2008. január 10. csütörtök

jan. 10
3:01
Kovács Ágnes vissza is vonul, meg nem (Behaviour)
A pekingi olimpián már nem indul, de pályafutását egyelőre nem fejezi be Kovács Ágnes: az olimpiai bajnok úszó a júliusi országos bajnokságon még rajtkőre áll.
jan. 10
4:56
Jéggyilkos anyagok háborúja (Adó1százalék)
Havas téli napokon évről-évre előkerülő téma, hogy környezetvédelmi problémát jelent az utak sózása. A környezetvédők szerint a homok, a sóder, továbbá a lebomló faforgács- vagy a gránitkőzúzalék is jobb megoldás, hiszen semmilyen-, vagy jóval kevesebb kárt okoz. Alternatívát jelent az úgynevezett Jéggyilkos is, melynek hatóanyaga - a kalcium-klorid - szakemberek szerint jobban védi a környezetet…
jan. 10
5:02
Társadalmi egyeztetést kezdeményez a kormány (Alternatív Energia)
Párbeszédre törekszik majd a szakmával a kormány az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról; a kabinet várhatóan felkér szervezeteket különböző fórumok megrendezésére - egyebek mellett erről egyeztetett Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP több politikusával tegnap. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke, Kökény Mihály a találkozóról azt mondta: a kabinet nyitott a társadalom felé,…
jan. 10
5:13
Szereposztás szerepek nélkül (Spa Trend Online)
Tímár Péter Casting minden című új filmjében Oláh Ibolya és Kern András a főszereplő. Páratlan párosítás. Őket kettőjüket összehozni - megért volna egy épkézláb történetet. Nem komolyat, nem mélyenszántót, nem másmilyen műfajhoz illőt! Hanem épkézlábat. Épkézláb kommerszet, ha úgy tetszik. Vagy finomabban: egy közönséges közönségfilmet. Épkézláb figurákkal, jól eltalált karakterekkel, beszédes…
jan. 10
5:20
Soha annyi cég nem csődölt be, mint most (Infostart)
Rohamosan nő a cégmegszűnések száma - ezt mutatják az elmúlt évek adatai, derült ki a Coface Hungary elemzéséből. A cég igazgatója azt mondta: a magyar gazdaságban jelenleg működő mintegy 1,2 millió cég túl sok, nagyjából ennek negyede lenne normális.
jan. 10
5:26
Sarkozy megszünteti "a francia CNN" angol adását (Infostart)
Még csak épp hogy egy éve kezdte meg a sugárzást a francia CNN-nek is nevezett France24 hírcsatorna, hogy a világ nézőinek francia szemszögből tálalja a híreket, Nicolas Sarkozy elnök közölte, megszüneti az adó angol- és arab nyelvű változatát. Sarkozy szerint elég, ha csak egy francia nyelvű 24 órás adó marad fenn.
jan. 10
5:36
Az alkohol egészséges, igaz, csak kis mennyiségben (Infostart)
Egy kevés alkohol aktív élettel kombinálva a legjobb recept a hosszú életre. Ez az összeállítás ugyanis a leghatásosabb az egyre gyakoribb szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére.
jan. 10
5:48
Ki mérgezi a védett madarakat? (Infostart)
Negyven fácán, egy parlagi sas és négy egerészölyv pusztult el Jászárokszálláson. A helyi vadásztársaság szerint méreg került az etetőbe. A kár meghaladja a kétmillió forintot.
jan. 10
5:59
Kína részben ellensúlyozza a lassuló világgazdasági növekedést (Infostart)
A Világbank szerint az idén lelassul a globális gazdasági növekedés. A jó hír viszont az, hogy a kínai gazdaság teljesítménye ezt valamennyire ellensúlyozza.
jan. 10
6:02
Technikát váltott az OVB: nincs határozat tyúkról, rollerról (Alternatív Energia)
Várhatóan a jövőben sem hoz határozatokat az OVB a komolytalan népszavazási kérdésekről. Ehelyett egyedileg szavaznak arról, hogy a kérdés érdemi vizsgálatra alkalmatlan-e. Ez az egyik hozadéka annak, hogy kedden a testület elé újabb több tucatnyi abszurd kérdés került. A bizottság ülései továbbra is nyilvánosak lesznek, de a rendzavarók ellen fel fognak lépni. Lapunk összeállításából kiderül,…
jan. 10
6:10
Víztisztítók, amelyben halak és növények végzik a "munkát" (Infostart)
Organica szennyvíztisztítók épülnek Szerbiában és Franciaországban. A cég vezérigazgatója elmondta: a világ egyik legnagyobb szennyvíztisztítással foglalkozó vállalatával, a francia Veoliával kötöttek licencszerződést. Az Organica szennyvíztisztító tulajdonképpen egy botanikus kert, úgynevezett élőgépes technológián alapszik.
jan. 10
6:10
Simor: indokolt volt az óvatosság (Privátbankár)
A kedden közzétett államháztartási adatok, a vártnál is kisebb hiány nemcsak a nemzetközi megítélésünkre van jó hatással, de a jövőbeni gazdasági kilátásainkra is – jelentette ki szerdán Simor András a Gazdasági Rádió Nap Vendége műsorában.
jan. 10
6:10
Dzsudzsákot dicsérik a PSV-nél (Blikk)
„Ő volt az egyetlen fénypontja a második félidőnek”
jan. 10
6:10
Szex - képeivel zsarolta a volt férje (Blikk)
Ki akarta plakátolni az egész falut
jan. 10
6:11
Jane Fonda titka: szex és humor (Blikk)
"Amikor csak tudok, hancúrozok az ágyban"
jan. 10
6:12
Focisták csak 185 centi felett! (Blikk)
Újpesten a méret a lényeg
jan. 10
6:12
Bűnözőkkel üzleteltek a vámosok (Blikk)
Attól a cégtől rendeltek monitorokat, amelynek vezetőit maguk a fináncok vették őrizetbe
jan. 10
6:13
Elalvástól félt a Korda házaspár (Blikk)
Az utolsó, otthon töltött éjszaka már alig bírták lecsukni a szemüket, féltek, nehogy elaludjanak
jan. 10
6:14
Még mindig Várhidi a legesélyesebb? (Blikk)
Egyre több külföldit emlegetnek jelöltként a kapitányi posztra
jan. 10
6:14
Városközpontot a helyére! (Blikk)
A sztárépítész terve a kormánynegyed helyett
jan. 10
6:15
Tizes nyugdíjcsavar: jobb, ha odafigyel! (Privátbankár)
Változtak az idei évtől nyugdíjpénztári számlára befizetett összegek adómentes felvételének szabályai
jan. 10
6:15
Németh Kristóf kisfia a szüleivel alszik (Blikk)
A színész a földi paradicsomban érzi magát
jan. 10
6:16
Hat pont mínusz az MTK-nak! Oda a bajnoki cím? (Blikk)
Átigazolás utáni jutalékát követeli az MLSZ
jan. 10
6:16
Bolondját járatta a rendőrökkel (Blikk)
N. egy egész napig járatta az erdőt a legnagyobb melegben a rendőrökkel
jan. 10
6:17
Anikó ismét levetkőzik (Blikk)
Már akkorák a mellei, mint Zalatnaynak voltak
jan. 10
6:18
Kábítószer és nemi erőszak? (Adó1százalék)
Hetente, tíz naponta szereznek tudomást az orvosok olyan esetekről, amelyekben különböző szerekkel elkábítanak, majd megerőszakolnak nőket - tudtuk meg Zacher Gábortól. A toxikológus szavai szerint magyarországi adatok nincsenek az esetek gyakoriságáról, Svédországban viszont a felmérések szerint évente 500 hasonló eset történik. És ez még csak a jéghegy csúcsa, a nők csupán 5 százaléka fordul…
jan. 10
6:18
Hős tanárnő! (Blikk)
Segíteni akart a diáknak, elütötte a Volánbusz
jan. 10
6:19
Amerikába kalauzol könyvében Juhász Előd (Blikk)
jan. 10
6:21
A bankok közt hódít a január végi feles (Privátbankár)
Hétfőhöz képest szerdára tovább nőtt azoknak a bankoknak a száma, amelyek azzal számolnak, hogy január végén az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed erőteljesebb, 50 bázispontú kamatcsökkentés hajt ...
jan. 10
6:21
Befektetési tanácsadó lesz a volt brit miniszterelnök (Infostart)
A világ egyik legnagyobb befektetési csoportjához, a JP Morganhez szegődött tanácsadónak Tony Blair volt brit kormányfő, írta a Financial Times.
jan. 10
6:21
Kettős lebukás: bordélyházban találkozott feleségével (Infostart)
Meglepődött az a lengyel férfi, aki egy bordélyházba betérve feleségével találkozott.
jan. 10
6:21
Hot dogot árul NOX Szilvi (Blikk)
"Én magam is imádom a hot dogot"
jan. 10
6:26
Minden kábelesnél lesz ATV (Privátbankár)
Ez év végére minden bekábelezett hazai háztartásban fogható lesz az ATV műsora - közölte Márkus József programigazgató. Most 2,1-2,2 millió, az esztendő végére terveik szerint 2,5 millió otthonba jut ...
jan. 10
6:26
Egy irodai székben gurították a belvárosba a halottat (Infostart)
Őrizetbe vették azt a két amerikai férfit, akik egy halott barátjukat egy irodai széken kigördítették egy üzlethez, hogy ott élőnek beállítva őt érvényesítsék közjóléti utalványát.
jan. 10
6:32
Tudnivalók a nyugdíjváltozásokról (Infostart)
Az idén bevezetett rehabilitációs járadék a leginkább abban különbözik a rokkantsági nyugdíjtól, hogy csupán az igényelheti, aki megfelelő intézkedésekkel visszavezethető a munkaerőpiacra.
jan. 10
6:37
Egy hajóban az öt párt és a civilek (Piac és Profit)
Az Unió a képzésben, az emberbe történő beruházás növelésében, a motiválásban látja a kiutat; ezért nem hálózatokra, gépekre, hanem motivációs programokra és oktatásra kell fókuszálni és költeni: az emberbe kell beruházni, s nemcsak a fél év alatt elavuló technológiákba.
jan. 10
6:37
Ritka dinoszaurusz leletre bukkantak (Infostart)
Egy Kínában feltárt dinoszaurusz lelet ritka alkalmat kínál a tudósoknak arra, hogy információkat kapjanak: milyenek is volt valójában ezek az ősállatok.
jan. 10
6:40
Csütörtökön kezdődik az iszlámista kiképzők pere Brüsszelben (Kripto Akadémia)
Mintha hetek óta uniós csúcs színhelye lenne Brüsszel, olyan erős és látványos a rendőri készültség a belga fővárosban. A hatóságok szerint nem múlt el a terrorveszély, bár csökkent az esélye. Közben kiderült, hogy kevés a terror elleni harcra bevethető rendőr, és elégtelen a hatékony fellépéshez szükséges törvényi háttér.
jan. 10
6:43
Távfűtés: ha kell, ha nem (Privátbankár)
Nyomásgyakorlással akadályozná meg fogyasztói elvesztését a Főtáv, mivel az utóbbi időben a méregdrága távhő miatt kisebbfajta leválási hullám indult el - írja a Népszabadság. A cikk szerint legkülönb...
jan. 10
6:49
Milliós állást kapott Tony Blair (Privátbankár)
A világ egyik legnagyobb befektetési csoportjához, a JP Morganhez szegődött tanácsadónak Tony Blair volt brit kormányfő - írta a csütörtöki Financial Times
jan. 10
6:49
Tapogató Mikulás és orrtörés az antarktiszi karácsonyon (Infostart)
Botrányok tarkították a karácsonyi ünneplést az Antarktisz legnagyobb kutatóállomásán.
jan. 10
7:01
Bocsánatot kér-e a durva kijelentésért Veres János? (Infostart)
Leállt a kormány a banki verseny ösztönzésével - írja a Népszabadság. Nyáron még úgy tűnt, januártól új világ jön, könnyebb lesz a bankváltás, változnak a korlátozó szabályok és mégiscsak lesz a hiteleket olcsóbbá tevő pozitív adóslista.
jan. 10
7:03
Milliós végkielégítések a baklövések ellenére (Adó1százalék)
A 4-es metró beruházójaként a BKV vizsgálja, hogyan lehetne módosítani a BKV és a főváros számára előnytelen szerződéseket, de erre kevés az esély - tudta meg lapunk. A beruházás "elhibázott" kontraktusai azonban csak egy az utóbbi évek fővárosi közlekedési tárgyú botrányai közül. Emlékezzünk csak a Combino-fiaskóra vagy a lángoló buszokra...
jan. 10
7:06
Óvatos duhajok a magyarok (Privátbankár)
Az idén január 1-jétől választható portfóliós rendszert már négy magánnyugdíjpénztár kínálja tagjainak - írja a Napi Gazdaság. A cikk szerint a várakozásoknak megfelelően eddig a tagok viszonylag kis ...
jan. 10
7:06
Különös baleset: kutyája lőtte le a vadászt (Infostart)
Egy amerikai férfi életét vesztette az egyik talán legkülönösebb vadászbalesetben: a kutyája lőtte le.
jan. 10
7:07
A véres nyomot követi az ausztrál hajó (Infostart)
Ausztrál halászhajó indult az Antarktisz közelében lévő japán bálnavadász-flotta nyomába, hogy bizonyítékokat gyűjtsön egy nemzetközi bíróság előtti perhez, amelynek célja a bálnák pusztításának megállítása.
jan. 10
7:08
Egy villanykörtén is megfordulhat az adózás (Privátbankár)
Ellentétesek az alkotmánnyal a január elsején életbe lépett áfatörvény fordított adózásról szóló rendelkezései - állítja a Magyar Könyvelők Országos Egyesületének budapesti elnöke a Magyar Nemzetben. ...
jan. 10
7:11
Agyba-főbe dícsérik Budapestet (Privátbankár)
Stabil kilátással megerősítette Budapest hosszú és rövid futamidejű adóskockázati besorolásait az S&P, amely szerint a magyar főváros általános gazdasági profilja "szilárd"
jan. 10
7:14
Baleset Pest megyében (Adó1százalék)
Megcsúszott és az oldalára borult szerdán a késő esti órákban a Dány és Dányszentkirály között közlekedő menetrend szerinti autóbusz - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A Volán alvállalkozásában üzemeltetett buszon utazók közül egy személy szenvedett sérüléseket. A busz hátsó részében ülő ülő nő nekiesett az ablaknak és kitörte azt, sérülései súlyosak - mondta el…
jan. 10
7:19
Éjjel felborult egy volánbusz (HírTV)
Megcsúszott és felborult egy Dány és Dányszentkirály között közlekedő autóbusz szerdán éjjel – tájékoztatott Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A baleset nem sokkal éjfél előtt történt.

Keresés