2008. január 11. péntek

jan. 11
1:14
Gyakoribbak a bakteriális fertőzések a koraszülötteknél (Vital)
tovább
jan. 11
5:01
"Akárki nyer, mi biztosan veszítünk" (Infostart)
Mindegy, ki nyeri vasárnap a Golden Globe-ot, a veszteségek mindenképpen nagyok lesznek: Los Angeles legalább 80 millió dollártól esik el. A veszteség majdnem egyharmadát a szervezők kénytelenek leírni, de rosszul jár a divatipar is.
jan. 11
5:07
"Nagyobb volt a daganat, mint a beteg" (Infostart)
Kínai orvosok eltávolították a világ legnagyobb daganatát egy asszony hátsó feléről. A tumor 45 kilót nyomot - többet, mint a beteg.
jan. 11
5:17
Kábítószerrel bukott le a díjnyertes filmrendező (Infostart)
Kábítószer birtoklása miatt letartóztatták Pekingben Zsang Juan rendezőt, aki Piros kisvirágok című filmjével több díjat is nyert.
jan. 11
5:28
Ismerje meg a hollywoodi sztárok sötét titkait! (Infostart)
Mindenki tudni akarja, vajon mitől vannak jó kondiban a hollywoodi sztárok, mit tesznek azért, hogy folyamatosan formában tartsák magukat. Ezeket a titkokat fedte fel új könyvében két újságíró. A kötetből az is kiderül: nem minden híresség képes megtagadni magától a finom falatokat.
jan. 11
5:39
Bizarr történet: 13 éves fiúnak álcázta magát a 33 éves nő (Infostart)
Egy meglehetősen szövevényes és bizarr ügyre derült fény Norvégiában, miután rájöttek, hogy 13 éves fiú diáknak adta ki magát egy 33 éves cseh nő.
jan. 11
7:20
Különös bosszút áll az elhunyt gengszter özvegye (Infostart)
Három mobiltelefonjával együtt hamvasztották el a skót szervezett bűnözés egyik jelentős alakját, Tam McGrawt. Özvegye a koporsóba hajította a mobilokat, amelyeken megtalálta férje titkos szeretőinek sikamlós üzeneteit.
jan. 11
8:03
Nem fújta meg a szondát a gyanúsan viselkedő focista (Infostart)
Konfliktusba került a rendőrséggel az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Reading csatára, Dave Kitson.
jan. 11
8:16
Vitatott őssejtterápia Kínában (Metropol)
Kétségbeesett amerikaiak a gyógyulás reményében jelzálogkölcsönnel terhelik meg otthonaikat, hogy kifizessék a kínai őssejtterápia tetemes, dollárok tízezreit felemésztő költségeit.
jan. 11
8:18
Kevesebb gyógyszert használunk (Metropol)
Jelentősen csökkent a lakosság gyógyszerfogyasztása a tavaly bevezetett új szabályok következtében. A szülők a korábbinál kevesebb antibiotikumot adnak a gyerekeknek.
jan. 11
8:19
Ki minden idők legszebb Bond-lánya? Nézze meg őket! (Infostart)
Ezen a héten hozták nyilvánosságra, hogy a legújabb James Bond-filmben az ukrán szépség, Olga Kurilenko alakítja a női főszereplőt. De vajon hogy állja ki az összevetést a korábbi Bond-lányokkal?
jan. 11
9:46
"Az alkohol rosszabb a heroinnál" - véli a botrányhős sztár (Infostart)
Az alkoholizmus rosszabb a kábítószerezésnél - vélekedett a mindkét szenvedélyt alaposan ismerő Amy Winehouse.
jan. 11
9:57
Sírjából ásta ki legkedvesebb barátját (Infostart)
Nem tudott belenyugodni, hogy legkedvesebb barátja már nincs vele, így Oscar kutya kiásta sírjából Arthur macskát, és megpróbálta újra életre kelteni.
jan. 11
10:19
A börtönben kötött ki a szerencsés nyertes (Infostart)
Kéthetes börtönbüntetésre ítéltek egy szerencsejáték-nyertest, aki egy luxusnyaralásra utazott el, ahelyett, hogy a bíróságon tanúskodott volna.
jan. 11
10:35
Megbolondította a villamosokat egy ügyes kezű tinédzser (Infostart)
Egy lengyel tinédzser teljesen összezavarta a villamosközlekedést Lodz-ban, emiatt négy szerelvény kisiklott.
jan. 11
11:07
Mosolyogni tanítják az olimpiai érmek csinos átadóit (Infostart)
Katonás rendben történik a pekingi olimpia érmeit átadó hölgyek kiválasztása, a felkészítés pedig kiterjed a megfelelő testtartás és a mosoly megtanítására is.
jan. 11
11:17
Miért járnak prostikhoz a pasik? (+18!) (Blikk)
Újdonság, titok, nyíltság? Milyen okok húzódnak meg a férfi fejében, amikor eldönti, hogy elugrik a kupiba?
jan. 11
11:33
"Sarkozy fukar, hideg, és nőcsábász" (Infostart)
Megpróbálta megakadályozni annak a könyvnek a kiadását Cécilia Sarkozy, amelyben volt férjét, Nicolas Sarkozy francia elnököt kemény szavakkal illeti.
jan. 11
12:19
Tovább korlátozzák a dohányzást Thaiföldön (Metropol)
Nem gyújthatnak rá az éjszakai bárokban, kocsmákban, sőt a szabadtéri piacokon sem február 17-től Thaiföldön. A közegészségügyi minisztérium pénteki bejelentése szerint kibővítik az eddigi listát, mely azokat a helyeket tartalmazta, ahol tilos a dohányzás.
jan. 11
12:27
Rágózzon sokat, ha le akar fogyni! (Infostart)
Egészségre káros lehet a rágógumikban, fogkrémekben és számos egyéb termékben lévő édesítőszer - figyelmeztetnek német orvosok.
jan. 11
13:24
A sonkának gyakran csak a fele van húsból (Metropol)
A füstölt-főtt-kötözött sonkának gyakran csak a fele hús, a többi víz, só, cukor, antioxidáns, tartósító, stabilizátor – állapította meg a Kosár fogyasztóvédelmi magazin.
jan. 11
14:26
Kábítószer ölhette meg a műkorcsolyázót (Infostart)
Kábítószer végezhetett az egykori amerikai műkorcsolyázóval, az 1990-es világbajnokságon ezüstérmet szerzett Christopher Bowmannel. A negyvenévesen elhunyt sportolóra egy motelszobában találtak rá.
jan. 11
15:47
Megvan a 18 éves fiú bántalmazója (Infostart)
Az InfoRádió értesülése szerint önként jelentkezett a rendőrségen egy fiatalember, aki saját bevallása szerint olyan súlyosan bántalmazott Budapesten egy 18 éves fiút, hogy az meghalt.
jan. 11
17:07
Budapesttől Bamakóig tart a flúgos futam (Infostart)
Szombat reggel indul a fővárosból a harmadik Budapest-Bamako-rali. Szabó Gál András, a köznyelvben "fapados Dakarnak" is nevezett verseny ötletgazdája elmondta: a terepjárók és motorok mellett idén egy fagylaltoskocsi, egy Velorex és két busz is indul a futamon.
jan. 11
18:05
Összeházasodtak, mert nem tudták, hogy ikertestvérek (Infostart)
Nagy-Britanniában egy születésük után szétválasztott ikerpár tagjai felnőttként összeházasodtak, mert azt sem tudták, hogy rokonok. Házasságuk azonban az angol jogrend szerint érvénytelen.
jan. 11
20:31
Istenre hivatkozva nem vállalja a műtétet a kórház (Infostart)
Beperelt egy, a katolikus egyház által fenntartott kórházat egy transznemű nő az Egyesült Államokban, mert az intézmény vezetése nem engedélyezte, hogy ott végezzék el mellnagyobbító műtétjét.
jan. 11
20:47
Sínek között aludt el, aztán jött a vonat (Infostart)
Néhány centiméteren múlt annak az ausztrál férfinak az élete, akit egy átmulatott éjszaka után egy vasúti sínpár között nyomott el a buzgóság.
jan. 11
20:58
Miért vannak rémálmai a gyermekeknek? (Infostart)
A gyermekkori rémálmok összefüggnek azokkal a személyiségjegyekkel, amelyek még csecsemőkorban alakulnak ki.
jan. 11
21:25
Egy fogász is készíthet mellrák-tesztet (Infostart)
Egyesült államokbeli kutatók kifejlesztettek egy olyan nyáltesztet, amely képes kimutatni a melldaganatot. Sokak szerint ez a hagyományos vizsgálatokkal kombinálva lehetővé tenni, hogy a rákot már igen korai stádiumban felismerjék.
jan. 11
21:41
A gazdag kínai az űrbe utazna (Infostart)
Különleges utakra vágynak a jól kereső kínaiak. A távol-keleti ország felső tízezre különleges utakra költené a pénzét.
jan. 11
22:10
Aggasztó jelek a csecsemőkön, amelyeket érdemes komolyan venni (Infostart)
Egy orvoscsoport összeállította azt a tünetlistát, amelyet érdemes az újszülött gyermekek szüleinek, illetve az ápolóknak figyelembe venniük, a gyermekek biztonsága érdekében. Azt remélik, ezzel segítséget adnak a szegényes egészségügyi ellátással rendelkező országoknak a csecsemőhalálozás csökkentéséhez.

Keresés