2008. január 14. hétfő

jan. 14
5:14
Paul McCartney békülne, noha ex-neje kémkedik utána (Infostart)
Ismét bebizonyosodott, hogy Sir Paul McCartney egy igazi úriember. A zenész nyolcezer fontos (2,7 millió forintos) ajándékot vett válófélben lévő feleségének, Heather Mills-nek annak születésnapjára, miközben a nő egy detektíveket fogadott fel, hogy kövessék a Beatles egykori tagját.
jan. 14
5:30
Hófehérke, Lina vagy Yuki Chan? - névjavaslatok a jegesmedvebocsnak - képekkel (Infostart)
Tizennégyezer névjavaslatot kapott vasárnapig a nürnbergi állatkert öthetes jegesmedvebocsa, ami jelzi, hogy feltartóztathatatlan az újabb "Knut-mánia" Németországban.
jan. 14
5:41
Producerével vigasztalódott az énekesnő; rács mögött lévő férje féltékeny (Infostart)
Lemezének producerével mulatott egy szállodai szobában Amy Winehouse, akinek férje továbbra is előzetes letartóztatásban van.
jan. 14
6:14
Szépítő praktikák (Blikk)
A szép bőr és csillogó haj titka nagymamáink titkos recepttárából
jan. 14
6:16
A fodros a divat idén (Blikk)
Elkezdődött a báli szezon: gyönyörű ruhák a táncparketten
jan. 14
7:13
Európa legszigorúbb alkoholellenes törvénye készül Hollandiában (Infostart)
Az Európai Unió egyik legszigorúbb alkoholellenes törvényét tervezik elfogadni Hollandiában, hogy csökkentsék a holland fiatalok egyre mértéktelenebb italozását.
jan. 14
7:24
A vendégek vittek minden mozdíthatót (Infostart)
A washingtoni Mayflower szálló visszavásárolja a vendégeitől az általuk eltulajdonított tárgyakat, és még büntetésre sem kell számítaniuk.
jan. 14
7:35
A krokodil szerencséjére két állatorvos is van az elítéltek között (Infostart)
Valóságos állatkert alakult ki az urali Jekatyerinburg egyik büntetés-végrehajtó Intézetében, miután az intézmény befogadott egy krokodilt.
jan. 14
7:40
Világra hozta gyermekét a sztárénekesnő (Infostart)
Kisfiúnak adott életet Christina Aguilera Los Angelesben, a 27 éves édesanya és a Max Liron nevet kapott fiúcska jól vannak - jelentette a People amerikai magazin az amerikai énekesnő szóvivőjére hivatkozva.
jan. 14
7:57
Életében először állt színpadra a balettozó nagypapa (Infostart)
Hetvenkilenc évesen kezdett el balettórákra járni, és 88 éves korában, vasárnap este lépett fel élete első balettelőadásán egy brit férfi.
jan. 14
8:32
Az ellenségeskedés veszélye (Metropol)
Az ellenséges viselkedés csökkenti néhány antioxidáns mennyiségét a szervezetünkben, ezáltal növelheti a szívinfarktus kockázatát – állítják amerikai kutatók.
jan. 14
8:34
Bioműszívet állítottak elő amerikai kutatók (Metropol)
Kutatóknak sikerült működő patkányszívet laboratóriumban előállítaniuk halott patkányból és újszülött patkány szívsejtjeiből, új lehetőségek előtt nyitva meg az utat a szervátültetésben – áll a Nature Medicine című folyóiratban vasárnap megjelenő tanulmányban.
jan. 14
8:36
Szemüvegboom (Metropol)
Rohamosan növekszik Németországban a szemüvegesek száma, s szakértők szerint ezt a tendencia az elkövetkező időszakban csakis erősödni fog. Az ok csak részben a sok számítógéphasználat.
jan. 14
8:49
Több mint ötszáz gyerek betegedett meg a fővárosban (Metropol)
Több mint ötszázra emelkedett a főváros VI., VII. és XV. kerületében megbetegedett gyermekek száma. Szakemberek szerint az étel okozta fertőzés mellett sokan infuenzásak is lehetnek.
jan. 14
9:02
Már nincs remény: rábukkantak a legkisebb gyerek holttestére (Infostart)
Az amerikai Alabama állam partjainál megtalálták az egyik eltűnt gyermek holttestét. A négy gyermeket állítólag édesapjuk dobta a vízbe az egyik hídról.
jan. 14
9:04
A síbalesetek elszenvedői töltik meg a kórházakat (Infostart)
Óvatosságra intik a síelőket az orvosok, különösen a kezdőket. Nagy-Britanniában egyre többen érdeklődnek a síelés iránt, ezzel együtt a kórházakban is egyre nagyobb számban jelennek meg az utazásról hazatérők, általában térdproblémával.
jan. 14
9:50
Csaknem 250 métert zuhant a hegymászó (Infostart)
Nagy-Britanniában életét vesztette egy hegymászó, miután 248 métert zuhant a Helvellyn egyik gerincéről.
jan. 14
9:53
Mégsem véd olyan sok betegség ellen a szoptatás (Vital)
tovább
jan. 14
10:11
Inkább a puszi, mint a kézfogás (Infostart)
Egy nagy-britanniai kutatás szerint egészségesebb találkozáskor puszit adni, mint kezet rázni.
jan. 14
10:17
Tony Blair megkapta élete első mobiltelefonját (Infostart)
Nem gyakran fordul elő, hogy egy volt miniszterelnököt nem ismeri fel egy barátja. A különös eset megtörtént Tony Blair volt brit kormányfővel.
jan. 14
10:19
Nézze meg, hogy milyen lehet a fél éve eltűnt kislány (Infostart)
Egy egykori rendőri vezető szerint a májusban eltűnt Madeleine McCann felkutatásához egy speciális képet kellene használni, amely olyannak mutatja a kislányt, ahogy jelenleg nézhet ki.
jan. 14
10:42
Madárinfluenza járványtól tartanak Indiában (Metropol)
Az ország keleti részén, a Kalkutta közelében fekvő Morgram faluban gyanús módon elhullott húszezer baromfi a múlt héten – közölték illetékesek hétfőn.
jan. 14
11:05
Képriport: a háztetőn keresztül érkezett az autó (Infostart)
Háztetőre zuhant egy autó Zebegényben. A domboldalon futó úton megcsúszó autó átszakított egy kerítést, majd az útnál alacsonyabban fekvő épület tetejére zuhant.
jan. 14
12:03
Bioműszívet állítottak elő amerikai kutatók (Metropol)
Kutatóknak sikerült működő patkányszívet laboratóriumban előállítaniuk halott patkányból és újszülött patkány szívsejtjeiből, új lehetőségek előtt nyitva meg az utat a szervátültetésben – áll a Nature Medicine című folyóiratban vasárnap megjelenő tanulmányban.
jan. 14
12:24
Hirtelen szívhalált okoz a daganatos fájdalmat csillapító szer (Vital)
tovább
jan. 14
12:26
Állatkínzás Érden: baltával vágta fejbe a kutyáját (Infostart)
Baltával kétszer fejbe vágta kutyáját egy érdi férfi, majd a vele szemben intézkedő rendőrökre is rátámadt. Az állatkínzó ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult.
jan. 14
13:03
Tények és tévhitek az ágyban (Blikk)
Vajon számít a mellméret? Normális a heti egyszeri együttlét?
jan. 14
15:37
Gének százai az AIDS gyógyítás célkeresztjében (Metropol)
A teljes emberi génállományt átvizsgálva 273 olyan gént találtak amerikai kutatók, melyek segítenek a humán immunhiányt okozó vírusnak (HIV) megfertőzni a sejteket.
jan. 14
16:18
Békeaktivista lenne Oszama bin Laden fia (Infostart)
Békeaktivista szeretne lenni, és Angliában telepedne le Oszama bin Laden terroristavezér egyik fia, Omar, aki az al-Kaida kiképzőtáborát is megjárta.
jan. 14
16:39
Siófokon találták meg a pénteken eltűnt kislányt (Infostart)
Siófokon találta meg a rendőrség a pénteken Hőgyészről eltűnt 14 éves lányt - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 14
16:50
Még nem tudni, mitől lett rosszul félezer gyerek (Infostart)
Egyelőre nem tudni, mitől betegedett meg az a több mint ötszáz fővárosi gyerek, aki szombaton lett rosszul. A hatóság először ételmérgezésre gyanakodott, ám a laboratóriumi vizsgálatok ezt még nem támasztják alá.
jan. 14
18:27
Titokban megnősült a francia államfő? (Infostart)
Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök és Carla Bruni egykori topmodell csütörtökön házasságot kötött a párizsi Élysée-palotában - állítja a l'Est Républicaine című francia napilap internetes kiadása az egyik állítólagos esküvői tanúhoz közelálló forrásra hivatkozva.
jan. 14
19:24
A kapuvári lett az Év Kórháza (Metropol)
A kapuvári Lumnitzer Sándor Kórház-Rendelőintézet lett az abszolút győztes az Év Kórháza címért az ország összes kórháza között folyó versengésben.
jan. 14
20:22
Emberöléssel vádolják a Ponyvaregény íróját (Infostart)
Emberöléssel vádolják a Ponyvaregény című film Oscar-díjas forgatókönyvíróját, Roger Avaryt.
jan. 14
20:27
A rendőrség bevasalná a számlát a megabulit szervező tinédzseren (Infostart)
Alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak az ausztrál fiatalnak, aki egy nagy bulit szervezett, de a szórakozók kárt tettek a kiérkező rendőrök autóiban.
jan. 14
20:38
Diana élete szerelméhez akart hozzámenni, nem Dodi Fayedhez (Infostart)
Diana azt tervezte, hogy titokban hozzámegy szerelméhez, Hasnat Khanhoz, a pakisztáni származású híres londoni szívsebészhez - állítja a néhai walesi hercegnő egykori főkomornyikja.
jan. 14
21:04
Szteroiddal tartják magukat formában az énekesek? (Infostart)
Több ismert szórakoztatót kapcsolatba hoztak egy, a New York állambeli Albanyban folyó vizsgálattal: a hatóságok szteroidokkal, teljesítménynövelő szerekkel való visszaélés miatt nyomoznak.
jan. 14
21:31
"Idejétmúlt és középkori", de jár a kártérítés (Infostart)
Háromnegyedmillió dollár - 128 millió forint - kártérítést kell fizetnie egy férfinak Mississippi államban azért, mert elcsábította egy másik férfi feleségét.
jan. 14
21:58
Igazat adott az alkotmánybíróság a koldusnak (Infostart)
Az osztrák alkotmánybíróság elismerte egy szlovákiai magyar koldus igazát, s ezzel eltörölte a "passzív koldulás" tilalmát, amelyet a stájerországi Fürstenfeld vezetett be.
jan. 14
22:09
Hátulról támadott a felbőszült énekesnő (Infostart)
Rárontott egy új-zélandi sajtófotósra Björk. Az izlandi énekesnő hátulról támadott, és olyan hévvel tépte le a fotós ingét, hogy el is esett - számolt be hétfői számában a New Zealand Herald című lap.

Keresés