2008. január 4. péntek

jan. 4
5:07
Eltitkolják a kórházak a gyilkos szuperfertőzéseket (Infostart)
Egyre többen gondolják úgy Nagy-Britanniában, hogy a zárójelentésekben a kórházak eltitkolják azokat a sokszor halálos fertőzéseket, amelyeket a betegek a kórtermekben kapnak meg. Korábban a kormány egészségügyi főtanácsadója a visszás gyakorlattal történő szakítást sürgette.
jan. 4
5:13
A síron túlról vádolja férjét a meggyilkolt nő (Infostart)
A síron túlról szól majd egykori férjéhez és az esküdtekhez egy asszony egy amerikai emberölési perben. A nő ugyanis, mielőtt meghalt, átadott egy levelet szomszédjának, amelyben leírta: attól tart, hogy a párja meg akarja ölni. A bíróság most úgy döntött, elfogadja a szöveget bizonyítékként.
jan. 4
5:23
Még a majmok is "fizetnek" a szexért (Infostart)
A hím makákók kurkászással és vakarással "fizetnek" a nőstényeknek a szexért - állítják szingapúri kutatók. Az "árat" több tényező határozza meg, például az, hogy a csapatban sok-e a nőstény.
jan. 4
5:33
Kövér embernek a svédasztalért is duplán kell fizetnie (Infostart)
Túlszámlázással vádolja az egyik louisianai éttermet egy elhízott amerikai férfi. Azt állítja, hogy kitiltották az étteremből, miután nem volt hajlandó kifizetni a svédasztalos vendéglátás árának a dupláját.
jan. 4
5:44
Találkozás a nagy fehér cápával: "Szerencsére csak kíváncsi volt, nem éhes" (Infostart)
Nem éppen egy könnyű kajakból szerette volna közelről tanulmányozni a nagy fehér cápákat Trey Snow tengerbiológus, de szerencséje volt: a félelmetes ragadozó inkább kíváncsi, mint éhes volt, így ép bőrrel megúszat a kalandot.
jan. 4
5:55
Félnek a sztrájkoló íróktól a Golden Globe-díjátadó szervezői (Infostart)
A január 13-i Golden Globe-díjátadót sem kímélnék a sztrájkoló forgatókönyvírók, és meg akarják zavarni a rendezvényt. Emellett nagy a félelem amiatt is, hogy a sztrájk miatt nem lesz, aki megírja a gálaműsor szövegét.
jan. 4
6:06
Nincs szükség diétára, hogy leszaladjon tíz kiló! (Infostart)
Ha Újévkor megfogadta, hogy lemond a pizzáról és a hamburgerről a lenmag és a rizssütemény javára, itt az ideje, hogy átgondolja a fogadalmát - javasolja két amerikai étkezési tanácsadó. David Zinczenko és Matt Goulding bestsellerében, az "Ezt egye, ne azt!" című könyvben azt állítja, hogy egyáltalán nincs is szükség a diétázásra.
jan. 4
6:10
Ilyen titkokat rejt a tenyered (Blikk)
Kíváncsi vagy rá, mit árulnak el tenyered barázdái?
jan. 4
6:16
Mégsem lopott a világsztár (Infostart)
Második alkalommal is megúszta az ellene indított plágiumpert Beyoncé Knowles. Az énekesnőt azzal vádolta meg a szakmai körökben egyébként teljesen ismeretlen Jennifer Armour, hogy tőle lopta 2003-mas sikere, a Baby Boy motívumát. A bíróság azonban Beyoncénak adott igazat.
jan. 4
6:43
Már 102 éves, de úgy döntött, új életet kezd (Infostart)
Egy II. világháborús brit veterán, aki nem kevesebb, mint 102 éves, úgy döntött, elhagyja Nagy-Britanniát, mert túl zsúfoltnak találja azt. A férfi Új-Zélandon akar új életet kezdeni.
jan. 4
7:20
Újabb gyereket szeretne Tom Cruise és Katie Holmes (Infostart)
Újabb közös gyermeket, ezúttal fiút szeretne a Tom Cruise - Katie Holmes házaspár, ám egyelőre nem sok sikerrel próbálkoznak. A színészpár éppen ezért már orvosi segítséget kért, hogy a 2006-ban született Surinak mihamarabb testvére születhessen.
jan. 4
7:41
Sokkolta a sztárt, hogy szót fogadtak neki (Infostart)
Alaposan meglepődött a rapper Wyclef Jean, amikor New Jerseyben lévő házánál mintegy 500 fiatalt talált. Főleg, amikor kiderült, hogy ő hívta meg őket.
jan. 4
7:46
A telefonáló sofőrök feltartják a forgalmat (Infostart)
Egy kutatás jó kifogást talált a rendszeres későknek: elmaradásukat ráfoghatják a telefonáló autósokra. Ők ugyanis rendszeresen feltartják a forgalmat.
jan. 4
8:13
Hajpántjával akasztotta fel magát a négyéves kislány (Infostart)
Felakasztotta magát a hajpántjával egy négyéves brit kislány. Lehetséges, hogy a gyerek egyik kedvenc mesefiguráját utánozta, ekkor történt a baleset.
jan. 4
8:19
Vádemelés bankkártya-hamisítók ellen (Infostart)
Bankkártya-hamisítás miatt vádemelést javasol 12 magyar állampolgár ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda. A gyanúsítottak elsősorban németországi hoteleket szemeltek ki.
jan. 4
9:18
Megdőlt az amerikaiak gyorsétel-fölénye (Vital)
tovább
jan. 4
11:54
Kevesebb só, több élet (Blikk)
Csökkenti a szív- és érbetegségek kockázatát a mérsékeltebb konyhasó-fogyasztás – mutatta ki két vizsgálat. Arra már régóta léteztek adatok, hogy a sótlanabb étrend csökkenti a vérnyomást, illetve jobban hagyja érvényesülni a vérnyomáscsökkentő gyógyszerek hatását, de a két tanulmány azt is igazolta, hogy a kevesebb sót fogyasztók körében infarktus vagy szélütés is ritkábban fordul elő, mint…
jan. 4
12:05
Önkormányzati szövetség is elutasítja az új egészségbiztosítást (Metropol)
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöksége csatlakozik ahhoz az állampolgári kezdeményezéshez, amely felhívja a területileg illetékes országgyűlési képviselő figyelmét arra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését - közölte az önkormányzati szövetség pénteken a távirati irodával.
jan. 4
15:12
Rendőrök vették körül Britney Spears házát - videó (Infostart)
Mentőautóval szállították kórházba Britney Spears-t csütörtök este, miután a rendőrség nagy erőkkel vonult ki az énekesnő Los Angeles-i házához. A popsztár nem tartotta be a gyermekek felügyeleti jogáról hozott bírósági döntést.
jan. 4
15:53
Titkok és férfiak... (Blikk)
Mit jelent neki a szex és melyik a legerotikusabb testrésze?
jan. 4
19:27
Drámai bejelentés a Balaton jegéről: képriport a téves riasztásról (Infostart)
Az első hírek még arról szóltak, hogy tíz ember rekedt egy sodródó jégtáblán a Balatonon, később azonban kiderült: mindez vaklárma. A hír miatt katonai helikopter érkezett a befagyott Balaton Siófok közeli szakaszához, és kivonultak a helyszínre a tűzoltók is.
jan. 4
20:21
Virágok a gyilkos tigrisnek (Infostart)
Virágokkal, képeslapokkal és fényképekkel emlékeztek meg az ismét megnyitott San Fanciscó-i állatkert első látogatói arról a tigrisről, akit a rendőrök karácsonykor lőttek agyon. A tigris szétmarcangolt egy fiatalembert, két barátját pedig súlyosan megsebesítette.
jan. 4
20:37
Rettenetes halál: a koponya és a gerinc maradt meg a férfiból (Infostart)
Megtámadta és felfalta kilenc oroszlán a gondozóját egy dél-afrikai szórakoztató parkban. A férfiból csak a koponyája és a gerince maradt meg.
jan. 4
20:53
A hollywoodi sztár esete a leláncolt kacsával (Infostart)
Egy most megjelent könyv szerint Tom Cruise-nak nevezte Nicolas Sarkozyt a francia elnökválasztás két fordulója között Dominic de Villepin akkori miniszterelnök, utalva az azóta államfővé választott politikus testalkatára és stílusára.
jan. 4
21:10
Eltűnt egy repülőgép Venezuelánál (Infostart)
Tizennégy emberrel a fedélzetén eltűnt egy kisrepülőgép Venezuela partjai közelében.
jan. 4
21:37
A rendőrök még mindig a szülőket gyanúsítják az eltűnt kislány ügyében (Infostart)
A portugál rendőrség továbbra is Kate és Gerry McCannt tartja felelősnek a Madeleine-ügyben. A helyi lapok szerint egy titkos nyomozati dosszié tartalma megerősíti, hogy a rendőrök továbbra is úgy gondolják: a szülők véletlenül ölték meg lányukat, majd megrendezték a gyerek "eltűnését".

Keresés