2008. január 24. csütörtök

jan. 24
5:31
Amiről mi csak álmodunk, azt a japánok megtették (Infostart)
Törött orrcsonttal került kórházba egy olasz tolvaj, aki egy japán turistacsoport egyik tagjának táskáját próbálta megszerezni Rómában.
jan. 24
5:42
Csak kedv kérdése a testsúly? (Infostart)
A szívélyes, könnyen barátkozó emberek sokkal gyakrabban szenvednek a túlsúlytól, mint az idegeskedők - vélik japán kutatók. Az aggodalmasabb emberek között a kutatás szerint több volt a kórosan sovány.
jan. 24
6:04
Háromszázmilliót is adhatnak a diktátor csodaautójáért - bámuljon Ön is! (Infostart)
Akár egymillió fontot (346 millió forintot) is adhatnak a volt olasz fasiszta diktátor, Benito Mussolini bordó Alfa Romeójáért egy februári angliai árverésen.
jan. 24
6:15
Ezek a legjobb női mobilok (Blikk)
Csillogóak, vékonyak és színesek a preferált készülékek
jan. 24
6:31
Ötszáz éves gyilkosság titkát rejti a remekmű (Infostart)
A világ egyik legrejtélyesebb remekműve egy ötszáz éves gyilkosság legfőbb bűnjele - állítja Bernd Roeck, a Zürichi Egyetem történészprofesszora. Állítása szerint Piero della Francesca Krisztus megkorbácsolása című festménye azt bizonyítja: saját féltestvére ölte meg Urbino grófját.
jan. 24
6:42
Nincs "gyógyulás": a biszexualitás nem csak átmeneti állapot (Infostart)
Amerikai kutatók szerint a nők biszexualitása sok korábbi vélekedéssel ellentétben nem egy életkori szakasz velejárója, hanem egy egész életre szóló beállítódás.
jan. 24
6:53
Egy kutyáért megölte a fiát (Infostart)
Tíz év szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki 15 késszúrással megölte nevelt fiát, amiért az elaltattatta a kedvenc kutyáját.
jan. 24
7:03
A koedukált iskola "megmérgezi" a fiúkat (Infostart)
Egy sokak által vitatott könyv szerint az iskolákban külön osztályba kellene járatni a fiúkat és a lányokat. No nem erkölcsi okokból, hanem azért, mert így könnyebb lenne oktatni őket. A két nem tagjainak ugyanis máshogy működik az agyuk.
jan. 24
7:57
Meztelen az elnök asszonya - nézze meg! (Infostart)
Egy spanyol magazinban exkluzív képek jelentek meg Carla Bruniról, Nicolas Sarkozy francia elnök barátnőjéről. A képeken az olasz szupermodell teljesen meztelen, ám igazából nem is ez a szenzáció, hanem a jegygyűrűje. A fotó kapcsán ugyanis ismét fellángolhatnak a találgatások arról, vajon titokban összeházasodott-e az elnök és Carla Bruni.
jan. 24
8:19
Rendőrök segítették a lopott kocsi útját (Infostart)
Rendőrjárőrök biztosítottak utat egy lopott kocsinak az Egyesült Államokban, mert elhitték, hogy áldott állapotú nőt fuvaroz kórházba éppen szülni az autó sofőrje.
jan. 24
8:21
A hosszú házasság titka: a veszekedés (Infostart)
Hosszú és egészségben leélt házasságra számíthatnak a veszekedő párok - erre a következtetésre jutottak michigani kutatók, akik ezzel a kutatással megerősítették azt a régen gyanított tényt, hogy akik hajlamosak magukba fojtani az indulataikat, rövidebb életre számíthatnak.
jan. 24
9:23
A vécék miatt rúghatják ki a lelkészt (Infostart)
Elbocsáthatják azt az újító szellemű lelkészt, aki akkor került végképp összeütközésbe a hívekkel, amikor eldöntötte: mellékhelyiséget építtet abba a XIV. századi templomba, ahol szolgál.
jan. 24
10:29
Kávéval megelőzhető lehet a petefészekrák (Vital)
tovább
jan. 24
10:31
Sebgyógyulás heg nélkül (Vital)
tovább
jan. 24
10:50
Matematikus igazolta Murphy törvényét (Infostart)
Ha elunjuk a várakozást a buszmegállóban, és elindulunk gyalog, biztosan látunk magunk mellett elsuhanni egy vagy két buszt a következő percekben - tartja Murphy egyik törvénye. Egy amerikai matematikus bebizonyította, hogy ebben sok igazság van, így a helyes megoldás nyugodtan megvárni a buszt.
jan. 24
11:19
Így árthatnak fiuk nemi szervének az anyák (Vital)
tovább
jan. 24
14:23
Mobilokat lopott el két gyermek Budán (Infostart)
Egy 10 és egy 13 éves fiú elvette két hasonló korú gyerek telefonját a II. kerületben. A rendőrök tetten érték őket - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 24
16:05
Borzalmas öngyilkosság szalagfűrésszel a börtönben (Infostart)
Szalagfűrésszel követett el öngyilkosságot a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely büntetés-végrehajtási intézetében egy rab.
jan. 24
16:10
Plusz pénzt kérnek a kórházak az influenzások és a traumás betegek ellátására (Metropol)
Több tízmillió forintos plusz támogatásra volna szükségük a fővárosi kórházaknak a jelenleg is zajló influenzajárvány, valamint a január eleji rendkívüli időjárás során megnövekedett traumatológiai betegforgalom miatt – nyilatkozta Szolnoki Andrea csütörtökön.
jan. 24
16:12
Kannabiszpirula öt éven belül (Metropol)
Egy holland gyógyszerészeti magáncég öt éven belül piacra kívánja dobni a világ első kannabisztartalmú piruláját, mintegy 4 milliárd eurós piacra számítva.
jan. 24
16:18
Fizikai panaszainknak lelki oka van (Blikk)
Minden fizikai tünetnek, betegségnek lelki panasz áll a hátterében
jan. 24
16:43
Kannabiszpirula öt éven belül (Metropol)
Egy holland gyógyszerészeti magáncég öt éven belül piacra kívánja dobni a világ első kannabisztartalmú piruláját, mintegy 4 milliárd eurós piacra számítva.
jan. 24
20:29
Kutya helyett a favágóval is beérte a tigris (Infostart)
A fiatal nőstény egy kutyát kergetett, amely ijedtében egy favágó lábánál keresett menedéket. A tapasztalatlan ifjú tigrisnek nem sikerült idejében fékeznie, és nekirohant az embernek. Nyilván maga is nagyon megijedt, gyorsan megharapta a favágó kezét és elinalt - számolt be a támadásról a tigrisek védelmével foglalkozó szibériai központ.
jan. 24
20:41
Ismét felgyorsult a pusztítás üteme (Infostart)
Két évig tartó lassulás után 2007 második felében újra felgyorsult a brazíliai Amazonas esőerdő pusztulása. Tavaly augusztus és december között 3.235 négyzetkilométernyi tűnt el a Föld tüdejének tartott őserdőből.
jan. 24
20:47
Halálos ítélet a régió legismertebb pálmájára (Infostart)
Túlélt két világháborút és az Osztrák-Magyar Monarchiát is, most azonban szembe kell néznie a fejszével Bécs "Sissi-pálmájának", a néhai Erzsébet osztrák császárnéról és magyar királynéról elnevezett vén pálmafának.
jan. 24
20:52
Calicivírus okozhatta a tömeges megbetegedést több budapesti iskolában (Metropol)
Nagy valószínűséggel a calicivírus okozhatta több budapesti iskolában január második hetében a tömeges megbetegedéseket. Ez azt jelenti, hogy nem bizonyítható a korábban feltételezett ételeredet – közölte az ÁNTSZ csütörtökön.
jan. 24
21:03
Sztárvallomás: "Jobban félek a szoptatástól, mint a szüléstől" (Infostart)
Először beszélt a szüléstől való félelmeiről Jessica Alba azóta, hogy kiderült: első gyermekét várja vőlegényétől, Cash Warrentől.
jan. 24
21:31
Meglepő sztárvallomás: "Három éve nem értem nőhöz" (Infostart)
Saját bevallása szerint három éve nem szexelt Lenny Kravitz. Az énekes ráadásul nem is hajlandó feladni a cölibátust - egészen addig, amíg meg nem találja a tökéletes nőt.
jan. 24
21:41
Politikailag nem korrekt mesének nincs helye a polcon! (Infostart)
Vallási megfontolások miatt nem jelölik állami díjra Nagy-Britanniában azt a mesét, amely a három kismalac történetét mondja el - a modern időkhöz igazítva. A digitális formában terjesztett könyv ugyanis a hatóságok szerint sértheti a muzulmán közösséget - és a kőműveseket.

Keresés