2008. január 4. péntek

jan. 4
0:05
2008: a Jupiter éve - Boldog házasságok, szerencsés szövetségek ideje (NLC)
A 2008-as esztendő a Jupiter uralkodásának jegyében telik. Így az életet a megpróbáltatások ellenére is könnyebbnek érezzük majd, a problémákat lazábban kezeljük.
jan. 4
0:08
Van védelem a méhnyakrák ellen? (HáziPatika)
Az amerikai gyógyszer-engedélyezési hatóság a női egészségvédelem nagy lépésének értékelte és elsőként engedélyezte azt a méhnyakrák elleni oltóanyagot, amely megoldást jelenthet a világon évente 290 000 nőt érintő betegség ellen.
jan. 4
0:11
Frank Williams a Toyota tanácsadója (Formula)
Megosztja harminc esztendős tapasztalatát
jan. 4
5:07
Eltitkolják a kórházak a gyilkos szuperfertőzéseket (Infostart)
Egyre többen gondolják úgy Nagy-Britanniában, hogy a zárójelentésekben a kórházak eltitkolják azokat a sokszor halálos fertőzéseket, amelyeket a betegek a kórtermekben kapnak meg. Korábban a kormány egészségügyi főtanácsadója a visszás gyakorlattal történő szakítást sürgette.
jan. 4
5:13
A síron túlról vádolja férjét a meggyilkolt nő (Infostart)
A síron túlról szól majd egykori férjéhez és az esküdtekhez egy asszony egy amerikai emberölési perben. A nő ugyanis, mielőtt meghalt, átadott egy levelet szomszédjának, amelyben leírta: attól tart, hogy a párja meg akarja ölni. A bíróság most úgy döntött, elfogadja a szöveget bizonyítékként.
jan. 4
5:14
Kuncze Gáborral kivonult a humor is a parlamentből (Alternatív Energia)
A politika humortalan lett, amióta kivonult annak élvonalából – politikustársai így jellemzik Kuncze Gábor önként vállalt háttérbe vonulását. A volt SZDSZ-elnök a magunk mögött hagyott 2007-es évben mondott le pártelnöki és frakcióvezetői tisztségéről és tavasz óta egyszer sem szólt hozzá a parlament plenáris ülésein. Ha politikáját nem is, de Kuncze humorát ellenfelei is nagyra értékelik.
jan. 4
5:20
A potenciális diktátorok közöttünk élnek (Alternatív Energia)
Nem tulajdonít Romsics Ignác túl nagy jelentőséget a mai szélsőséges megnyilvánulásoknak. A történész inkább abban az antagonizált politikai környezetben lát veszélyt, amely ezeket a megnyilvánulásokat eltűri, sőt hatalmi játszmáiban eszközként használja őket. Romsics Ignáccal a Rubicon-ház kiadásában most megjelent óriáskönyve, a 20. századról írott képes magyar- és világtörténet kapcsán…
jan. 4
5:23
Még a majmok is "fizetnek" a szexért (Infostart)
A hím makákók kurkászással és vakarással "fizetnek" a nőstényeknek a szexért - állítják szingapúri kutatók. Az "árat" több tényező határozza meg, például az, hogy a csapatban sok-e a nőstény.
jan. 4
5:25
Ki a felelős a járatkimaradásokért? – Egymásra mutogat a MÁV és leánycége (Alternatív Energia)
Bár látszólag több felső vezető „bukott” a MÁV személyszállítási leánycégénél, számon kérhető felelőse nem akadt sem a MÁV Start Zrt.-nél, sem pedig az anyacég MÁV Zrt.-nél a szerdai vasúti káosznak. Aznap mintegy 80 elő­városi vonat nem közlekedett a várt, ám elmaradt zord időjárás miatt, csakhogy erről sem az utasok, sem a vasutasok nem értesültek időben, de még a MÁV közleményei is…
jan. 4
5:33
Kövér embernek a svédasztalért is duplán kell fizetnie (Infostart)
Túlszámlázással vádolja az egyik louisianai éttermet egy elhízott amerikai férfi. Azt állítja, hogy kitiltották az étteremből, miután nem volt hajlandó kifizetni a svédasztalos vendéglátás árának a dupláját.
jan. 4
5:35
Az MSZP nem változtat az egészségbiztosítási törvény alapkoncepcióján (Alternatív Energia)
Az MSZP nem kíván változtatni egészségbiztosítási törvény alapkoncepcióján, amit a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek – jelentette ki az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke. Kökény Mihály kiegészítő indítványokat elképzelhetőek tart, de ezekről még nincs döntés. Szerinte a módosító indítványok – Sólyom László államfő észrevételeihez kapcsolódva…
jan. 4
5:41
Körmend nyugodtan várja Tánczos Gábort (Adó1százalék)
Úgy tűnik, Körmend városa jobbára negatív reakció nélkül várja Tánczos Gábor január 20-i szabadulását. A gyilkosság miatt elítélt férfi ügyvédje lapunknak elmondta, eddig csupán pozitív visszajelzést kapott a szabadulás kapcsán. Somos Zoltán állítása szerint több, Körmendről Budapestre költözött ember is megkereste, és azt mondta neki: a város nagy része hisz abban, a gyilkosságot nem Tánczos…
jan. 4
5:41
Az iskolák nem veszik figyelembe a gyerekek életkori sajátosságait (Alternatív Energia)
A szerencsésebb diákoknak tegnap még nem ért véget a téli szünet. A mintegy egymillió-négyszázezer általános és középiskolás közül sokaknak már tegnap iskolába kellett menniük. Ám az igazgatók, illetve a tantestületek meghosszabbíthatták a vakációt. A törvény szerint ugyanis a szorgalmi idő alatt – 2007. szeptember 3. és 2008. június 13. között – a nevelő­testület a tanév helyi rendjében…
jan. 4
5:44
Találkozás a nagy fehér cápával: "Szerencsére csak kíváncsi volt, nem éhes" (Infostart)
Nem éppen egy könnyű kajakból szerette volna közelről tanulmányozni a nagy fehér cápákat Trey Snow tengerbiológus, de szerencséje volt: a félelmetes ragadozó inkább kíváncsi, mint éhes volt, így ép bőrrel megúszat a kalandot.
jan. 4
5:46
Influenzaszezon van, de járvány egyelőre nincs Magyarországon (Adó1százalék)
A korábbi hírekkel ellentétben nem ismeretlen az a vírus, amely egyre több influenzás megbetegedést okoz. Járvány egyelőre nincs, a megbetegedések számának folyamatos emelkedésére azonban január közepétől lehet számítani.
jan. 4
5:55
Félnek a sztrájkoló íróktól a Golden Globe-díjátadó szervezői (Infostart)
A január 13-i Golden Globe-díjátadót sem kímélnék a sztrájkoló forgatókönyvírók, és meg akarják zavarni a rendezvényt. Emellett nagy a félelem amiatt is, hogy a sztrájk miatt nem lesz, aki megírja a gálaműsor szövegét.
jan. 4
6:06
Nincs szükség diétára, hogy leszaladjon tíz kiló! (Infostart)
Ha Újévkor megfogadta, hogy lemond a pizzáról és a hamburgerről a lenmag és a rizssütemény javára, itt az ideje, hogy átgondolja a fogadalmát - javasolja két amerikai étkezési tanácsadó. David Zinczenko és Matt Goulding bestsellerében, az "Ezt egye, ne azt!" című könyvben azt állítja, hogy egyáltalán nincs is szükség a diétázásra.
jan. 4
6:07
Tavaszi MTK-rajt mínusz 7 fokban (Blikk)
Már napokkal a mezőny többi tagja előtt elkezdték a felkészülést
jan. 4
6:07
"Nem az angol, hanem a futball Európa közös nyelve" (Infostart)
Nem az angol, hanem a futball Európa közös nyelve - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász, aki szerint az államnak a profi sportban továbbra sem kell közvetlenül szerepet vállalnia. A Fehérvár FC új többségi tulajdonosának tanácsadója beszélt a klub helyzetének stabilizálásáról, és arról is, hogy a magyar labdarúgásban mit tekint előrelépésnek a korábbi évekhez…
jan. 4
6:09
Fél áron vásárolhatunk! (Blikk)
Az áruházi kirakatokat ellepte a bűvös felirat
jan. 4
6:09
Dzsudzsák Balázs: irány a PSV! (Blikk)
DEBRECEN – A PSV Eindhoven vezetői tegnap elküldték a DVSC-nek azt a faxüzenetet, amelyre Dzsudzsák Balázs (21) napok óta várt. Most kell csatlakoznia a holland bajnok keretéhez, s a játékos immár hivatalosan is az ő együttesükhöz tartozik.
jan. 4
6:10
Pamela: Jó kislány leszek! (Blikk)
Pamela Anderson mélyen megbánta összes tavalyi botrányát
jan. 4
6:10
Ilyen titkokat rejt a tenyered (Blikk)
Kíváncsi vagy rá, mit árulnak el tenyered barázdái?
jan. 4
6:11
4000 km átmérőjű gyémánt az űrben (Blikk)
Az évmilliárdokkal ezelőtt kihunyt csillag anyaga kristályos szén
jan. 4
6:11
Gerát négy élvonalbeli angol klub is csábítja (Blikk)
175 millió forintot kínálnak a West Bromwich Albion futballistájáért
jan. 4
6:12
Rendhagyó Záróra - bemutató a Kamrában (Spa Trend Online)
Rendhagyó Záróra címmel mutatja be szombaton a Katona József Színház társulata Notóriusok című sorozatának harmadik darabját a Kamrában, Pelsőczy Réka rendezésében. A darabot, amelyben Lengyel Ferenc, Szacsvay László és Veiszer Alinda szerepel, január 5-én 22 órától láthatja a közönség.
jan. 4
6:12
Ma is érdemes óvatosan autózni, fagyosak az utak (Adó1százalék)
A fővárosban este fél tíz körül változó területi eloszlásban zúzmarás szitálás kezdődött, melynek következtében lefehéredtek az utak, és ez ismét feladatot adott a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. dolgozóinak - tájékoztatta péntek reggel az MTI-t a társaság helyettes szóvivője.
jan. 4
6:12
Suri Cruise lesz Knut hangja (Blikk)
Filmre viszik a legendássá vált állatkerti jegesmedve, Knut történetét
jan. 4
6:13
Fizetős majomszex (Blikk)
JAKARTA – A hím majmok is fizetnek a szexért – állítják indonéziai tudósok. Hosszú évekig tartó megfigyelésük szerint hosszas kurkászással hálálják meg nőstény társaiknak a szexuális együttlétet, amelyet a lányok feltétel nélkül elfogadnak.
jan. 4
6:13
Mitől repülnek így az osztrákok? (Blikk)
Tömeghisztéria a négysáncviadal innsbrucki belépőiért
jan. 4
6:14
Sharon Stone ruháján buktak el 14 milliót (Blikk)
Kétszobás lakásban ötödmagukkal laknak, 14 milliót buktak el
jan. 4
6:15
Miért hallgat a miniszter? (Blikk)
Hiába firtatja ismét egy sok millió forintos tanulmányírás ügyét a Fidesz
jan. 4
6:15
Abramovics újra erősít (Blikk)
A Kékek 17 milliárd forintnyi összeget akarnak elkölteni januárban
jan. 4
6:16
Balázs Fecó: Újra kisbabát akarok! (Blikk)
Nagy elhatározásra jutott Balázs Fecó és kedvese
jan. 4
6:16
Mégsem lopott a világsztár (Infostart)
Második alkalommal is megúszta az ellene indított plágiumpert Beyoncé Knowles. Az énekesnőt azzal vádolta meg a szakmai körökben egyébként teljesen ismeretlen Jennifer Armour, hogy tőle lopta 2003-mas sikere, a Baby Boy motívumát. A bíróság azonban Beyoncénak adott igazat.
jan. 4
6:17
Csintalan-ügy: DNS van, tettes nincs (Blikk)
Emberi anyagmaradványt találtak ahol megverték
jan. 4
6:17
A Barca és a Real harcol Ronaldóért (Blikk)
MANCHESTER – Cristiano Ronaldóért (22) vív háborút egymással a Real Madrid és a Barcelona labdarúgócsapata. A két ősi rivális spanyol sztárklub nyáron szeretné magához csábítani a Manchester United klasszisát.
jan. 4
6:18
Kiszántott sebességkamera (Adó1százalék)
Sebességbemérő kamerát szántott ki a földjén egy gazda Ausztriában - két ifjú balszerencséjére. Mint kiderült, a 19 éves legények gyorshajtását - is - megörökítette az útmenti készülék, mire a két fiatal - hogy elkerülje a bírságolást - baltákkal és fűrésszel levágta állványáról a kamerát, majd pedig a közeli mezőn elásta.
jan. 4
6:19
Zuschlag Ariont még nem láthatta az apja (Blikk)
A börtönben lévő szülőt meglátogathatja a gyermeke
jan. 4
6:21
Lelövi Tánczost a vejem, ha találkoznak (Blikk)
A meggyilkolt H. Zsófika családja felháborító igazságtalanságról beszél
jan. 4
6:23
Bátrak! Többen is Kenyába utaztak (Blikk)
Nem rettentek meg a polgárháborús viszonyoktól, többen is elutaztak az afrikai országba
jan. 4
6:25
Négyen hajtottak át a baleset sérültjein (Blikk)
GYŐR – Két halálos áldozatot követelt az a pokoli baleset tegnap hajnalban, amelynek során egy kisebb balesetet szenvedett furgont öklelt fel egy nagy sebességgel robogó terepjáró az M1-es autópályán, Győr közelében.
jan. 4
6:27
Szörfözik a világhálón a netpapa (Blikk)
Ünnepkor képeslap helyett e-mailt küld a barátainak és a családjának
jan. 4
6:28
Tandemhódeszka (Adó1százalék)
Kétszemélyes hódeszkát alkotott két férfi az Egyesült Államokban.
jan. 4
6:32
Hogyan fékezhető meg a gyermekkori elhízás? (Infostart)
Nagy-Britanniában a gyermekkori elhízás megfékezése érdekében január 1-jétől tilos egyes élelmiszereket reklámozni a 16 alattiaknak szóló televíziós műsorokban. A szabály azonban az egészséges ételek hirdetését is megakadályozza.
jan. 4
6:36
Mit adhat a Cég? (Piac és Profit)
Cafeteria, benne ételutalvány, egészségpénztári tagsági díj átvállalása, sportbérlet, iskolakezdési támogatás és sok egyéb. Ez az, amit a legtöbb vállalatnál a dolgozókról való gondoskodás jelent. A munka családközpontú megszervezése vagy a kötelező, de mégsem mindenhol komolyan vett üzemorvosi ellátás szintén idetartozik.
jan. 4
6:36
Kaká egy templomban állítja ki az Év játékosa díjat (Behaviour)
Egy templomban teszi közszemlére a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől (FIFA) kapott elismerését Kaká, a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan aranylabdás brazil játékosa.
jan. 4
6:39
Haláleset miatt elmarad az Ázsia-Európa golfpárharc (Kripto Akadémia)
Galyani Vadhana thaiföldi hercegnő halála miatt elmarad a jövő hétre kiírt Ázsia-Európa golfpárharc. A tornára január 11. és 13. között került volna sor Bangkok közelében, ám Bhumibol Aduljadedzs király 15 napos nemzeti gyászt hirdetett ki 84 évesen elhunyt nővérének emlékére.
jan. 4
6:43
Már 102 éves, de úgy döntött, új életet kezd (Infostart)
Egy II. világháborús brit veterán, aki nem kevesebb, mint 102 éves, úgy döntött, elhagyja Nagy-Britanniát, mert túl zsúfoltnak találja azt. A férfi Új-Zélandon akar új életet kezdeni.
jan. 4
6:45
"Sörpuccsra" készülnek a litván kosárszurkolók (Kripto Akadémia)
Óriási felháborodást váltott ki Litvániában, hogy az alkoholreklámok miatt száműzték az élő kosárlabda-közvetítéseket a tévéképernyőkről.

Keresés