2011. július 7. csütörtök

júl. 7
0:12
Tenisz: a szabadkártyával induló Haas feladta mérkőzését Newportban (She)
Nincs szerencséje Tommy Haasnak. A németek korábbi világranglista-2. teniszezője idén áprilisban 14 hónapos kihagyást és több műtétet követően tért vissza, a Newportban zajló füves pályás versenyen pedig szabadkártyával indulhatott, de a nyolcaddöntőben még az első játszmát sem tudta befejezni, feladta a Michael Yani elleni meccset.
júl. 7
2:54
Dzsu, az Anzsi új cárja (Blikk)
Bad Waltersdorf - A gárda legnagyobb sztárjaként kezelik Dzsudzsák Balázst (24) az Anzsi Mahacskala Ausztriában edzőtáborozó focicsapatánál. Az orosz klubnál „Dzsunak" becézett magyar válogatott játékos edzőjétől, Gadzsi Gadzsijevtől (65) át is vehette új mezét, amelyen külön kérésére a 22-es szám díszeleg.
júl. 7
5:00
Copa América: a házigazda Argentína Kolumbiával sem bírt (She)
A második csoportkör is kezdetét vette a Copa Américán. Az A-csoport rangadóján a házigazda argentinok a kolumbiaiak ellen szerették volna megszerezni első győzelmüket a tornán, de végül a döntetlennek is örülhettek.
júl. 7
6:48
Halálozás: játék közben halt meg a világbajnok amerikai kosaras (She)
Játék közben, 47 éves korában elhunyt Armen Gilliam, az 1986-os kosárlabda-világbajnok amerikai válogatott tagja, az 1987-es NBA-draft 2. választottja.
júl. 7
6:48
Csányi Sándor: egy év az MLSZ élén (Behaviour)
Csányi Sándort a napra pontosan egy évvel ezelőtti tisztújító közgyűlésen választották meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökének - ekkor állt fel az új elnökség is -, e jeles alkalomból lapunk mérleget von, mi történt a megváltóként várt bankvezér hivatalba lépése óta?
júl. 7
6:50
Pjongcsangé az olimpia (Behaviour)
A dél-afrikai Durbanben megtartott tegnapi ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a dél koreai Pjongcsang városának ítélte a 2018-as téli olimpia rendezési jogát a másik két kandidáló, a németországi München és a franciaországi Annecy ellenében.
júl. 7
7:06
Liverpool: megállapodtak Donival, a bejelentés után mehet Gulácsi (She)
Péntek délig eldől a Liverpoolhoz igyekvő Doni sorsa – ezt a Roma 31 éves brazil kapusának ügynöke jelentette ki. Ha sikerül megegyezni a szabadon igazolható játékossal, várhatóan Gulácsi Péter Hull Cityhez való kölcsönadása is zöld utat kap.
júl. 7
7:06
Gyulay: a jogdíj elment, jöhet a futam (Behaviour)
Célegyenesbe fordult a nagy hajtás a Hungaroringen, a mogyoródi pálya szinte tökéletes állapotban várja már 26. alkalommal a Forma-1-es világbajnokság teljes mezőnyét. A Hungaroring Sport Zrt elnök-vezérigazgatóját, Gyulay Zsoltot egy dolog bántja mindössze, hogy idén várhatóan kevesebben látogatnak majd ki a versenyre, ugyanis a Robert Kubicáért szorító lengyelek ezrei maradnak otthon a versenyző…
júl. 7
7:08
Búvárúszás: több mint 200 induló a jövő heti miskolci junior Eb-n (She)
Jövő hét végén a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában rendezik meg a juniorok uszonyos és búvárúszó Európa-bajnokságát. Az előzetes nevezések alapján 18 ország 200-nál is több versenyzője méri össze tudását a különböző számokban.
júl. 7
7:24
Vízilabda: külön edzőt kapna a Recco „olasz” és „nemzetközi” csapata (She)
Az Adria-liga felé kacsingató olasz Pro Reccónál felvetődött, hogy a jövőben két edző irányítaná az együttest.
júl. 7
7:24
A Budapest Wolves a döntőbe jutásért küzd a Közép-Európai Ligában (Behaviour)
A magyar bajnok Budapest Wolves vasárnap 13 órától a szlovén Ljubljana Silverhawks együttesével találkozik az FTC Népligeti Utánpótlás Centrumában, s a győztes bejut a Közép-Európai Liga döntőjébe.
júl. 7
7:26
Kosárlabda: Sitku Ernő a Nyírsuli szakmai vezetője lett Nyíregyházán (She)
A korábbi 150-szeres válogatott erőcsatár, Sitku Ernő lett a létesítményüzemeltetésért és utánpótlás-nevelésért felelős Nyírsuli Kft. szakmai vezetője Nyíregyházán.
júl. 7
7:42
Úszás: magyar ezüst- és bronzérem az ifi Eb megismételt döntőjében (She)
A belgrádi ifjúsági úszó Európa-bajnokságon a női 400 méter vegyes döntőjét 250 méter megtétele után állították le, mert nem működött az óra, és a nap végén rendezték meg újra. A megismételt fináléban Joó Sára a második (4:46.61), György Réka pedig a harmadik (4:48.25) helyen végzett.
júl. 7
7:44
Kosárlabda: Körmendre szerződött a Sopronban remeklő légiós (She)
A Körmend férfi kosárlabdacsapata megállapodott Darian Townesszal, aki az elmúlt idényben soproni színekben szerepelt, és a szakemberek szerint az egyik legjobb Magyarországon játszó légiós volt.
júl. 7
7:46
Átigazolás: a Volosz a Fraditól távozó Schembri legújabb kérője (She)
Az Olympiakosz Volosz is bejelentkezett André Schembriért. A Ferencvárostól távozó máltai támadó szerződtetését azonban megnehezíti, hogy a gárda tulajdonosát bundavád miatt letartóztatták, így anyagi helyzete egyelőre instabil. Schembri Szélesi Zoltán csapattársa lehet a Volosznál.
júl. 7
8:00
"Messi a fejét rázta, ahelyett, hogy használta volna" - újabb argentin botlás a Copán (Infostart)
Kifütyülte saját közönsége az argentin válogatottat a Copa Américán. Az Albiceleste pocsék teljesítményt nyújtva gól nélküli döntetlent játszott a kolumbiaiakkal. Sergio Batista szövetségi kapitány szerint, ha nem is örült a szurkolók reakciójának, de megérti azt. Megtörtént, amire senki sem számított: két csoportmeccse után még nem biztos az argentin válogatott továbbjutása a negyeddöntőbe.
júl. 7
8:18
Copa América: a helyi sajtó szerint nem kell költöztetni a döntőt (She)
Az argentin sajtó szerint nem kell megváltoztatni a Copa América döntőjének helyszínét, a Buenos Aires-i Monumental Stadion ugyanis az előzetes félelmek ellenére készen áll a fináléra.
júl. 7
8:54
Videó: Most tudjuk igazán lemérni, hogy hol tartunk - Éger László (She)
Csütörtökön Székesfehérváron játssza a visszavágót a Paks labdarúgócsapata az UE Santa Coloma ellen az Európa-liga selejtezőjében. Andorrában 1–0-ra nyert Kis Károly gárdája, amely „hazai” pályán is győzelemre tör. Az NSO Tv-nek a tolnaiak játékosa, Éger László elmondta, a legfőbb cél a biztos továbbjutás, míg a vezetőedző a közönség kiszolgálását is szeretné látni együttesétől.
júl. 7
8:56
Labdarúgás: az FTC és a Paks az El-ben folytatja - mai program (She)
Miközben a Ferencváros és a Paks az első mérkőzésen kiharcolt előnyének köszönhetően a továbbjutás reményében lép pályára az Európa-liga-selejtező 1. fordulójának visszavágóján, a Honvéd és a Haladás nemzetközi felkészülési találkozóval folytatja a hangolást a jövő hét végén kezdődő NB I-es idényre.
júl. 7
9:00
A Közép Európai Liga döntőjéért küzd a Budapest Wolves (Agroinform)
A magyar bajnok vasárnap a szlovén Ljubljana Silverhawks együttesével találkozik az FTC Népligeti Utánpótlás Centrumában.
júl. 7
9:12
Férfi vízilabda: a horvátok az idei vb-re is csak egy kapussal utaznak (She)
A magyar férfi vízilabda-válogatott nagy riválisai közül a horvátoknál is megvan már a Sanghajba utazó keret névsora. Meglepetés – pontosabban a tavalyi Európa-bajnoki arany óta már nem akkora –, hogy Ratko Rudic szövetségi kapitány ezúttal is csak egy kapusra számít, s olyannyira bízik Josip Pavicban, hogy inkább eggyel több mezőnyjátékost visz Kínába.
júl. 7
9:18
Messiéket kifütyülték Santa Fében, nem bírtak Kolumbiával - videó (Agroinform)
Moreno és Adrian Ramos révén Kolumbia állt közelebb a győzelemhez, de végül döntetlennel ért véget az A csoport rangadója.
júl. 7
9:30
Videó: óriási ziccerben nem találta el az üres kaput a kolumbiai játékos (She)
Az argentin labdarúgó-válogatott a második mérkőzését sem tudta megnyerni a hazai rendezésű Copa Américán. Az albiceleste ezúttal Kolumbiával játszott 0–0-s döntetlent. Az egyik legnagyobb gólszerzési lehetőség a vendégek előtt adódott, amikor egy eladott labda után Dayro Moreno a szinte üres kapu helyett az oldalhálóba lőtt.
júl. 7
9:30
Kifütyülték Messiéket (Metropol)
A házigazda Argentína második mérkőzésén is csak döntetlent játszott, ráadásul Kolumbia ellen nagyon közel volt a vereséghez a labdarúgó Copa America szerdai játéknapján. Az argentínok kiválüó kapusuknak köszönhették, hogy legalább a döntetlen megvolt.
júl. 7
9:32
Arsenal: a Sun szerint Fabregas közölte társaival, hogy távozik (She)
A héten edzésbe álló Arsenal első foglalkozása előtt Cesc Fabregas kiállt a társai elé, és bejelentette, hogy ő már nem játszik több mérkőzést az „ágyúsok” mezében – jelentette a Sun című brit bulvárlap a Barcelonába tartó spanyol középpályásról.
júl. 7
9:36
Isner negyeddöntős, Haas feladta a meccsét (Agroinform)
A második helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov már a második fordulóban kiesett a Newportban zajló füvespályás férfi tenisztornán.
júl. 7
9:38
Majthényiék a harmadik versenynap után is vezetnek (Agroinform)
A szerdai első futamot megnyerte, a másodikon pedig negyedik lett a címvédő magyar kettős, így továbbra is vezet a Repülőhollandi-világbajnokságon.
júl. 7
9:48
Vitorlázás: Majthényiék szerdán is megőrizték első helyüket a vb-n (She)
A szerdai első futamot megnyerte, a másodikon pedig negyedik lett a címvédő Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős, így továbbra is vezet az Olaszországban zajló vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon.
júl. 7
9:50
Videó: Thierry Henry okosan használta ki a torontói védők hibáját (She)
A New York Red Bulls kiütéses, 5–0-s győzelmet aratott hazai pályán a Toronto FC ellen az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában. A vezetést a francia csatár, Thierry Henry szerezte meg, amikor higgadtan lőtt a bal alsó sarokba a rosszul helyezkedő védők hibáját kihasználva. Ez volt a világ- és Európa-bajnok játékos kilencedik találata a tizennegyedik meccsén a szezonban.
júl. 7
9:52
Videoton: az új vezetőedző szerint kötelező a győzelem a Szuperkupán (She)
Az előző idényben bajnoki címet szerző Videoton számára óriási csalódás volt a május 17-ei Magyar Kupa-döntő, amelyet a székesfehérváriak 3–2-re elveszítettek a Kecskeméttel szemben. Paulo Sousa, a piros-kékek új vezetőedzője szerint pénteken kötelező a visszavágás az „idegenbeli” Szuperkupa-meccsen.
júl. 7
9:54
Kaberle a Carolina játékosaként folytatja (Agroinform)
Tomas Kaberle a szerdai napon aláírt a Carolina Hurricaneshez, ezzel az utolsó nagyobb nevet is ki lehet húzni a szabadügynök-piacról.
júl. 7
10:12
Katzirz nem lesz zágrábi, de itthon sem akar maradni - sajtóhír (Agroinform)
Magyarországon is feltalálná magát a Szegedről távozó válogatott átlövő, de elsősorban külföldi lehetőségeket keres magának.
júl. 7
10:24
Európa-liga: állítsa össze az FTC kezdőcsapatát az Ulisses ellen! (She)
Ma délután és este játsszák a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóit. A Ferencváros háromgólos előnyről indul az örmény Ulisses otthonában – Prukner László helyében Ön változtatna az előző heti összeállításon?
júl. 7
10:26
Videó: a Bayern München tizenötször sokkolta a Vidi korábbi ellenfelét (She)
A Bayern München együttese 15–0-ra nyert Trentino területi válogatottja ellen felkészülési labdarúgó-mérkőzésen. A korábban a magyar bajnok Videotonnal is megmérkőző olaszoknak (4–0-ra nyertek a fehérváriak) esélyük sem volt a legjobbjaikat is felvonultató németek ellen. Az Energie Cottbustól szerződtetett Nils Petersen háromszor, Mario Gomez, Bastian Schweinsteiger és Toni Kroos kétszer-kétszer,…
júl. 7
10:28
El: állítsa össze a Paks kezdőjét az UE Santa Coloma ellen! (She)
Ma délután és este játsszák a labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóit. A Paks az első meccsen 1–0-ra nyert Andorrában – Kis Károly helyében Ön kiket küldene pályára a hazai mérkőzésen?
júl. 7
10:30
Sunderland: Brown után O’Shea is megérkezett az orvosi vizsgálatra (She)
A Sky Sports értesülései szerint John O’Shea követte manchesteri csapattársát, Wes Brownt Sunderlandbe, ahol csütörtökön átesik az orvosi vizsgálaton, és pénteken nyélbe is üthetik az átigazolását.
júl. 7
10:32
Vasas: Kulcsár Dávidnak eltörött az orra, próbajátékos jött Bajáról (She)
Nem mondható, hogy Komjáti András, a Vasas labdarúgócsapatának vezetőedzője szerencsés lenne – jó egy héttel az NB I rajtja előtt elveszítette Kulcsár Dávidot. A Ferencvárostól nemrég szerződtetett középpályás orra eltörött egy ártatlannak tűnő ütközés után a Ruzomberok elleni edzőmeccsen.
júl. 7
10:42
"Magyarországon négyszáz tornaterem hiányzik" (Infostart)
Többfrontos sportlétesítmény-fejlesztést tervez a kormány, ezek egy része már megkezdődött, a mindennapos testnevelés bevezetésével pedig tornatermeket is kell építeni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az országgyűlés sport- és turizmusbizottságának fideszes elnöke. Bánki Erik arról is beszélt, hogy a kritikus állapotban lévő Komjádi Uszoda a tervek szerint a jövő héten újra kinyithat.
júl. 7
10:42
Jégkorong: olasz válogatott hátvéddel erősödhet a Fehérvár (She)
Olasz válogatott hátvéddel erősödhet a SAPA Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata: a 28 esztendős Christian Borgatello kész elhagyni klubját, az olasz élvonalban szereplő Bolzanót, hogy a magyar együttes színeiben az osztrák EBEL-ben léphessen pályára.
júl. 7
10:44
Videó: két lesgól után a Győri ETO hármat kapott a Slovantól (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO szerdán 3–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a szlovák Slovan Bratislavától. A győriek ugyan Jarmo Ahjupera és Rati Alekszidze révén kétszer is betalálták, ám a játékvezető les címén nem adta meg a gólokat. A szlovák bajnok ezután Filip Sebo gyors duplájával elhúzott, majd a hajrában Simon András csúsztatott a saját kapujába egy szabadrúgást követően. A…
júl. 7
11:00
Copa América: épp elég lesz az idő, marad a Monumentalban a döntő (She)
Az eredetileg tervezett helyszínen, a Buenos Aires-i Monumental Stadionban rendezik július 24-én a labdarúgó Copa América döntőjét.
júl. 7
11:02
Ázsia: Fowler Ausztrália után Thaiföldön folytatja nagy kalandját (She)
Két év után elhagyta az ausztrál bajnokságot, és a thaiföldi Muang Thong Unitedhoz szerződött Robbie Fowler 26-szoros válogatott angol csatár.
júl. 7
11:06
Szalai Ádám októberben visszatérhet - Szalai Vilmos (Agroinform)
Szalai Vilmos, az Újpest ifjú tehetsége a hatharom.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, szeretne stabil játékossá válni a lila-fehérek első csapatánál.
júl. 7
11:18
Női labdarúgó-vb: két észak-koreai megbukott a doppingvizsgálaton (She)
Pozitív doppingmintát szolgáltatott a németországi női világbajnokság csoportköre után kieső Koreai NDK két labdarúgója. Szerdán a Kolumbia ellen 0–0-s döntetlenre végző csapatban már nem léphetett pályára Szong Jong Szun és Jong Pok Szim, akiket a záró fordulóbeli mérkőzés előtt tiltott el a nemzetközi szövetség (FIFA). A vétkesek végigjátszották az első két találkozót, a harmadik meccs után…
júl. 7
11:20
Újpest: Mészöly Géza szerint kezd kirajzolódni a kezdőcsapat (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest 2–0-ra győzött az osztrák első osztályú Wiener Neustadt ellen. Mészöly Géza, az újpestiek vezetőedzője a klub honlapjának adott értékelésében elmondta, hogy már kezd kirajzolódni a fejében a kezdőcsapat.
júl. 7
11:22
Strandfoci: a válogatott jövő héten kétszer is összecsap a vb-ezüstérmessel (She)
Immár hivatalos, hogy a magyar strandlabdarúgó-válogatott a jövő héten kétszer is összecsap a világbajnoki ezüstérmes Svájccal a siófoki Coke Beach-en. A találkozókra július 14-én, csütörtökön 17.30-kor és egy nappal később, pénteken 13 órakor kerül sor.
júl. 7
11:24
Hollandia: sajtóhírek szerint Bodor Boldizsár iránt orosz klub érdeklődik (She)
A voetbalzone.nl információi szerint Bodor Boldizsárnak Oroszországból van ajánlata, a holland portál ugyanakkor konkrét csapatnevet nem említ a válogatott labdarúgó kapcsán. A magyar légióst a tél folyamán is keresték a Premjer-ligából, sőt akkor közel is volt a megegyezéshez a Tom Tomszkkal, ám az átigazolás végül meghiúsult.
júl. 7
11:42
Nem szépségre, továbbjutásra tör a Fradi Jerevánban (Agroinform)
A hosszú utazás után nem erőltette meg Prukner László a játékosait az Ulisses elleni visszavágó előtt, ahol csak a továbbjutás a cél.
júl. 7
11:44
Három év alatt állhat talpra a Hungaroring Zrt. - Gyulay Zsolt (Agroinform)
Továbbra sincs könnyű helyzetben a Hungaroring Zrt., ám az elnök-vezérigazgató szerint három éven belül pénzügyileg talpra állhat a cég.
júl. 7
11:54
Asafa Powell is Budapesten fut (Infostart)
Minden idők harmadik leggyorsabb 100 méteres sprintere, a jamaicai Asafa Powell is rajthoz áll július 30-án a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Keresés