2008. január 21. hétfő

jan. 21
5:34
A fehérje az éhség leghatékonyabb ellenfele (Infostart)
A magas fehérjetartalmú étrend a legalkalmasabb az éhség kordában tartására, a zsír és a szénhidrát közel sem ennyire hasznos - mutatták ki amerikai kutatók, akik a különböző típusú diéták hatását tanulmányozták.
jan. 21
5:50
Fényűzően él a korrupt köztisztviselő (Infostart)
Büntetésének jelentős részét megúszta egy brit közhivatalnok, akinek a nevéhez a brit védelmi minisztérium egyik legjelentősebb korrupciós botránya fűződik.
jan. 21
6:11
Ez az idei körömdivat (Blikk)
A korábbi szögletes formák után meglepő irányt vett a körömdivat
jan. 21
6:13
Ettől vág az agyunk! (Blikk)
Bizonyos ételek serkentik az agyműködésünket!
jan. 21
6:27
Harc a dohányosok ellen: már a lakásban is tilos rágyújtani (Infostart)
A bérlakásokban is betiltja a dohányzást egy kaliforniai kisváros. A tiltásról ellenszavazat nélkül döntött Calabasas önkormányzata.
jan. 21
6:55
"Kezdek öregedni, már csak 10 kilométert futok" (Infostart)
Kilencvennégy éves korában az ember általában már nem mozog valami frissen, esetleg csak botra támaszkodva közlekedik. Másképp van ezzel Peng Perngsa, aki Thaiföld - de talán a földkerekség - legidősebb maratoni futója.
jan. 21
7:27
Tom Hanks, a "Vörös Elvis" (Infostart)
Már hosszabb ideje foglalkoztatta a gondolat, és most végre eljött az ideje, hogy Tom Hanks megvalósítsa tervét. A halhatatlan Forrest Gump megszemélyesítője filmet forgat Dean Reed amerikai rock-énekes, filmsztár, kommunista békeharcos életéről Comrade Rock-star (Rocksztár elvtárs) címmel.
jan. 21
7:33
Meghalt a frizbi feltalálója (Infostart)
Nyolcvankét éves korában elhunyt Richard Knerr, a hula-hopp karika és a frizbi feltalálója. Az újító a kaliforniai Arcadiában halt meg agyvérzés következtében - jelentette a hétvégén a The New York Times.
jan. 21
7:35
A náci propagandaminiszterhez hasonlították Tom Cruise-t (Infostart)
Egy neves német történész szerint Tom Cruise egyik, a Szcientológia Egyház előtt tartott beszéde éppen úgy hangzott, mint ha a náci propagandaminiszter, Joseph Goebbels adta volna elő.
jan. 21
8:00
Tudományos alapossággal utálhatjuk a hétfőt (Infostart)
Végre tudományos magyarázat adható arra, miért érezzük magunkat hétfő reggel sokkal rosszabbul, mint a hét többi napján. A megoldás nem az újbóli munkába állás, hanem a kialvatlanság.
jan. 21
8:44
Ne legyen szívbajos: egyen epret! (Infostart)
Azok a hölgyek, akik szeretik az epret, jobb eséllyel kerülhetik el az érelmeszesedés kifejlődését, mint azok, akik nem kedvelik a gyümölcsöt - állítja egy tanulmány, amelyet a befolyásos táplálkozástudományi folyóirat, a Journal of the American College of Nutrition közölt.
jan. 21
8:54
Az eper véd a szívbaj ellen (Metropol)
Azok a hölgyek, akik szeretik az epret, jobb eséllyel kerülhetik el az érelmeszesedés kifejlődését, mint azok, akik nem kedvelik ezt a zamatos gyümölcsöt – jelezte egy tanulmány, amelyet a befolyásos táplálkozástudományi folyóirat, a Journal of the American College of Nutrition közölt.
jan. 21
9:17
Miért gyakoribb a májrák a férfiaknál? (Vital)
tovább
jan. 21
9:43
Elégedetlenek a csehek a szexuális életükkel (Infostart)
A csehek az utóbbi években egyre elégedetlenebbek szexuális életükkel, különösen a nők körében zuhant nagyot az elégedettségi mutató - írta a Pravo című cseh napilap.
jan. 21
9:48
Elhunyt John Stewart (Infostart)
Hatvannyolc éves korában elhunyt John Stewart folk- és popénekes, dalszerző, aki egy időben a legendás Kingston Trio tagja volt. Ő volt a szerzője a Monkees együttes egyik nagy sikerének, a Daydream Believer című dalnak.
jan. 21
9:54
Számítógép gyilkolta meg a beteget (Infostart)
Nagy-Britanniában életét vesztette egy beteg, miután az orvosok nem megfelelő vesét ültettek be a szervezetébe.
jan. 21
10:58
Károsíthatja a csontokat a csoki (Vital)
tovább
jan. 21
12:20
Vonat ütközött autóval, egy halott (Infostart)
Egy ember meghalt, amikor vonat ütközött személygépkocsival a Tolna megyei Csikóstöttös vasúti átkelőjében hétfő délelőtt - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 21
14:51
Apa és fia felakasztott holttestére találtak Szekszárdon (Infostart)
Két ember, apa és fia felakasztott holttestére találtak hozzátartozóik Szekszárdon.
jan. 21
15:40
Kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják a diétázó családfőt (Infostart)
Befejezte a nyomozást a hatóság annak a férfinak az ügyében, akinek tavaly halt meg a felesége egy drasztikus diéta következtében. Amikor a rendőrök rátaláltak a családra, az anyán már nem tudtak segíteni, az apa és gyermeke pedig súlyosan alultáplált volt. Kamarás Péter, a férfi ügyvédje elmondta, a gyilkossági kísérlet és a segítségnyújtás elmulasztása mellett a kiskorú veszélyeztetése vád is…
jan. 21
16:38
Hat napos villámdiéta édesszájúaknak (Blikk)
A diétát könnyű betartani, közben egyáltalán nem leszünk éhesek
jan. 21
17:34
Három ajánlat érkezett az egri kórház működtetésére (Metropol)
Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Egyetem és a HospInvest Zrt. pályáznak az egri Markhot Ferenc Kórház működtetésére – derült ki a tenderbontáskor hétfőn Egerben.
jan. 21
17:51
A szakemberek az influenza elleni védőoltás beadatását javasolják (Metropol)
A szakemberek azt javasolják, hogy aki teheti, adassa be magának az influenza elleni védőoltást, melynek hatására 10-14 nap alatt alakul ki a védettség – mondta Szalka András infektológus főorvos.
jan. 21
19:50
Vallomás a sztárról: "Szavát sem lehetett hallani, sosem panaszkodott" (Infostart)
Az ittas vezetésért másfél hónap börtönbüntetésre ítélt amerikai színész, Kiefer Sutherland kiszabadult.
jan. 21
20:32
Felfüggesztett halálbüntetés húscsempészetért (Infostart)
Tizenhat tobzoskát sikerült élve kimenteniük a rendőröknek a dél-kínai Kanton tartományban egy lakóházból. A ketrecekből és műanyagzsákokból kiszabadított veszélyeztetett állatokra a környéken terjengő orrfacsaró bűz vezette a hatóság embereit, akik további 37 állat tetemét a hűtőszekrényben találták meg.
jan. 21
20:43
Megmentette apja életét a bátor kisfiú (Infostart)
Egy 11 éves ausztrál kisfiú mentette meg apja életét: a gyermek szájon át lélegeztette a férfit, majd segítségért sietett karamboljuk után.
jan. 21
20:45
Egy pohár vizet kért a halott (Infostart)
A szívbajt hozta gyászoló rokonaira Feliberto Carrasco, aki a halottvirrasztáson felült a koporsójában.
jan. 21
21:00
Döntött a bíróság: megtarthatja a pénzt a lottónyertes (Infostart)
Mégis megtarthatja egymillió dolláros (170 millió forintos) lottónyereményét az a bankrabló, akinek bűnügye okán nem is volt joga lottózni, így aztán nyerni sem.
jan. 21
21:22
Megkönnyítették az előzékeny rendőrök a tolvaj dolgát (Infostart)
Ellopták a berlini rendőrség büszkeségét, a "lopásbiztos" BMW járőrautót.
jan. 21
21:32
Jól akar aludni? Akkor este ne használjon mobilt! (Infostart)
Aki lefekvés előtt mobiltelefont használ, nagy eséllyel rosszul fog aludni - derült ki egy kutatásból. A szakértők szerint a sugárzás okozhatja az álmatlanságot, a fejfájást és a zavarodott állapotot.
jan. 21
21:43
Saját halálhírét keltette, hogy megússza a büntetést (Infostart)
Egyéves börtönbüntetést kapott és 18 hónapra eltiltották az autóvezetéstől azt a brit fiatalembert, aki saját halálhírét keltette, csak hogy ne kelljen kifizetnie a 180 fontos (63 ezer forintos) büntetést, amelyet gyorshajtásért kapott.
jan. 21
21:49
A tisztelet jele: három szál vörös rózsa és egy fél üveg konyak (Infostart)
Az idén sem mulasztotta el hagyományos tisztelgő látogatását az a rejtélyes férfi, aki minden évben január 19-én, Edgar Allan Poe születésnapján megjelenik a baltimore-i temetőben és elhelyez három szál vörös rózsát meg egy fél üveg, jó márkájú konyakot a nagy amerikai költő sírján.

Keresés