2008. január 11. péntek

jan. 11
0:14
Olvasnivaló: Dőzsölés után fogyókúra... (Mindmegette)
Vége az ünnepeknek, és szembesülhetünk a problémával: másfél hét alatt hogyan szedhettünk fel több kilónyi testsúlyfelesleget? A baj az, hogy a többlet energiabevitelt nem követi megfelelő mennyiségű mozgás, amihez télen egyébként is kevésbé van kedvünk. A házimunkával pedig csak fele annyi energiát égetünk, mint lassú sétálás során!
jan. 11
1:14
Gyakoribbak a bakteriális fertőzések a koraszülötteknél (Vital)
tovább
jan. 11
5:01
"Akárki nyer, mi biztosan veszítünk" (Infostart)
Mindegy, ki nyeri vasárnap a Golden Globe-ot, a veszteségek mindenképpen nagyok lesznek: Los Angeles legalább 80 millió dollártól esik el. A veszteség majdnem egyharmadát a szervezők kénytelenek leírni, de rosszul jár a divatipar is.
jan. 11
5:02
Jövő hét közepén lehetnek jelöltek (Alternatív Energia)
Jövő hét közepén nevezi meg jelöltjét Sólyom László köztársasági elnök az adatvédelmi ombudsman és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának posztjára - tudta meg lapunk. Információink szerint szinte biztos, hogy az államfő kivárja az utolsó lehetséges napot a jelöléssel: a harminc napos határidő szerdán jár le. A parlament ugyanis december 17-én nem választotta újra Péterfalvi Attila adatvédelmi…
jan. 11
5:07
"Nagyobb volt a daganat, mint a beteg" (Infostart)
Kínai orvosok eltávolították a világ legnagyobb daganatát egy asszony hátsó feléről. A tumor 45 kilót nyomot - többet, mint a beteg.
jan. 11
5:13
Kampánypénzek, határok nélkül (Alternatív Energia)
Akár milliárdokat, de több százmilliót biztosan költnek a nagy pártok a már javában tartó, és rövidesen hivatalosan is elinduló népszavazási kampányra. Referndum esetében nincs olyan jogszabályi korlát a pénzköltésére, mint például a parlamenti voksolásnál. Igaz, a pártok ez utóbbinál sem tartják be a keretet, noha mindig arról tesznek jelentést, hogy "belefértek" az engedélyezett összegbe. A…
jan. 11
5:17
Kábítószerrel bukott le a díjnyertes filmrendező (Infostart)
Kábítószer birtoklása miatt letartóztatták Pekingben Zsang Juan rendezőt, aki Piros kisvirágok című filmjével több díjat is nyert.
jan. 11
5:25
Még mindig nem késő beadatni az oltást (Adó1százalék)
Egy hét alatt duplájára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Míg december utolsó hetében 7-8 ezer influenzás beteget regisztráltak, addig az előző héten ez a szám már meghaladta a 14 ezret. Ha a tendencia folytatódik, akkor január végére országos járvány alakulhat ki.
jan. 11
5:28
Ismerje meg a hollywoodi sztárok sötét titkait! (Infostart)
Mindenki tudni akarja, vajon mitől vannak jó kondiban a hollywoodi sztárok, mit tesznek azért, hogy folyamatosan formában tartsák magukat. Ezeket a titkokat fedte fel új könyvében két újságíró. A kötetből az is kiderül: nem minden híresség képes megtagadni magától a finom falatokat.
jan. 11
5:30
Sokat ültek, sokat beszéltek a képviselők (Alternatív Energia)
Több, mint 660 órán át tanácskoztak tavaly a parlamenti képviselők, amihez hetvennégy ülésnapra volt szükségük. A parlament összesen 185 törvényt fogadott el a 282 benyújtott indítványból. Egyetlen olyan képviselő sem akadt, aki az összes voksoláson jelen lett volna, bár az MSZP-s Gyárfás Ildikó csak egyről hiányzott. Gyurcsány Ferenc kormányfő és Orbán Viktor Fidesz-elnök hasonló - hatvan…
jan. 11
5:39
Bizarr történet: 13 éves fiúnak álcázta magát a 33 éves nő (Infostart)
Egy meglehetősen szövevényes és bizarr ügyre derült fény Norvégiában, miután rájöttek, hogy 13 éves fiú diáknak adta ki magát egy 33 éves cseh nő.
jan. 11
5:50
Parkolási büntetések: céges autónál érdemes perelni (Infostart)
Kovács Kázmér ügyvéd szerint a parkolási perek kimenetele jórészt azon múlik, melyik bíróság dönt. A céges autók tulajdonosai jól járnak, mert az ügyükben döntő gazdasági bíróság többnyire nekik ad igazat, míg a magánszemélyek általában veszítenek a parkolási társulásokkal szemben.
jan. 11
5:52
Hétvégére talál felelőst a MÁV? (Alternatív Energia)
A MÁV Zrt.-nél - Heinczinger István vezérigazgató ígérete szerint - a hétvégére fejezik be azt a belső vizsgálatot, amely feltárja a január másodiki vasúti káosz okait és esetleges felelőseit. Bár a hétfői vezetői értekezleten Heinczinger és a MÁV más vezetői hosszasan elemezték és értékelték az eseményeket, ám konkrét felelős neve akkor nem hangzott el, mert még folyamatban volt a vizsgálat.…
jan. 11
5:58
A Cavinton utódján dolgozik a feltalálók doyenje (Infostart)
Nyolcvanadik életévét töltötte be Szántay Csaba kémikus-akadémikus, akinek 246 szabadalom köthető a nevéhez. A Cavinton és a hozzá hasonló találmányok megalapozták a magyar gyógyszeripar XX. és XXI. századi sikereit. A Magyar Feltalálók Egyesületének elnöke ma is aktív, kollegáival a Cavinton utódjának kifejlesztésén dolgozik. Az életműdíjjal kitüntetett kémikus az InfoRádiónak elmondta: egy-két…
jan. 11
6:10
Jordan visszaszabatta magát (Blikk)
Visszafogott családanyát csináltatott magából Katie Price
jan. 11
6:11
Kuttor Attila, a csatárok réme (Blikk)
A 37 éves labdarúgó az év védője
jan. 11
6:11
Befagyott hattyút mentettek (Blikk)
Több órája lehetett a Tiszában, odafagyott lábakkal
jan. 11
6:11
Atkári szerint milliárdos bevételekről mond le a főváros (Infostart)
Az ELMŰ Zrt.-ben és a Főgáz Zrt.-ben levő tulajdonrészének eladásával a fővárosi önkormányzat levágja az aranytojást tojó tyúkot - mondta az InfoRádiónak Atkári János, korábbi pénzügyi főpolgármester-helyettes. A két cég évi több mint három és fél milliárd forint osztalékot termel Budapestnek.
jan. 11
6:12
Nagy Feró: Kipróbáltam két nővel (Blikk)
Nagy Feró féltett szextitkai
jan. 11
6:13
Várhidi poszjára fáj a foguk (Blikk)
Carlos Alberto Torres, Christoph Daum, Klaus Augenthaler, Egil Olsen, Franky Vercauteren és a többiek
jan. 11
6:13
A mozdonyvezető mellé zsúfolták az utasokat (Blikk)
Még a masiniszta mellett is szorongtak az utasok
jan. 11
6:14
Ágynak esett Kern (Blikk)
Kern András heveny gyomorfertőzése miatt kórházi ápolásra is szorult
jan. 11
6:15
Czink Melinda egy lépéssel közelebb a főtáblához (Blikk)
Sikerrel vette az első akadályt
jan. 11
6:15
17 milliárdos veszteség, 3,6 milliós büntetés (Blikk)
220 milliárdba került az államnak, a volt bankvezérnek csak 3,6 millió forintba
jan. 11
6:16
Majka gyerekekkel vezet műsort (Blikk)
Majkának meg kell tanulnia viselkedni a kicsikkel
jan. 11
6:17
"Az igazság kardját villogtatom" - személyiségzavaros lehetett a móri gyilkos (Infostart)
Valamilyen "felsőbb" parancs hatására cselekedhetett a móri mészárlással gyanúsított N. László - mondta az InfoRádiónak Bilkei Pál pszichológus. A szakember hozzátette: a férfi személyiségzavarban szenvedett. N. László elfogása után nem sokkal cellájában lett öngyilkos.
jan. 11
6:17
Schumi visszatér! (Blikk)
Michael Schumacherrel (39) vág neki az idei Forma–1-es szezonnak a Ferrari!
jan. 11
6:17
Fideszes tanulmány oldalanként 75 ezerért (Blikk)
jan. 11
6:18
Normális ember nem lesz színész (Blikk)
Csányi Sándor meglepő vallomása
jan. 11
6:18
A FARC életjelet küldött nyolc túszról (Kripto Akadémia)
Életjelet küldtek nyolc foglyukról a kolumbiai gerillák - mondta egy frissen szabadult volt túsz csütörtökön egy kolumbiai rádióadónak.
jan. 11
6:18
Elhunyt Sir Edmund Hillary (Adó1százalék)
Meghalt Sir Edmund Hillary hegymászó és utazó, aki elsőként jutott fel a Mount Everestre - jelentették be pénteken hazájában Új-Zélandon. Hillary 1953-ban egy nepáli hegyi vezető, Tenzing Norgay serpa közreműködésével elsőként mászta meg a világ legmagasabb hegycsúcsát. A Föld legmagasabb hegycsúcsának meghódítóját 88 évesen érte a halál.
jan. 11
6:19
Összedrótozták a kéziseket (Blikk)
Így indult az EB-re a válogatott
jan. 11
6:19
Sarkozy gyűrű- botránya (Blikk)
Ugyanolyan ékszert kapott Cécilia és Carla Bruni
jan. 11
6:20
Pamela Anderson terhes? (Blikk)
"Pamelát megzavarhatták a hormonjai"
jan. 11
6:24
Bush a wc-n (Kripto Akadémia)
Amennyiben Hillary Clinton sikeresen visszatér a Fehér Házba, a republikánusok az Egyesült Államok új elnökét ábrázoló vécékefével vigasztalódhatnak - kínálja portékáját a Strange New Products, azaz a Fura Új Termékek című honlap.
jan. 11
6:27
Lulu a Pesti Színházban gyilkol (Infostart)
A párkeresésről, a boldogság utáni kutatásról, az élet értelmének megleléséről és elvesztéséről gondolkodhat el, aki megnézi Forgács Péter új darabját, a Lulut. A címszereplőt Eszenyi Enikő alakítja, aki mellett olyan neves színészek láthatók a színpadon, mint Tordy Géza, Tahi Tóth László vagy Kern András. A darabot január 17-től játsszák a Pesti Színházban.
jan. 11
6:27
Meghalt Sir Edmund Hillary (Infostart)
Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Sir Edmund Hillary, aki 1953-ban elsőként jutott fel a világ legmagasabb hegycsúcsára.
jan. 11
6:33
Sípálya a Szalajka-völgyben (Infostart)
Sípályát alakított ki Szilvásváradon a helyi önkormányzat, a négy évszakos turizmus megteremtése érdekében - közölte a Heves megyei község polgármestere.
jan. 11
6:34
Kuvait barátként várja Busht (Privátbankár)
Izraelben kezdett, majd a palesztin területeken folytatott közel-keleti körútjának következő állomására, Kuvaitba várják pénteken George Bush amerikai elnököt. Az izraeli kormányfővel és a paleszt...
jan. 11
6:37
Puyol tűzbe tenné a kezét Ronaldinhóékért (Infostart)
Carles Puyol, a Barcelona csapatkapitánya védelmébe vette két brazil klubtársát, akik sokak szerint kegyvesztettek lettek a Nou Campban.
jan. 11
6:39
A klasszikus kenőpénz mellett... (Piac és Profit)
A közbeszerzések célja, hogy a közpénzek a közérdeknek megfelelően kerüljenek felhasználásra, azaz jó minőségű szolgáltatást alacsony áron vásároljunk. Független elemzők szerint a hazai közbeszerzéseknek csak 10 százaléka zajlik teljesen szabályszerűen.
jan. 11
6:40
Adószakértő vagyok, de teljesen normális fiatalkorom volt (Adózóna)
Az írógépét zsebrádióra cserélte, a hetvenes években cukrászok vagyongyarapodását leplezte le, hangoskönyvet hallgat útközben és sokkolja a rokkantnyugdíjasok száma. Vámosi-Nagy Szabolccsal, az Ernst & Young adószakértőjével, az APEH egykori elnök-helyettesével, az Adózóna "kommentátorával" beszélgettünk.
jan. 11
6:49
Újabb kórházakra kerülhet lakat a közeljövőben (Infostart)
A Heti Válasz cikke szerint a kórházak harmada képtelen a végleges működési engedélyhez szükséges feltételek teljesítésére, így az egészségügyi átalakítás végeredménye újabb kórházbezárási hullám lehet. Hetilapszemle.
jan. 11
6:50
Újraindul az Apró-cseprő országos nevelési tanácsadó szolgálat (Adó1százalék)
Újraindul az Apró-cseprő országos nevelési tanácsadó szolgálat, amely ezentúl a www.egyszervolt.hu internetes oldalon érhető el - közölte Nyulász Péter, az oldal szerkesztője az MTI-vel. Gáspár Sarolta nevelési tanácsadó műsora a Petőfi rádión 1989-től volt hallható, az adó profilváltása után, az MR2-Petőfi új, alapvetően zenei tematikájú programjába nem illeszkedett. Összhangban van viszont az…
jan. 11
6:54
Javult a közbiztonság a határnyitás után (Infostart)
A schengeni nyitás óta kevesebb betörést követtek el Burgenlandban, mint az előző év hasonló időszakában. A tartományi rendőrség hivatalos adatai cáfolják a határmenti osztrák lakosság korábbi félelmét, hogy Ausztriában megszaporodnak a bűncselekmények a határnyitás után.
jan. 11
7:00
"Támogattuk a Bokros-csomag bevezetését" (Infostart)
A boszniai háború lezárásáról és a koszovói feszültségről is beszélt az Indexnek adott interjúban Richard Holbrooke. A politikus elismerte, hogy 1995-ben amerikai külügyminiszter-helyettesként nyomást gyakorolt a magyar kormányra a megszorító intézkedések bevezetése érdekében.
jan. 11
7:00
A dollárt lehúzta, az aranyárat felnyomta Bernanke (Privátbankár)
Ben Bernanke Fed-elnök kijelentésének hatására New Yorkban rekord szintre emelkedett az azonnali aranyár, 27 éves csúcsra nőtt az azonnali ezüst ára és 1,48 dollárra erősödött az euró.
jan. 11
7:01
Német lap: a schengeni bővítés óta megnőtt az illegális határátlépők száma Németországban (Kripto Akadémia)
Többszörösére nőtt a Németország keleti határán elfogott illegális határátlépők száma a schengeni övezet kibővítése óta - írta pénteki számában a Bild német napilap. A többmilliós példányszámú bulvárlap cikke szerint 2007. december 21-e és 2008. január 7-e óta 614 illegális határátlépő akadt fent a szúrópróbaszerű ellenőrzéseken.
jan. 11
7:05
Idén már tizenhatan fagytak halálra (Infostart)
Tavalyelőtt 48, tavaly 93, az alig elkezdődött 2008-ban pedig már 16 ember halt meg kihűlés miatt - közölte a rendőrség. Az áldozatok többsége hajléktalan vagy idős ember.
jan. 11
7:07
HSDPA-s UMPC az LG-től (PCWorld)
Európába az év második felében érkezik meg az LG újdonsága.

Keresés