2008. január 5. szombat

jan. 5
5:05
Még mindig a figyelem központjában a Madeleine-ügy (Adó1százalék)
Továbbra is a szülőket tartja a Madeleine-ügy fő gyanúsítottjának a portugál rendőrség, amely állítólag elkészítette az ügyészségnek benyújtandó vizsgálati jelentést a tavasszal eltűnt skót kislány ügyében. A négyéves Madeleine McCann-nek tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány…
jan. 5
5:16
Elvitték és külföldre adnák örökbe gyermekét (Adó1százalék)
Elvitték otthonából, és külföldre adnák örökbe azt a hat éves kisfiút, akit vissza akar kapni édesanyja. A korábban állami gondozott fiatal nőt gyermekével korábban ugyanannál a nevelőszülőnél helyezték el a hatóságok. A szüléskor még fiatalkorú anya szülői felügyeleti jogát megvonták, a nevelőszülő pedig azért nem fogadhatta örökbe a gyereket mert a megengedett negyvenöt év helyett negyvenhat év…
jan. 5
5:20
Hangsúlyozottan a magyar népnek adta vissza az amerikai kormány a nemzeti ereklyéket (Alternatív Energia)
Harminc éve, 1978. január 6-án érkezett vissza Magyarországra a Szent Korona. A II. világháború végén amerikai kézre került nemzeti ereklyéket - a koronát, a jogart, az országalmát, a kardot és a koronázási palástot - Cyrus Vance akkori amerikai külügyminiszter adta át az Országházban "az amerikai nép képviseletében a magyar népnek". Átadása után a korona csak tudományos viták középpontjába…
jan. 5
5:31
Ketten már országgyűlési képviselőként várják majd a választók szavazatait (Alternatív Energia)
Az MDF-es Csapody Miklós, a liberális Lakos Imre és a Fidesz-KDNP színeiben induló Rétvári Bence lehet esélyes a Budapest XI. kerületében január végén megtartandó időközi parlamenti képviselő választáson. A jelöltek nyilvántartásba vételének határideje tegnap járt le, s rajtuk kívül várhatóan csak a MIÉP-es Fenyvessy Zoltán indul. A voksoltást azt követően kellett kiírni, hogy az egyik újbudai…
jan. 5
5:41
Átláthatatlan és jogszerűtlen a MÁV és leánycége tevékenysége (Alternatív Energia)
Három vizsgálat is zajlik a magyar vasút szerdai blamázsa miatt, a valódi felelősök megtalálására mégis kevés az esély. A közlekedési miniszter a Fidesz felszólítására sem mond le. A személyszállító MÁV-leánycég, a MÁV Start vezetőit sem munkaviszonyuktól fosztották meg "büntetésül", hanem olyan tisztségeiktől, amelyekben mandátumuk amúgy is hamarosan lejárt volna. A MÁV Zrt.-nél egyelőre felelőst…
jan. 5
5:52
Tóth Károly megint eltörölné a vizitdíjat (Alternatív Energia)
Ismét megpróbálkozik a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésével Tóth Károly. A szocialista képviselő kezdeményezése ettől függetlenül várhatóan elbukik: az MSZP-frakció egyszer már elvetette a javaslatot, s a képviselőcsoport vezetője nem lát olyan új körülményt, amely alapján ezúttal másként döntenének. Az is kétséges, hogy Tóth javaslata egyáltalán benyújtható-e, hiszen nem kapcsolódik…
jan. 5
6:08
Kisteleki három jelöltje (Blikk)
Kisteleki István két külföldi szakemberrel is tárgyalt
jan. 5
6:09
Tóth Gabi mindenkiben Palcsó Tomit keresi (Blikk)
Tóth Gabi legutóbbi pasija, a titokzatos Lóri sem az igazi
jan. 5
6:09
Igazi kis színésznő lett Ninácska (Blikk)
Bámulatos, milyen gyorsan fejlődik a mi babánk
jan. 5
6:10
Szávayék legyőzték a világelsőt (Blikk)
Szávay Ágnes újra és újra elkápráztatja a világot
jan. 5
6:11
Megtalálták az influenza elleni csodavakcinát? (Blikk)
Emberek ezreinek az életét könnyítheti meg a találmány
jan. 5
6:11
Bolondozott Sas József (Blikk)
Visegrádhoz közeli szállodában ünnepelték meg a születésnapját
jan. 5
6:12
Beteg gyerekeket ajándékoztak meg Messiék (Blikk)
BARCELONA – Lionel Messi (20) és a Barcelona labdarúgócsapatának sztárjai kórházba vonultak. Na nem kell megijedniük a katalánok rajongóinak, nem sújtotta sérüléshullám kedvenceiket.
jan. 5
6:13
Peches napja volt a fővárosi tűzoltóknak (Blikk)
BUDAPEST – Igazán peches napja volt tegnap a lánglovagoknak. Egy kigyulladt üzem oltásánál súlyosan megégett egy tűzoltó arca a XIV. kerületben. A Tahi utcai iparterületen egy bútorlap-szabászati üzemben a vegyes tüzelésű kazántól lángra kapott a tetőszerkezet. Oltás közben az egyik tűzoltónak a védőfelszerelés ellenére az arcára forró fémolvadék csöpögött.
jan. 5
6:14
Doppingbotrány Hingist két évre eltiltották (Blikk)
LONDON – Kétéves eltiltással zárta le a nemzetközi szövetség (ITF) a világ egyik legnagyobb teniszezőjének kokainügyét. Martina Hingisnek (27) a tavalyi wimbledoni bajnokságon pozitív lett a doppingtesztje, a svájci mintájában kokainra bukkantak. A lebukás tényét a játékos jelentette be novemberben.
jan. 5
6:15
5 évet kaphat Dominik anyja (Blikk)
MONORIERDŐ –BUDAPEST –Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsították meg T. Dominik (†2) édesanyját, aki így akár öt év börtönt is kaphat. Máriát (38) eddig kiskorú veszélyeztetése miatt hallgatták ki rendőrök.
jan. 5
6:16
Magyar lettem (Blikk)
Különleges nap volt a tegnap Eklemovics Nikola életében
jan. 5
6:17
Tánczos nem tűnt gyilkosnak (Blikk)
Megszólalt a körmendi rémségek házában lakó Sz. György
jan. 5
6:18
Meddig bírják majd szuflával? (Blikk)
A BLIKK bent járt a TF-en a Bp. Honvéd focicsapatával
jan. 5
6:19
Szexrobotok lesznek a szeretőink a jövőben (Blikk)
BERLIN – Pár éven belül valóra válhat Steven Spielberg látomása: tökéletes külsejű, szexre tervezett robotokkal élvezkedhetünk, akárcsak az A. I. – Mesterséges értelem című filmben.
jan. 5
6:20
Dzsudzsák a Feyenoord ellen készül (Blikk)
DEBRECEN – Dzsudzsák Balázs (21) vasárnap útra kel Eindhovenbe. A válogatott labdarúgó pályafutása újabb nagy állomásához érkezett, a kontinens elit csapatai közé számító PSV tagja lett.
jan. 5
6:21
Kiss-lépések tanulmányügyben (Blikk)
A kancelláriaminiszter a Blikk cikke nyomán intézkedett
jan. 5
6:22
Hiányzol, apu! (Blikk)
Zavadszky Norbert és Roland rajzzal érkezett a Rákoskeresztúri temetőbe
jan. 5
6:23
Benzinár: Januárban plusz 15 forint (Blikk)
BUDAPEST – Rossz hírei vannak Török Zoltánnak, a Raiffeisen Bank vezető elemzőjének: ha 100 dollár körül marad a nyersolaj hordónkénti ára, január végére akár 15 forinttal is drágulhat az üzemanyag literje Magyarországon.
jan. 5
6:25
Ütötték vagy elejtették? (Blikk)
Belehalt sérüléseibe egy 7 hónapos csecsemő
jan. 5
6:38
Kevés tőke nem elég (Piac és Profit)
Körülbelül hatszázezer aktív hazai vállalkozásról beszélhetünk, ami arányait tekintve megfelel az európai átlagnak. A vállalkozások helyzetét illetően azonban Magyarország még mindig sereghajtó, legalábbis nemzetközi tanulmányok ezt tükrözik. A legnagyobb gondot az adminisztrációs terhek jelentik, és a modern környezethez igazodó vállalkozói kultúra hiánya.
jan. 5
6:39
A válóper és az adó (Adózóna)
A válóper nem kívánt következménye rendszerint az adóhatóság megjelenése. A kellően feltüzelt válófelek (kibicnek semmi sem drága) a bíróságon indítványozzák az adóhatóság megkeresését, hogy az vegye számba a felek jövedelmét, esetleg vagyonának forrásait.
jan. 5
7:08
iPhone-élmény Windows Mobile-on (PCWorld)
A Pointui Home egy olyan új kezelőfelület, amely eddig nem látott módon képes átváltoztatni a PDA-telefonokat. Kezelhetőségben, kinézetben, és gyorsaságban egyaránt figyelemreméltót alkotott a Pointui: aki iPhone-közeli élményre vágyik, az ettől - a ráadásul ingyenes programtól - biztosan megkapja.
jan. 5
7:19
A rendőrök megirigyelték a kifutók modelljeit (Infostart)
Európai színvonalú arculatváltásra készül a rendőrség. Az új, divatos egyenruhák 2009-re vagy 2010-re készülhetnek el, és elképzelhető, hogy ekkortól a rendőrség egy új szlogent használ majd, a "Szolgálunk és védünk" helyett.
jan. 5
7:29
Palik: Gyávaság volt lefújni a Dakar ralit! (BorsOnline)
Tegnap vált hivatalossá, hogy nem rajtol el a jubileumi, 30. Dakar-rali. A mezőny zöme már sikeresen túlesett az adminisztráción és a gépátvételen, s csupán a mai startjelre várt, amikor a szervezők a mauritániai incidensek miatt lefújták a versenyt.
jan. 5
7:32
Frank Wedekind: Lulu - bemutató a Pesti Színházban (Spa Trend Online)
Eszenyi Enikő főszereplésével a Lulu című darabot mutatják be a Pesti Színházban január 10-én; Frank Wedekind színművét Forgács Péter rendezésében tűzi műsorra a teátrum - tájékoztatta Czobor Margit, a Vígszínház művészeti titkára az MTI-t.
jan. 5
7:33
NBA: fölényes Lakers-győzelem a los angelesi Staples Centerben (She)
Hengerelt a Los Angeles Lakers hazai pályán, a Staples Centerben, ezúttal a Philadelphia 76ers csapatát fektette két vállra - végül harmincegy ponttal győzte le ellenfelét. Külön-külön ugyan senki sem brillírozott, de heten értek el két számjegyű eredményt, Kobe Bryant pedig ezúttal csak huszonkilenc percet töltött a pályán. Ismét győzött a Boston Celtics, négy ponttal utasította maga mögé a…
jan. 5
7:39
MTV: kortárs demokráciákat bemutató dokumentumfilm-sorozat indul (Adó1százalék)
Miért épp a demokrácia? címmel kortárs demokráciákkal foglalkozó nemzetközi dokumentumfilm-sorozatot mutat be vasárnaptól az Magyar Televízió (MTV) - tájékoztatta az intézmény kommunikációs osztálya az MTI-t.
jan. 5
7:40
Dundika Mauritiuson esküszik (BorsOnline)
Január közepén elkel hazánk egyik legdögösebb nője, Dundika. A szexis Playmate öt éve él együtt szerelmével, akivel Mauritiuson, a tengerparton mondják ki a boldogító igent.
jan. 5
7:43
Érdekesebb "szétszavazások" az Országgyűlésben 2007-ben (Alternatív Energia)
Több alkalommal is előfordult tavaly az Országgyűlésben, hogy a koalíciós pártok valamelyike szavazott le kormányjavaslatot, de arra is volt példa, hogy a Ház az interpellációs időszakban nem fogadott el államtitkári választ.
jan. 5
7:49
NHL: a címvédő Anaheim Ducks ismét győzött hazai pályán (She)
Ismét otthon, és újfent 2-1-re győzött a címvédő Anaheim Ducks csapata az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 88. játéknapján. Buffalóban diadalmaskodott az Ottawa Senators, mely a szenzációs szezonkezdet után ugyan kicsit visszavett a tempóból, de így is magabiztosan uralkodik a Keleti Főcsoportban.
jan. 5
7:50
Pártfogója hisz a tiszavidi rémnek (BorsOnline)
A Bors megtalálta az az idős asszonyt, aki a legjobban ismeri a tiszavidi rémként elhíresült V. Árpád Pált. Ella néni több mint száz levelet váltott a férfivel, és biztos benne: Árpád nem ölt meg senkit Tiszaviden, hiszen a börtönben tiszta szívű hívő ember lett.
jan. 5
7:55
A kezelés végén a jutalom egy igazi hungarikum (Adó1százalék)
Egy igazi hungarikumot, a tokajit választotta kozmetikai kezelésének alapjául az egyik külföldi tulajdonban lévő budapesti luxusszálloda. A kezelés végén a sikeres eredményt egy pohár tokajival koronázzák meg.
jan. 5
7:58
A HRW független vizsgálatot javasol a kenyai választások ügyében (Kripto Akadémia)
Független vizsgálatot javasolt pénteken a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogvédő szervezet a kenyai választások ügyében, mert úgy tartja ennek hiányában az a veszély fenyeget, hogy a kelet-afrikai országot újabb erőszakhullám önti el.
jan. 5
8:00
Hollywood legértékesebb sztárjai (Infostart)
Johnny Depp lett tavaly Hollywood legértékesebb sztárja, hála a Karib-tenger kalózai harmadik részének és a Sweeney Todd: A Fleet Street démoni borbélya című filmeknek.
jan. 5
8:01
Bódi Sylvi sármos operaénekessel jár (BorsOnline)
Bódi Sylvi újra párra lelt. A szépséges modell Bertram Klamp LeMercier színész operaénekes oldalán találta meg a boldogságot. A 45 éves rendkívül sármos férfi Olaszországban él, ugyanis a milánói Scálában énekel.
jan. 5
8:12
Korábban halt meg Dominik? (BorsOnline)
Gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsították meg a Monorierdőn meghalt két és féléves kisfiú, Dominik anyját, Takács Máriát, míg élettársát, K. Pétert bűnpártolással vádolják.
jan. 5
8:14
Grúziában megkezdődött az előrehozott elnökválasztás (Kripto Akadémia)
Megkezdődött szombat reggel az előrehozott elnökválasztás Grúziában, amelyet Mihail Szaakasvili, a Kaukázuson túli köztársaság államfője az ősszel az országban kialakult belpolitikai válsághelyzet hatására írt ki.
jan. 5
8:22
"Kalickában" a tojásrabló jómadár (Adó1százalék)
Fél év börtönt kapott Nagy-Britannia legmegrögzöttebb tojástolvaja. A 44 éves férfi nem boltokból lopkodott tyúktojást, hanem a természetből, védett vadmadarak fészkeiből. A jómadár célja a tojásgyűjtés volt. Immár kilencedszer került bíróság elé szenvedélye miatt, először 1987-ben csípték el. Legutóbb a hatóság rajtaütésszerűen látogatott a férfi otthonába, ahol vándorsólyom- és hollótojásokra…
jan. 5
8:32
20 dollár ebül szerzett ebért (Adó1százalék)
Kutyája karácsonyi eltűnése miatt szomorúan ünnepelt egy házaspár az Egyesült Államokban, ám akkor lett csak igazán letört, amikor az új év azzal kezdődött, hogy levelet kapott, amelyből kiderült: az ölebet megtalálta valaki, de elajándékozta karácsonyra.
jan. 5
8:34
Csak két pohárral ihat a vendég, ha gyerekkel van (Adó1százalék)
Csak két pohárral ihat a vendég, ha gyerekkel van - tájékoztatott az üzletpolitikáról egy brit kocsmahálózat szóvivője. A JD Wetherspoon lánc közel 700 pubot üzemeltet, és a szóvivő szerint egyik sem való gyermekeknek. "Nem vagyunk mi gyereklokál játszótérrel. Nem jó nekik, ha órákig kell üldögélniük egy kocsmában."
jan. 5
8:38
Vaklárma volt, hogy leszakadt a jégtábla a biciklizőkkel (BorsOnline)
Hatalmas erőkkel, mentőcsapatokkal, helikopterrel kerestek tegnap három gyermeket és egy felnőttet, akik alatt állítólag beszakadt a Balaton jege Siófoknál. Ám a bejelentés kacsának bizonyult, a mentőcsapatok nem találtak senkit. Bár a mentés több millió forintot felemésztett, nagy kérdés: ha valaki tragédiát sejt, kell-e erre gondolnia.
jan. 5
8:39
Mégsem váltották le a Volán-vezért (Piac és Profit)
A kiadott napirenddel ellentétben nem váltották le a Körös Volán Zrt. vezérigazgatóját a társaság pénteki közgyűlésén.
jan. 5
8:41
Óvatosan az energiatakarékos égőkkel: migrént okozhatnak! (Infostart)
Az energiatakarékos égők megdöbbentő veszélyeire figyelmeztet a migrénes betegeket képviselő brit szervezet. Állításuk szerint több beteg is jelezte: a rohamokat vált ki náluk a fluoreszkáló fény.
jan. 5
8:53
Halálos áldozata is van az éjszakai tűznek (Adó1százalék)
Tűz ütött ki Bicskén az éjszaka egy családi ház melléképületében - erősítette meg az MTI értesülését a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Egy kilencven négyzetméteres ingatlan áll lángokban.

Keresés