2008. január 19. szombat

jan. 19
1:04
Betegség az ok, ha túl sok parfümöt locsol magára egy nő (Vital)
tovább
jan. 19
5:20
Dinnye nagyságú meteor becsapódásáról beszéltek, de a krátert vegyészek robbantották (Adó1százalék)
Tavaly augusztusban óriási vihart kavart egy Bonyhád határában keletkezett kráter. Még szakemberek is dinnye méretű meteor becsapódásának vélték, mire kiderült, hogy kísérletező kedvű fiatalok robbantották a lyukat. A vállalkozó szellemű kis vegyészek ellen vádat emelhetnek, akár nyolc évet is kaphatnak.
jan. 19
5:25
Egy konyakos meggy is veszélyeztetheti a jogosítványt (Alternatív Energia)
Holnap lép hatályba az a miniszteri rendelet, amelynek értelmében a szonda elszíneződésekor, illetve pozitív jelzésekor a jogosítványt a helyszínen be kell vonnia a rendőrnek. Az ittas vezetéssel szembeni zéró toleranciával lényegében mindenki egyetért, ám a végrehajtásban számos aggály vetődik fel. Nem utolsósorban az is szóba került, hogy ezzel a rendőri korrupció „tarifái” is emelkedhetnek. Az…
jan. 19
5:27
Gyengécske erődemonstráció a gárda részéről a kisebbség ellen (Alternatív Energia)
Roma szervezetek és a fővárosi koalíciót alkotó MSZP és SZDSZ valamint az ellenzéki MDF és Fidesz is egyként elutasította a Magyar Gárda akcióját, mellyel a Jobbik alapította szervezet összemosott egy minapi tragikus halálesetet a cigánybűnözés terjedésével. A felvonulásaival országszerte félelmet keltő gárdisták szervezetét "szélsőjobboldalinak" minősítette Márfi Gyula veszprémi katolikus érsek…
jan. 19
5:30
Februártól ismét sztrájk lehet a vasúton (Alternatív Energia)
Ismét megbénulhat a vasúti közlekedés február elsejétől. A bértárgyalások eredménytelensége miatt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete határozatlan időre sztrájkot hirdetett a MÁV több leánycégénél. Az érdekképviselet követeléseit azért nem teljesítik a munkáltatók, mert irreálisnak és részben indokolatlannak tartják azokat.
jan. 19
5:36
Nincs esélye az újabb népszavazásnak (Alternatív Energia)
Szinte nincs esély arra, hogy a Fidesz által kezdeményezett, az egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazást megszavazza az Országgyűlés. Az MSZP és az SZDSZ várhatóan nem támogatja majd az erről szóló javaslatot. Az MDF támogató voksa pedig nem lesz elég a kezdeményezés sikeréhez. Azonban a Fidesz-javaslat elvérzésével nem ér véget az ügy: az MDF az Alkotmánybírósághoz fordul.
jan. 19
5:38
Végre kimondták, kik ezek az egyenruhás, karszalagos hülyegyerekek (Alternatív Energia)
Végre. Egy katolikus érsek is kimondta: a Magyar Gárda szélsőjobboldali szervezet. Kellett ugyan egy fél év hozzá, de Márfi Gyulának leesett végre a tantusz, hogy kik ezek az egyenruhás, karszalagos hülyegyerekek. Az érsek ugyan pragmatikus megfontolásból döntött így, mert "nem akarja kitenni egyházát annak a gyanúnak", hogy szélsőjobboldalinak nevezzék őket, másrészt pedig politikával egyáltalán…
jan. 19
5:46
Első kérdésünk Fodor Gáborhoz: visszakívánkozik a Fideszbe? (Alternatív Energia)
A helyzettől függ majd, de nem zárja ki Fodor Gábor, hogy újra indul az SZDSZ elnöki posztjáért - egyebek mellett erről is beszélt lapunknak a környezetvédelmi és vízügyi miniszter. Fodor nem minősíti Kóka János elnöki tevékenységét, de úgy látja: az elmúlt néhány hónap nem stabilizálta a párt helyzetét. Szerinte a kormányzati hitelesség megteremtése érdekében a népszavazás után a koalíciónak…
jan. 19
6:12
Márki Zsuzsi, a színész (Blikk)
A csinos lány nem hisz az egyéjszakás kalandokban
jan. 19
6:12
Így vásároljunk gyermekbútort (Blikk)
Rengeteg szempontot és igényt kell figyelembe venni
jan. 19
6:14
Széttépem azt, aki elszerette a nőm! (Blikk)
„Ha megtalálom, akkor csak orvosi bravúrral maradhat épségben!”
jan. 19
6:15
Milutinovics megosztja az elnökséget (Blikk)
A világhírű szerb szakembert nem mindenki ismeri itthon
jan. 19
6:15
Félmilliárdos kampány (Blikk)
A pártok a törvény szerint még nem is agitálhatnának
jan. 19
6:16
Erős Antónia a leghitelesebb nő (Blikk)
A hölgyeket ugyanolyan hitelesnek tartjuk, mint a férfiakat
jan. 19
6:17
Visszavárják McCabe-et (Blikk)
Ahogyan a Blikk tegnap megírta, akad esély az FTC túlélésére
jan. 19
6:17
Túszdráma Téten (Blikk)
B. László tollba mondta a végrendeletét, majd lőtt
jan. 19
6:18
Ideg- összeomlást kapott Tom Cruise (Blikk)
Homoszexuálisnak titulálják egy könyvben
jan. 19
6:19
Ebben mennek sportolóink Pekingbe (Blikk)
Makány Márta tervezte a magyar olimpikonok ruháit
jan. 19
6:19
Ön dönt, eszik vagy vezet! (Blikk)
Két vodkás cukorka, és ugrik a jogsi
jan. 19
6:56
Újabb adatvesztés Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
Elloptak a brit hadseregtől egy hordozható számítógépet, amelyen közel hatszázezer újonc, vagy a toborzás iránt érdeklődő személy adatait tárolták - közölte a brit védelmi minisztérium.Az ügy a legújabb fejlemény a brit kormányzat adatkezelési hibáinak sorában.
jan. 19
6:57
Vastaps-bérlet két színház három előadására (Spa Trend Online)
Három sikerprodukciót láthat egyetlen belépővel, aki megváltja a Budapesti Operettszínház és a József Attila Színház közös Vastaps-bérletét - közölte az előbbi teátrum.
jan. 19
7:01
Washington kevés esélyt lát Irán elleni újabb szankciókra (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok kevés esélyt lát arra, hogy a nagyhatalmak képviselői jövő heti berlini találkozójukon megállapodhatnak az Irán elleni újabb szankciókról - közölte az amerikai külügyminisztérium.
jan. 19
7:08
Hiába a figyelmeztetés: megeszik az elhullott állatot is (Infostart)
Kelet-Indiában nemcsak az egyre súlyosbodó madárinfluenza kelt pánikot, hanem az is, hogy a gazdák megtagadják az ellenőrizetlen vagy a gyaníthatóan fertőzött csirkék elpusztítását.
jan. 19
7:18
Holttest egy kiégett budapesti lakásban (Adó1százalék)
Egy férfi holttestére bukkantak egy szombatra virradóra Budapesten kigyulladt lakásban a lángok eloltása után - erősítette meg a rendőrség. Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese a távirati irodának elmondta, hogy a VIII. kerületi Lujza utcában egy földszinti lakás kapott lángra.
jan. 19
7:27
Felajánlotta szerveit a téti ámokfutó (BorsOnline)
„Anyám, jöttem elbúcsúzni. Agyonütöttem a volt főnöknőmet, most pedig meghalok” – ezekkel a szavakkal ébresztette szüleit B. László, majd elővette a puskáját, és lesben állt a szobaablaknál. Az első lövés nem sokkal később dördült el. Hason találta H. Pétert, Tét körzeti megbízottját. Ezután elszabadult a pokol: László őrült lövöldözésbe kezdett, végezetül pedig fejbe lőtte magát.
jan. 19
7:34
Először ülésezik az idén az SZDSZ Országos Tanácsa (Alternatív Energia)
Ma tartja idei első ülését az SZDSZ Országos Tanácsa a főváros III. kerületében.A tervek szerint Kóka János pártelnök politikai beszámolót tart a két ülés közötti történésekről.
jan. 19
7:37
A Nagy Fogyás: Bogi szívesen lenne szilikonkeblű nyuszilány (BorsOnline)
Bogi, a Nagy Fogyás játékosa a Playboy címlapjára kívánkozik. A csinos lány azt tervezi, hogy február elejére eléri a hatvannégy kilós álomsúlyt, majd sebészkés alá fekszik. Bogi úgy érzi, hogy mellplasztikája után tökéletes lesz a teste, ezért szívesen megmutatná egy férfimagazin olvasóinak is.
jan. 19
7:42
A hidrogén a megoldás? (Piac és Profit)
A megújuló energiaforrások legújabb "ősi" elemét, a hidrogént maholnap a leghétköznapibb célokra: autók meghajtására, falvak, lakónegyedek energiaellátására vehetjük igénybe úgy, hogy a környezetet is megkíméljük a káros anyagok kibocsátásától. Magyarországon több kísérlet is igazolja, hogy e téren nincs lemaradásunk.
jan. 19
7:48
Ismét Pesten látták a 12 éves román gonosztevőt (BorsOnline)
Már tegnap reggel nem találták az ágyában a nevelői azt a 11 éves kisfiút, akit szerdán vittek vissza Magyarországról Romániába. Budapesten viszont az esti órákban többen látni vélték.
jan. 19
7:50
MSZOSZ: kell a befizetők kontrollja az egészségbiztosításban (Alternatív Energia)
A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) továbbra is követeli a befizetők kontrollját az egészségbiztosításban - hangsúlyozta Pataky Péter, az érdekképviselet elnöke. Az elnök erről azzal összefüggésben mondta el véleményét, hogy az egészségbiztosítási törvény újabb parlamenti vitája során szóba kerülhet a befizetői képviselet ügye. Egyes szakértők a pénztárak…
jan. 19
7:57
NHL: egy tízest szórt otthon a Buffalo Sabres az Atlantának (She)
Ketten is tripláztak Buffalóban, mikor a hazai csapat szinte megsemmisítette a vendégként érkező Atlanta Thrashers gárdáját. Derek Roy és Drew Stafford is háromszor zörgette meg a vendégkapusok hálóját. A hazai pálya előnyét maximálisan kihasználta a hét gólt szerző Carolina Hurricanes és a hatot lövő Calgary Flames is.
jan. 19
7:59
Brutálisan összeverték iskolatársai a 14 éves Arnoldot (BorsOnline)
Megalázó körülmények között ütötték és rugdosták T. Arnoldot évfolyamtársai, a szegedi Makkosházi Általános Iskola előtt. Mindezt közben videóra vették, és interneten nézegették. A 14 éves fiúnak csupán annyi volt a bűne, hogy nem szeret focizni.
jan. 19
8:01
Orbán Viktor évértékelője február 11-e után (Alternatív Energia)
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke várhatóan csak a február 11-i, első parlamenti ülésnap után tartja meg szokásos országértékelő beszédét - értesült fideszes körökből az MTI.
jan. 19
8:08
Környezeti katasztrófával fenyeget az apadó folyó - megdöbbentő képekkel (Infostart)
A fenyegető vízhiány és környezeti katasztrófa újabb jelenként 140 éve nem látott alacsony szintre süllyedt a Jangce folyó szintje. Kína leghosszabb folyóján október óta 40 hajó került partra, mert elfogyott alóluk a folyó, amely 400 millió ember vízellátását biztosítja, és a térség legjelentősebb szállítási útvonala.
jan. 19
8:15
Tasnádi: csak ürügy volt a levél (BorsOnline)
Csak ürügyként írta Tasnádi Péter egy levélben, hogy szakértőkre kér 3 millió forintot - állította a Borsnak maga a vállalkozó, miután az egyik televízió a levéllel próbálta bizonyítani, hogy ennyiért vesztegette meg az igazságügyi szakértőket.
jan. 19
8:17
Kegyeleti megemlékezés Hejcén (Alternatív Energia)
Két évvel ezelőtt, 2006. január 19-én zuhant le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce térségében a szlovák légierő AN-24-es repülőgépe, a tragédiában 42 katona vesztette életét - rájuk emlékeznek ma a településen.
jan. 19
8:28
Bennégett két hajléktalan egy bungalóban (Adó1százalék)
Bennégett két hajléktalan szombatra virradóra egy kigyulladt bungalóban a budapesti XI. kerületi Savoya park közelében - erősítette meg a rendőrség és a tűzoltóság.
jan. 19
8:40
Saját antidopping ügynökséget alapítanak az oroszok (Behaviour)
Februárban beindítja saját antidopping ügynökségét Oroszország. A sportügyeket felügyelő volt klasszis jégkorongos, Vjacseszlav Fetyiszov azt mondta: a szervezet független lesz.
jan. 19
8:42
Boros: át akarják játszani az értékes Fradi-ingatlant (BorsOnline)
Nehéz kiigazodni Fradi-ügyben, mindenki mondja a magáét, ötödik sikertelen pályázat után. Az FTC gondjait Kevin McCabe, a Sheffield United elnöke megoldhatta volna: benyújtotta pályázatát a Fradi ingatlanokra. A tender a Kincstári Vagyon Igazgatóság szerint érvényes volt, ám az év eleje óta jogutódjának számító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerint eredménytelen a pályázat.
jan. 19
8:48
Sztrájkba léptek az aktmodellek (Infostart)
"Semmit nem tenni" azért, hogy valaki pénzt keressen nem is olyan könnyű, mint amilyennek kívülről látszik - ezt üzenik azok az olasz aktmodellek, akik sztrájkba léptek, hogy magasabb béreket és jobb feltételeket harcoljanak ki maguknak.
jan. 19
8:56
Újabb Sisi-film ezúttal Hollywoodból Catherine Zeta-Jonesszal (Spa Trend Online)
Hollywoodi film készül Ferenc József osztrák császár és felesége, Erzsébet császárné - magyar királyi pár - életéről, legalábbis a tervek viszonylag előrehaladott állapotban vannak. A leghosszabb ideig uralkodó Habsburgot állítólag Tom Hanks, a népszerű Sisit pedig Catherine Zeta-Jones alakítaná.
jan. 19
9:11
Santana lesz a Kapcsolat (Habostorta)
Carlos Santana lesz az idei Kapcsolat koncert külföldi sztárvendége június 28-án a Felvonulási téren
jan. 19
9:11
Fogkrémtől halt meg a tinédzser (Infostart)
A fogkrémje miatt vesztette életét Nagy-Britanniában egy különösen súlyos allergiában szenvedő tinédzser - állítják a lány szülei.
jan. 19
9:12
Fegyveres férfit fogtak az amerikai törvényhozás közelében (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vettek egy fegyveres férfit az amerikai törvényhozás washingtoni székháza közelében - jelentette szombaton a The Washington Post című napilap. Rendőrségi forrásokra hivatkozó beszámolója szerint az előző nap elfogott 38 éves férfinél töltött lőfegyvert, szamurájkardot, valamint egy porral teli zacskót találtak. Az őrizetbe vétel során lövés nem dördült el és senki sérült meg.
jan. 19
9:16
Mennyit ér a hazai fizetés? - Padlót fogott a pannon puma (BorsOnline)
Idén már valamelyest emelkedhet a hazai reálkereset, azaz a fizetésünk vásárlóereje - adtak gyors prognózist lapunknak a közgazdászok a 2008-as év gazdasági kilátásairól. Átütő, pozitív változást legkorábban 2009-re jósolnak a lapunk által megkérdezett szakemberek. A koalíció választási ígéreteiben pannon pumaként emlegetett gazdasági fellendülésnek egyelőre nyoma sincsen.
jan. 19
9:30
Mostoha tejtesó (Adó1százalék)
Elkergette a feleségét egy szaúd-arábiai férfi, mert tudomást szerzett arról, hogy csecsemőkorukban ugyanaz a dajka szoptatta őket. A férj indoka módfelett nyomós volt: az iszlám ugyanis nem tesz különbséget a tejtestvér és a biológiai testvér fogalma között. Ez pedig azt jelenti, hogy vérfertőzésnek minősül a szerelmi kapcsolat egy olyan férfi és nő között, akiket ugyanaz az emlő táplált.
jan. 19
9:39
Nem magától támadott a gyilkos tigris - részegen hergelték (Infostart)
Részeg volt a San Franciscó-i tigristámadás egyik áldozata - ezt állapította meg a toxikológiai vizsgálat. A fiatal azt is beismerte, hogy a kifutó biztonsági korlátján állva kiabáltak a nagymacskára, és karjukat lóbálták felé. A tigris karácsony napján támadta meg a fiúkat, egyiküket halálosan megsebesítette. Az állatot a rendőrök lőtték le.
jan. 19
9:41
Kampánymilliók smikre és fodrászra (Piac és Profit)
Sokallja a kampányköltségek megtérítéséről döntő pénzügyi bizottság Nicolas Sarkozy sminkszámláját.
jan. 19
9:43
Száz gárdista menetelt a Józsefvárosban (BorsOnline)
Se nem fasiszta, se nem cigányellenes a Magyar Gárda demonstrációja. Csupán a múlt héten meggyilkolt fiúra emlékezünk a gyertyagyújtással - mondta a Borsnak Vona Gábor, a szervezet alapítója a tegnap kora esti, józsefvárosi felvonulásukról. A demonstráció előtt fél órával gyülekeztek a Magyar Gárda tagjai és a szimpatizánsok, a VII. kerületben, ahol az egy hete meggyilkolt fiúra emlékeztek,…
jan. 19
9:45
Kuba a meleg párok elismerését fontolgatja (Kripto Akadémia)
A Kubai Kommunista Párt tanulmányozza az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának elismerését és a nemi átalakító műtétek engedélyezését is - közölte Mariela Castro, a Kubai Szexuális Nevelési Központ (CENESEX) igazgatója, Raúl Castro ideiglenes kubai elnök lánya, a betegeskedő Fidel Castro elnök unokahuga.

Keresés