2010. augusztus 4. szerda

aug. 4
12:53
Öttusa: 31 ország versenyzőivel kezdődik Fehérváron a junior vb (She)
Harmincegy ország versenyzőivel kezdődik meg szerdán Székesfehérváron a junior vb.
aug. 4
13:09
Férfi kézilabda: az algériai válogatottal mérkőzik a Pick-Szeged (She)
Az előző szezont ezüstéremmel záró Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata ma és holnap 18 órától felkészülési meccset játszik az újszegedi sportcsarnokban. Az ellenfél az algériai válogatott lesz, amely az idei Afrikai Nemzetek Kupáján a harmadik helyet szerezte meg.
aug. 4
13:11
NB II: Berdó Balázs a Pécstől a Kozármislenyhez igazolt (She)
A pécsi Berdó Balázs egy évre szóló szerződést kötött az NB II Nyugati csoportjában szereplő Kozármisleny SE-vel.
aug. 4
13:27
NB II: a Hajdúböszörményhez igazolt a bőcsiek gólvágója, Urbin Péter (She)
Urbin Péter távozott az NB II Keleti csoportjában szereplő Bőcsi KSC-től, pályafutását a rivális Hajdúböszörményben folytatja.
aug. 4
13:29
Sportlövő-vb: Sidi Péter aranyérmet nyert összetettben (She)
Sidi Péter aranyérmet szerzett a férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában a müncheni sportlövő-világbajnokság szerdai versenynapján.
aug. 4
13:45
Egyedül nem megy: bizottság dönt Maradona utódjáról (Infostart)
Az Argentin Labdarúgó Szövetségben külön bizottság jön létre az új szakvezető megtalálására, miután július végén nem hosszabbítottak szerződést Maradonával. Az októberi közgyűlés után megalakuló testület tesz ajánlatot a kiszemelt kapitányokra Julio Grondona AFA-elnöknek, aki nemrég azt mondta, hogy még Diego is esélyes lehet a posztra.
aug. 4
13:45
NB III: Szeged két csapattal is szerepel a harmadosztályban (She)
Profi Futball Kft. néven új, a labdarúgó NB III Alföld csoportjában KITE-Szeged néven csapatot is működtető cég alakult Szegeden, amelynek elsődleges célja a város labdarúgásának felvirágoztatása – hangzott el szerdán, a szegedi városháza sajtótermében tartott tájékoztatón.
aug. 4
13:47
Úszó Eb: Lurz győzött 10 km-en, Gercsák 26., Kutasi 34. (She)
A címvédő, pekingi olimpiai bronzérmes német Thomas Lurz nyerte a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság első aranyérmét: a hosszútávúszó a férfiak 10 km-es viadalán diadalmaskodott Balatonfüreden.
aug. 4
14:03
Argentína: külön bizottság fogja keresni Maradona utódját (She)
Az Argentin Labdarúgó-szövetségben (AFA) külön bizottság jön létre az új szakvezető megtalálására, miután július végén nem hosszabbítottak szerződést Diego Maradonával.
aug. 4
14:05
NB II: Kaj András elhagyta az Ajkát, és Ausztriában folytatja (She)
Egyetlen játékos távozott az FC Ajkától: Kaj András egy vonzóbb osztrák kiscsapatban folytatja pályafutását.
aug. 4
14:07
Villarreal: bejelentették, hogy Diego Godín az Atléticóhoz igazol (She)
A Villarreal hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett az Atlético Madriddal az uruguayi Diego Godín eladásáról.
aug. 4
14:09
U21: A következő meccsre kell figyelni, London egy álom - Pintér (She)
Az MTK utánpótlás-válogatott labdarúgója, Pintér Ádám csapata hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, nagy álma, hogy ott legyen a magyar válogatottal a 2012-es olimpián.
aug. 4
14:21
NB II: az Ajka megszerezte Péter Pétert a Zalaegerszegtől (She)
Három játékost is igazolt az Ajka: Páli Norbert középpályás Hévízről, Kottán Krisztián középpályás Pécsről, Péter Péter védő pedig Zalaegerszegről igazolt át.
aug. 4
14:23
ZTE: Artjoms Rudnevs ma aláírt a lengyel Lech Poznanhoz (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a lett Artjoms Rudnevs Zalaegerszegről a Lech Poznanhoz szerződött. A csatár hónapok óta tartó tárgyalássorozatot követően ma írta alá a szerződését a lengyel bajnokhoz. A két klub hivatalosan még nem erősítette meg a hírt.
aug. 4
14:39
Sunderland: Steve Bruce Joe Harttal pótolná Fülöp Mártont (She)
A Sunderland menedzsere, Steve Bruce úgy nyilatkozott, szeretné kölcsönvenni Joe Hart kapust a Manchester Citytől, mivel első számú kapuvédője, Craig Gordon sérült, míg Fülöp Márton minden bizonnyal az Ipswich Townhoz igazol.
aug. 4
14:42
Műúszásban Radványi a 11. helyen áll (Metropol)
Tizenhárom induló közül a 11. helyen áll Radványi Dóra a műúszók selejtezőjében az egyéni kötelező szám után a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság első versenynapján.
aug. 4
14:57
BL-selejtező: Laczkó is szerepel a Debrecen kezdőcsapatában (She)
Herczeg András, a Debreceni VSC klubmenedzsere kijelölte a mai, FC Basel elleni kezdőcsapatot. Szerepet kap a sérüléséből felépült Laczkó Zsolt, és az is kiderült, hogy a Loki három támadóval lép pályára Baselben.
aug. 4
15:15
Felkészülés: Messi negyedóra alatt két gólt szerzett Szöulban - videó (She)
A Barcelona felkészülési meccsen 5–2-re legyőzte a dél-koreai K-League All Starst Szöulban ma kora délután.
aug. 4
15:36
Sidi Péter aranyérmes összetettben (Behaviour)
Sidi Péter aranyérmet szerzett a férfi kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában a müncheni sportlövő-világbajnokság szerdai versenynapján.
aug. 4
15:51
Hegyikerékpár: Salgótarjánban folytatódik az olimpiai pontgyűjtés (She)
Hétvégén rendezik meg Salgótarján-Eresztvényen az egyetlen idei, hazai UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) C1-es kategóriájú olimpiai-krossz viadalt, a Merida-CST Salgótarján Kupát. A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület által szervezett, 3025 euró összdíjazású versenyen tovább folytatódik a sportágban már idén tavasszal megkezdődött londoni, olimpiai kvalifikációs pontgyűjtés, így a vasárnapi…
aug. 4
15:53
Marseille: a szezon küszöbén mehetnékje támadt a csapatkapitánynak (She)
Nem kis nehézséggel szembesült az Olympique Marseille vezetősége: a francia labdarúgó-bajnokság legutóbbi idényét megnyerő OM csapatkapitánya, Mamadou Niang három nappal az új szezon kezdete előtt nyilvánosan is megerősítette, hogy a török Fenerbahcéba kíván igazolni.
aug. 4
15:55
FTC: macedón fiatallal erősödhet Prukner László kerete (She)
A Nemzeti Sport információi szerint egy macedón támadó, Nikola Jakimovszki szerepel a napokban próbajátékon a Ferencváros labdarúgócsapatánál.
aug. 4
16:09
Fiorentina: fél évre kidőlt a csapattársa által lerúgott Jovetics (She)
Nagy csapás érte a Fiorentinát már a szezon kezdete előtt, Sztevan Jovetics ugyanis legalább fél évre kidőlt.
aug. 4
16:11
Juventus: a Birmingham ajánlatot tett Mauro Camoranesiért (She)
Ügynöke szerint a Juventus középpályása, Mauro Camoranesi közel áll ahhoz, hogy a Birmingham labdarúgócsapatához igazoljon.
aug. 4
16:13
Atlétika: évekig Debrecen rendezheti az országos bajnokságot (She)
Debrecenben rendezik meg szombaton és vasárnap a 115. magyar atlétikai országos bajnokságot, Európa-bajnoki érmesek részvételével. A cívisváros még évekig lehet az esemény házigazdája.
aug. 4
16:27
Lengyelország: A Lech tökéletes hely a számomra - Rudnevs (She)
A Zalaegerszegről a Lech Poznanhoz igazolt Artjoms Rudnevs szerint jobb helyre nem is kerülhetett volna.
aug. 4
16:29
Ferencváros: Litvániában úgy tudják, péntekig döntenek Trakysról (She)
Litvániában érdeklődéssel várják a pénteket, a balti ország futballberkeiben ugyanis úgy tudják, legkésőbb akkor kiderül, mi lesz a Ferencvárosnál próbajátékon lévő litván labdarúgó, Valdas Trakys sorsa.
aug. 4
16:30
Focirekord Angliában (Behaviour)
Rekordot jelentő, 1,2 milliárd fontos bevételen osztoznak a következő szezonban az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában játszó csapatok, amelyeknek adótartozása is tetemes, 27 millió fontos.
aug. 4
16:31
Videó: idegesek voltak a görögök a Brescia és a Lárisza meccsén (She)
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, felkészülési találkozón Vass Ádám csapata, a Brescia 2–1-re legyőzte a Láriszát. A találkozón a görögök rendkívül ideges hangulatban léptek pályára, ahol már az első pillanatoktól kezdve tapintható volt a feszültség.
aug. 4
16:45
Mainz: Szalai győztes meccsen lépett újra pályára sérülése után (She)
A hosszú ideje sérüléssel bajlódó Szalai Ádám visszatért a Mainzba: a negyedosztályú Wormatia Worms ellen 3–0-ra megnyert mérkőzésen lépett újra pályára.
aug. 4
17:03
Úszó Eb: felmentették a doppingvétség alól a világrekorder Munozt (She)
A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) felmentette a doppingvétség alól Rafael Munozt, a spanyolok kiváló úszóját, miután megtárgyalták ügyét a budapesti úszó Európa-bajnokságon.
aug. 4
17:05
Liverpool: Ian Rush, a klub élő legendája pozitívan látja a jövőt (She)
Ian Rush, a Liverpool valaha volt egyik legnagyobb játékosa a The Sunnak adott nyilatkozatában pozitívan értékelte Roy Hodgson eddigi tevékenységét a klubnál. Rush szerint az új menedzser visszahozta Liverpoolba a pozitív hangulatot.
aug. 4
17:07
Real Madrid: Óriási felelősség csapatkapitánynak lenni - Casillas (She)
Iker Casillas, a Real Madrid világbajnok kapusa óriási felelősségnek tartja a csapatkapitányi karszalagot, és megpróbál a klub értékei szerint cselekedni, amelyeket belé neveltek. A 29 éves hálóőr Los Angelesben, a klub edzőtáborában beszélt a realmadrid.com-nak.
aug. 4
17:09
Premier League: a Bolton szerződtette a szabaddá váló Klasnicot (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bolton Wanderers szerződtette Ivan Klasnicot, aki az előző idényben kölcsönjátékosként erősítette a csapatot.
aug. 4
17:39
Rekordbevételen osztoznak az angol klubok (Infostart)
Rekordot jelentő, 1,2 milliárd fontos bevételen osztoznak a következő szezonban az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában játszó csapatok, amelyeknek adótartozása is tetemes, 27 millió fontos.
aug. 4
17:39
NBA: Boston Celtics-Miami Heat mérkőzéssel kezdődik az új idény (She)
Nem akármilyen mérkőzéssel veszi kezdetét az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) 2010–2011-es szezonja: október 26-án a Boston Celtics és a Miami Heat csap össze egymással a nyitányon.
aug. 4
17:41
Genoa: újabb fogás, Rafinha is a genovai csapathoz igazol (She)
A nyáron alapos kereterősítésbe kezdő Genoa labdarúgócsapata újabb fogást könyvelhet el: szerződtette a Schalke 04 csapatától Rafinhát.
aug. 4
18:15
Libertadores-kupa: a Chivas sikere esetén sem indulhat a klub-vb-n (She)
Bár a mexikói Chivas bejutott a Libertadores-kupa fináléjába, de még abban az esetben sem indulhat a decemberi klubvilágbajnokságon, ha megnyeri a sorozat döntőjét.
aug. 4
18:17
NBA: Shaq O'Neal a Boston Celticsbe igazolhat (She)
Az ESPN sportcsatorna értesülései szerint Shaquille O'Neal a 2010-es NBA-döntő veszteséhez, a Boston Celticshez igazol. A csatorna híradása szerint Shaq holnap reggel jelenti be döntését.
aug. 4
18:51
Azerbajdzsán: Émile Mpenza 500 ezer eurót keres évente a Neftcsiben (She)
Mint tegnap megírtuk, Émile Mpenza a svájci Sionból az azeri Neftcsi Bakiba igazolt, amelyben évente 500 ezer euró lesz a keresete.
aug. 4
18:53
El-selejtező: öt hiányzó a Győr ellen készülő Montpellier-nél (She)
A győri mérkőzésen végig a pályán lévő Abdelhamid El-Kaoutari és további négy játékos hiányzik sérülés miatt a francia Montpellier keretéből, amely az ETO elleni csütörtöki Európa-liga-selejtezőre készül.
aug. 4
19:09
Úszó Eb: orosz győztest köszöntöttek női 5 km-en Balatonfüreden (She)
Jekatyerina Szeliversztova nyerte meg a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság második aranyérmét. Az orosz versenyző a hosszútávúszó nők szerdai 5 km-es balatonfüredi versenyében diadalmaskodott.
aug. 4
19:11
BL-selejtező: Frei csak a kispadon a Loki ellen - összeállítások (She)
Thorsten Fink, az FC Basel labdarúgócsapatának vezetőedzője kihagyta együttese egyik legnagyobb sztárját, Alexander Freit a DVSC elleni kezdőcsapatból. A Loki hivatalosan leadott összeállítása változatlan a kora délután bejelentetthez képest.
aug. 4
19:45
Magyar válogatott: piros-fehér zöldben az angolok ellen (She)
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) közzétette az előzetes programot és információkat az augusztus 11-i Anglia–Magyarország felkészülési mérkőzésre. A házigazdák a világbajnokságon is látott tiszta fehér szerelésben, a mieink a hagyományos piros mez, fehér nadrág, zöld sportszár kombinációban lépnek a Wembley gyepére.
aug. 4
19:48
Brazil csapattársat kapott Rudolf Gergely (Behaviour)
A magyar válogatott Rudolf Gergelyt is foglalkoztató olasz Genoa labdarúgócsapatához szerződött Rafinha, az eddig a német Schalke 04-et erősítő brazil hátvéd.
aug. 4
20:03
Tenisz: Európa-bajnok lett a magyar U18-as férfiválogatott (She)
Európa-bajnok az U18-as magyar férfi teniszválogatott, amely a honi szövetség tájékoztatása szerint az egyesek után behozhatatlan előnnyel (2–0) vezet Szlovákia legjobbjai ellen a velencei kontinenstorna szerdai döntőjében.
aug. 4
20:05
BL-selejtező: Cléo folytatta a gólgyártást, továbbment a Partizan (She)
A brazil Cléo 92. percben szerzett góljával a Partizan győzött a finn bajnok HJK elleni idegenbeli labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőn, így kettős győzelemmel jutott tovább.
aug. 4
20:06
Radványi döntős műúszásban (Metropol)
Radványi Dóra a 11. helyen végzett a műúszók egyéni versenyének szerdai selejtezőjében, ezzel bejutott a szombati döntőbe a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságon.
aug. 4
20:21
Felkészülés: újabb Chelsea-zakó, a Hamburg verte meg az angol bajnokot (She)
Újabb felkészülési mérkőzését vesztette el az angol bajnoki címvédő Chelsea, amely hiába vezetett 1–0-ra a Hamburg otthonában, 2–1-re kikapott a német nagycsapattól.
aug. 4
20:24
Általános köszönet és elismerés Budapestnek (Metropol)
Csupa elismerő mondattal köszöntötte a Magyar Úszó Szövetség vezetőit, s magát Budapestet is a kontinentális szövetség (LEN) luxemburgi elnöke, Nory Kruchten a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Eb-t megnyitó szerdai sajtótájékoztatón.

Keresés