2010. augusztus 1. vasárnap

aug. 1
15:00
Henry két gólpasszal kezdte "amerikanizálódását" (Behaviour)
Thierry Henry bemutatkozott az Egyesült Államok futballbajnokságában, az MLS-ben, s az FC Barcelonától érkezett csatár két gólpasszal tette le névjegyét debütálásán a New York Red Bulls klubszíneiben.
aug. 1
15:36
Svájc: eladta portugál szélsőjét a Debrecen BL-ellenfele (She)
A német Hannover labdarúgóklub hivatalos honlapján jelentette be a portugál Carlitos érkezését a Baseltől. A 27 éves szélső két évre ír alá, az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra.
aug. 1
15:38
Liverpool: Insúa nem tudott megegyezni a Fiorentina vezetőivel (She)
Emiliano Insúa nem tudott megegyezni a firenzei vezetőkkel a szerződése részleteiről, valószínű, hogy a Liverpool 21 éves argentin labdarúgója mégsem igazol az olasz Fiorentinához.
aug. 1
15:54
Webber nyert, Vettelt megbüntették a Hungaroringen - képekkel (Infostart)
Mark Webber, a Red Bull pilótája nyerte a 25. Formula-1-es Magyar Nagydíjat. Az ausztrál versenyző mögött a második a ferraris Fernando Alonso, a harmadik pedig csapattársa, Sebastian Vettel lett. Győzelmével Webber átvette a vezetést a pontversenyben.
aug. 1
15:54
Formula-1: Mark Webber nyerte meg a Magyar Nagydíjat (She)
A Formula–1-es világbajnokság Magyar Nagydíját az ausztrál Mark Webber nyerte meg, megelőzve a spanyol Fernando Alonsót, valamint a német Sebastian Vettelt.
aug. 1
16:12
Real Madrid: Mourinho csak 2012-től vár nagy eredményeket (She)
A Real Madrid labdarúgócsapatának új vezetőedzője, José Mourinho szerint idő kell neki és csapatának az összeszokásra, ezért csak 2012-ben várhatók nagy madridi sikerek, mint ahogy előző csapatainál is csak a második szezonjától volt igazán sikeres.
aug. 1
16:12
Magyar Nagydíj: Webber győzött és vezet (Metropol)
A Red Bull ausztrál pilótája nyerte a XXV. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen. A második helyen a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) végzett, míg harmadik a német Sebastian Vettel (Red Bull) lett.
aug. 1
16:12
Mostantól évente két argentin-brazil futballmecs (Behaviour)
Az argentin és a brazil futballszövetség megegyezett egymással arról, hogy a két ország válogatottja mostantól minden évben összecsap két alkalommal.
aug. 1
16:30
Werder Bremen: vége a találgatásoknak, Özil marad (She)
Bár a német válogatott Mesut Özilért angol és spanyol klubok is érdeklődtek, a játékos még egy évig a Werder Bremen labdarúgója marad.
aug. 1
16:48
Felkészülés: Hodgson bizalmat szavazott Gulácsinak a Pool meccsén (She)
Az utolsó húsz percben Gulácsi Péter védte a Liverpool labdarúgócsapatának kapuját a Borussia Mönchengladbach elleni vasárnapi, idegenbeli felkészülési mérkőzésen. A „vörösök" 1–0-ra kikaptak a megalapítása 110. évfordulóját ünneplő német csapattól.
aug. 1
16:50
Videó: védője és kapusa ügyetlensége okozta a Liverpool vesztét (She)
Ismét vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen az angol Premier League-ben szereplő Liverpool gárdája. A „vörösök" a Borussia Mönchengladbach vendégeként kaptak ki 1–0-ra. A német gárda alapításának 110. évfordulója alkalmából lejátszott találkozó 8. percében a Pool kapusa, Diego Cavalieri passzolt Daniel Ayalához, aki rosszul kezelte le a labdát, kvázi gólpasszt adva ezzel Karim Matmurnak.
aug. 1
17:06
Formula-1: Nagy veszteség a vb-cím szempontjából a kiesés - Hamilton (She)
Lewis Hamilton a sebességváltójának meghibásodása miatt kénytelen volt feladni a Formula–1-es Magyar Nagydíjat. A brit versenyző nagyon csalódott volt emiatt, úgy gondolja, nagy veszteség érte, és jelentősen csökkentek esélyei a világbajnoki címre.
aug. 1
17:24
Emirates Cup: újabb döntetlen, ezúttal a Milan és a Lyon között (She)
A szombati két döntetlen után a vasárnapi első mérkőzés is pontosztozkodással ért véget a londoni labdarúgó Emirates-kupán: az olasz Milan és a francia Lyon csatája 1–1-et hozott.
aug. 1
17:26
Formula-1: Schumacher manővere szükségtelen volt - Barrichello (She)
A Formula–1-es Magyar Nagydíjon Rubens Barrichello nagyon veszélyes manőver után előzte meg Michael Schumachert, ugyanis a hétszeres világbajnok versenyző majdnem a betonfalhoz szorította a brazilt, aki teljesen szükségtelennek tartja a német „keménykedését".
aug. 1
17:42
Női labdarúgás: Németország nyerte az U20-as világbajnokságot (She)
A házigazda Németország válogatottja nyerte a női 20 éven aluliak világbajnokságát. A bielefeldi döntőben a Nationalelf 2–0-s győzelmet aratott Nigéria ellen. A bronzérmes Dél-Korea lett, Kolumbiát győzte le 1–0-ra.
aug. 1
17:42
Hármat kapott az Intertől a Manchester City (Behaviour)
Az Egyesült Államokban túrázó olasz futballbajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-címvédő Internazionale barátságos mérkőzésen 3-0-ra legyőzte az angol élvonalban szereplő Manchester Cityt.
aug. 1
17:44
Videó: Schumacher majdnem a betonfalba nyomta Barrichellót (She)
A Formula–1-es Magyar Nagydíjon nem sok hiányzott, hogy a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher és korábbi Ferraris csapattársa, Rubens Barrichello találkozása csúnya balesetbe torkoljon. A brazil pilóta úgy előzte meg a Mercedes versenyzőjét, hogy az majdnem a betonfalba préselte, de Barrichello gyors manővere megmentette a helyzetet.
aug. 1
17:46
Labdarúgó NB I: Siófok-Videoton élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a BFC Siófok–Videoton mérkőzés a labdarúgó NB I 1. fordulójából. A találkozóról élő, szöveges tudósítás olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
aug. 1
17:48
Hegyikerékpár: Buruczki és Dósa címvédése a Bükk Maratonon (She)
A 2010-es bükki versenyen a felnőttek közt bajnokságot nyerő Buruczki Szilárd és Dósa Eszter győzelmével ért véget vasárnap délután a felsőtárkányi, jubileumi Sintesi Bike Bükk Maraton. A T-Mobile TOP Maraton sorozat 3. állomására 8 ország 1450 kerekese nevezett, a rajtvonalon végül a 93, 57 vagy 37 kilométeres távot választva 1200-an haladtak át; a szervezők 27 kategóriát díjaztak.
aug. 1
18:00
Megbüntették Michael Schumachert - nézze meg, miért! (Infostart)
A Formula-1-es Magyar Nagydíj leintése után három pilóta: Nico Rosberg, Robert Kubica és Michael Schumacher is büntetést kapott.
aug. 1
18:00
Formula-1: felszállhat a mennyekbe, én nem akarok meghalni - Barrichello (She)
Rubens Barrichello élesen bírálta egykori ferraris csapattársát, a német Michael Schumachert, aki a vasárnapi Formula-1-es Magyar Nagydíj hajrájában egy veszélyes manőverrel majdnem a falhoz szorította őt. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Barrichellónak nem tetszett a német manővere, újabb nyilatkozatában még keményebben fogalmazott.
aug. 1
18:18
Formula-1: Schumacher Belgiumban tíz hellyel hátrébbról indul (She)
Michael Schumacher nem úszta meg komolyabb büntetés nélkül a Rubens Barrichello elleni manőverét, amelyet a Formula–1-es Magyar Nagydíj 66. körében mutatott be, majdnem a falra „kenve” a célegyenesben őt megelőző brazilt. A hétszeres világbajnok német pilóta a következő, Belga Nagydíjon tíz hellyel rosszabb pozícióból indul ahhoz képest, amit az időmérőn elér majd.
aug. 1
18:20
Svájc: a Basel fölényes győzelemmel hangolt a Loki ellen (She)
Három forduló után is hibátlan a svájci labdarúgó-bajnokságban az FC Basel: a Debrecen BL-selejtezőbeli ellenfele vasárnap 3–0-ra legyőzte a St. Gallent.
aug. 1
18:22
Felkészülés: a HSV könnyedén legyőzte az 1. FC Köln együttesét (She)
A Liga Total! Cup gelsenkircheni villámtorna harmadik helyét a Hamburger SV csapata szerezte meg, miután 3–0-ra legyőzte a gyengén játszó 1. FC Kölnt.
aug. 1
18:24
Kamerun: Rigobert Song tizenhét év után elköszönt a válogatottól (She)
Tizenhét évnyi szolgálat után, 136 nemzeti meccsel a lábában elköszönt a kameruni labdarúgó-válogatottól Rigobert Song.
aug. 1
18:36
Ausztria: a Rapid-kedvenc a 93. percben döntött a bajnok ellen (She)
Máris elvesztette veretlenségét az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a bajnok Red Bull Salzburg, miután 2–1-re kikapott Bécsben a Rapidtól.
aug. 1
18:38
Kajak-kenu: 21 éremmel zárt a magyar csapat az ifi és U23-as Eb-n (She)
A vasárnapi 100 méteres döntőkben négy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek a magyarok a moszkvai ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon.
aug. 1
18:54
Felkészülés: hiába lőtt gólt Lampard, kikapott a Chelsea (She)
Hajnalban kikapott az Intertől a Manchester City, délután a Mönchengladbachtól a Liverpool, és most újabb angol nagycsapat futott bele egy „zakóba": a bajnoki címvédő Chelsea 2–1-re kikapott az Eintracht Frankfurttól felkészülési mérkőzésen. A Frankfurt Hilário nagy hibáját kihasználva Ochs révén szerezte meg a vezetést, a vb utáni szabadságát követően visszatérő Frank Lampard egyenlített, az…
aug. 1
18:54
Barrichello szerint Schumacher nem volt sportszerű (Behaviour)
Rubens Barrichello élesen bírálta egykori ferraris csapattársát, a német Michael Schumachert, aki a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíj hajrájában egy veszélyes manőverrel majdnem a falhoz szorította őt.
aug. 1
18:56
Strandfoci: a Goldwin Pluss megvédte bajnoki címét (She)
Története során harmadszor végzett az élen a Goldwin Pluss együttese a Nestea Strandfoci Grand Prix-sorozatban, miután a balatonlellei Szuperdöntő végső összecsapásán magabiztosan legyőzte a Bonyhád BFC-t.
aug. 1
19:12
Triatlon: francia és svájci arany a hosszútávú világbajnokságon (She)
Francia és svájci sikerrel zárult vasárnap a németországi Immenstadtban rendezett hosszútávú triatlon-világbajnokság.
aug. 1
19:14
Felkészülés: a Bordeaux legyőzte a Portót a párizsi tornán (She)
A Roma elleni szombati döntetlen után a Bordeaux vasárnap legyőzte a Portót a Párizsban zajló nemzetközi felkészülési labdarúgótornán.
aug. 1
19:16
Profi ökölvívás: Linares gond nélkül kipontozta Juarezt (She)
Sima pontozásos győzelemmel múlta felül Rocky Juarezt és gyűjtötte be a betöltetlen WBA Fedelatin könnyűsúlyú címet Jorge Linares.
aug. 1
19:30
Atlétika: a szovjet legenda szerint Lemaitre még kevés Bolthoz és Gayhez (She)
Valerij Borzov, a Szovjetunió színeiben az 1972-es olimpián a sprinttávokon duplázó legenda szerint az Európa-bajnokságon 100-on és 200-on is aranyérmes francia Christophe Lemaitre még nem tudja felvenni a versenyt a nagyágyúkkal.
aug. 1
19:32
Emirates Cup: az Arsenal legyőzte a Celticet, és megvédte címét (She)
Az Arsenal 3–2-re legyőzte a skót Celticet a labdarúgó Emirates-kupa vasárnapi záró mérkőzésén, így otthon tartotta a trófeát.
aug. 1
19:34
Labdarúgó NB I: Siófokon botlott meg a Videoton (She)
A labdarúgó NB I 1. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Siófok hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Videotonnal. A hazaiak szerezték meg a vezetést egy hatalmas potyagóllal, Sowunmi Thomas lövését védte be Mladen Bozsovics, majd Goran Vujovics egyenlített a második félidőben.
aug. 1
19:36
Premjer-liga: Vágner Love döntötte el a nagy moszkvai derbit (She)
A CSZKA Moszkva 2–1-re legyőzte idegenben a Szpartak Moszkvát az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadóján.
aug. 1
19:48
Lengyel Szuperkupa: először a Jagiellonia Bialystoké a trófea (She)
Története során először nyerte meg a labdarúgó lengyel Szuperkupát a Jagiellonia Bialystok, miután 1–0-ra legyőzte a Lech Poznant.
aug. 1
19:48
Magyar éremeső az ifik kajak-kenu Eb-jén (Behaviour)
Négy arany-, két ezüst-, valamint egy bronzérmet szereztek a magyar versenyzők az ifjúsági és 23 éven aluli kajakosok és kenusok moszkvai Európa-bajnokságának vasárnapi versenynapján az 1000 m-es döntőkben, s így összesen 21 dobogós helyezéssel zárták a kontinensviadalt.
aug. 1
19:50
Videoton: Mezey nem tudja, mért gondolják, hogy ez katasztrófa (She)
A Videoton 1–1-es döntetlent játszott a Siófok vendégeként, amellyel szurkolói fionoman szólva is elégedetlenek voltak. Mezey György, a Videoton vezetőedzője igen idulatosan nyilatkozott a mérkőzést követően, kollégája, Mihalecz István viszont elégedetten állt a kamera elé.
aug. 1
19:52
Videó: íme, az Eintracht Frankfurt győzelme a Chelsea ellen! (She)
Felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett az angol bajnok Chelsea az Eintracht Frankfurt otthonában. A németek Hilário kapus óriási hibája után szerezték meg a vezetést, amelyet Frank Lampard a második játékrészben kiegyenlített. A győztes gólt Halil Altintop lőtte büntetőből.
aug. 1
20:06
Pontokat vesztett a Videoton Siófokon (Infostart)
Az újonc Siófok hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Videoton együttesével a labdarúgó NB I 1. fordulójának vasárnapi játéknapján.
aug. 1
20:06
Videoton: Mezey nem tudja, miért gondolják, hogy ez katasztrófa (She)
A Videoton 1–1-es döntetlent játszott a Siófok vendégeként, amellyel szurkolói fionoman szólva is elégedetlenek voltak. Mezey György, a Videoton vezetőedzője igen idulatosan nyilatkozott a mérkőzést követően, kollégája, Mihalecz István viszont elégedetten állt a kamera elé.
aug. 1
20:08
Tenisz: Pavljucsenkova nyerte az orosz döntőt Isztambulban (She)
A harmadik helyen kiemelt orosz Anasztaszija Pavljucsenkova nyerte meg az isztambuli kemény pályás tenisztornát, miután a döntőben több mint háromórás csatában 5:7, 7:5, 6:4-re legyőzte honfitársát, Jelena Vesznyinát.
aug. 1
20:10
Videó: Raúl új csapatában kétszer is beköszönt a Bayern Münchennek (She)
A Liga Total! Cup gelsenkircheni villámtorna döntőjében a Schalke 04 gárdája 3–1-re győzött a német bajnok Bayern München ellen. A hazai kék-fehérektől az újonnan igazolt Raúl duplázott. A Real Madridtól érkezett spanyol támadó előbb jókor volt jó helyen, majd egy Pazar mozdulattal emelte át a bajorok kapusát.
aug. 1
20:24
Labdarúgó NB I: Újpest-Győr rangadó élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi az Újpest–Győr mérkőzés a labdarúgó NB I 1. fordulójából. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
aug. 1
20:26
Norvégia: Kovács Péter gólt szerzett, ám csapata kikapott (She)
Bár Kovács Péter góljával az Odd Grenland a 80. percben egyenlíteni tudott, végül mégis 2–1-es vereséget szenvedett az újonc Hönefoss otthonában a norvég labdarúgó-bajnokság élvonalának 19. fordulójában.
aug. 1
20:28
Szlovénia: hármat vágtak a Vidi-verők, immár vezetik a bajnokságot (She)
Mivel a Domzale előző nap csak döntetlent játszott, vasárnapi győzelme és jobb gólkülönbsége révén átvette a vezetést a Maribor a szlovén labdarúgó-bajnokság élvonalában.
aug. 1
20:30
Csehország: a bajnoki címvédő Sparta már másodszor kapott ki (She)
A 2009–2010-es cseh élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Gambrinus Liga) veretlenül megnyerő Sparta Praha már második vereségét szenvedte el az új idényben: a prágai nagycsapat Ceské Budejovicében maradt alul. Róth Ferenc csapata, a Bohemians 1905 2–1-es vereséget szenvedett, a magyar középpályás nem játszott.
aug. 1
20:32
Videó: Bozsovics kapitális bakija után szerzett vezetést a Siófok (She)
A labdarúgó NB I 1. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén az újonc Siófok 1–1-es döntetlent játszott a tavalyi ezüstérmes Videotonnal. A hazai vezető gólját Sowunmi Thomas szerezte, miután bal lábas lövését a fehérváriak kapusa, Mladen Bozsovics csúnyán bevédett.

Keresés