2022. január 31. hétfő

jan. 31
6:48
Sztracsatella sütés nélkül (Nosalty)
Megláttam ezt a receptet, és mivel szeretjük a sütés nélküli finomságokat is, így elkészítettem.
jan. 31
8:48
Mennyei brownie - Brownie 4. (Nosalty)
A legtöbb gasztroblogger oldalon elég bonyolult brownie-receptekkel találkoztam eddig, és a minap leltem rá a Nők Lapja Cafe oldalán erre az egyszerű kis csodára :). Belelkesedtem rajta, a végeredményt pedig a képen láthatjátok.
jan. 31
8:50
Almaleves, hagymás rostélyos és egyszerű, de nagyszerű piskótatekercs vár (Nosalty)
Mindig kitaláljuk, mi ízlene nektek a legjobban. Mára fincsi almaleves, nagyon gazdag és laktató hagymás rostélyos, és verhetetlen piskótatekercset gondoltunk ki nektek.
jan. 31
9:42
Krumpli strudli (Nosalty)
Pünkösd vasárnap idején rendezik meg a hagyományos Strudli fesztivált Vállajon Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A határokon túli, magyarok lakta településekről, így Kálmándról, Kaplonyból, Mezőfényről, Szatmárnémetiből, Nagykárolyról és Székelyhidáról nemcsak strudlisütők érkeznek Vállajra, hanem művészeti csoportok is, hiszen éjszakába nyúló kul
jan. 31
10:06
9 ducira töltött sós párnácska, ami sokkal jobb az édes sütiknél (Nosalty)
Sós süteményre vágysz, de unod már a pogácsát és a sajtos rudat, netán lapul a hűtőszekrényben egy kevés maradék sonka, sajt vagy virsli? Mutatunk pár szuper sós párnácskareceptet, melyből könnyen inspirálódhatsz.
jan. 31
12:12
10 foszlós kalács, amit szívesen használnánk párnaként (Nosalty)
No, persze a cím túloz egy kicsit: hiszen jobb megenni ezeket az édes péksüteményeket, mint rájuk feküdni, de azért nem tagadás, az istenien puha állagról nekünk mindig ez jut eszünkbe. Nektek is?
jan. 31
14:06
11 tepsis recept, ami segít, ha ötlet híján vagy (Nosalty)
Burgonya, karaj, lazac, rizottó, karfiol, mutatjuk, miket készíthettek egyetlen tepsiben!
jan. 31
14:42
Grízgaluska leves zöldségekkel (Nosalty)
Egy egyszerű leves, ami ajánlatos, ha kevés az időd, hogy elkészíts valamit, de levesre vágysz.
jan. 31
15:42
5 perces brownie Zsuliltól (Nosalty)
Igazából a lustaság vezetett odáig, hogy egyre gyakrabban elkészítsem. Egy hosszú munkanap után, mikor az embernek kedve sincs már vásárolni, gyorsan elkészíthető extra hozzávalók nélkül. És akár vacsorára egy pohár tej mellé is csodálatos. Én melegen még inkább szeretem. :)
jan. 31
17:00
7 nap, 7 étel – húsos-hüvelyes fogásokkal éljük túl a hetet (Nosalty)
A hüvelyesek a növényvilág fehérjebombái, így ezekkel gyorsan és olcsón jóllakhatunk. Tegyünk melléjük egy kis adag húst, és máris kész az ebéd vagy vacsora, ami után senki nem marad majd éhes. Csupa ilyen fogás érkezik erre a hétre, de ne higgyük, hogy bele fogunk unni a sok babba és borsóba: ugyanis a hüvelyesek és húsok kombinálásából rengeteg s
jan. 31
17:48
Csokoládészuflé Alma konyhájából (Nosalty)
Gyorsan finomat...
jan. 31
18:30
Az egyszerű és mennyei tápiókapuding, melyet mindenki bátran ehet (Nosalty)
Még a mindenmentes tejberizsnél is jobb receptet mutatunk, ennek a könnyen és villámgyorsan elkészíthető tápiókapudingnak ugyanis nincsen párja.
jan. 31
18:48
Bakonyi betyárleves Dacotától (Nosalty)
Igazi melegítő, téli leves - egy tányérral úgysem elég belőle, úgyhogy akár nem is kell második fogással készülni. :)
jan. 31
19:48
A nagy gulyáskérdés, avagy (elemi) eltérések leves és ragu közt (Nosalty)
Több olyan konyhai vita is akad, ami rendszeresen megosztja a főzéssel foglalkozókat. Például ilyen az is, hogy akkor most hol húzódik a határ a leves és a ragu között.
jan. 31
20:42
A mi palacsintánk- Palacsinta 2. (Nosalty)
Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egy ilyen egyszerű recept fog majd foglalkoztatni. A palacsinta egyszerű. Bizonyos szempontból, persze aztán vannak olyanok, akik neki sem mernek állni valami furcsa kényszerképzet miatt, mondván, ők nem tudnak olyan finomat sütni úgysem, meg egyébként is tiszta olajszag lesz az egész lakás. Na igen, nem is ezért

Keresés