2008. január 24. csütörtök

jan. 24
0:16
Spanyol Kupa: hazai pályán szerzett előnyt a Valencia csapata (She)
A Valencia hazai pályán szerzett egygólos előnyt a labdarúgó Spanyol Kupa negyeddöntőjében.
jan. 24
5:04
Szuperszámítógéppel jósolnák meg az időjárást (Infostart)
Meteorológusok és klímakutatók olyan szuperszámítógépet szeretnének létrehozni, amely képes pontosan előrejelezni az időjárást a világ bármely pontján.
jan. 24
5:05
Nem birkóznak meg a fekete humorral a kalandorok (Filmkritika) (Spa Trend Online)
Épp annyi lököttség van a történetben, amennyi ahhoz kell, hogy megfelelően játékosra vegyük még a hihetetlen fordulatait is. Bár az ember a legritkább esetben szokott olyan szépasszonyokkal összejönni a sztrádán, akiknek az elhagyott kocsijában egy szépen fejlett hulla húzza meg magát például. Én ugyan roppant sajnálom, hogy ez a hulla később gazdátlanul, mondhatni elvarratlanul és igazán…
jan. 24
5:10
Itt a bizonyíték: győztek az Idegenek (Infostart)
Az Alien vs Predator: A Halál a Ragadozó ellen 2. vezeti a brit mozis bevételi listákat a nyitóhétvége után. A film az Oscar-díjra jelölt Nem vénnek való vidék című alkotást és a PS I Love You-t előzi meg.
jan. 24
5:11
Fenyegetés fúvócsövön, zárkába csempészett mobiltelefonok (Adó1százalék)
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon szerdán folytatódott az a per, melynek során nyolc olaszliszkait - hét férfit és egy asszonyt - vádolnak avval, hogy 2006. október 15-én, délután négy óra tájban különös kegyetlenséggel megölték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt.
jan. 24
5:16
Nyakó: hazugság, hogy népszavazással kormányt lehet buktatni (Alternatív Energia)
Sólyom László március 9-ére tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlését célzó népszavazást. Orbán Viktor, aki tizenöt hónappal ezelőtt kezdeményezte a referendumot tegnap közölte, örül a köztársasági elnök döntésének. Daróczi Dávid kormányszóvivő az államfő bejelentését követően leszögezte, a népszavazásnak nincsen tétje, hiszen nem érinti a reformok lényegét és nem járhat azzal…
jan. 24
5:20
Borzalmas titkok a kémek boszorkánykonyhájából (Infostart)
Igazságital, az örök ifjúság elixírje, emberfeletti fizikai erőt biztosító tabletták - ezek a tételek a science-fiction és kémfilmek szinte állandó szereplői. Mielőtt azonban csak legyintenének egyet, kiderült, hogy mindez nem csupán fantázia, hiszen a különböző titkosszolgálatok folyamatosan fejlesztettek ki olyan szereket, melyekkel jelentősen lehetett befolyásolni egy ember fizikai és szellemi…
jan. 24
5:21
Nem távozik önként a "cigánybűnözésről" beszélő volt agrárminiszter (Alternatív Energia)
Nem távozik önként a győri önkormányzat közigazgatási bizottságából Szabó János, az Antall-kormány volt agrárminisztere, aki a testület múlt heti ülésén tett cigányellenes kijelentéseiről híresült el. A politikus a jegyzőkönyv szerint a "cigánybűnözésről" értekezve azt mondta a romákról: "két megoldás létezik a probléma kezelésére, az egyik a kiirtás, a másik eltartás (…) a kiirtás már szóba sem…
jan. 24
5:23
Budaházy tárgyalásán Árpád sávos zászlókkal tüntettek a vádlott mellett (Alternatív Energia)
Jövő hétre halaszotta az ítélethirdetést a bíróság Budaházy György alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására tett kísérlete miatt a tegnap megkezdett tárgyaláson. Az eseményre - egy szélsőjobboldali portál felhívásának eleget téve - több szimpatizáns is ellátogatott. Budaházy kijelentette, a vádat sem érti.
jan. 24
5:27
Az internet, a mobiltelefonok elterjedése megnehezíti a szabályok betartását (Alternatív Energia)
Kampánycsend lesz a hétvégén, ha nem is olyan mély, mint az országgyűlési választások idején szokott lenni, de azért az újbudai időközi parlamenti voksolás miatt sem árt óvatosan küldeni és közvetíteni a politikai üzeneteket. Kampánycsend ugyanis mindenfajta választás és népszavazás idején van, annak ellenére, hogy sokan kétségbe vonják az intézmény korszerűségét. Az internet elterjedésével…
jan. 24
5:31
Amiről mi csak álmodunk, azt a japánok megtették (Infostart)
Törött orrcsonttal került kórházba egy olasz tolvaj, aki egy japán turistacsoport egyik tagjának táskáját próbálta megszerezni Rómában.
jan. 24
5:42
Csak kedv kérdése a testsúly? (Infostart)
A szívélyes, könnyen barátkozó emberek sokkal gyakrabban szenvednek a túlsúlytól, mint az idegeskedők - vélik japán kutatók. Az aggodalmasabb emberek között a kutatás szerint több volt a kórosan sovány.
jan. 24
5:53
Bizonyított tény: a munka megölhet (Infostart)
A munka okozta stressz drámaian növeli a szívbetegségek kialakulásának esélyét - bizonyították brit kutatók.
jan. 24
6:04
Háromszázmilliót is adhatnak a diktátor csodaautójáért - bámuljon Ön is! (Infostart)
Akár egymillió fontot (346 millió forintot) is adhatnak a volt olasz fasiszta diktátor, Benito Mussolini bordó Alfa Romeójáért egy februári angliai árverésen.
jan. 24
6:10
Mini-Fesztivál huszadik alkalommal (Infostart)
Huszadik alkalommal rendezi meg a Magyar Zeneművészeti Társaság a Mini-Fesztivált, amelynek keretében január 25-től 27-ig négy hangversenyre várják az érdeklődőket.
jan. 24
6:12
Szemle sztárvendég nélkül (Blikk)
Rázós filmekkel, Maia Morgenstern nélkül nyitnak jövő kedden
jan. 24
6:14
Ingatlanrekord sógoréknál (Privátbankár)
Az osztrák ingatlanpiac mérföldekre van a válságtól, legalább is a 2007-es év eredményei alapján - kommentálta az irodapiaci mutatókat dr. Andreas Ridder, a CB Richard Ellis osztrák irodájának ügyveze...
jan. 24
6:14
Átváltoztatták Sári Évit (Blikk)
A Társulat leendő háziasszonyaként hercegnőként pompázik majd
jan. 24
6:15
Ezek a legjobb női mobilok (Blikk)
Csillogóak, vékonyak és színesek a preferált készülékek
jan. 24
6:16
Zsanettből vádlott lesz? (Blikk)
Az ügyészség egyelőre ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást
jan. 24
6:16
Előrehozott nyugdíj: plusz egy év a férfiaknak (Privátbankár)
2009-től a férfiak 60, a nők 59 éves korukban igényelhetnek előrehozott öregségi nyugdíjat
jan. 24
6:16
45 évesen újra vetkőzik Demi (Blikk)
Tiniket megszégyenítően tökéletes testtel pózol a színésznő
jan. 24
6:18
Isten éltessen, Layla! (Blikk)
Egyéves a világ első lombikorrszarvúja
jan. 24
6:20
Ági volt a megrontó (Blikk)
Gyermekeit elhanyagolta, bulizni viszont nagyon szeretett
jan. 24
6:20
Globális felmelegedés helyett újabb jégkorszak fenyeget? (Infostart)
A hőmérséklet az elmúlt évtizedben alig-alig emelkedett a Földön, ezért bolygónkat már nem fenyegeti a globális felmelegedés - állítja egy orosz tudós, aki szerint viszont negyven év múlva beköszönthet egy újabb jégkorszak.
jan. 24
6:25
Félhavi számlacsúszás: az APEH szerint belefér (Privátbankár)
Az adóhatóség szerint egy számla akkor is megfelel az áfalevonási jog tárgyi feltételének, ha azt a teljesítést követő 15 napon túl állítják ki
jan. 24
6:31
Ötszáz éves gyilkosság titkát rejti a remekmű (Infostart)
A világ egyik legrejtélyesebb remekműve egy ötszáz éves gyilkosság legfőbb bűnjele - állítja Bernd Roeck, a Zürichi Egyetem történészprofesszora. Állítása szerint Piero della Francesca Krisztus megkorbácsolása című festménye azt bizonyítja: saját féltestvére ölte meg Urbino grófját.
jan. 24
6:41
Pénzhez jut a közép-tiszai térség (Piac és Profit)
Lezárult az első magyarországi AVOP Leader+ program négy Közép-Tisza menti települést, Kengyelt, Rákóczifalvát, Szajolt és Tiszapüspökit átfogó helyi pályázási szakasza, miután az év elején az utolsó támogatási szerződést is megkötötték a Közép-Tiszai Turizmusfejlesztési Akciócsoport pályázóival - közölte Szolovjov Rita, az akciócsoport projektirodájának vezetője.
jan. 24
6:42
Nincs "gyógyulás": a biszexualitás nem csak átmeneti állapot (Infostart)
Amerikai kutatók szerint a nők biszexualitása sok korábbi vélekedéssel ellentétben nem egy életkori szakasz velejárója, hanem egy egész életre szóló beállítódás.
jan. 24
6:48
Gyurcsány újabb bizalmasa távozhat (Infostart)
A miniszterelnök kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmasa távozhat a kormányból - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a következő távozó a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter, Draskovics Tibor lehet.
jan. 24
6:53
Egy kutyáért megölte a fiát (Infostart)
Tíz év szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki 15 késszúrással megölte nevelt fiát, amiért az elaltattatta a kedvenc kutyáját.
jan. 24
6:58
Az irodaépítésben még van szufla: 20 százalék bővülés (Privátbankár)
A budapesti irodapiacon 20 százalékos növekedéssel 300 ezer négyzetméterre emelkedett a tranzakciók nagysága 2007-ben, és hasonló növekedés várható idén is - közölte a Cushman&Wakefield (C&W) tanácsad...
jan. 24
6:59
Lízingeljünk vagy hitelre vegyünk autót? (Infostart)
A tulajdonszerzést jelentő hitelt vagy inkább az alacsonyabb kockázat miatt alacsonyabb törlesztőrészleteket is jelentő lízinget válasszuk, ha autót szeretnénk venni?
jan. 24
7:03
A koedukált iskola "megmérgezi" a fiúkat (Infostart)
Egy sokak által vitatott könyv szerint az iskolákban külön osztályba kellene járatni a fiúkat és a lányokat. No nem erkölcsi okokból, hanem azért, mert így könnyebb lenne oktatni őket. A két nem tagjainak ugyanis máshogy működik az agyuk.
jan. 24
7:08
Kezdhetnek magyarázkodni a veszteséges cégek (Privátbankár)
A vállalkozásoknak az idén célszerű alaposan átgondolniuk, hogy mit fognak adóbevallásukban adóalapként szerepeltetni
jan. 24
7:14
Hamarosan bárkiből lehet pókember (Infostart)
Három éven belül elkészülhet Pókember kesztyűjének prototípusa, amellyel az ablaktisztítók képesek lesznek felmászni a falra, a sziklamászók a sziklára, a robotok pedig még a plafonra is felrohannak a segítségével.
jan. 24
7:16
Nyolcszázmillió az MSZP „magánhadseregének” (HírTV)
Miközben a média egy része és a kormánypártok a törvényesen bejegyzett és fegyvertelen Magyar Gárdával riogatják az embereket, egy valóban felfegyverkezett és szintén fekete ruhás biztonsági szervezet zavartalanul kapja a zsírosabbnál zsírosabb állami megbízásokat.
jan. 24
7:19
Kevéske bérlakás: pénz lenne rá, más alig (Privátbankár)
Minden együtt van egy bérlakásprogramhoz: a cégek építenének, a polgárok bérelnének, az unió támogatna, hitel is akadna. Az eddigi próbálkozások mégsem hoztak átütő sikert
jan. 24
7:21
"Gyurcsány Ferenc személyes ambícióinak foglyai vagyunk" (Alternatív Energia)
Közép-Európa létérdeke a közös európai energiapolitika, ez nyújthat védelmet az orosz energiaügyi és politikai befolyással szemben - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen tartott előadásában.
jan. 24
7:23
MSZP: "már látni az alagút végét" (Alternatív Energia)
Magyarország számára az amerikai vízummentesség a jövő év folyamán valósulhat meg - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Washingtonban, ahol a szocialista párt országgyűlési képviselőcsoportjának küldöttsége tárgyalásokat kezdett.
jan. 24
7:26
Újabb garancia: a Fradi is beleszólhat, ki vegye meg (Infostart)
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója szerint egy hónapon belül elkészül a nemzeti vagyonstratégia. A javak kezelésére vonatkozó feladatok és célok ezután kerülhetnek a kormány elé. Tátrai Miklós az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy sportszakmai szempontokat figyelembe vevő ponttal egészült ki a Ferencváros eladásáról szóló megállapodás. Az MNV Zrt. vezérigazgatója…
jan. 24
7:27
Lopott autóval ment az autólopásról leszoktató tanfolyamra (Adó1százalék)
Lopott autóval ment az autólopásról leszoktató tanfolyamra négy ifjú Kanadában, mert úgy érezte, túl hideg az idő a gyalogláshoz. A "négyek bandájának" mindegyik tagja 16-17 év közötti. A kanadai Winnipegben ilyenkor, tél derekán valóban hűvös van, a múlt héten mínusz 40 Celsius-fokot is mértek. Ezt azonban nem könyvelte el mentségnek a rendőrség.
jan. 24
7:29
"Öleb vagyok, és úgy is viselkedem" (Adó1százalék)
Letessékelt járatáról egy buszsofőr egy "kutyanőt" sétáltatójával együtt Nagy-Britanniában, mire a pár hátrányos megkülönböztetés címén panaszt tett a busztársaságnál. A sofőr baja nem az volt, hogy a 19 éves hölgyön nem volt szájkosár, inkább az, hogy volt rajta póráz. Ennél fogva vezette fel a buszra 25 éves, kissé barbár külcsínű barátja. Nem farsangi bálba mentek. A furcsa pár annyira…
jan. 24
7:30
Zsanett szőke és baltával kergette meg az apja (BorsOnline)
Zsanett nagy bajba kerülhet, hiszen hamis vád miatt nyomoz az ügyészség, miután jogerősen lezárták a lány feljelentése nyomán rendőrök ellen indult, nemi erőszak gyanújával folytatott eljárást. A Borsnak tegnap ajtót nyitott szülei otthonában.
jan. 24
7:32
Műtétek, amelyekre akár négy évet is várhatunk (HírTV)
Az orvosi kamara elnöke szerint nem arra kellene büszkének lenni, hogy valami ugyanolyan rossz, mint Nyugat-Európában – így reagált Éger István arra, hogy az Egészségbiztosítási Felügyelet megállapította: a kórházi várólisták hosszúsága nem tér el az európai átlagtól. Varga Ferenc, a Kórházszövetség elnöke szerint is inkább elkeserítő a helyzet.
jan. 24
7:32
Jedi egyházat alapítanak (Adó1százalék)
A Csillagok háborúja filmekből ismert Jedi lovagok egyházát tervezi megalapítani két férfi Walesben. A 26 és 21 éves fivérek ugyan már kinőttek a gyerekkorból, de még mindig lelkesen fénykardoznak. Terveik szerint egyházuk szolgáltatása nem merülne ki az "Erőről" tartott prédikációkban, hanem fénykard-kiképzést is adna az azt igénylőknek, emellett meditációs technikákra oktatnák híveiket.
jan. 24
7:34
Vizet akart fakasztani a befagyott csapból, ám tűz lett belőle (Adó1százalék)
Vizet akart fakasztani egy férfi otthonában a befagyott csapból, ám tűz lett belőle, mert gázüzemű hegesztő lángjával próbálkozott. "Már vagy százszor csináltam, és mindig sikerült. Nem tudom, hogy most miért kapott lángra a csapnál a fal" - mondta a sajtónak.
jan. 24
7:36
Norbi 3 millió forinttal, és az egyik könyvével lett rövidebb (BorsOnline)
Hárommilió forintos büntetést kell fizetnie Norbinak – határozott a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A fitneszguru ellen még tavaly érkezett tizenhét feljelentés, ezek közül kettőnek adott helyt a hatóság. Norbi, akinek egyik könyvét is bezúzzák, nem ért egyet a döntéssel, és bírósághoz fordul. Érdekesség, hogy az elmarasztalás két olyan szervezet szakvéleménye alapján született, melynek vezetői…
jan. 24
7:36
Rendőrjárőrök biztosítottak utat egy lopott kocsinak (Adó1százalék)
Rendőrjárőrök biztosítottak utat egy lopott kocsinak az Egyesült Államokban, mert elhitték, hogy áldott állapotú nőt fuvaroz kórházba éppen szülni az autó sofőrje.
jan. 24
7:38
Draskovics is távozik? (Alternatív Energia)
Gál J. Zoltán és Szetey Gábor után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmi embere távozhat a kormányból - írta a csütörtöki Magyar Nemzet a Hír Televízió információi alapján. A lap értesülése szerint Draskovics Tibor kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter az egyik nemzetközi könyvvizsgáló céghez igazol át, és már alá is írta szerződését.

Keresés