2011. július 8. péntek

júl. 8
0:12
Profi ökölvívás: Hatton nem töpreng már, bejelentette visszavonulását (She)
Nem lép többet ringbe Ricky Hatton, az angolok 32 éves kisváltósúlyú ökölvívóklasszisa.
júl. 8
0:16
Fulham: a londoniak a Liverpool korábbi játékosát nézték ki maguknak (She)
A Sky Sports információi szerint az angol élvonalbeli Fulham labdarúgócsapata szerződtetné a jelenleg a Roma alkalmazásában álló John Arne Riisét.
júl. 8
0:20
Tottenham: kiadták az útját a korábbi angol válogatott védőnek (She)
Az angol élvonalban szereplő Tottenham Hotspur labdarúgócsapata átadólistára tette Jonathan Woodgate-et, így a 31 éves játékos szabadon tárgyalhat az estlegesen érdeklődő klubokkal.
júl. 8
0:24
U17-es vb: Uruguay három góllal legyőzte Brazíliát az elődöntőben (She)
Uruguay válogatottja jutott elsőként döntőbe az U17-es labdarúgó-világbajnokságon, miután a legjobb négy között 3–0-ra legyőzte Brazíliát. A másik elődöntőben a házigazda Mexikó a németekkel csap össze.
júl. 8
0:28
Videó: Első nemzetközi évünkben, azt hiszem, jól indultunk - Magasföldi (She)
A Paks az idegenbeli 1–0-s siker után a székesfehérvári visszavágón 4–0-ra nyert az andorrai UE Santa Coloma ellen, így 5–0-s összesítéssel jutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójába. A mérkőzés után az NSO TV-nek a találkozó főszereplői értékeltek.
júl. 8
0:54
Lehetett volna dupla ennyi is - Sipeki István (Agroinform)
Magasföldi József, Vayer Gábor és Sipeki István a hathárom.hu-nak nyilatkozott a Santa Coloma ellen 4-0-ra megnyert Európa Liga-selejtező után.
júl. 8
1:30
Ennyi helyzetünk biztos nem lesz a Tromsö ellen - Kis Károly (Agroinform)
A Paks vezetőedzője a Santa Coloma elleni 4-0-s győzelemmel végződő Európa Liga-selejtező visszavágót a sajtótájékoztatón és a hathárom.hu kamerája előtt is értékelte.
júl. 8
2:18
Videó: Azt hiszem, jól indultunk az első nemzetközi évünkben - Magasföldi (She)
A Paks az idegenbeli 1–0-s siker után a székesfehérvári visszavágón 4–0-ra nyert az andorrai UE Santa Coloma ellen, így 5–0-s összesítéssel jutott a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójába. A mérkőzés után az NSO TV-nek a találkozó főszereplői értékeltek.
júl. 8
2:36
Copa América: Costa Rica kétgólos győzelmet aratott Bolívia fölött (She)
A Bolívia–Costa Rica találkozóval folytatódott a Copa América, és a két A-csoportbeli válogatott találkozóján az előzőleg esélytelennek kikiáltott Costa Rica megérdemelt győzelmet aratott.
júl. 8
7:06
Amerikaifutball Interliga: a Győr Sharks európai kupadöntőben lép pályára (She)
Sporttörténelmi jelentőségű amerikaifutball-mérkőzést rendeznek szombaton a budapesti Szőnyi úti stadionban, ugyanis Magyarországon először lesz a sportágban európai versenysorozat döntője. A meccsen a Győr Sharks és a szerb Panchevo Panthers csap össze 16 órától.
júl. 8
7:06
Tovább kell jutni (Behaviour)
Magyar labdarúgócsapatok ritkán várják olyan egyértelmű esélyesként egy kupapárharc visszavágóját, mint a Ferencváros és a Paks az Európa Liga első selejtezőkörének mai második felvonását. Mindkét együttes győzött az első meccsen, és az ellenfelek maximális tisztelete mellett is nehéz elképzelni, hogy bármelyikük búcsúra kényszerüljön.
júl. 8
7:08
U17-es vb: Gomez a hős, Mexikó Németországot legyőzve döntős (She)
A Mexikóban zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon finálét játszhat a házigazda mexikói együttes, miután az elődöntőben minimális különbséggel jobbnak bizonyult Németországnál. A találkozó hőse a duplázó Julio Gomez volt. Mexikó ellenfele a döntőben Uruguay lesz majd, míg a bronzéremért az elődöntő két vesztese, Németország és Brazília küzdhet meg egymással.
júl. 8
7:08
Argentin ajjaj (Behaviour)
A nyitómeccsen a bolíviaiakkal szembeni 1-1-et még hajlamosak voltak a házigazdák kisiklásnak minősíteni, a Copa América csoportkörének második fordulójában azonban Messikék a kolumbiaiak ellen se tudtak nyerni, sőt, örülhettek, hogy egy pontot ért szánalmas játékuk.
júl. 8
7:10
Jenson Button: "Add már uram az esőt!" (Behaviour)
Egész Nagy Britannia arra számít, hogy a hétvégi, hazai Formula-1-es versenyen a McLaren valamelyik brit világbajnokát intik majd le győztesként. Éppen ezért másról se hallani a szigetországban, csak Jenson Button és Lewis Hamilton esélyeiről.
júl. 8
7:12
Sztár a sztárok között (Behaviour)
Az ember, aki a világon a legtöbbször futotta 10 másodperc alatt a 100 métert, Magyarországra látogat! A július 30-án esedékes Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőinek tájékoztatása szerint jamaicai Asafa Powell is rajthoz áll Budapesten.
júl. 8
7:24
Brazília: a Botafogo és az América sem bírt a vendégcsapattal (She)
Az élvonalbeli brazil labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 8. fordulójában a Botafogo és az América is hazai pályán játszott döntetlent. A csütörtöki játéknapon egyedül a Coritiba tudta otthon tartani a három bajnoki pontot, igaz, ellentétben az egy-egy gólt szerző két gárdával – amelyeknek mindössze egy-egy pontot hozott a konyhára a találkozó – három gólt ért el úgy, hogy közben…
júl. 8
7:42
FIFA: megbocsátottak Belize-nek, jöhet a Montserrat elleni vb-selejtező (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága hatályon kívül helyezte azt a korábbi döntést, amellyel Belize-t ideiglenesen kizárta soraiból.
júl. 8
7:42
Ricky Hatton visszavonult (Metropol)
Bejelentette visszavonulását Ricky Hatton, a britek korábbi váltó- és kisváltósúlyú profi világbajnok ökölvívója.
júl. 8
8:00
Európa Liga: magabiztos paksi továbbjutás (Metropol)
A Paks a székesfehérvári Sóstói Stadionban 4-0-ra diadalmaskodott csütörtökön az andorrai Santa Coloma felett, így kettős győzelemmel, 5-0-ás összesítéssel jutott be a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének 2. fordulójába.
júl. 8
8:02
A Ferencvárosnak is norvég ellenfele lesz (Metropol)
A Pakshoz hasonlóan - amely a Tromsővel találkozik - a Ferencvárosnak is norvég ellenfele lesz a labdarúgó Európa Liga-selejtező következő körében: az Aalesund az első forduló csütörtöki visszavágóján 2-0-ra nyert a walesi Neath ellen, így kettős győzelemmel jutott tovább.
júl. 8
8:06
Előny az argentinoknál (Agroinform)
A házigazda argentin válogatott az első nap után 2-0-ra vezet a kazahok ellen a tenisz Davis Kupa Világcsoportjának negyeddöntőjében.
júl. 8
8:18
Felkészülés: Kovács Péter gólt szerzett, a Lierse kikapott (She)
Felkészülési mérkőzésen a belga Lierse labdarúgócsapata kétgólos vereséget (4–2) szenvedett a dán Nordsjcllandtól, a találkozón a belgák magyar centere, Kovács Péter gólt ért el.
júl. 8
8:24
Űrutazásra viszik az olimpiai lángot (Agroinform)
Oroszország azt tervezi, hogy a világűrben is megutaztatja az olimpiai lángot a 2014-es szocsi téli játékokat megelőző fáklyatúrán.
júl. 8
8:36
Felkészülés: Kötelessel és Tőzsérrel nyert a Genk az észt bajnok ellen (She)
A belga bajnoki címvédő Racing Genk labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen háromgólos (3–0) győzelmet aratott az észt bajnok, valamint kupagyőztes Flora Tallinn ellen. A belga együttes mindkét magyar légiósa, Köteles László és Tőzsér Dániel kezdőként kapott lehetőséget és végig a pályán volt.
júl. 8
8:38
Fogadási botrány: Meggyőződésem, hogy ártatlan vagyok - Kenesei Zoltán (She)
A magyarországi fogadási botrány első számú gyanúsítottjának tekintett Kenesei Zoltán a fogdából, ügyvédjén keresztül nyilatkozott a Blikknek. A 38 éves labdarúgó tagadja az ellene felhozott vádakat.
júl. 8
8:54
Újabb bombameglepetés a Copa Américán! (Infostart)
Az előzetesen lesajnált Costa Rica-i válogatott legyőzte az első körben az argentinokkal döntetlent játszott bolíviai csapatot. Az eredmény "nem jó hír" a házigazdáknak sem: Messi és társai a zárókörben a Costa Rica-iakkal játszanak a továbbjutásért.
júl. 8
8:54
El: A hőségben nem a szépségen, az eredményen volt a hangsúly - Otten (She)
Kettős győzelemmel búcsúztatta a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében a Ferencváros az örmény Ulissest, miután a hazai 3-0-s sikert követően 2-0-ra nyerte meg az idegenbeli visszavágót. A zöld-fehérek nyáron szerződtetett, és gyorsan alapemberré váló holland védője, Mark Otten elmondta: a szépségnek ezúttal alárendelték az eredményességet – mert tudnak jobban játszani annál, mint amit…
júl. 8
8:54
Lewis Hamilton esélyeket latolgat (Metropol)
Lewis Hamiltonnal a silverstone-i kanyarokról és az új, kipufogókkal kapcsolatos szabályokról beszélgettünk.
júl. 8
8:56
Videó: Nem a 150 millió forintos hiány a legnagyobb probléma - Vetési (She)
Vetési Iván személyében új elnöke van a Magyar Kézilabda-szövetségnek. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának vezetője az NSO Tv-nek elmondta, hogyan került kapcsolatba a sportággal, miért az ő neve került szóba az elnöki pozícióban és mivel tudja majd előteremteni a szövetség 150 millió forintos hiányát.
júl. 8
9:00
Costa Rica legyőzte a mérkőzést kilenc emberrel befejező Bolíviát (Agroinform)
A dél-amerikai kontinenstorna A-csoportjának második fordulójában Costa Rica 2-0-ra legyőzte az első fordulóban Argentína ellen döntetlent elérő Bolíviát.
júl. 8
9:12
Légióssors: Megyeri Balázst kézsérülése miatt kell megröntgenezni (She)
Biztonsági okokból pénteken megröntgenezik Megyeri Balázs, a görög bajnok Olympiakosz labdarúgócsapatának magyar légiósát, számolt be róla az onsports.gr.
júl. 8
9:14
Vasas: Kulcsár Dávid edzett, az arccsontja nem, csak az orra tört el (She)
Peches sérülést szenvedett a Vasas labdarúgója, Kulcsár Dávid a Ruzomberok elleni felkészülési mérkőzésen: ütemet tévesztő ellenfele belefejelt az arcába, amikor a középpályás már megjátszotta a labdát. A sérülés elsőre ijesztőnek tűnt, Kulcsár arcát vér öntötte el, de aztán a csütörtöki röntgent követően megállapítást nyert: az arccsontja nem, csak az orra tört el. Ennek „örömére” Kulcsár…
júl. 8
9:18
Frankfurtból érkező brazil csatárt tesztelnek a debreceniek (Agroinform)
A 27 éves Cidimar Rodrigues de Silva csütörtökön csatlakozott a Debrecen futballcsapatához, majd a hétvégi felkészülési mérkőzésen teszteli őt Kondás Elemér vezette szakmai stáb.
júl. 8
9:30
Videó: a „bolíviai Suárez” sem állíthatta meg a Costa Rica-i győzelmet (She)
A labdarúgó Copa América A-csoportjában Costa Rica 2–0-ra nyert Bolívia ellen. A közép-amerikaiak végig uralták a mérkőzést, és bár tizenegyest is hibáztak – a bolíviai védő a kapuban állva kézzel akadályozta a labda útját, akárcsak az uruguayi Luis Suárez a világbajnokságon Ghána ellen –, Josué Martínez és Joel Campbell góljával megszerezték a három pontot.
júl. 8
9:32
Anglia: Erikssont meggyőzték Hargreaves videói, hívja a Leicesterhez (She)
Meggyőzték Owen Hargreaves önreklámozó videói Sven-Göran Erikssont, a másodosztályú Leicester City svéd menedzserét, aki szívesen látná egykori válogatottbeli játékosát együttesében.
júl. 8
9:34
Jégkorong: a korábbi ferencvárosi kedvenc az új vezetőség edzőjelöltje (She)
Az eddigi ideiglenes szakosztályelnökből végleges lett, azaz hivatalosan is Almássy Kornél a Ferencváros jégkorongszakosztály-vezetője. Az igazgató Miczkiewicz Tibor, a technikai vezető Sándor Zsigmond lett az alakuló ülésen. Miután a vezetőség felállt, a vezetőedzőnek kiszemelt Dobos Tamással is tanácskoztak – mindebből kiviláglik, hogy a személyi kérdéseket záros határidőn belül szeretné…
júl. 8
9:36
Így győzte le Costa Rica Bolívia legjobbjait - videó (Agroinform)
Costa Rica egy "paprikás" hangulatú mérkőzésen győzte le Bolívia legjobbjait az Argentínában zajló Copa Américán. A találkozón a két gól mellett két kiállítás is volt.
júl. 8
9:48
Főpróba lesz a Szuperkupa-döntő (Infostart)
A bajnok Videoton és a kupagyőztes Kecskemét Szuperkupáért játszott csatájával pénteken elindul a magyar futballszezon.
júl. 8
9:48
Férfi kézilabda: a Ferencváros ajánlatot tett Katzirz Dávidnak (She)
Az élvonalban legutóbb bronzérmet szerző Celebi-FTC-PLER férfi kézilabdacsapata szeretné szerződtetni Katzirz Dávidot, ennek érdekében már el is küldte ajánlatát a játékos menedzserének.
júl. 8
9:54
A Málaga 35 milliót ajánlott Sneijderért (Agroinform)
A katari tulajdonosi kézbe került spanyol Málaga 35 milliós ajánlatot tett az olasz Internek a holland válogatott Wesley Sneijderért.
júl. 8
10:06
Férfi vízilabda: az élvonalbeli klubok fiókcsapatot indíthatnak az ob I B-ben (She)
A Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége úgy határozott, hogy a 2011–2012-es idényben az ob I-es klubok elindíthatják fiókcsapataikat az ob I B-ben.
júl. 8
10:12
A Málaga 35 millió eurót ajánlott Sneijderért (Agroinform)
A katari tulajdonosi kézbe került spanyol Málaga 35 milliós ajánlatot tett az olasz Internek a holland válogatott Wesley Sneijderért.
júl. 8
10:24
Videoton: három évvel hosszabbítottak a korosztályos válogatottal (She)
A bajnoki címvédő Videoton labdarúgócsapata három évvel meghosszabbította Szolnoki Roland nyáron lejárt szerződését – adta hírül a vidi.hu.
júl. 8
10:26
Videó: a pazar San Marinó-i szabadrúgásra szerb bombagól érkezett (She)
A labdarúgó Európa-liga 1. selejtezőkörében a szerb Rad Beograd kettős győzelemmel búcsúztatta a San Marinó-i Tre Pennét. A belgrádiak a hazai 6–0-s siker után idegenben a 23. percben hátrányba kerültek. Gabriele Cardini mintegy 26 méterről tekert remekül a kapuba, ám az öröm csak négy percig tartott, amikor Nemanja Kojics fordult le védőjéről, és 18 méterről, nagy erővel a bal felső sarokba…
júl. 8
10:28
El: A védekezést sikerült kevés hibával megoldani - Balog Z. (She)
Kettős győzelemmel búcsúztatta a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörében a Ferencváros az örmény Ulissest, miután a hazai 3–0-s sikert követően 2–0-ra nyerte meg az idegenbeli mérkőzést. A zöld-fehérek védője, Balog Zoltán az ftc.hu-nak nyilatkozva elmondta: védekezésben kevés hibát követtek el, támadásaikban megvolt a kellő átütőerő.
júl. 8
10:30
Esőben dobogós lehetek - Schumacher (Agroinform)
Az angol futam előtt a Mercedes hétszeres világbajnok pilótája úgy látja, csak esős időben van esélyük odaérni a dobogóra.
júl. 8
10:30
Felkészülés: a gyirmótiakkal és a felcsútiakkal is játszik az Újpest B (She)
Július 11-én, hétfőn kezdi meg a felkészülést a 2011–2012-es szezonra a másodosztályú újpesti tartalékcsapat, két nappal később pedig már az első mérkőzésén is pályára lép.
júl. 8
10:42
Videó: fantasztikus északír gólok és drámai végjáték hős kapussal (She)
Drámai csatában az észak-ír Glentoran jutott be a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörébe a macedón Renova ellen. A szigetországi visszavágón a hazaiak Richard Clarke 22 méteres emelésével szereztek vezetést, amelyet egy védelmi hiba után kiegyenlítettek a macedónok. A 74. percben Martin Murray kapott labdát a középpályán, majd mintegy 25 méterről védhetetlenül lőtt a jobb felső sarokba. Mivel a…
júl. 8
10:48
NHL-t megjárt kapust igazolt a Sapa Fehérvár (Agroinform)
Két idegenlégióssal erősített a bajnok Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata: az NHL-t megjárt kapus, a kanadai Adam Munro és Cristiano Borgatello is egy évre szóló szerződést írt alá.
júl. 8
10:50
Hamilton szerint minden idők legjobb silverstone-i futama következik (Agroinform)
Megújult, mégis történelmi pályán feszülnek egymásnak a csapatok a hétvégén - a silverstone-i versenyen ráadásul az is kiderülhet, hogy lesz-e még idén izgalmas a vb.

Keresés