2008. január 15. kedd

jan. 15
5:32
Visszatérnek az erdő valódi urai (Infostart)
Hamarosan ismét a nagy-britanniai erdők urai lehetnek a vadmacskák. A veszélyeztetett fajból alig pár száz maradt meg csupán Skócia erdeiben, öt éven belül azonban szabadon engednek jó néhány példányt a fogságban nevelt vadmacskák közül.
jan. 15
5:49
Hatvan év után találkoztak újra a házasok (Infostart)
Hatvan év után találkoztak újra egy orosz házaspár. Borisz Kozlov és a felesége, Anna három napig éltek együtt az esküvő után, majd a sors hosszú időre elválasztotta őket egymástól.
jan. 15
6:10
Így leszel télen is fitt (Blikk)
Egészségünk, szépségünket és jókedvünket fenyegetik a szürke téli napok
jan. 15
6:21
A szóvivő szerint "normális", ha egérláb van a savanyúságos üvegben (Infostart)
Nem akart hinni a fülének az a szlovén asszony, aki egy egérlábat talált a savanyúságos üvegben. Az egészségügyi minisztériumban ugyanis a panaszára válaszul közölték: ez "teljesen természetes" jelenség.
jan. 15
6:37
Nem tudja meggyőzni a hivatalt, hogy életben van (Infostart)
A halászatból hazatérve döbbenten értesült arról egy lengyel férfi, hogy míg távol volt, halottnak nyilvánították. Még jobban meglepődött azonban azon, hogy nem tudta meggyőzni az illetékes hivatalnokokat: életben van.
jan. 15
6:48
Perel az örökségért a Fiat-birodalom néhai elnökének lánya (Infostart)
Le akarnak számolni Gianni Agnellinek, a Fiat autógyár néhai tulajdonosának lányával saját rokonai. Margherita Agnelli de Pahlent annyira kikészítette a családi viszály, hogy az öngyilkosságot fontolgatta.
jan. 15
7:04
Az őrzött parlamenti parkolóból lopták el a gumit (Infostart)
Téglákkal alátámasztva találta meg az autóját az egyik dél-afrikai politikus a Cape Town-i parlament elméletileg szigorúan őrzött parkolójában.
jan. 15
7:36
Egy anyától, egyszerre születtek, mégsem ikrek (Infostart)
Egy méhben növekedtek, és csupán egy perc különbséggel születtek, mégsem ikrek a brit testvérek, a kis Thomas Mullineux ugyanis két héttel korábban fogant, mint húga, Harriet.
jan. 15
8:33
Segít a hipnózis (Vital)
tovább
jan. 15
9:03
Korrupcióval a szabályos közlekedésért (Infostart)
Oroszországban a korrupció is elősegíti a közlekedési szabályok betartását - állítja a The Moscow Times című angol nyelvű orosz napilap. A bírságok megemelése miatt ugyanis többet kell fizetni a rendőrnek, hogy félrenézzen, így érdemes megállítani a kisebb vétséget elkövetőket is.
jan. 15
9:35
"Szajha vagy, mert muszlimokkal randevúzol" (Infostart)
Szajhának nevezte a saját édesanyja Diana hercegnőt. Az asszonyt azt háborította fel, hogy a lánya muszlim férfiakkal randevúzik - derült ki a hercegnő halálának körülményeit vizsgáló esküdtszéki tárgyaláson.
jan. 15
10:34
Bőkezűen jutalmazza kislánya megmentőit Johnny Depp (Infostart)
Titokban tett látogatást Johnny Depp abban a brit kórházban, ahol tavaly megmentették a kislánya életét. A színész egymillió fontot (csaknem 337 millió forintot) ajándékozott a felújításra szoruló intézménynek.
jan. 15
10:38
Influenza idjén jobb csókot adni, mint kezet fogni (Metropol)
A közhiedelemmel ellentétben jobban elkerülhetjük az influenzát, ha járvány idején üdvözléskor inkább puszit adunk, mint kezet fogunk.
jan. 15
10:50
Tréfa volt a munkahelyi tisztogatás (Infostart)
Mégsem bocsátottak el munkatársakat egy német cégtől, amiért nem dohányoztak - közölte az ügyről elsőként beszámoló Hamburger Morgenpost című német lap. A hír azonban nem egy újságíró agyszüleménye volt, hanem a forrás tréfája.
jan. 15
11:04
Szüleink okolhatóak a krónikus viszketésért (Vital)
tovább
jan. 15
11:06
Fordulat várható a tíz éve eltűnt kislány ügyében (Infostart)
Hamarosan fordulat várható a tíz éve eltűnt gyulai kislány ügyében. Szatmári Nikoletta holttestét három évvel később, lakóhelyétől nem messze találták meg a rendőrök. A nyomozás akkori vezetője, Békéscsaba jelenlegi rendőrkapitánya az InfoRádiónak azt mondta: három-négy olyan ember van, akiknek valószínűleg közük van a gyilkossághoz. A nyomozók most arra várnak, hogy hibát kövessen el az elkövető…
jan. 15
13:20
A rendőrség nyomoz Kaká ellen (Infostart)
A brazil és az olasz rendőrség nyomozást indított a 2007-es év legjobbjává választott futballsztár, Kaká ellen.
jan. 15
13:37
Influenza idején jobb csókot adni, mint kezet fogni (Metropol)
A közhiedelemmel ellentétben jobban elkerülhetjük az influenzát, ha járvány idején üdvözléskor inkább puszit adunk, mint kezet fogunk.
jan. 15
13:58
A fenyőt akarta kidobni, de az nem eresztette (Infostart)
Karácsonyfájával együtt kiesett harmadik emeleti lakása ablakán egy német férfi. Lehet, hogy rosszul értett valamit?
jan. 15
14:55
A hormonpótlás nagy mértékben növeli a mellrák kockázatát (Metropol)
Mindössze három éves hormonpótlás négyszeresére növeli a mellrák egy ritkább típusának veszélyét – állítják amerikai kutatók.
jan. 15
15:02
Hivatásos partiszervező lesz a botrányos buli házigazdája (Infostart)
Könnyen megkeresheti a rendőrségi bírságként kiszabott húszezer ausztrál dollárt (hárommillió forintot) az a melbourne-i fiú, aki egy 500 fős, botrányba fulladó bulit rendezett, ugyanis partiszervezéssel bízták meg.
jan. 15
15:12
Mediterrán étrend allergia ellen (Metropol)
A gyermekkori allergia és asztma lényegesen ritkábban fordul elő, ha a családok a mediterrán konyha remekeit fogyasztják.
jan. 15
15:53
Szexteszt (Blikk)
Most kiderül, mennyire vagy profi az ágyban!
jan. 15
16:03
Február 15-re széfek lesznek a kórházi szobákban (Metropol)
A kórházaknak február 15-ig kell beszerezniük és felszerelniük a betegek szobáiban a kóddal és biztonsági kulccsal nyitható széfeket – közölte Horváth Ágnes egészségügyi miniszter keddi budapesti sajtótájékoztatón.
jan. 15
16:35
Az egészségügyi tárca nem tudja pótolni a vizitdíjat (Metropol)
Az egészségügyi tárcának sem módja, sem lehetősége nincs arra, hogy ha a népszavazáson a vizitdíj eltörléséről születik döntés, akkor a kieső összeget pótolja a háziorvosok számára – erről Horváth Ágnes beszélt kedden a fővárosban.
jan. 15
17:25
MRSA-járvány Amerikában (Metropol)
A kórházakon kívül is terjed több amerikai nagyvárosban az MRSA-nak nevezett szuperbaktérium, főként homoszexuálisok között – jelentették amerikai kutatók. A kór egyébként hazánkban sem ismeretlen.
jan. 15
17:41
Levegőszennyezéstől sérült ivarsejtek (Metropol)
A spermában lévő DNS mutációját okozza a légszennyezés – állítják amerikai kutatók. Kanada egyik iparvárosában, Hamilton Harbour-ban tenyésztették azokat az egereket, melyek vizsgálatából az ivarsejtek károsodására következtettek a maryland-i kutatók.
jan. 15
18:47
Gyógyszereknek ellenálló baktérium a kórházkapun kívül (Metropol)
A kórházakon kívül is terjed több amerikai nagyvárosban egy antibiotikumoknak ellenálló baktériumtörzs, s a mindennapi életben átadásának legnagyobb esélye a homoszexuális férfiak között van – jelentették amerikai kutatók.
jan. 15
19:20
Látogatási tilalmat rendeltek el több dél-alföldi kórházban (Metropol)
Az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt négy kórházban látogatási tilalmat rendelt el a regionális tiszti főorvos a dél-alföldi régióban, közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.
jan. 15
20:12
Rendszámot a biciklikre! - Követelik a politikusok (Infostart)
Nem járt jól az a kerékpáros, aki, a piros jelzést figyelmen kívül hagyva, csaknem feldöntötte a 84 esztendős Pamela Sharples bárónőt: az idős asszony ugyanis visszakézből végigvágott rajta a kézitáskájával.
jan. 15
20:50
Mégsem toloncolják ki a tehetséges futballistát (Infostart)
Mégsem toloncolják ki Nagy-Britanniából az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Watford Sierra Leone-i játékosát, Al-Hasszan Bangurát, miután megkapta a szükséges munkavállalási engedélyt.
jan. 15
21:12
Kötelező tananyag a disznóetetés (Infostart)
Kötelező tananyaggá tette a disznóetetést egy kínai középiskola vezetése, a nebulóknak ezentúl naponta háromszor meg kell etetni kocákat, miközben a haragos szülők gyermekeik megfelelő oktatását hiányolják.

Keresés