari „Ziigmund” Sahamies az egyik állandó résztvevője volt a FullTiltPokeren zajló magas tétű játékoknak, ám az utóbbi hónapokban hanyagolta első számú bevételi forrását.
aug. 6
15:58
Emlékezés: könyv jelent meg a legendás Kocsis Sándor életéről (She)
Harminc évvel ezelőtt, ötven esztendős korában hunyt el Kocsis Sándor, az Aranycsapat legendás csatára. A nagyszerű futballista emlékére Schlegel Oszkár „Volt egyszer egy csatár” címmel írt életrajzi könyvet, amelyet csütörtökön, a Magyar Sport Házában mutattak be; az olimpiai bajnok és vb-ezüstérmes labdarúgóról szóló kiadványt az ötkarikás múltjára való tekintettel a Magyar Olimpiai Bizottság…
aug. 6
16:30
Labdarúgás: Omar Bravo szerződést bontott a Deportivóval (She)
Szerződést bontott egymással a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Deportivo La Coruna és Omar Bravo.
aug. 6
16:32
Bayern München: Demichelis megsérült, hét hétre kidőlt (She)
A Bayern München vezetőedzője, Louis van Gaal előreláthatólag hét hétig nem számíthat Martin Demichelis játékára. Az argentin védő edzésen szenvedett bokasérülést.
aug. 6
16:48
Kézilabda: öt évre tiltották el a román szövetségi kapitányt (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) öt évre eltiltotta a nemzetközi szerepléstől a román válogatott szövetségi kapitányát, Aihan Omert.
aug. 6
16:48
Schumi gokarttal készül (Blikk)
LONATO – Olaszországban egy gokartautót vezetve készül a Forma–1-es visszatérésére Michael Schumacher (40).
aug. 6
16:50
Kisznyér Ádám: Soha többé futball (Blikk)
BUDAPEST – Szerencsésnek mondhatja magát Felipe Massa (28), a brazil Forma–1-es autóversenyző? A pilóta borzalmas balesetet szenvedett a Hungaroringen bő másfél hete, de folytathatja pályafutását. Az újpesti Kisznyér Ádám (21) – a lila-fehér klub korábbi legendájának, az egyszeres válogatott Kisznyér Sándornak (51) a fia – a braziléhoz hasonló sérülést szenvedett focimeccsen, de neki abba kellett…
aug. 6
17:06
Bundesliga: svéd középhátvédet igazolt Dárdai Pál csapata (She)
A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC együttese svéd középhátvédet igazolt, Rasmus Bengtssont.
aug. 6
17:08
Tenisz: elsőként Dinara Szafina jutott ki a WTA-vb-re (She)
Elsőként a világelső orosz Dinara Szafina biztosította a helyét a női teniszezők WTA-világbajnokságán, amely október 27-én kezdődik Dohában.
aug. 6
17:09
A Sallai-Perjés kettős a 470-es magyar bajnok (Metropol)
Közel 40 hajó részvételével rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség a 470 osztály számára kiírt országos bajnokságot, valamint a 420-as juniorok részére a héten esedékes magyarországi junior EB-re rendezett előversenyt.
aug. 6
17:10
Hull City: Halmosi Péter klubja kölcsönvette Jozy Altidore-t (She)
Ahogy az már korábban sejthető volt, Halmosi Péter együttese, a Premier League-ben szereplő Hull City leigazolta a 29 éves nigériai Seyi Olofinjanát, és amint megkapja a munkavállalási engedélyt, a Konföderációs Kupán ezüstérmet szerző amerikai támadó, Jozy Altidore is az angol bajnokságban folytatja.
aug. 6
17:24
Tottenham: a klub közel áll Kádár csapattársának megszerzéséhez (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenham közel áll ahhoz, hogy megszerezze az előző idényben Kádár Tamás csapatában, a Newcastle Unitedben szereplő Sébastien Bassongot.
aug. 6
17:26
Championship: Priskin Tamás 1.7 millió fontért az Ipswiché (She)
A SkySports értesülései szerint az angol másodosztályú Ipswich Town és a Watford megegyezett Priskin Tamás vételáráról, így magyar csatár az Ipswich színeiben folytatja a jövőben pályafutását.
aug. 6
17:27
Biztosan indulhat a BL-ben a Porto (Metropol)
A portugál bajnok FC Porto biztosan ott lehet a Bajnokok Ligája soron következő szezonjában, miután az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megszüntette a klub korábbi vesztegetési ügyének tárgyalását.
aug. 6
18:00
Bajnokok Ligája: biztosan indulhat a legjobbak között a Porto (She)
A portugál bajnok FC Porto biztosan ott lehet a Bajnokok Ligája soron következő szezonjában, miután az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága megszüntette a klub korábbi vesztegetési ügyének tárgyalását.
aug. 6
18:18
Dél-Afrika: Santana nélkül muzsikálhat a Bafana-Bafana (She)
Megbetegedett Joel Santana, a dél-afrikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, így kétségessé vált, hogy a kispadról irányíthatja-e az afrikai nemzeti tizenegyet az Szerbia elleni jövő szerdai felkészülési mérkőzésen.
aug. 6
18:36
Vb 2010: Joachim Löw kijelölte a német válogatott keretét (She)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány kijelölte keretét a Nationalelf soron következő, Azerbajdzsán elleni világbajnoki selejtezőjére.
aug. 6
18:38
Újpest: Végh és Remili kölcsönben a Vasasban szerepel (She)
Az Újpest két labdarúgója, Végh Zoltán és Remili Mohamed egy évig a Vasasban szerepel majd kölcsönben – olvasható a lila-fehérek hivatalos honlapján.
aug. 6
19:12
Európa-liga: szlovák, azeri és ír csapat is továbbjutott (She)
A szlovák Kosice, az ír St. Patrick’s, és az azeri Karabah is továbbjutott az Európa-liga negyedik selejtezőkörébe. Az azeri és a szlovák csapat kettős győzelemmel jutott át aktuális ellenfelén, a St. Patrick’s pedig az idegenben lőtt góloknak köszönheti továbbjutását.
aug. 6
19:30
Szlovákia: egy képviselő szerint hibázott a rendőrség a tavalyi DAC-Slovan-meccsen (She)
Szakmailag elhibázott volt a tavalyi dunaszerdahelyi rendőrségi beavatkozás a DAC–Slovan labdarúgó mérkőzésen – jelentette ki Ján Kovarcík, a szlovák parlament védelmi és biztonságügyi bizottságának alelnöke csütörtökön Pozsonyban.
aug. 6
19:48
Összesen 47 világcsúcsot hoztak a "testkondomok" az úszó-vb-n (Infostart)
A római úszó-világbajnokságon összesen 47 világrekord dőlt meg, amiért sokan a csodadresszeket, és nem is a versenyzőket dicsérik.
aug. 6
20:06
Dresszverseny: a gazdag gyerekek előnyben vannak (Infostart)
Az olasz fővárosban vasárnap véget ért vizes világbajnokságon már nemcsak az úszók, hanem a szuper dresszekkel a sportszergyártók is versenyeztek: e különviadalt a magyar válogatott által is használt X-Glide nyerte.
aug. 6
20:06
Európa-liga: Dzsudzsákék idegenben is győztek - videó! (She)
Továbbjutott az Európa-liga utolsó, negyedik selejtezőkörébe Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV. A holland együttes az első mérkőzésen 1–0-ra verte meg a Cserno More Várnát, és a visszavágón is 1–0-ra győzte le bolgár ellenfelét.
aug. 6
20:08
Európa-liga: Honvéd- Fenerbahce élőben az NSO-n! (She)
Kövesse élőben a Bp. Honvéd–Fenerbahce Európa-liga selejtező visszavágóját, itt az NSO-n!
aug. 6
20:24
Svájc: két bázeli csatár is Ottmar Hitzfeld keretében (She)
Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány kijelölte a svájci labdarúgó-válogatott keretét az Olaszország elleni jövő heti felkészülési mérkőzésre.
aug. 6
20:42
Női kézilabda: a juniorok ellen simán győzött a felnőtt válogatott (She)
A zalakarosi edzőtáborozását megszakító magyar női kézilabda-válogatott Balatonbogláron 36–23-ra legyőzte a hazai Európa-bajnokságra készülő juniorválogatottat.
aug. 6
21:18
Európa-liga: Szentpéteri és Csizmadia csapata is kiesett (She)
Két magyar légiós számára is véget ért az európai kupaszereplés: Szentpéteri Viktor csapata, a Lahti az FC Brugeszsel játszott 1–1-es döntetlent, Csizmadia Csaba és a Slaven Belupo pedig a Tromsötől szenvedett 2–0-s vereséget az Európa-liga harmadik selejtezőkörének visszavágóin.
aug. 6
21:20
ETO: az utánpótlásedzők szerint tisztességtelenek az MTK-sok (She)
Érdekes cikket közölt csütörtökön a Győri ETO hivatalos honlapja, amely az utánpótlásképzésben előforduló visszásságokra hívja fel a figyelmet. Az ETO utánpótlásedzői szerint az MTK tisztességtelen módon próbálja elcsábítani játékosaikat.
aug. 6
21:22
Vitorlázás: Bakóczy a kilencedik lett a junior finndingi-vb-n (She)
Brazil aranyéremmel zárult a Pata Boats junior finndingi-világbajnokság Balatonfüreden. A legjobb magyar, Bakóczy Róbert a kilencedik lett.
aug. 6
21:36
Európa-liga: idegenben harcolta ki a továbbjutást a Bilbao (She)
Az első mérkőzést hazai pályán veszítette el az Athletic Bilbao, így nehéz helyzetben várhatta a Young Boys elleni Európa-liga párharc visszavágóját. A baszk együttes azonban 2–1-ra győzött a svájci csapat otthonában, így a több idegenben lőtt gólnak köszönhetően biztosította helyét a sorozat negyedik selejtezőkörében.
aug. 6
22:12
Döntetlent játszott, de kiesett a Bp. Honvéd (Infostart)
1-1-es döntetlenre végzett a Budapest Honvéd a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második mérkőzésén, zárt kapuk mögött, a Bozsik Stadionban, a Fenerbahce ellen. A török csapat 6-2-es összesítéssel jutott tovább..
aug. 6
22:12
MLSZ: az U17-es válogatott büntetők után legyőzte a horvátokat (She)
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent követően büntetőkkel 10–9-re legyőzte Horvátországot Diósdon a 29. Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Torna második mérkőzésén – olvasható az mlsz.hu-n.
aug. 6
22:14
Európa-liga: Fehérék jöttek ki győztesen a „magyar” párharcból (She)
Fehér Csaba együttese, a NAC Breda 3–1-re legyőzte a Kulcsár Tamást foglalkoztató Polonia Warszawát, és összesítésben 4–1-gyel biztosította helyét az Európa-liga negyedik selejtezőkörében. A találkozót Fehér végigjátszotta, Kulcsár a 76. percben állt be csereként.
aug. 6
22:16
Európa-liga: Sisa úgy véli, csapata felülmúlta a Fenerbahcét (She)
A döntetlenre végződő Honvéd–Fenerbahce Európa-liga-selejtező után Sisa Tibor, a hazaiak vezetőedzője a Sport Tv-nek elmondta, csapata akár nagyarányú győzelmet is arathatott volna török riválisa ellen.
aug. 6
22:30
Vitorlázás: a Majthényi, Domokos páros holtversenyben az élen (She)
Nyolc futam után már az aranycsoportban folytatta a küzdelmet a Majthényi Szabolcs, Domokos András páros a repülőhollandi-világbajnokságon, amelyen 18 nemzet 92 hajója vesz részt. A magyar egység 9 ponttal, egyenlő pontszámmal a második helyen áll, mivel a rivális, Jurgen Boysen-Möller, Jacob Boysen-Möller alkotta dán egység több futamgyőzelmet szerzett.

Keresés