2011. július 15. péntek

júl. 15
0:18
Erőnlétben is felülmúltuk a norvégokat - Maróti Béla (Agroinform)
A Hathárom TV-nek nyilatkozva a zöld-fehérek játékosa elmondta, a norvégok nem jobbak egy NB I-es csapatnál.
júl. 15
2:03
Golf, British Open: egy beugró és egy amatőr vezet a csúcsversenyen (She)
A 40 esztendős dán Thomas Björn és a feleannyi idős angol amatőrbajnok, Tom Lewis vezeti a mezőnyt a csütörtöki első forduló után a férfi golfozók idei harmadik kiemelt (major) versenyén, az angliai Sandwichben zajló 140. Brit nemzetközi bajnokságon (The Open Championship, British Open).
júl. 15
2:06
Íme a Manchester United 2011-2012-es idegenbeli meze - fotó (Agroinform)
Kék alapon fekete csíkozású dresszekben lépnek majd pályára az Old Traffordon kívül Sir Alex Ferguson tanítványai a következő szezonban.
júl. 15
2:10
Lipcsei Betta, a Sport TV arca nyerte a Miss Universe Hungary címét (Agroinform)
A Harmadik Félidő 23 éves műsorvezetője, Lipcsei Betta képviselheti hazánkat a világdöntőben.
júl. 15
6:51
Ezeregyéjszaka meséi, csepeli főszerepléssel (Behaviour)
Magyar csapat nemzetközi tornagyőzelmet ritkán arat. Még különlegesebb a helyzet, ha a sikert egy NB III-as alakulat éri el. És ha mindez Palesztinában esik meg, akkor nem nagyon kell csodálkozni azon, hogy a mindezt átélő játékosok kvázi az Ezeregyéjszaka meséiben érzik magukat.
júl. 15
6:53
Apjukat gyászolják a Klicsko-fivérek (Behaviour)
Hatvannégy éves korában elhunyt idősebb Vladimir Klicsko, a két nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Vladimir Klicsko és Vitalij Klicsko édesapja.
júl. 15
6:55
Szabics fricskája a szidalmakra (Behaviour)
Nem sikerült jól a Videoton bemutatkozása a Bajnokok Ligájában: a sorozat 2. selejtezőfordulójának első mérkőzésén Paulo Sousa alakulata 2-0-s vereséget szenvedett a Sturm Graz vendégeként. A portugál szakember szerint az osztrák egylet immár kétségtelenül favorit a párharcban.
júl. 15
7:09
Vitorlázás: már 34 embert mentettek ki a Kékszalag résztvevői közül (She)
Eddig hét esetben 34 embert mentettek ki a balatoni Kékszalag bajnokság vitorlásversenyzői közül az éjszaka megérkező erős szél miatt, s a vízi rendőrök közel teljes készültségben tejesítenek szolgálatot – tájékoztatta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője a távirati irodát pénteken hajnalban.
júl. 15
7:09
Végre latinos futball a Copán (Behaviour)
A csoportfázis utolsó fordulójának utolsó játéknapján végre latinos futballt hozott a Copa América. Ez egyfelől gólokban - mindkét találkozón hat találat született -, másfelől kombinatív játékban mutatkozott meg.
júl. 15
7:11
WNBA: San Antonióban a 69 nyerő szám volt a Silver Starsnak (She)
Az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) alapszakaszának 29. játéknapján a San Antonio Silver Stars hazai pályán hárompontos győzelmet ararott a Seattle Storm ellen.
júl. 15
7:11
Az MLSZ a Kecskemét kérelmét is visszadobta (Behaviour)
Az ember már lassan semmin sem csodálkozik, főleg, amióta az MLSZ másként méri az egész NBI-es mezőnyt és a Videotont. A szövetség ezúttal a Kecskemét halasztási kérelmére mondott nemet, a KTE a 2. fordulóban esedékes meccsét szerette volna elhalasztani a minél jobb nemzetközi kupaszereplés érdekében.
júl. 15
7:13
Tour: dopping helyett balesetek (Behaviour)
Másfél hete annak, hogy elindult a kerékpársport "királykategóriája", a Tour de France és az eddigi történésekre valószínűleg nem csak a verseny elkötelezett hívei kapták fel a fejüket. Az éves hagyományoktól eltérően, egyelőre nem az szerepel a napi sportsajtóban, hogy éppen ki és mit szedett; elképesztő mennyiségű bukást, sérülést és bakit láthatott eddig a közönség.
júl. 15
7:15
Kékszalag - elrajtolt a teljes mezőny (Behaviour)
Tegnap reggel 9 órakor elrajtolt Balatonfüredről a 43. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny mezőnye. Az egyik legnagyobb esélyes, a kilencszeres győztes, tavaly negyedik Litkey Farkas hajójával, Lisával beragadt a startnál. 588 hajó vágott neki a légvonalban 145 km-es távnak.
júl. 15
7:27
Brazília: tovább őrzi veretlenségét az éllovas Corinthians (She)
Auz élvonalbeli brazil labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 12. fordulójának első összecsapásán az éllovas Corinthians hazai pályán minimális különbséggel nyert a középmezőny elejéhez sorolható Internacional ellen.
júl. 15
7:27
Folyamatosan kell menteni a Kékszalag vitorlásversenyzőit a Balatonon (Behaviour)
Eddig hét esetben 34 embert mentettek ki a balatoni Kékszalag bajnokság vitorlásversenyzői közül az éjszaka megérkező erős szél miatt, s a vízi rendőrök közel teljes készültségben tejesítenek szolgálatot - tájékoztatta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-t pénteken hajnalban.
júl. 15
7:29
BL: a 2. csoport egyik kiemeltje lesz a Vidi-Sturm továbbjutója (She)
A Videoton–Sturm Graz párharc, egyelőre még csak elméleti továbbjutója – az első mérkőzésen a fehérváriak idegenben szenvedtek 2–0-s vereséget és várják a jövő heti, kimondottan nehéznek ígérkező hazai visszavágót – kiemeltként vesz majd részt a mai sorsoláson, ahol a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének párosítását készítik el.
júl. 15
8:21
El: a Kecskemét az Atléticóba, az FTC az Alkmaarba is belefuthat (She)
Elkészítették a labdarúgó Európa-liga 3. selejtezőkörének kiemelését. Továbbjutása esetén a Ferencváros, a Kecskemét és a Paks sem lesz kiemelt, bár ehhez előbb tovább kellene jutni. Ebben az esetben a mostaninál lényegesen magasabban rangsorolt riválisokba is belefuthatnak a magyarok.
júl. 15
8:21
Kékszalag: több hajó elsüllyedt a viharban (Metropol)
Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a csütörtökről péntekre virradó éjjel érkezett hidegfront erős, viharos szele megtépázta a Balatonon zajló 43. Kékszalag Telekom Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnyét.
júl. 15
8:39
Vitorlázás: már több száz versenyzőt mentettek ki a Balatonból (She)
Megfeszített erővel, folyamatosan mentik a vízi rendőrök és vízi mentők a viharos szélben bajba jutott vitorlásversenyzőket a Balatonon csütörtök este óta. A tóban még péntek reggel is több tucatnyi zátonyra futott, felborult vagy nádasban rekedt vitorlás van.
júl. 15
8:39
Minden kapus rémálma (Metropol)
Jobbra vagy balra vetődni, ez itt a kérdés… A választás őrjítő egy mindent eldöntő tizenegyespárbaj során. Egy csapat holland kutató azt állítja, hogy megfejtették ezt az örök rejtélyt.
júl. 15
8:42
Ribéry Vettel utánozná a Bundesligában (Agroinform)
Franck Ribéry, a Bayern München francia válogatott labdarúgója Sebastian Vettel Forma-1-es világbajnok pilóta példáját tartja követendőnek, azt tanácsolja csapatának, hogy a következő szezonban már az elejétől ragadja magához a kezdeményezést.
júl. 15
8:57
Labdarúgás: indul az NB I, a DVSC-hez látogat a Vasas - program (She)
Pénteken megkezdődik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a nyitányon a Vasas Debrecenbe látogat, a mérkőzést a SportM tűzte műsorára.
júl. 15
8:59
Vizes vb: Kazanyban lesz a 2015-ös, Guadalajarában a 2017-es világverseny (She)
Az oroszországi Kazany rendezheti meg 2015-ben, a mexikói Guadalajara pedig 2017-ben a vizes sportok világbajnokságát – döntött a nemzetközi szövetség (FINA) pénteken, Sanghajban.
júl. 15
9:00
Nem tartom reálisnak az eredményt - Elek Ákos (Agroinform)
A Videoton válogatott középpályása szerint a Sturm Graz a semmiből tudott két gólt rúgni, annak ellenére, hogy az első félidőben a magyar csapat irányította a mérkőzést.
júl. 15
9:02
Az alkalmazottak 10%-át kirúgta a liga (Agroinform)
Összesen 114 embernek köszönte meg a munkát az NBA, amely a még mindig fennálló lockout miatt komolyabb válságra számíthat.
júl. 15
9:15
El: a norvég csapat edzője szerint az FTC is harcos, küzdős volt (She)
Hiába az egygólos vereség (2–1) az Európa-liga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén idegenben, a norvég Aalesund labdarúgócsapatának másodedzője, Kent Bergersen elégedett a Ferencváros elleni eredménnyel, és a közel azonosnak ítélt játékerőt képviselő együttesek visszavágóján kemény küzdelemre számít.
júl. 15
9:18
Megint az oroszok nyertek el nagy világeseményt (Agroinform)
Egy nappal a világbajnokság rajtja előtt döntött a nemzetközi szövetség a 2015-ös és a 2017-es világbajnokság helyszínéről
júl. 15
9:33
El: A Kecskemét ellen othon számunkra jóval nehezebb lesz - Muhanov (She)
Ígéretes döntetlent (1–1) ért el a kazah Aktobe a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörnek első mérkőzésén Kecskeméten. A vendégcsapat vezetőedzője, Vladimir Muhanov igazságosnak tartja az eredményt, és úgy érzi, a helyzeti előny – idegenben döntetlen, ráadásul lőtt gólt – ellenére hazai pályán még nehezebb feladatuk lesz.
júl. 15
9:33
Kékszalag - Több hajó elsüllyedt a viharban, sérültek nincsenek (Behaviour)
Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a csütörtökről péntekre virradó éjjel érkezett hidegfront erős, viharos szele megtépázta a Balatonon zajló 43. Kékszalag Telekom Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnyét.
júl. 15
9:35
El: A Paks megmutatta, hogy nem szabad lebecsülni - Högmo (She)
A Paks labdarúgócsapata nem tudott élni a „hazai" pálya előnyével, az Európa-liga 2. selejtezőkörének első mérkőzésén Székesfehérváron 1–1-es döntetlent ért el a norvég Tromsö ellen. Utóbbiak vezetőedzője, Per-Mathias Högmo szerint fiatalokból álló együttese fontos gólt szerezett, de nem követik el azt a hibát, hogy lebecsülik az ellenfelet.
júl. 15
9:36
A házigazda kínaiak ajánlanak éttermet a versenyzőknek (Agroinform)
Összeállították a biztonságos éttermek listáját a szombaton kezdődő sanghaji vizes világbajnokság szervezői.
júl. 15
9:37
Vitorlázás: több hajó elsüllyedt a viharban, sérültek nincsenek (She)
Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a csütörtökről péntekre virradó éjjel érkezett hidegfront erős, viharos szele megtépázta a Balatonon zajló 43. Kékszalag Telekom Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnyét.
júl. 15
9:38
Messit a sajtó helyett a szurkolók véleménye érdekli (Agroinform)
Az argentinok legnagyobb sztárját nem kedvetlenítik el a sajtó kritikái, mindig szívesen játszik a nemzeti csapatban.
júl. 15
9:39
Videó: Az első félidőben nyújtott játékra büszke vagyok - Szivics (She)
Mint ismeretes, a Kecskemét 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a kazah Aktobéval az Európa-liga második selejtezőkörének első mérkőzésén. A mérkőzés után Tomiszlav Szivics az NSO Tv-nek elmondta, hogy az első félidőben látottakkal elégedett, a végére sajnos elfáradt a csapat. A tréner és Balogh Béla is panaszkodott a meg nem ítélt büntetőre.
júl. 15
9:51
BL: Tujvel nyújtotta a legjobb teljesítményt olvasóink szerint a Sturm ellen (She)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a Videoton szerdán 2–0-s vereséget szenvedett a Szabics Imrével felálló Sturm Graz ellen. Olvasóink szavazatai alapján a székesfehérvári gárdából a legjobb teljesítményt Tomás Tujvel nyújtotta, Polonkai Attilát megelőzve. Szabics Imre jobb osztályzatot kapott, mint bárki a magyar csapatból.
júl. 15
9:53
BL: A második grazi gólban vastagon benne voltam - Horváth Gábor (She)
A Videoton labdarúgócsapata kétgólos hátrányról kezdi meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének hazai visszavágóját az osztrák Sturm Graz ellen, miután szerdán Klagenfurtban 2-0-ra kikapott. A fehérváriak középhátvédje, Horváth Gábor önkritikusan nyilatkozott a 92. percben bekapott osztrák találatról.
júl. 15
9:54
Stephanie Rice tíz kilót fogyott – legyőzné Hosszú Katinkát (Agroinform)
Sanghajban ismét versenysúlyában láthatjuk úszni Stephanie Rice-ot, aki utoljára három éve, a pekingi olimpia idején volt ennyire vékony.
júl. 15
10:09
Úszás: a franciák olimpiai bajnoka egyéni legjobbal tért vissza (She)
Laure Manaudou visszavonulása után két évvel egyéni csúccsal tért vissza. A francia világ- és olimpiai bajnok úszónő 50 m gyorson döntötte meg saját rekordját.
júl. 15
10:11
Győr: a FIFA kártérítésre kötelezte a volt szlovákiai légióst (She)
Első fokon kártérítésre kötelezte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Urbán Rudolfot, akit szerződésszegés miatt panaszolt be a Győri ETO 2007 őszén.
júl. 15
10:12
A Ferencváros az Alkmaart, a KTE az Atlético Madridot is kaphatja a következő körben (Agroinform)
Pénteken újra sorsolnak a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőjében. Amennyiben a Videoton az első meccsen elszenvedett 2-0-s veresége után továbbjut a Graz ellen, kiemeltként folytathatja, a Ferencváros pedig akár a holland AZ Alkmaarral is találkozhat. A Paksra a Stoke City is várhat a következő körben, a Kecskemét még az Atlético Madriddal is összekerülhet.
júl. 15
10:13
Liverpool: Gonzalo Higuaín neve is a kiszemeltek között van (She)
Angol források szerint Gonzalo Higuaínt szerződtetné az angol Liverpool labdarúgócsapata.
júl. 15
10:15
WBA: Owen Hargreaves ingyen sem kell Roy Hodgsonnak (She)
Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem igazolja át a Manchester Unitedtől szerződése lejártával távozó Owen Hargreavest az angol élvonalban szereplő West Bromwich Albion labdarúgócsapata.
júl. 15
10:17
Férfi vízilabda: az egri bajnokcsapattól igazolt válogatottat a Szeged (She)
Noha hetek óta úgy tűnt, lezárult a bronzérmes Szeged-Beton férfi vízilabdacsapatnál az átigazolási időszak (végül Vincze Balázs személyében Kásás Zoltán edző utódját is megtalálták), kiderült, még egy nagyot tudnak húzni Csongrádban.
júl. 15
10:19
Férfi kosárlabda: elhunyt a Csepel egykori válogatott kiválósága (She)
Hatvanesztendős korában elhunyt Megyeri Sándor, a Csepel egykori válogatott kosárlabdázója.
júl. 15
10:21
Aston Villa: 10 milliót ajánlottak N'Zogbiáért, aki Youngot pótolhatja (She)
Angol források egybehangzóan állítják, hogy az élvonalbeli Aston Villa 10 millió fontot ajánlott a Wigan francia szélsőjéért, Charles N'Zogbiáért.
júl. 15
10:27
Férfi kézilabda: Gulyás keze gipszben, eltört a sajkacsontja, műteni kell (She)
Könyékig begipszelt kézzel, az arcán fanyar mosollyal érkezett az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának első edzésére Gulyás Péter, az együttes válogatott szélsője.
júl. 15
10:27
Vizes vb - 181 ország nevezett, magyar éremesélyek (Behaviour)
Bár az önmagában amúgy hatalmas, 2200-as versenyzői létszám nem számít rekordnak, az országok számát illetően világcsúcsot dönt Sanghaj, ahol szombaton kezdődik a 14. vizes világbajnokság, 181 nemzet képviselőinek részvételével.
júl. 15
10:30
Kaká augusztusban visszatérhet az AC Milanba (Agroinform)
A Real Madridnál José Mourinho nem tart igényt a barzil középpályásra, aki nyár végén visszatérhet szeretett klubjába.
júl. 15
10:45
Vizes vb: 50 magyarért szoríthatunk (Metropol)
Bár az önmagában amúgy hatalmas, 2200-as versenyzői létszám nem számít rekordnak, az országok számát illetően világcsúcsot dönt Sanghaj, ahol szombaton kezdődik a 14. vizes világbajnokság, 181 nemzet képviselőinek részvételével.
júl. 15
10:48
Több hajó elsüllyedt a viharban, de sérültek nincsenek a Kékszalagon (Agroinform)
Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a csütörtökről péntekre virradó éjjel érkezett hidegfront erős, viharos szele megtépázta a Balatonon zajló 43. Kékszalag Telekom Nagydíj tókerülő vitorlásverseny mezőnyét.

Keresés