2008. január 27. vasárnap

jan. 27
0:40
Visszafordíthatóvá válhat a dohányzás öregítő hatása (Vital)
tovább
jan. 27
6:45
Ingyenesen képeznek munkavállalókat (Piac és Profit)
Szakértőrendszerrel támogatott üzleti döntések címen tartanak ingyenes tanfolyamot. Az így támogatott üzleti döntés gyorsan meghozható és átlátható.
jan. 27
6:45
Megtalálták a lázadó császár aranypénzeit (Infostart)
Két, a szakemberek által rendkívül fontosnak nevezett arany pénzérme került elő Anglia földjéből, amely információval szolgálhat a 3. századi rebellis római hadvezérről, az önmagát császárrá kikiáltó Marcus Mausaeus Carausiusról.
jan. 27
7:14
Nem temethetik el a hamisított múmiát (Infostart)
Hét éve nem temethették azt a mumifikálódott holttestet, amely megtalálása idején szenzációt keltett, mert azt gondolták, hogy az ókori Perzsiából származik, kiderült azonban, hogy hamisítványról van szó.
jan. 27
7:14
Szent a béke (Blikk)
Várhidi Péter elkezdte a felkészülést a február 6-i, ciprusi, szlovákok elleni barátságos meccsre
jan. 27
7:16
Várja a híreket a csapat (Blikk)
Ez a bizonytalanság senkinek sem jó
jan. 27
7:18
Örülnek a Honvédnál, beválnak az újoncok (Blikk)
Jól megy a Honvéd labdarúgócsapatának
jan. 27
7:20
Szenzációs horvátok (Blikk)
Pokolian nehéz mérkőzés volt
jan. 27
7:22
Talmácsi újra száguld (Blikk)
JEREZ – Végre elkezdődött a várva várt szezon Talmácsi Gábor (26) számára. A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis kategóriájának királya háromnapos tesztelésen vett részt, amelyen kipróbálhatta vadiúj RSA Aprilia versenygépét. Talma remek időeredményekkel és vb-győztesnek kijáró egyes rajtszámával riogatta az ellenfeleit.
jan. 27
7:26
Teltházas koncerttel ünnepelte Török Ádám saját 60. születésnapját (Spa Trend Online)
Nagy sikerű, teltházas koncerttel ünnepelte szombaton este a Petőfi Csarnokban Török Ádám saját 60. születésnapját és együttese, a Mini megalakulásának 40. évfordulóját. A bő háromórás koncerten az együttes jelenlegi tagjain kívül ott voltak korábbi zenésztársak és külföldi zenészbarátok.
jan. 27
7:31
Február végén műhold csapódik be a Földön! (Adó1százalék)
Működésképtelenné vált és letért pályájáról egy nagyobb amerikai kémműhold. A mesterséges égitest várhatóan február végén vagy márciusban csapódik be a Földön - közölték amerikai kormányzati tisztviselők szombaton. A nevük elhallgatását kérő tisztviselők elmondták, hogy nem tudják irányítani a műholdat, amely az emberi egészségre és környezetre nézve veszélyes anyagokat tartalmazhat. Egyelőre nem…
jan. 27
7:32
Kormányzati kommunikáció: 800 millió forint médiavásárlásra (Alternatív Energia)
A Mediaedge:cia Hungary Kft. végezheti el a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által megrendelt kormányzati kommunikációs kampányokhoz kapcsolódó médiatervezési és -vásárlási feladatokat. A Közbeszerzési Értesítő szerint a hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretösszege bruttó 800 millió forint. Ezt az eljárás fajtát az indokolta, hogy a nyertes 2007. augusztus 8-án egy ugyanebben a tárgyban kiírt…
jan. 27
7:43
Szobrot állítanának a cigiző és söröző medvének (Infostart)
Mozgalmat indítottak Skóciában, hogy szobrot állítsanak egy medvének, amely élete nagy részét Edinburgh-ban töltötte - miután részt vett a második világháborúban.
jan. 27
7:43
"A locsolás tönkreteszi a nemi életünket!" (Adó1százalék)
"A locsolás tönkreteszi a nemi életünket!" - hangoztatják parasztok dühödten Malawiban, miután megtapasztalták a kézipumpás öntözőberendezéseket, amelyeket segélyként kaptak az államtól. A gazdák a kormánynak felpanaszolták, hogy az egész napi pumpálásba annyira elfáradnak, hogy este teljesen elcsigázottak a szexhez.
jan. 27
7:49
Zalatnay újra bíróság elé akar állni (BorsOnline)
Tévedésből küldték rá a végrehajtókat, és az énekesnő szerint már a tárgyalásán sem volt minden rendben. Ezért perújrafelvételt akar, noha tudja, hogy csak erkölcsi megnyugvást lelhet, a börtönben töltött két évet nem adhatja vissza senki.
jan. 27
7:49
NBA: tizenöt vereség után először nyert a Miami Heat (She)
Egy tizenöt vereségből álló szakaszt zárt le a Miami Heat hazai győzelme az Indiana Pacers ellen. Dwyane Wade remekelt, harmincöt pontot és nyolc lepattanót szerzett. Meglepetésre hazai pályán simán kikapott a bajnoki címvédő San Antonio Spurs, legyőzője csoporttársa, a délnyugati csoport éllovasa, a New Orleans Hornets volt. Hosszabbításban tudott nyerni a Memphis Grizzlies, idegenben nyert a…
jan. 27
7:50
Harminckétezren választhatnak parlamenti képviselőt a fővárosban (Alternatív Energia)
Időközi parlamenti képviselő-választást tartanak ma a főváros XI. kerületében, a Gellérthegy és Szentimreváros térségében, időközi polgármester-választás lesz a Nógrád megyei Cserhátszentivánon, a Pest megyei Áporkán, s időközi önkormányzati választásra kerül sor a baranyai Gilvánfán.
jan. 27
7:54
Szemen lőtte az anya kislánya gondozóját (BorsOnline)
Gázpisztollyal szemen lőtte gyermeke gondozóját egy anya szombat reggel a győri Lajta utcai Gyermekvédelmi Központban. Az anya magával akarta vinni kislányát, és emiatt támadt rá a kapcsolattartóra, aki könnyebb sérülést szenvedett. A lövöldöző anyukát a pszichiátriára szállították.
jan. 27
7:55
Busszal akart elmenekülni egy bankrabló a tett helyszínéről (Adó1százalék)
Akciója után buszra váró bankrablónőt csípett el a rendőrség az Egyesült Államokban.
jan. 27
8:06
Béres Szandra férje túlélte a halálzónát (BorsOnline)
Hat nap aggódást követően előkerült Béres Alexandra férje a Bamako-ralin. Barna Krisztiánék már átlépték a biztonságot jelentő Mali határát, az útjuk azonban nem volt zökkenőmentes a veszélyes Mauritániában. Krisztiánék autója ugyanis pont a rettegett országban robbant le, szerencséjükre azonban az egyik csapat a segítségükre sietett, így Alexandra férje épségben megérkezett Maliba, és végre a…
jan. 27
8:06
Kedden nyitják meg a filmes seregszemlét Budapesten (Spa Trend Online)
Kedden kezdődik a 39. Magyar Filmszemle, amelynek versenyprogramjában 103 alkotás - 18 játékfilm, 33 dokumentumfilm, 3 kreatív dokumentum játékfilm, 36 kísérleti és kisjátékfilm, valamint 13 tudományos és ismeretterjesztő film - szerepel. A filmszemle legfőbb elismerése - az idén először - az Arany Orsó díj, a legjobbnak ítélt közönségfilm pedig a nemzetközi zsűri döntése alapján a Moziverzum…
jan. 27
8:07
A kórházban elhunyt az exdiktátor (hirado.hu)
Suharto 32 éven át vaskézzel irányította Indonéziát, állapota az utóbbi időben válságos volt
jan. 27
8:12
Sisakkal gyógyíthatják az Alzheimer-kórt (Infostart)
Brit tudósok olyan sisakot tesztelnek, amely infravörös fénnyel serkenti az agysejtek növekedését, így alkalmas lehet az Alzheimer-kórral járó elbutulás visszafordítására.
jan. 27
8:12
Ma van az ENSZ holokauszt-emléknapja (Adó1százalék)
Ma van az ENSZ holokauszt-emléknapja, a világszervezet 2005. november 1-jei határozatának értelmében emlékeznek meg az összesen 6 millió zsidó és a 600 ezer magyar mártírról a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban is.
jan. 27
8:14
A matematika bizonyítja: a csigánál is lassúbb a lengyel posta (Adó1százalék)
A csigánál is lassúbb a lengyel posta, amit pontosan kiszámított egy lengyel férfi.
jan. 27
8:16
Újabb nyílt nap a Műegyetemen (Adó1százalék)
Újabb nyílt napon várja a műszaki és gazdasági felsőoktatás iránt érdeklődőket február 4-én a Műegyetem - tette közzé honlapján az Országos Felsőoktatási Információs Központ.
jan. 27
8:18
348 millió forintot kínálnak az eltűnt kislány történetéért (BorsOnline)
Kerek egymillió fontot (348 millió forint) ígért Oprah Winfrey a kis Madeleine McCann szüleinek, ha az ő showjában mesélik el megpróbáltatásiakat. Kate és Gerry McCann emellett újabb egymillió fontot kap azért a filmért és könyvért, ami a kislányuk elrablásáról és a már lassan egy éve tartó nyomozásról és kutatásról szól.
jan. 27
8:18
Konfliktuskezelő-tanfolyam diszkósoknak (Adó1százalék)
Velence önkormányzata az éjszakai szórakozóhelyek munkatársainak indít képzést, amelynek során a hallgatók többek között a konfliktusok elsimítását tanulják.
jan. 27
8:19
Vihar Magyarországon! Fákat döntött ki és tetőket rongált meg a szél (hirado.hu)
A tűzoltók körülbelül nyolcvan helyre vonultak ki országszerte a vihar miatt
jan. 27
8:25
Megkezdődött a XI. kerületi időközi országgyűlésiképviselő-választás (Alternatív Energia)
Rendben megkezdődött vasárnap reggel hat órakor a Budapest XI. kerületében lévő 15. számú választókerületben az időközi országgyűlésiképviselő-választás első fordulója. Filipsz Andrea jegyző, a kerületi választási iroda vezetője elmondta, hogy a szavazásra jogosult több mint 32 ezer választópolgár este hét óráig voksolhat 37 szavazókörben. A nap során, csakúgy mint az általános országgyűlési…
jan. 27
8:25
Meghalt a hollywoodi színészlegenda fia (hirado.hu)
Marlon Brando fiával tüdőgyulladás végzett
jan. 27
8:30
Csak Isten segíti az egyházi kórházakat? (Alternatív Energia)
Komoly gondot jelent, hogy az egyházi intézmények által fenntartott kórházak nem kapnak az államtól kiegészítő normatívát költségvetésükhöz - mondta Trombitás Zoltán, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója. Mivel Budapesten mindössze négy, országosan alig tucatnyi egyházi kórház van, nem jelentene különösebb megterhelést az állami büdzsé számára ezeknek az összegeknek a megítélése, a…
jan. 27
8:37
Gyilkosság Martfűn: leszúrta élettársát egy férfi (hirado.hu)
A tragikus kimenetelű bűncselekmény az élettársi viszonyban élő pár közös otthonában történt a szombaton
jan. 27
8:41
Múlt heti fonákság - Fidesz-hangszerelte második Bokros-csomaggal? (Piac és Profit)
Márciusig sem kell unatkoznunk, a gázárbefagyasztósdi kampány nagyon is jót tesz a vitaminhiányos, tavaszi fáradságos, gondolkodásmentes télbúcsúztató időszaknak.
jan. 27
8:47
Egy percet se dolgozott, mégis 69 millió ütötte a rendőr markát (Infostart)
Hat év után vették vissza állásába azt a rendőrt, akit még 2001-ben korrupció gyanúja miatt felfüggesztettek. A férfi "szabadsága" több mint 200 ezer fontjába (több mint 69 millió forint) került a brit adófizetőknek.
jan. 27
8:47
Erős paprikával az elefántok ellen (Adó1százalék)
India északi részében, Asszám államban az állatvilág szakértői a vadon élő elefántok inváziója ellen keresnek hatásos eszközöket. Falvak, művelt területek megóvására erős növényi rostokból font kerítéseket állítanak fel, amelyeket átitatnak gépkocsi-olajjal és a naga jolokia nevű chilifajta olajával. Ez a világ legerősebb paprikája és mint ilyen, bekerült a Rekordok Könyvébe. Erőssége a Scoville-…
jan. 27
8:48
Összeütközött egy turistabusz és egy tartálykocsi - a tragikus balesetben 21 ember meghalt (hirado.hu)
További 33 személy megsérült, hárman válságos állapotban kerültek kórházba
jan. 27
8:49
Hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók a vihar miatt (Adó1százalék)
Hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók vasárnapra virradóan országszerte a szélvihar miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Ez a szám a mindenkori átlagnak körülbelül másfélszerese. Az esetek túlnyomó többsége az északi megyékben történt, Győr-Moson-Soprontól Borsod-Abaúj-Zemplénig. Emberéletben nem esett kár, még sérülésről sem tudnak - mondta el Dobson…
jan. 27
8:53
Mégis hasznosak a fegyveres játékok? (Adó1százalék)
A brit oktatási minisztérium körlevelet küldött az óvodáknak, amelyben arra biztatják a nevelőket: engedélyezzék a kicsik számára a játékfegyverek használatát, mivel az akciós játékok elűzik az unalmat, javítják a szellemi teljesítményt és növelik az érdeklődést a tanulás iránt. Egy felmérés szerint ugyanis a 3-5 év közötti fiúgyermekek átlagosan lemaradnak egy kicsit ezen a téren a kislányokkal…
jan. 27
8:53
Elhunyt Suharto volt indonéz elnök (Kripto Akadémia)
Elhunyt vasárnap Suharto volt indonéz elnök - jelentették be orvosai a jakartai kórházban, amelyben az exdiktátort kezelték. Suharto 32 éven át vaskézzel irányította az ázsiai országot. Állapota halálát megelőzően válságossá vált, kómába esett. 86 évesen hunyt el.
jan. 27
8:54
Obama győzött a dél-karolinai előválasztáson (hirado.hu)
Barack Obama a szavazatok 55 százalékát szerezte meg, míg Clinton asszonyt 27 százalék támogatta
jan. 27
8:55
Gyalogosgázolás a 43-as úton (Adó1százalék)
Életét vesztette egy gyalogos, amikor egy mikrobusz elgázolta a 43-as úton, Makó és Apátfalva között vasárnapra virradóra - tudatta a rendőrség.
jan. 27
8:59
Késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon (Adó1százalék)
A felsővezeték-hálózat megrongálódása miatt 30-40 percet késnek a vonatok a Budapest-Pécs vonalon mindkét irányban a délelőtti órákban - közölte Kavalecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese.
jan. 27
9:00
Felrobbant egy petárdabolt - nyolcan meghaltak (hirado.hu)
A robbanástól egy három emeletes épület romokba dőlt Pakisztánban
jan. 27
9:01
Halálos vonatbaleset Törökországban (Adó1százalék)
Kisiklott egy személyszállító vonat vasárnap Törökország középső részén, nyolcan meghaltak, további huszonegyen megsérültek - jelentette be az ankarai kormányfői hivatal.
jan. 27
9:04
Ezer bajt orvosol a fény gyógyító ereje (BorsOnline)
A fény erőssége és színe nem csak az ember hangulatát, és az őt körülvevő világ atmoszféráját határozza meg, de hatást gyakorol a szervezet egészségére is. Hogy az immunrendszerünk a téli, sötét hónapokban védtelenebb a kórokozókkal szemben, annak egyéb tényezők mellett a napfény hiánya is okozója. A fény áldásos hatása évszázadok óta közismert, napjainkban pedig egyaránt alkalmazzák a…
jan. 27
9:04
Formula-1: Nico Rosberg elégedett az új Willamsszel, az FW30-cal (She)
Nico Rosberg, a Forma-1-es Williams német pilótája a valenciai tesztelés után elégedetten nyilatkozott a csapat új versenyautójáról, az FW30 jelzésű gépről.
jan. 27
9:05
Újabb skótság: szobrot állítanának a cigiző és söröző medvének (Adó1százalék)
Mozgalmat indítottak Skóciában, hogy szobrot állítsanak egy medvének, amely élete nagy részét Edinburgh-ban töltötte - miután részt vett a második világháborúban - adta hírül a BBC.
jan. 27
9:07
Sisakkal gyógyíthatják az Alzheimer-kórt (Adó1százalék)
Brit tudósok olyan sisakot tesztelnek, amely infravörös fénnyel serkenti az agysejtek növekedését, így alkalmas lehet az Alzheimer-kórral járó elbutulás visszafordítására - tudatta az Inforádió.
jan. 27
9:10
Félrelépés szünet nélkül - Pornográf darab a Szépművészetiben (Spa Trend Online)
Reneszánsz komédiát mutatnak be január 31-én, csütörtökön este a budapesti Szépművészeti Múzeumban; A Ruzante: A csábító pillangó a KOVÁTSMŰHELY előadása - tájékoztatta Fodor Krisztina, az alkotók sajtókapcsolatokért felelős munkatársa. A produkció rendezője Kováts Kriszta, ő is választotta ki a darabot, amelynek alcíme: félrelépés szünet nélkül. A bemutató kapcsolódik a Reneszánsz Év…

Keresés