2010. augusztus 1. vasárnap

aug. 1
20:34
Spanyolország: Puyol még két évig vállalja a válogatottságot (She)
A spanyol válogatott világbajnok védője, Carles Puyol korábban elgondolkodott azon, hogy befejezi szereplését a válogatottban, de végül amellett döntött, hogy további két évig vállalja a szereplést a selecciónban.
aug. 1
20:36
Tragédia: meghalt az olaszliszkai futballpályán egy játékos (She)
Egy barátságos labdarúgó mérkőzésen vett részt az a 26 éves erdőbényei férfi, aki egy perc játékidő után összeesett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszka futballpályáján és meghalt – tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.
aug. 1
20:38
Atlétikai Eb: Lemaitre elsőként triplázott, váltóban is nyert (She)
Egyértelműen a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság legnagyobb sztárja lett Christophe Lemaitre azzal, hogy a 100 és 200 méteres síkfutás után vasárnap a 4x100-as váltó tagjaként is diadalmaskodott.
aug. 1
20:42
Ausztria: Szabics meccslabdát hibázott, a Sturm Graz ikszelt (She)
Bár Haris Bukva góljaival már 2–0-ra is vezetett a Sturm Graz Innsbruckban, nem tudott győzni az osztrák labdarúgó Bundesliga 3. fordulójában. Szabics Imre végigjátszotta a mérkőzést, a 90. percben meccslabdája volt, de az oldalhálót rezgette csak meg. A Sturm a második helyen áll a bajnokságban.
aug. 1
20:42
Pontokat vesztett a Videoton Siófokon (Metropol)
Az újonc Siófok hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Videoton együttesével a labdarúgó Soproni Liga 1. fordulójának vasárnapi játéknapján.
aug. 1
20:42
Sima győzelemmel hangolt a Debrecen ellen a Basel (Behaviour)
A Debrecent szerdán, a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén 2-0-ra verő FC Basel magabiztos győzelemmel hangolt a szerdai, hazai visszavágóra.
aug. 1
20:44
Bayern München: Thomas Müllernek vakbélproblémái vannak (She)
Thomas Müllernek, a német válogatott és a Bayern München középpályásának vakbélproblémái vannak.
aug. 1
20:46
Ferencváros: a lábadozó Fitos újra futballcipőben edzett (She)
A sérülés után lábadozó Fitos László elmondása szerint újabb lépéssel került közelebb a visszatérés felé.
aug. 1
21:00
Atlétikai Eb: Fazekas Róbert bronzérmes a diszkoszvetés döntőjében (She)
Fazekas Róbert megszerezte a magyar küldöttség harmadik érmét a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon: a 3. helyen végzett a diszkoszvetés fináléjában. Az Európa-bajnoki cím a hatalmas második dobásával (68.87) diadalmaskodó Piotr Malachowskié lett, aki 40 centiméterrel előzte meg a háromszor is 68 méter fölött dobó Robert Hartingot.
aug. 1
21:02
Hertha: Dárdai Pálnak további kezelésre van szüksége (She)
A Hertha rutinos magyar középpályása, Dárdai Pál combjában húzódást szenvedett, ezért ki kellett hagynia csapata edzőtáborát.
aug. 1
21:18
Felkészülés: Totti kétszer lőtte ugyanazt a 11-est, ikszelt a Roma (She)
Döntetlent (1–1) hozott a Roma és a házigazda Paris Saint-Germain vasárnap esti mérkőzése a párizsi klub megalapításának 40. évfordulója alkalmából felélesztett hagyományos labdarúgótornán a francia fővárosban.
aug. 1
21:36
Atlétikai Eb: török arany és ezüst női 5000-en, Kálovics Anikó a 10. (She)
Kettős török győzelem született női 5000 méteren a barcelonai atlétikai Eb-n: Alemitu Bekele Európa-bajnoki csúccsal győzött a 10 000 méter aranyérmese, Elvan Abeylegesse és a portugál Sara Moreira előtt.
aug. 1
21:36
Atlétikai Eb: három bronzzal zárt a magyar csapat (Metropol)
Fazekas Róbert bronzérmet szerzett diszkoszvetésben a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság vasárnapi záró napján. Kálovics Anikó a tizedik, Papp Krisztina a 14. helyen végzett 5000 méteren.
aug. 1
21:38
Totti előbb belőtte, majd kihagyta a büntetőt (She)
Döntetlent (1–1) hozott a Roma és a házigazda Paris Saint-Germain vasárnap esti mérkőzése a párizsi klub megalapításának 40. évfordulója alkalmából felélesztett hagyományos párizsi labdarúgótornán. A serleget a délutáni mérkőzésen a Portót legyőző Girondins Bordeaux vitte haza.
aug. 1
21:40
Atlétikai Eb: Nekem is meglepetés ez az érem - Fazekas Róbert (She)
Elégedetten és boldogan nyilatkozott Fazekas Róbert az atlétikai Eb diszkoszvető döntője után: a magyar versenyző idei legjobbját dobva bronzérmet szerzett.
aug. 1
21:54
Atlétikai Eb: Blanka Vlasic győzött a női magasugrás döntőjében (She)
Újabb aranyérmet tett be szépen gyarapodó kollekciójába Blanka Vlasic: a horvát magasugró-világklasszis 203 centiméteres ugrással diadalmaskodott a barcelonai Európa-bajnokságon.
aug. 1
21:54
Újabb halott focista (Behaviour)
Egy barátságos labdarúgó mérkőzésen vett részt az a 26 éves erdőbényei férfi, aki egy perc játékidő után összeesett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszka futballpályáján és meghalt - tájékoztatta a rendőrség vasárnap az MTI-t.
aug. 1
21:56
Ukrajna: Sevcsenko nem fogy ki a gólokból, de a Dnipro vezet (She)
Andrij Sevcsenko az idénybeli ötödik tétmérkőzésén is a kapuba talált, csapata, a Dinamo Kijev az újonc Szevasztopol legyőzésével egy napra átvette a vezetést az ukrán labdarúgó-bajnokságban.
aug. 1
22:12
Labdarúgó NB I: nem bírt egymással az Újpest és a Győr (She)
A labdarúgó NB I első fordulójának vasárnap esti mérkőzésén, az Újpest–Győr találkozón nem született gól.
aug. 1
22:14
Villarreal: világ- és Európa-bajnok védő érkezett a Valenciától (She)
A Villarrealban folytatja pályafutását a Valencia világ- és Európa-bajnok hátvédje, Carlos Marchena.
aug. 1
22:16
MLS: a New York Henry után Márquezt is viszi a Barcából (She)
A New York Red Bulls vezetősége a keddi sajtótájékoztatóján mutatja be a csapat új szerzeményét, a Barcelonával tegnap szerződést bontó Rafael Márquezt.
aug. 1
22:18
Norvégia: döntetlent játszott a Brann, Korcsmár kispados volt (She)
Döntetlent hozott a Brann és a Molde vasárnap késő esti mérkőzése a norvég labdarúgó-bajnokságban. Korcsmár Zsolt, a Brann nyári szerzeménye kispados volt.
aug. 1
22:30
NB I: Pintér nem érti, miért nem kapják meg az egyértelmű 11-eseket (She)
A gól nélkül záruló Újpest–Győr rangadó után a hazaiak vezetőedzője, Mészöly Géza csapata szervezettségét és a három saját nevelésű fiatal teljesítményét értékelte, míg a vendégek mestere, Pintér Attila kifogásolta, hogy ismét nem kaptak meg egy egyértelmű büntetőt.
aug. 1
22:48
Belgium: vesztett állásból fordított és nyert Tőzsér Dániel csapata (She)
A Racing Genk nagy csatában kivívott győzelemmel tudta le vasárnap este első mérkőzését a belga labdarúgó-bajnokság 2010–2011-es idényében.
aug. 1
22:50
Atlétikai Eb: orosz siker a férfi és a női 4x400-as váltóban is (She)
Orosz sikerrel ért véget az atlétikai Eb-n a férfi és a női 4x400 méteres váltófutás is. A férfiaknál az oroszok a briteket és a belgákat, míg a nőknél – az év legjobb eredményét futva – a németeket és a briteket előzték meg.
aug. 1
23:06
Strandfoci: sima, ötgólos vereség Olaszországtól Cerviában (She)
Sima, 5–0-s vereséget szenvedett a magyar strandfoci-válogatott Olaszországtól Cerviában – adta hírül a strandfoci.hu.
aug. 1
23:08
Tenisz: idei harmadik tornagyőzelmét aratta Juan Carlos Ferrero (She)
A 4. kiemelt Juan Carlos Ferrero diadalmaskodott az umagi ATP-tenisztornán, miután a döntőben 6:4, 6:4-re legyőzte az olasz Potito Staracét. A spanyol teniszező karrierje 15. egyes tornagyőzelmét aratta, 2010-ben harmadszor nyert versenyt a Costa do Sauípe-i és a Buenos Airesi viadalok után.
aug. 1
23:24
Videó: az újpesti Takács kezezett, de nem kapott büntetőt a Győr (She)
A labdarúgó NB I 1. fordulójának vasárnapi rangadóján az Újpest 0–0-s döntetlent játszott a Győri ETO-val. Azonban a találkozó 26. percében egy jogos büntetőt nem adott meg Kassai Viktor játékvezető. Rati Alekszidze kapott egy remek labdát a tizenhatoson belül, visszafelé cselezett, ám a labdát Takács Zoltán kézzel sodorta szögletre.
aug. 1
23:26
Tenisz: a Bryan testvérek megdöntötték a Woodbridge, Woodforde duó rekordját (She)
Az amerikai Bob Bryan, Mike Bryan teniszduó megdöntötte a legendás Todd Woodbridge, Mark Woodforde páros rekordját. Az ikrek 100. páros döntőjükben 6:7, 6:2, 10-7-es győzelmet arattak Eric Butorac és Jean-Julien Rojer ellen, ezzel pedig 62. ATP-tornasikerüket könyvelhették el.
aug. 1
23:28
Felkészülés: a francia bajnok Marseille legyőzte a Valenciát (She)
A francia bajnoki címvédő Olympique Marseille labdarúgócsapata Hatem Ben Arfa 79. percben szerzett góljával 1–0-ra győzött a spanyol Valencia ellen felkészülési mérkőzésen.
aug. 1
23:42
Tenisz: Azarenka idén először nyert tornát, simán verte Sarapovát (She)
Viktorija Azarenka első 2010-es WTA-tornagyőzelmét aratta, miután sima, 6:4, 6:1-es sikerrel abszolválta a stanfordi döntőt Marija Sarapova ellen.

2010. augusztus 2. hétfő

aug. 2
0:36
Felkészülés: a Saviola vezette Benfica csúnyán megverte az Aston Villát (She)
Nagyon sima, 4–1-es győzelmet aratott a portugál bajnoki címvédő Benfica az angol Aston Villa ellen felkészülési mérkőzésen.
aug. 2
1:48
Élre ugrott Webber (Blikk)
A Forma–1-es versenyző a tegnapi sikerének köszönhetően összetettben is vezet
aug. 2
6:54
Boxkáosz után Webber nyerte a Magyar Nagydíjat (Behaviour)
A 25. Forma-1-es Magyar Nagydíjon szerzett győzelmének, és Lewis Hamilton kiesésének köszönhetően az ausztrál versenyző átvette a vezetést a világbajnokságért folyó küzdelemben. A második helyen a spanyol Fernando Alonso a harmadikon pedig a pole pozícióból induló Sebastian Vettel végzett.
aug. 2
6:56
Sisa Tibor: sima siker (Behaviour)
Péntek este a Ferencváros-Paks találkozóval megkezdődött a honi labdarúgó-bajnokság 2010/2011-es idénye. Az első forduló fölöttébb gólgazdagra sikeredett, Zalaegerszegen nyolc, a Hidegkuti-stadionban hat, Angyalföldön öt találat született. Az Üllői úti nyitómeccs elég gyatra színvonalat hozott, ellenben megjegyzendő, hogy a 30-szoros cseh válogatott Marek Heinz szép góllal tette le a névjegyét.
aug. 2
7:30
Anderlecht: A pocsék 1. félidőre nem, a másodikra lehet építeni - Juhász (She)
Nem volt teljesen elégedett Juhász Roland, az Anderlecht magyar labdarúgója a belga élvonalbeli bajnokság első fordulója és az újonc AS Eupen elleni győzelem után.
aug. 2
7:48
Felesége hűtlensége miatt nem kell a kameruniaknak Matthäus (Infostart)
Felesége hűtlensége miatt nem kapja meg Kamerun szövetségi kapitányi posztját Lothar Matthäus.
aug. 2
7:48
Tenisz: az amerikai Sam Querrey nyerte meg a Los Angeles-i tornát (She)
A második helyen kiemelt amerikai Sam Querrey nyerte meg a Los Angeles-i ATP-tornát, miután három játszmában megverte az első helyen rangsorolt brit Andy Murrayt.
aug. 2
7:50
Katonai szolgálat miatt marad otthon Zidan (Infostart)
Esetleges katonai behívója miatt kell otthon maradnia Mohamed Zidannak, a német Borussia Dortmund egyiptomi válogatott labdarúgójának.
aug. 2
7:50
Profi ökölvívás: Afrikában bokszolhat Vető Gábor (She)
Október 2-án Kenya fővárosában, Nairobiban lép kötelek közé Vető Gábor – értesítette vasárnap késő este a profiboksz.hu-t a veretlen magyar bunyós svájci menedzsere, Oliver Duetschler.
aug. 2
7:52
NBA: illegális autóversenyzésért bűnhődik az Év újonca (She)
Nemcsak a kosárpályán villámgyors Tyreke Evans, hanem autóval is, bár ez utóbbit kevésbé díjazták a hatóságok az észak-amerikai profi bajnokságban (NBA) játszó ifjú sztár esetében.
aug. 2
8:06
Dortmund: katonai szolgálat miatt marad otthon az egyiptomi csatár (She)
Esetleges katonai behívója miatt kell otthon maradnia Mohamed Zidannak, a német Borussia Dortmund egyiptomi válogatott labdarúgójának.
aug. 2
8:06
Kubica Renault-gondjai (Metropol)
Robert Kubica nem volt elégedett az autójával a Hungaroringen, és ezt minden lehetséges fórumon hangoztatta, nehogy a Renault vezetése véletlenül is elégedetten hátradőljön.
aug. 2
8:24
Real Madrid: Khedira miatt Gagónak vagy az egyik Diarrának mennie kell (She)
A madridi As napilap beszámolója szerint a Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho Sami Khedira megszerzése után egy középső középpályásától megválik a nyáron.
aug. 2
8:24
Barichello még éhes a sikerre (Metropol)
Rubens Barrichello elismerte, azért hagyta ott a Ferrarit, mert az olasz csapat Michael Schumacher köré épült, és neki is a németek hétszeres világbajnokának az érdekeit kellett volna figyelembe vennie.
aug. 2
8:26
Paks: Sajnos a gólom nem sokat jelentett - Bartha (She)
Bartha László első bajnoki gólját szerezte a Ferencváros ellen, de vezető találata után a Fradi egyenlített, majd megszerezte a győzelmet. Bartha csapata hivatalos honlapján elmondta, sajnálja, hogy gólja nem sokat ért, ugyanis nem tudták megnyerni a mérkőzést.
aug. 2
8:28
Női röplabda: a Vasas két játékosa is Amerikába igazol (She)
Az elmúlt idényben bajnoki és kupaezüstérmes Vasas Duna Autó Óbuda két játékosa is Amerikában, egyetemi csapatnál próbál szerencsét: Porubek Lilla a Kansas State University Wildcats, Milovits Júlia az Auburn University Tigers csapatában folytatja pályafutását.
aug. 2
8:42
Lombard Pápa: Ez nagyon gyenge teljesítmény - Véber György (She)
A Lombard Pápa 2–0-s vereséget szenvedett a labdarúgó NB I első fordulójában szombaton. A csapat vezetőedzője, Véber György egyáltalán nem volt elégedett a Pápa teljesítményével, a következő, Szolnok elleni mérkőzésen ennél sokkal többet vár együttesétől.
aug. 2
8:42
Csúcsmodellek a rajtrácson (Blikk)
MOGYORÓD — A Forma–1-es pilóták imádják a start előtti készülődést a magyar pályán. Egybehangzóan állítják ugyanis, hogy a legcsinosabb hölgyek a mogyoródi Hungaroringen sertepertélnek a rajtrácsok környékén.
aug. 2
8:42
Feleségének hűtlensége miatt Kamerunban sem kell Mattha:us (Behaviour)
Feleségének hűtlensége miatt nem kapja meg Kamerun szövetségi kapitányi posztját Lothar Mattha:us.

Keresés